Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nanemá

0 bejegyzést írt és 603 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsolt evés helyett menekülőre fogta a Westendben, amikor már a második csótánykommandó lepte el az asztalát. Az állatok zavartalanul folytatták a nappali rutinjárőrözést, az anyagi kár elhanyagolható. Gyakran ebédelek a Westendben, szeretem a széles kínálatot és aránylag…..
Misztikus eltűnést jelentett T, akinek 30 rugós napszemüvege 12 km magasban szippantódott ki poggyászából:Tudom, lejárt lemez, és nincs mit tenni, de azért a többi ferihegyes story mellé ajánlom. Az alábbi panaszt írtam a repülőtérnek...Tisztelt Budapest Airport! A mai napon…..
Laci nem érti, hogyan nem sikerül biztosítást kötnie a Generalival, pedig ő vissza is hívja őket, meg elmegy bárhova, de egyre szürreálisabb irodákat talált:Kisvállalkozásom számára szolgáltatói felelősségbiztosítást szerettem volna (szeretnék még mindig) kötni. Nem vagyok…..
Nanemá 2011.11.23 12:45:59
@Antifogyaszto: Ez nagyon szép történet, majdnem megkönnyeztem - de mielőtt még hasra esnénk a Kaiser nagysága előtt, azért hadd meséljek rőluk egy idevágó történetet én is:
A 90-es évek első felében a CBA-ban dolgoztam csemegepultosként. Akkoriban nyomatták minden este főműsoridőben a Kaiser reklámjait a TV-ben, ami nyilván temérdek pénzükbe került. Majd egyik nap arra lettem figyelmes, hogy megérkezett az üzletbe az áru a Kaisetől (párizsi, felvágott - zömében nem előrecsomagolt, és a hűtőlánc szigorú betartását igénylő áruk) a nyári, 30 fok feletti hőségben egy ponyvás Barkasz kisteherautón!!! Ezek után, ha netán valaki romlott árut kapott volna, nyilván a CBA-t hibáztatta volna, pedig mi hűtöttünk rendesen, de a spúr Kaiser inkább reklámra költött, mintsem normális szállítójárműre...
Attilának nem tűnt fel, hogy egy Shell-kúton félárat fizetett az autópálya-ematricáért, minthogy a pénztáros véletlenül motoros verziót ütött be, így a következő napokban kétszer is megbüntették. A befizetett 27500 forint visszatérítésére kérte az ÁAK-t, akik viszont egy…..
Nanemá 2011.11.21 16:27:36
@Yumurdzsak: Nyilván nem. Bár, ha valaki ráér, és vissza akarja őket szivatni egy precedens perrel, akkor miért ne?
Nanemá 2011.11.21 16:30:40
@atpijkamo: Egyetértek veled - szerintem is az lenne a méltányos, ha arányosan annyival kevesebb birságot fizettetnének vele, amekkora részét megfizette a rá vonatkozó sztrádadíjnak. Na de méltányosságot várni ezektől a monopol helyzetű cégektől (parkolótársaságok, és társaik) Mo-on egyenlőre reménytelen.
Érdekes koncepciót találtak ki a Fővárosi Gázműveknél. Október óta a XIII. kerületben több társasházban egyszerre cserélik az összes gázcsövet, csak közben megérkeztek az éjszakai fagyok:Holnap 3 hete lesz, hogy gázszolgáltatás a házunkban Budapest közepén, a XIII.…..
Andreának nem sikerült lekérdeznie devizahitele egyenlegét, mert olyat az OTP csak a végtörlesztési szándék bejelentése után 8 nappal készít. Hogymi? Bónusz megsúgták, hogy a takarékszövetkezeti hitel sem jobb, ott jövőre fognak kamatot emelni:Devizahitelt szeretnék…..
Nanemá 2011.10.20 08:52:39
@Pitta2: Én bizony már alig várom, hogy bemehessek az OTP-be. Az lesz az a dicsőséges nap, (a jövő héten), amikor kézhezkapom a Zótépétől a jelzálog törlési engedélyt, majd egyúttal kezdeményezem náluk (24 év után) a lakossági folyószámlám megszüntetését. Majd hazamegyek, és pezsgőt bontok.
Egy végtelenül aljas, haramia bank, utoljára azzal húztak fel, hogy amikor az OTP lakossági folyószámlámról kifizettem a lakáshitelem végtörlesztését, volt pofájuk felszámolni 2400 Ft átutalási költséget. Amiért az egyik zsebükből a másik zsebükbe áttették a pénzt. Mellesleg a Hírdetményük szerint a hiteltörlesztés beszedése a folyószámláról költségmentes. + a törvény szerint a végtörlesztés során költséget nem számolhatnának fel.
Egyébként szerintem az OTP egyik alapelve, hogy kötelező az ügyfeleket a lehető legnagyobb tájékozatlanságban és bizonytalanságban tartani. Ez már akkor kiderül, amikor az ember bemegy a bankfiókba, és húz egy sorszámot. Ki látott már olyan "hivatalt", ahol a sorszámon nem tüntetik fel a várakozók számát? Ráadásul a "SORSZÁMOK" nem is sorrendben következnek? Az én 808-as sorszámomat 10 perccel beelőzte a 810-es. +a kétszintes OTP fiókban semmi sem tájékoztat arról, hogy az emeleten is van ügyintézés, nem csak backoffice. Azt, hogy a sorszámommal hova kell menni, találjam ki magam.
Ezek után nem csoda, ha a hitelszámla információkat is csak vonakodva, hiányosan és késedelmesen adják ki...
Ádámot csak egyszer sikerült megizzasztaniuk, azóta kissé rezignáltan veszi tudomásul, hogy a győri 22-es busz érkezése nincs összehangolva a 14-es busz indulásával. Valahogy mindenki pont lemarad.Október 13-án és 14-én Győrben Marcalváros forgalmi irodához érkező 22-es…..
Nanemá 2011.10.20 09:35:47
@Mylady: Na, akkor most elmagyarázom neked, hogy mi van a hátterében annak, amiről írtál: A SZaDeSZ gátlástalan, g@ci politikusai, (Kókával az élen) kitalálták, hogy nincs szükség Mo-on falvakra. Ahhoz, hogy a falvak elnéptelenedjenek majd kihaljanak, pl. meg kell szüntetni a közlekedést, úgy, hogy felszámolják a szárnyvonalakat. De mikor lehet felszámolni egy szárnyvonalat? Ha nincs utas, és ezért gazdaságtalan. És utas pl. akkor nem lesz, ha a vonat nem lesz alkalmas arra, hogy az utas időben eljusson oda, ahova akar. Ezért írták át szándékosan úgy a menetrendet, hogy ne lehessen elérni a fővonalat. Ugyanakkor az egyszerű vasutasok rájöttek arra, hogy honnan fúj a szél, és hogy az ő munkahelyeik vannak veszélyben. Ezért aztán - a saját érdekükben is - inkább késve indították el a fővonalon a vonatokat. (Éljen a civil kurázsi.)
A Homár elismeri, hogy hibázott a címben, hiszen még nem pereli, csak perrel fenyegeti naiv ügyfél a Green Travel utazási irodát, amiért 5 csillagosnak foglalt török szállodájában csótány és mocsok várta. Sajnos naiv ügyfél panaszaira nem sikerült érdemben válaszolni:A…..
Aki azt gondolta, hogy a válság majd megkíméli az ipari húsfeldolgozás melléktermékeit, az kénytelen lesz átállni kutyakajára. Már a Pick virslije sincs biztonságban!A gazdasági válság ismét újabb áldozatot követelt. Az általam kedvelt Pick termékeket sem kerüli el. Több…..
Nanemá 2011.09.17 15:59:11
@Csokis: Nálam virsliben a kárminsav (E120) jelenléte a "vízválasztó". Nem vagyok hajlandó bíbortetvekből bonyolult kémiai eljárással kinyert piros festéket enni itt, a fűszerpaprika hazájában. Ugyanezért felejtős nálam pl. a Danone epres joghurt. Inkább veszek Jogobellát - azt legalább céklalével színezik.
 A. elkövette azt a klasszikusnak mondható hibát, hogy nem olvasta végig pontról pontra a 15 oldalas lízingszerződését, mielőtt aláírta volna. Azóta meglepő módon mindenféle címen levont már tőle pénzt az MKB Euroleasing.Elkövettem azt a súlyos hibát, hogy kiemelt…..
Nanemá 2011.09.15 19:06:17
@borso: "10 percen belül a vezérigazgató fogja a farkán egyensúlyozva hozni a habos kapucsínódat." - Aha, csak nem nálunk, Abszurdisztánban.
És különben is, hogyan lehet 1 forintos számlát csinálni, és főleg minek? Bélának sikerült a Sparban, kishíján az egész áruházvezetést összecsődíteni az egy forintos mogyoró dilemmájával:Már lehet 0-ás villanyszámla, de még sajnos nem lehet 1-2 Ft-os nyugtát kifizetni a…..
Múltheti költői kérdésünkre, hogy mitől növekszik durvábban a törlesztő, mint ahogy azt az árfolyamingadozás és a kamatok indokolnák, már meg is érkezett a válasz: Túlárazzák frankhiteleiket a bankok. Csak nem a bankadót hárítják át ügyfeleikre? Hogy is van ez?Egy hasonló…..
Nanemá 2011.08.17 08:23:32
@EÖ: Ennek örülök, tehát akkor eddig sem volt hiábavaló, hogy osztottam neked az észt! :o)
Nanemá 2011.08.17 15:34:53
@Manci néni, a szomszéd: "Nem tök mindegy milyen hosszú az a rövid pálya és hogy mennyivel mennek bele a falba? " - persze, hogy nem. Vagy lassan ment a falnak - és akkor esztelenség lenne utána az autót bezúzni. Vagy gyorsan ment neki - akkor viszont a sofőr sem maradt egybe, tehát aligha sétált el lazán utána. Tehát még az is lehet, hogy a történet nagyjából igaz, de:
- Nem Audi TT, hanem Trabant 2T(=zwei takt)
- Nem győri tesztpálya, hanem keceli roncsderby, stb.
Nanemá 2011.08.17 15:41:55
@stano: Imre, hagyjad! Felesleges a vörös ördöggel leálnod vitázni. Van az a szint, ahová már nem érdemes lesűlyedni - úgyis reménytelen. Ha értené, amiről írunk, már régen leállította volna magát.
Mariann éves pesti bérletet váltott, mégis áldozatául esett a jegykezelők agresszivitásának. Ribancozás és tapizás BKV-módra. Panaszlevelét az illetékeseknek küldte, mi pedig kiváncsian várjuk a folytatást - már ha lesz egyáltalán.Tisztelt BKV Zrt! A következő panasszal…..
Ilke teljesen kibukott azon, hogy hiába adott meg számlaszámot az Allianznak, postás fogja kihozni a reálhozamát. Igaz ugyan, hogy ő közben tett egy kisebb kitérőt, ugyanis rájött, hogy a megadott számlát időközben megszüntette, és próbált módosítani. Az a lényeg, hogy a…..
Nanemá 2011.08.03 12:04:32
@Kulics: Nem cáfoltál meg, de ezzel együtt még igaz az is, amit te írsz. Számos oka van az eladósodásnak - nekem most nincs kedvem mind felsorolni. De a nyugdíjjárulékok elvonása a költségvetésből mindenképpen dobogós.
Nanemá 2011.08.03 12:14:51
@Gastroger: "fingom nincsen mennyire eladósodottak az amerikaiak, nem is érdekel, de abban biztos vagyok, hogy MO.-n a háztartások nagy részének nincs valamiféle megtakarítása. "
Pedig érdekeljen az amerikaiak eladósodottsága, mert nekik köszönhetjük a 2008-as világvállságot, és a jelenlegi CHF/HUF árfolyamot is. És ez gondolom, nagyon is érdekli azokat, akik a duplájára nőtt lakástörlesztést már nem bírják kifizetni.
A nincstelenségből költekező idiótákról meg kár beszélni. Nekem is volt olyan kollégám, aki 60 ezer nettó fizetésból megvette a 70 ezer Ft-os Nokiát - hitelre, és büszkén mesélte, hogy mindent hitelre vesz. De szerintem az általános nem ez, hanem inkább az lesz, hogy a most megkapott ajándék pénzekből olyan, rég elhalasztott célokra fognak költeni, mint pl. lerobbant öreg családi autó levizsgáztatása, vizet eresztő NDK mosógép, vagy Szaratov hűtőgép korszerűbbre cserélése, gyerek iskoláztatása, stb. Ilyen gondok mellett miből tegyenek félre?
Nanemá 2011.08.03 12:50:45
@Gastroger: Van ahol nem jár villamos a ház előtt, viszont lehet sétálni fél órát a jó levegőn a Volán busz megállójáig. Ott nem annyira luxus, ha van egy autó a családban, hanem létszükséglet.
A használt mosógépről: egyszer egy okos ember azt mondta, hogy ő nem olyan gazdag, hogy megengedhesse magának, hogy sz@rt vegyen.
A CHF hitelt nem azért vettük fel, mert hülyék voltunk, hanem mert Kúrcsányék megszüntették a támogatott Ft hiteleket, ezért aki saját lakást akart az albérlet helyett, ahonnan bármikor kilökhetik, az a Ft hitel kamatát nem tudta volna fizetni. Ha felvehetél x MFt hitelt, aminek Ft. alapon a havi törlesztése 100 ezer Ft, de felvehetted CHF alapon havi 60 ezer törlesztéssel is, akkor joggal gondolkodhattál úgy, hogy még az árfolyamkockázatot figyelembe véve sem emelkedhet a deviza hitel törlesztésed havi 80 ezer fölé, és azt még éppen bírod fizetni. De józan számítás szerint az nem volt benne a pakliban, hogy a havi 60-ból havi 120 lesz, + még a munkahely is megszűnik...
Akkor most ki ezért a hibás? Aki megszívta, vagy akik mindezt gonoszul kifőzték?
Egyébként van sok igazság abban, amit mondasz, de nem kellene általánosítani, és az embereket úgy általában hülyének nézni.
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Nanemá 2011.08.03 11:08:29
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: És akkor most emlékezzünk meg azokról is, akik ugyan kaptak reálhozamot - 10 év befizetés után 10 ezer Ft-ot. Csak győzzék elkölteni...
Nanemá 2011.08.03 12:35:55
@Attila F: Igen, elég nagy bajban vagyunk, és csakugyan az lenne az egyetlen megoldás, hogy azok a családok, akik munkából, és nem segíjbű' élnek, gyorsan szaporodni kezdenek, mint a nyulak.
Attila nem hajlandó a földről enni. A Cityfood futárja még azelőtt hozta ki a rendelését, hogy megérkeztek volna a "gyárba", és ahelyett, hogy máshova becsengetett volna és az ajtóra akasztja a kaját, átdobta a palánkon, azt csá.Azért írok, hogy megosszam kellemes…..
Nanemá 2011.08.02 14:58:40
@Shinjuku: Számomra még most sem egyértelmű, hogy tudta a futár, hogy 10:00-tól nyit a cég, csupán az, hogy eddig 10 után ért oda, most pedig korábban. De én még abban sem lennék biztos, hogy nem a posztoló ért be a munkahelyére, mondjuk 10:05-re, és a futár nem tudott tovább várni.
Én egy időben délutános műszakba jártam dolgozni, és a faxom kivolt az olyan "cégekkel", akiknek az üzlete 10:00-kor nyitott, én meg ott áltam az üzlet elött még 10:15-kor is, mer b@sztak beérni időben, hogy kinyisság a boltot. Nekem meg rohanni kellett dolgozni.
Van itt olyan, aki még nem járt úgy, hogy ácsorgott egy üzlet előtt, ami nem nyitott ki akkor, amikorra ki volt írva?
Nanemá 2011.08.02 15:00:01
@mqqq: Na, fuss neki mégegyszer. Nem b@szták be a kertbe - leesett a keritésről. Nem kis különbség.
Nanemá 2011.08.02 15:03:31
@Shinjuku: Egyébként általánosságban igazad van. De a konkrét esetet szvsz a posztoló akkor is túlreagálta. De megértem, éhesen én is néha morcos vagyok.
Múlt héten kaptuk a megrázó történetet Yvestől, akit párjával több mint 2 órán keresztül fogvatartottak az Auchanban a pénztáros és a biztonságiak hibája miatt. Az Auchan kompenzációt ajánlott fel, ami, mint ahogy most kiderült egy 10000 forintos Auchan vásárlási utalvány…..
Nanemá 2011.08.01 11:16:52
@ergbertegon: Én nem csak a jó öreg Sugárra, de az általad említett tatára is emlékszem. Történt egyszer, hogy bent próbált vásárolni egy fiatal (kb. 17-18 éves) srác, az apjával. A srác kérdezett valamit az öregtől. Mire az öreg: "figyelj csak, öcsi: ott, arra nézd meg." A srác apja némileg neheztelt az öregnél az "öcsi" megszólítás miatt. Erre az öreg: "Miért, mint mondjak neki, azt, hogy elvtárs?" (- Gondolom, azt a szót, hogy "fiatalember" nem tanították neki a pártiskolában.)
Nanemá 2011.08.01 17:32:57
@Kelpo: Szerintem kicsit túlzol amikor banánköztársaságot emlegetsz. Csupán arról van szó, hogy a multik úgy kezelnek minket, mint a gyarmataikat - de ez is miattunk van, minek adtuk oda nekik a hazánkat aprópénzért. De gyanítom, hogy ettől függetlenül az a kultúrálatlan bánásmód, ahogyan itthon a vásárlókkal bánnak, az nem a "gonosz" multiknak köszönhető elsősorban, hanem a magyar helytartóiknak, akik még a kádári hiánygazdaság idején tanulták a kereskedelmi kultúrá(latlanságo)t. És ez nem is fog lényegesen megváltozni addig, amíg annyira birka ez a nép, hogy még egy ilyen fogyasztóvédelmi fórumon is, mint a Homár, a kommentelők jelentős része a multinak ad igazat, és a posztolót savazza. Magunknak tesszük élhetetlenné ezt az országot.
A BKV a jelek szerint annyira átállt költséghatékony üzemmódba, hogy saját alkalmazottaikat is képesek folyóvíz nélküli konténerben elszállásolni, amíg felújítják a 2-es villamost. Szerencsére a szart nem, csak a mosogatóvizet kell az utcára önteniük, amit dizájnos…..
Nanemá 2011.08.01 15:09:18
@mement: Látom, azért demagógiáért neked sem kell a szomszédba menned.
Légy szíves, áruld el nekünk azt is, hogy:
1. Menniyibe kerül az általad ajánlott konténer (bérlése)
2. Mennyivel nagyobb a használati értéke a jelenlegi megoldásnál, amennyiben nem áll rendelkezésre sem vezetékes víz, sem csatorna, amire rá lehetne csatlakoztatni.

A legpraktikusabb dolog a kerekes kút. Oda lehet tolni, ahol van víz.
Nanemá 2011.08.01 15:12:26
@mement: Bocs, nem neked szántam, hanem cicmen-nek.
Nanemá 2011.08.01 15:13:32
@cicmen: fentebb a válaszom.
Benjinek a gép szerint nem sikerült a KRESZ vizsgája, ő azonban úgy gondolja, hogy igen, hiszen az egyik kérdésnél a számítógép hibázott, rossz választ ítélve jónak. Sajnos a vizsgáztatót nem sikerült meggyőznie erről, szerinte nem a rendszerben, hanem a vizsgázóban van a…..
Nanemá 2011.08.01 14:32:09
@atpijkamo: Lenne rá egy fogadásom, hogy neked vagy sose volt még jogosítványod, vagy pedig malacért vetted. Biztos vagy magadban, hogy te hibátlanul kitöltenéd a tesztet? Tudnak azért tenni bele számos, meglehetősen csalafinta kérdést is, pláne, ha még zavarosan, nehezen értelmezhetően, netán még magyartalanul is fogalmazzák meg...
Posztoló! Ne hagyd magad!
Csaba a pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el tipikus esetével találkozott a XXX -n. Csak otthon vette észre, hogy a XXX pénzváltóban feldarabolt 50 dollárosa helyett csak 4 db tízdollárost kapott, az ötödik ugyanis így nézett ki. Természetesen őt…..
Nanemá 2011.07.28 15:34:19
@Sokorai_Atala: "Fő profiljuk az utaztatás." - ennyire nem lehetsz naív. Bizonyítékod semmi, hogy korrektéktől van a pénz, és még ők jelentenek fel rágalmazásért.
Nanemá 2011.07.28 15:35:43
@Sokorai_Atala: "Amúgy én besétáltam volna vele a rendőrségre és ezt közöltem volna a tulajjal is" - ennyire nem lehetsz naív. Bizonyítékod semmi, hogy korrektéktől van a pénz, és még ők jelentenek fel rágalmazásért.
(Az előbb megviccelt a vágólap.)
Nanemá 2011.07.28 15:37:53
@Sokorai_Atala: "ennyire nem lehetsz naív. Bizonyítékod semmi, hogy korrektéktől van a pénz, és még ők jelentenek fel rágalmazásért. " - ennyire nem lehetsz naív. Bizonyítékod semmi, hogy korrektéktől van a pénz, és még ők jelentenek fel rágalmazásért.
A blogmotor meg kapja be.
Csabáék csapata eléggé ledöbbent, amikor a siófoki Tequila Tavernában még mozgó, zöld levéltetveket találtak a salátában. Legalább friss volt, nemigaz? A személyzet végül 10% kedvezményt adott a speciális fogásra: A történet úgy kezdődött, hogy lejöttünk Siófokra, hogy…..
Vodás ügyfélként sem szopatásmentes az élet, ezt támasztja alá Péter története is. Bár rendes állampolgárként folyamatosan fizeti az egyre növekvő összegeket, kezdi nem érteni, miért is nem telefonálhat.Idén májusban igényeltem a Vodafonetól Üzleti Fix 15900 osztható…..
Gyé egy szinte mindennapos szivatás részese lett, amikor igent mondott a Citibank által telefonon felajánlott személyi hitelre. Kiderült, hogy mégsem kaphatja meg, de azt, hogy miért, semmilyen formában nem hajlandók elárulni:Lassan másfél éve vagyok többé-kevésbé elégedett…..
Nanemá 2011.07.26 15:46:54
@Rosszindulatú Vászka: Nincs igazad, és a példád is nagyon sántít. Én inkább ezt a példát hoznám: Gondtalanúl poroszkálsz a verdáddal az úton, mikor egy útszáli ribi kedvesen integetni kezd, hogy álj meg. Megálsz, és erre ad egy árajánlatot, hogy mennyiért tenne boldoggá. Elfogadod, és elmentek egy közeli motelbe. Miután fölmentek a szobába és vetkőzni kezdenél, közli veled, hogy meggondolta magát, mert csak, majd faképnél hagy.
Nanemá 2011.07.26 19:10:20
@Rosszindulatú Vászka: Nem rosz, nem rosz. Egészen jó írói vénád van, Virág elvtárs.
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
Nanemá 2011.07.25 12:15:55
@perzsa22: Gratulálok, végre va egy értelmes hozzászólás, ami a másik oldal szemszögéből is igyekszik tárgyilagosan elemezni a helyzetet. Azt azonban most sem értem, hogyha a vevő és a pénztáros összejátszva, zsemle árban akarja kimenekíteni a plazmaTV-t, akkor minek tenne be mellé még 5 karton tejet, amivel direkt magárarántja a szekust is?
Továbbá attól sem hatódok meg nagyon, hogy 6000 ember elvesztené az állását, ha az Auchan kivonulna. Ennél sokkal több kereskedelmi dolgozó került utcára, MIUTÁN az Auchan (és a többi multi) bejött. Nem az a lényeg, hány áruházlánc van a piacon. Nem az a lényeg, hogy ezek hány főt alkalmaznak. A lényeg a vásárlóerő. Ha az embereknek van (lenne) elegendő jövedelme, akkor ennek arányában mindig van (lesz) elegendő kereskedelmi vállalkozás és üzlet, a szükséges számú alkalmazottal. Tehát ha megfelelő az életszinvonal, akkor az a 6000 ember Auchan nélkül is talál munkát, de ha nincs az embereknél pénz, akkor az Auchan is kénytelen lesz a létszámot leépíteni. Egyébként gyanítom, hogy emelkedő életszinvonal mellett a lopás is kevesebb lenne. Na de miért nem magasabb az életszinvonal? Nagyon leegyszerűsítve: mert a multik kiszivattyúzzák az országból a lóvét.
Nanemá 2011.07.25 14:47:40
@deneron: És ez menyiben segít az áldozaton? Na, ezért kell kárpótolni. Is.