Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beso

871 bejegyzést írt és 464 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élet nagy edző, (szerencsére vagy sem, nem tudom) sosem engedi, hogy kényelmesen, megelégedetten hátra dőljünk a fotelben és elbízzuk magunkat.  Tisztában voltam azzal, mennyire szerencsések voltunk, vagyunk, hogy J. zökkenőmentesen vette januártól az akadályokat és zokszó…..
Régóta vágytunk kertre, Pesten is érdeklődve figyeltük a közösségi kertek szaporodását, itt is viszonylag hamar "belebotlottunk" az egyik közösségi kertbe, majd egy másikba is, amibe első látásra beleszerettünk, mert gyönyörű helyen van, a hegyen, kilátással a tengerre.…..
A hétvégén egyik nap Londonban voltunk. Délután egy nagy sétát tettünk Notting Hill-en. Fantasztikus volt, színes, pezsgő, vidám, zenés, illatos... A Portobello Market-on végigsétálni nagy élmény, annyi néznivaló van, hogy nem lehet vele betelni. Híres "látványosság" és én…..
A Hastings Country Park természetvédelmi terület Hastingstől kb. két és fél kilométerre keletre található és Fairlight-ig tart. Gyönyörű hegyes, völgyes, sziklás, erdős terület tanösvényekkel, fás ligetekkel, tisztásokkal. Akkora terület, hogy egész nap lehet benne…..
J. nagyon szereti az állatokat. Legnagyobb vágya, hogy legyen valamilyen háziállatunk. Nagyon támogatnánk ebben, de sajnos sem otthon, sem itt nem adódott még úgy, hogy tarthassunk kisállatot. Így aztán nagyjából minden útjába kerülő állatnak annyira tud örülni, hogy…..
Hastings-West St.Leonards part menti részén nagyon sok strandházikó (beach huts) van. Ezek a színes kis házak is nagyon tetszenek nekem. Nagyon sokféle színű, méretű van, komfortfokozatú van köztük, van olyan, amelyik magán tulajdon, de olyanok is vannak, amiket bérelni lehet az…..
Ma három hónapja, hogy J. elkezdte itt az iskolát. Összességében nagyon sok jót tudok mondani erről az időszakról. Azt hiszem a legnehezebb szakaszon túl van, rengeteg segítséget kapott és kap még most is gyerekektől és pedagógusoktól egyaránt. Sok-sok tanulás vár még rá, de…..
Egész hétvégén a hastingsi múzeumban tojásvadászatot tartottak gyerekeknek. A múzeum közösségi oldalán olvastam erről az eseményről, gondoltam, érdemes megnézni a lányokkal. Az időjárás pont arra volt megfelelő, hogy valami benti dolgot csináljunk, így szombat délután…..
Budapest-Hastings tengely Nyomda 2015.03.31 00:46:00
Az úgy volt, hogy tegnap éjjel nem tudtam egy ideig elaludni, mert annyira ordított (nem sírt, ordított) a házban egy gyerek, hogy alvás helyett csak agyaltam, ki lehet, mi a baja, stb. Aztán amikor már csönd volt mindenfélén gondolkodtam. Többek között eszembe jutott valami, amit…..
Beso 2015.04.01 06:29:37
Amerre járunk, már szenvedélyesen figyelem a házak bejárati ajtajánál, kapujánál lévő kis táblákat. Mindegyiket begyűjtöm a magam kis virtuális albumába. Azt szeretem bennük, hogy olykor elárul valamit az ott lakókról, személyessé teszi a házat kívülről is, öltözteti,…..
Vasárnap kezdődött. A szívem tájékán elkezdett fájni. Nem is tudom, hogy milyen fájdalom volt, talán inkább szorító, mint szúrkáló. Roppant kellemetlen. A fájdalom átsugárzott a vállamra, karomba is. Nem tudtam nagy levegőt venni, csak kicsiket, mert a mélyebb lélegzeteknél…..
Beso 2011.10.28 08:31:21
@FatiaNegra: Elképzelhető, hogy nálad is ez volt. Én is egy stresszesebb időszakon vagyok túl, plussz hosszú mozgás nélküli évek után el kezdtem tornázni, valószínűleg kicsit azzal is túlterheltem magam, vagy rosszul mozdultam. Tegnap voltam reumatológusnál és felírt valamilyen iontoforézises kezelést. (Vicces volt, mert megvizsgált, nyomogatta a bordámat és kérte, hogy szóljak hol fáj. Csak már nem fájt sehol. Azért a kezelésekre elmegyek, ártani nem árt:-)
Beso 2015.02.27 11:59:55
@Renáta Horváth: Szia! Már nem nagyon emlékszem, de ha jól rémlik, miután el kezdtem szedni az orvos által felírt gyulladásgátlót 1-2 napon belül elmúlt a fájdalom. Szóval nagyon gyorsan felgyógyultam:-) Neked is mielőbbi gyógyulást!
A héten rendezték meg a városban a Hastings Fat Tuesday jazz zenei és sörfesztivált, ami-ha jól tudom-New Orleans-i hagyományokon alapszik. Öt napos rendezvény volt és vasárnap egy vidám felvonulással, az Umbrella Parade-dal végződött. J. az iskolában kapott erről egy prospektust,…..
Eddig nem nagyon volt rá szükség, hogy használjuk a városban a tömegközlekedési eszközöket, mert egy közepes sétányira lakunk a belvárostól, L. is simán tud ennyit gyalogolni. Ma délelőtt be kellett menjünk ismét a városközpontba, így a napi körünket már kipipáltuk,…..
Aki kicsit jobban ismer, tudja rólam, mennyire szeretem a világítótornyokat. Megmagyarázhatatlan ez a rajongás, viccesen szoktam mondani, hogy előző életemben biztosan ott dolgoztam vagy laktam. Gyűjtök mindenféle tárgyat, képeket, ami világítótornyos. Maga a szimbólum is nagyon…..
Beso 2015.02.10 12:02:26
Az a helyzet, hogy sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy ilyen boldogan zárja J. az első hetet az iskolában. El sem tudom mondani, mennyire örülök ennek. Ha majd egyszer L.-t is felveszik suliba és nála is ilyen gördülékeny lesz, az szinte már hihetetlen lesz. Azt már írtam,…..
Hastings óvárosának gyöngyszemei a színes kis háztáblák. Olyan változatosak, olyan kedvesek, az amúgy sem unalmas régi házakon apró kis ékszerek.  @beso-ra is gondoltam, mikor a képeket készítettem, mert írta, hogy mennyire vágyik egy ilyen táblácskára, íme néhány, akár…..
A héten írtam egy meglehetősen csüggedt bejegyzést arról, milyen kilátástalannak láttuk a lányok iskolába kerülését. Miután felkerestük az összes megjelölt iskolát és mindenhol elmondták, hogy várni kell, tudomásul vettük. A magam részéről azt tudom mondani, hogy…..
Budapest-Hastings tengely Brighton 2015.01.23 00:26:51
Ma délelőttre időpontunk volt a brightoni Job Centerbe, hogy elintézzük nekem a National Insurance number-t. Negyed órával hamarabb odaértünk és még szinte le sem ültünk a váró részben, már hívott is az ügyintéző. Nagyon barátságos és gyors volt. Gyakorlatilag negyed óra…..
Budapest-Hastings tengely 2015.01.12 14:15:39
Mivel még nem kezdődött el az iskola J.-nak (ügyintézés folyamatban), Lili pedig várólistára került, van időnk nagyobb sétákat tenni a környéken. Szombaton elmentünk a hozzánk legközelebb lévő uszodába és beírattuk a lányokat. 8 éves korig nem kell belépőt fizetni, ha…..
Ma délelőtt ügyintéző körútra indultunk a városba. Először a tanácshoz kellett bemenjünk, majd a háziorvoshoz, hogy regisztráljuk magunkat. Mindkét helyen viszonylag gyorsan ment az ügyintézés. A háziorvosi rendelőbe még vissza kell majd menjünk, mert most csak a…..
MÜPA – Cifra palota  Hűvös időben, esőben vagy télen, amikor nincs kedvünk a szabadban órákat sétálni, játszani menjünk el a MÜPÁba vasárnap a Cifra palota családi programra. 10-11 körül a színpadon mindig történik valami, egy bábelőadás, vagy meseelőadás, koncert.…..
Sóstó-Zoo, Nyíregyháza A "namber van" nálunk a nyíregyházi Sóstó-Zoo. Szinte minden évben ellátogatunk erre a fantasztikus helyre. Kirándulásnak is kiváló, kis gyerekekkel szinte lehetetlenség egy szuszra bejárni az állatparkot. Idén májustól pedig megnyílt az esőerdő…..
Játszóterek Először is ajánlanék egy nagyon jó kis oldalt, ahol városonként illetve a budapesti kerületenként is rá tudunk keresni a játszóterekre, ez az oldal a játszótékereső. Felsorolásszerűen, amiket mi ismerünk és szeretünk, ezen a helyen a legtöbbről már…..
Budapesti városnézés, akár nyomozással egybekötve A fővárosban lakunk, de a belvárosba, vagy Budára ritkán megyünk. Jártunkban-keltünkben be szoktuk mutatni a gyerekeknek a budapesti nevezetességeket, de érdekesebbé tehetjük pl. egy városnéző buszozással (találtam…..