Regisztráció Blogot indítok
Adatok
infaustus

0 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnénk beszerezni egy Királyság sorközi fordítást (KIT - Kingdom Interlinear Translation) Infaustus részére. Aki ebben tudna segíteni (az irodalompultnál igényelhető), az kérem vegye fel velem a…..
Hát azt hiszem tegnap felbolygattam az állóvizet a posztommal. Látványosan többen jöttek fel olvasni, mint szoktak. Azt is lehetett látni, hogy a poszt kirakása után Oroszlányból sokan jöttek fel, de Mór sem maradt el. Ez azt jelenti, hogy gyorsan terjedt a hír a posztomról. Ezt a…..
A világ tele van útjukat kereső emberekkel. Legtöbbünk sok csalódáson átesve, bizalmatlanul szemléli a körülötte lévő világot. Kinek higgyek? Kiben bízzak?  Ha valaki szeretne is Isten oltalma alá kerülni, gyakran nehéz megtalálni azt a helyet, közösséget, amely…..
infaustus 2014.01.12 11:54:02
@karalabe4: A teljes képhez sok más szakasz is tartozik a Bibliából a vezető és a gyülekezeti tagok kapcsolatáról. Ilyen pl. az, amelyik a tagokat azért teszi felelőssé, hogy figyeljenek a vezetőikre és kövessék őket (Zsid 13:17). Továbbra is azt mondom, hogy a tag is felelős, csak más módon, mint a pásztor.
infaustus 2014.01.13 08:38:46
@karalabe4: Egy emberi pásztornak addig kell engedelmeskedni, míg ő is engedelmeskedik Krisztusnak. Ha viszont engedelmeskedik neki, akkor az adott gyülekezeti taggal szemben bibliai elvárás, hogy figyeljen a vezetőjére. Ez a bibliai minta és ideális állapot. Vannak közösségek, ahol ez működik. Ahol meg nem, ott is ott a Biblia, hogy felismerhessék az elhajlást, és távozzanak. Ebben segít Isten Lelke is a hívőknek. Az a szomorú, hogy sok hamis szektában (pl. JT, mormonok) többen felismerik a tévtanítást, mégse jönnek el. Számukra nem Isten a fontos, hanem a közösség (erről például JJ blogján jelenlegi tanúk már vallomást tettek).
Sefatias Lázadok. :( 2013.11.16 07:47:51
Több mint két hétig nem írtam semmit a blogomra. Ez időhiánynak és annak köszönhető, hogy kicsit nekiálltam többet olvasni. Azt hiszem, hogy most erre, kell jobban ráfeküdnöm. Ha nem olvasok, akkor nem lesznek új gondolatok, akkor nem adok esélyt annak, hogy továbbhaladjak. Azt is…..
"Érted is, amit olvasol?" Néhány hónapja a Miskolci Keresztény Gyülekezetben a fenti címmel beszéltem a Biblia olvasásának és megértésének témájáról. Az akkori gondolataimat újra rendszereztem, átdolgoztam és kibővítettem. Ennek eredményeként született meg az alábbi…..
infaustus 2013.10.10 10:13:10
@blazírt: Idéztem egy bibliaverset, melyben Jézus nyilatkozik arról, hogy ő mit látott a Biblia központi üzenetének. Mi a probléma a véleményével?
Sziasztok, nemrégen pár kommentben írtatok arról, hogy  vadászni kell az előadókat a kongresszusokra.Egy teljesen friss levél érkezett egy olyan dologról, amilyet régen soha nem csináltak.A bevett szokás szerint a körzetfelvigyázó, összehívott 2-3 jó képességű előadót…..
Isten-e Jézus?   Ennek a cikknek nem célja, hogy bárkit is meggyőzzön Jézus istenségéről – még akkor sem, ha erre utaló bibliai idézeteket fogunk összegyűjteni. Célja viszont az, hogy bemutassa, az Őrtorony Társulat milyen tisztességtelen és manipulatív módon bánik a…..
infaustus 2013.10.01 09:21:50
@kontemplatív: Ez részben igaz is. Másrészt viszont a történet isteni oldala ez:

"Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál" (Ézs 55:8-9).

"Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai! Ugyan 'ki értette meg az Úr szándékát, vagy ki lett az ő tanácsadójává?'" (Róm 11:33-34).

Az olyan isteni tulajdonságokat, mint a mindenütt jelenvalóság, az örökkévalóság, vagy maga a Szentháromság, valljuk be, nehéz az emberi agyunkkal felfogni. És szerintem Isten nagyobb annál, minthogy beleférne egy véges ember elméjébe. Nem is lenne akkor sem végtelen, sem Mindenható, sem Isten, ha az emberi agyunk a maga teljességében felfoghatná.
infaustus 2013.10.01 09:49:24
@kontemplatív: Alapvetően egyetértek veled. Viszont van egy dolog, amitől a falra tudok mászni, nevezetesen ez a tanús frázis: "ismeretet befogadni Istenről". Ez a lexikális tudás, aminek semmi értelme. A lényeg Isten megismerése egy kapcsolaton keresztül, amikor vele járunk, neki engedelmeskednünk, nem pedig az, hogy tudom a nevét, a tulajdonságait, mint egy mai sztárnak, de nincs vele kapcsolatom.

A "szentek legyetek" felszólítás tényleg kemény, de nem elérhetetlen. Embernek igen, de Istennek minden lehetséges. És ez a szép az Istennel való kapcsolatban: A Szentlélek terem gyümölcsöt az életünkben (Gal 5:22-23), ő formál át minket Krisztus képére (2Kor 3:18), és ő az, aki megszentel minket. Nem csupán nekünk kell erőlködnünk (bár igaz, küzdenünk kell!), hanem Isten is dolgozik bennünk és értünk (Fil 2:13).
infaustus 2013.10.01 10:33:27
@kontemplatív: Azért irritál, mert különbség van aközött, hogy valakiről ismeretet szerzek, és aközött, hogy valakit személyesen ismerek.
Sziasztok!Hallottátok a bejelentést? NEMZETKÖZI KONGRESSZUSOK 2014-BEN! Hol? Atlantában és Athénben! Igazi öröm tölthet el bennünket a Szervezet szellemi gondoskodása miatt! Részvételi feltételek: Vén, kisegítőszolga, úttörő, vagy hosszabb ideje (10 éve) példamutató tanú…..
infaustus 2013.09.05 07:52:51
@Cogito.: Nos, Jézusnak volt akkor a legjobb mézesmadzaga. Vagy már ő is szektás volt?
infaustus 2013.09.05 10:48:53
@Cogito.: Szerintem nincs annál jobb. Viszont az egyes embereknek az örök élet üzenetére olyan formában van szükségük, ahogy be tudják fogadni. Egy éhező embernek nem az a legnagyobb remény, hogy majd egy napon minden jó lesz, hanem ha adsz neki egy kiló kenyeret. Ahogy az evangéliumokat olvasom, és látom Jézus csodáit, én ezt látom. A szeretet ad. Nem az elitnek, hanem az érdemtelennek, aki se rá nem szolgált, se visszaadni nem tudja.
Sefatias Két hét szabi 2013.07.06 13:47:59
Hát ma nősülök. Úgyhogy sok olvasnivalót, meg kommentet ne várjatok tőlem az elkövetkező két hétben. Holnaptól pedig az acélvárosban boldogítom az embereket egy hétig a Trifivel. "Miskolc mindig várni fog" Sefa..
Több mint egy év telt el azóta, hogy írtam a Biblia kanonizálásáról egy posztot. Már évek óta foglalkoztatott a kérdés, hogy a Biblia hogyan került a kezünkbe.Akkor éreztem elég bátorságot, és szabadságot, hogy utána kutassak. Sok érdekes dolgot tudtam meg akkor. (Az akkori…..
infaustus 2013.06.28 08:23:08
@reboot: "és akkor most mit gondoljunk a bibliáról? isten szava? emberé? is-is?"

John Stott megfogalmazása nekem nagyon szimpatikus - a Biblia Isten szava emberek szavain keresztül. Az Egy az Úr és egy a hit című könyvének egyik részében szépen körüljárja ezt a kérdést.
Vasárnap Jehova Tanúinak előadást tartott a zónafelvigyázó. Ez a Tanúk életében mindig jelentős esemény. Legalább is úgy csinálnak. De vajon ki is a zónafelvigyázó? És miért jön ide? A zónafelvigyázó általában olyan ember, aki a vezető testület környezetében…..
infaustus 2013.06.04 11:37:07
@sefatias: Tudod mi a durva még? Ami nekem Tanúként nem is esett le. A Társulat egy csomó más könyvből és bibliafordításból is idéz. De alapvetően arra biztatja a tagokat, hogy csak a szervezet kiadványait olvassák. Kissé szemellenzős hozzáállás...
infaustus 2013.06.04 11:42:20
@sefatias: Az én kedvenceim még az idézetekben szereplő "..." részek. Ezzel jól manipulálnak, hogy azt mondja, amit ők szeretnének. De ami vicces, hogy magukat is így idézik egy véleményváltás után. Pl. egy tárgyaláson azt mondták, hogy a szervezet azért jött létre, hogy "a mindenható Istent és a Fiát, Jézus Krisztust imádja". Később ezt már nem vállalták be, és ezt írták: "a mindenható Istent... imádják". :)

Amely királyság magával meghasonlik, annak sorsa a pusztulás (Jézus után szabadon).
Több alkalommal jártam már evangéliumi keresztény gyülekezetben. Ezen gyülekezetek egyik jellemzője az élőzenés dicsőítés. Én nem igazán szeretem az ilyen zenéket, de  némelyik megfogott. Íme néhány : Mily nagy vagy Urunk Te éltetsz engem Uram, Tehozzád futok Áldom…..
Sziasztok,Elnézést a teljes névtelenségért, de túl magas kiváltságom/kinevezésem van, hogy bármi konkrétat megadjak magamról.Először is értékelem, a sok kutató munkát amit abba fektettek, hogy régi Őrtornyokat ástok elő, és összehasonlítjátok a mostani kiadásokkal... De…..
infaustus 2013.04.16 12:58:05
@reboot: Azért, mert nem az a jó megoldás, ha hagyjuk ebben az állapotban. "Én Tanúnak születtem, úgy is fogok meghalni..." Mint a házankéntiben elhangzott katolikus érvek...
infaustus 2013.04.16 13:07:04
@reboot: Egy kicsit szállj le a magas lóról. :) Nem értem egyébként miért pörögsz. Nem a problémára koncentrálsz, hanem velem kötekszel. Erre természetesen lehetőséged van, de hasznosabb dolgok miatt is koptathatnád a klaviatúrát.

Értékelem a segítő szándékod, de nem vagy abban a helyzetben, hogy hitelesnek tekintsem és elfogadjam. 6 karakter vagy számomra, egy ismeretlen. Beszélj a hitedről, a gyülekezetedről, a megtapasztalásaidról, hogy lássam, ki vagy valójában. És ennek fényében tudom eldönteni, hogy hitelt érdemelnek-e a szavaid, vagy sem.
infaustus 2013.04.16 13:19:16
@reboot: Amilyen emberek ebben a blogban megszólalnak, érthető, hogy nem esek hanyatt tőlük. Akit innen személyesen ismerek, annak a véleményét, tanácsát, kiigazítását elfogadom. A többiek meg nem Jézus, hogy ugyanúgy kellene fogadnom őket. :)
Sefatias Az újjászületés 2013.04.13 08:30:26
Az újjászületés Jehova Tanúi számára egy teljesen idegen téma. Igazából soha nem foglalkoznak vele, pedig Jézus ezt mondta:„Bizony, bizony mondom neked, ha valaki újra nem születik, nem láthatja az Isten királyságát.” Hogy mennyire komolyan kell venni az újjászületést azt…..
Néhány nappal ezelőtt kaptam az információt, hogy egy hetven éves tanú elkülönült a szervezettől. Ezt megelőzően egy barátja tette ugyanezt, és még valószínűsíthető, hogy mások is követni fogják őket. Az adott személy több mint három évtizedet töltött a szervezetben,…..
Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett: Allianz Biztosító…..
Talán két éve lehettem keresztény, mikor egy hölggyel beszélgetve a hitről, előkerült a paráznaság téma. Én mélységesen elítéltem ezt a bűnt, hiszen jól ismertem azokat a bibliaverseket, amelyek egyértelműen kifejezték Isten nemtetszését a paráznasággal kapcsolatban. A…..
Sefatias Hiszek egy Istenben... 2013.03.11 10:30:13
Hogy hiszek-e Istenben? Határozott igennel tudok válaszolni erre a kérdésre. Hogy miért hiszek benne? Mert hiszem, hogy az életem, és az egész világegyetem létezésének egyetlen oka van. Isten teremtő szándéka. Hiszem, hogy ő az oka annak, hogy mindaz amit látunk tapasztalunk, az…..
infaustus 2013.03.11 21:12:38
@karecsi: "...aki komolyan keresi, kutatja, és szeretné valóban megismerni az előtt is csak egy titok marad."

Hogyan foghatná fel Istent egy ember? Hogyan ragadhatná meg őt a maga teljességében? Annyival magasabb tőlünk az ő lénye, mint amennyivel magasabb az ég a földtől (vö. Ézs 55). Aki azt várja el Istentől, hogy annyira megismerhető legyen mint egy másik ember (holott még egy másik ember személyisége is titok maradhat számunkra éveken át!), az nem is Istent keresi, hanem egy vele egyenrangú valakit, akire talán szavunk sincs.
Az Őrtorony Társulat felett eljárt az idő, egy vesztes háborút vív... Jehova Tanúit egyre agresszívabban próbálja elszigetelni a számára kellemetlen információktól; teszi ezt a kiadványokban és az előadásokban is egyre sűrűbben, erőteljesebben. Már az alámerítkezési…..
Talán már egy éve is van annak, hogy a János 17:3-ról olvastam egy posztot valahol. Ez az idézet Jézus főpapi imájából fontos részét képezi Jehova Tanúi teológiájának. Magyarázatuk szerint ahhoz, hogy elnyerjük az örökké tartó életet, meg kell ismerni Istent. Ha valaki nem…..
Sefatias Hogy is lenne jó? 2012.12.06 15:23:46
Hogyan kell egy gyülekezetet irányítani? Kik legyenek azok, akik pásztorkodnak a nyáj felett? Kiknek kell vezetnie, irányítania egy keresztényekből álló közösséget? A válasz igen egyszerű. Az újszövetséget olvasva bele láthatunk az első századi keresztények gyülekezeti…..
Eheti posztajánlónk: *** Itt a Búza...Hol a Búza ? - 2.Rész Itt a Búza…Hol a Búza? avagy >tudjuk; vagy nem tudjuk?< Elmélkedések a Máté 13:24-30-ig terjedő igeszakaszokról. - 2.…..
Nagyszerű bibliatanulmányozási és bibliaolvasási erőforrást tett elérhetővé a Jezusert.com csapata. Önkéntes munkájukért ezúton is elismerést érdemelnek.A következő fordítások elérhetőek keresésre. Külön öröm, hogy szótöves módon is lehet keresni, ami a ragozott alakok…..