Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SaltComm

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző blogbejegyzésünkben írtunk A PR olyan, mint az éles kés c. kötetről, amelyet korábbi divízióvezetőnk, Varga Zita Hella MPRSZ (Magyar PR Szövetség) Etikai Bizottság tagként készített az örökös tagokkal, amelynek borítóját és belíveit a Salt Communications tervezte. Bejegyzésünk második részében…..
Korábbi divízióvezetőnk, Varga Zita Hella MPRSZ (Magyar PR Szövetség) Etikai Bizottság tagként szeretett volna hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megismerjék az MPRSZ munkáját, a PR munka jelentőségét, illetve, hogy az örökös tagok szakmai múltjából, tapasztalataiból a fiatalabb generációk is…..
Mi Salt-osok, gyakran dicsekszünk a Képmás Magazinnal és a szerkesztőkkel ápolt szoros kapcsolatunkkal. A kiadó munkatársait és munkájukat mindenben támogatjuk, legyen szó a Képmás Magazin, a Képmás Online vagy a Képmás-estek kapcsán felmerülő feladatokról, ötletelésekről, szervezésekről. Korábban…..
Több millió rajongó, luxus ruhák, vacsora a város legmenőbb éttermében: így tölti mindennapjait egy átlagos CGI (Computer-Generated Imagery) influencer. Ezek a virtuális véleményvezérek úgy kápráztatják el a rajongókat irigylésre méltó életükkel, hogy az valójában nincs is nekik. De milyen hatást…..
Tábori Györggyel, az MPRSZ örökös tagjával beszélgetett a szövetség előtti időkről, az alapításról, etikus és etikátlan kommunikációról, 2021 kihívásairól a pr-ben Varga Zita Hella, a Salt Communications Kft. pr-vezetője, az MPRSZ Etikai Bizottságának tagja. Melyik szakmai eredményére a…..
Nagyszülők, akik jobban értenek a közösségi médiához, mint te: ők a granfluencerek, vagyis az influencer közösség régi lovas, de új hullámos képviselői. Az idősebb generáció tagjai eleinte ugyan tartózkodtak az online platformok használatától, de ez már a múlté. Minőségi tartalmakat gyártanak,…..
Több magyarországi ügynökség és művész is csatlakozott a háború menekültjei számára meghirdetett jótékonysági aukcióhoz: a résztvevő ügynökségek egyenként 1-1 darab, béke tematikájú munkát, grafikát ajánlottak fel, amelyekre március 16-tól lehet licitálni a Salt Communications Facebook oldalán. A…..
A legtöbb szakmában, így a pr-ben is kiemelt jelentőségű, hogy az ember kövesse a trendeket, képezze és fejlessze magát, hogy naprakész legyen a saját területén. A mai világban ennek egyik legegyszerűbb eszköze a szakmai hírlevelek követése, ahol egy csokorban kapjuk meg a nap/hét/hónap legfontosabb…..
Egy korábbi bejegyzésünkben már foglalkoztunk az agilitással, most pedig, ahogy már akkor is ígértük, szeretnénk nektek bemutatni a Scrum néhány elemét, amelyekről úgy gondoljuk, eredményesen beépíthetők a szervezeti működésbe. (Kép forrása: devcrew.io) A Scrum az egyik legelterjedtebb módszertan,…..
A karácsonyi ajándékok így vagy úgy, de mosolyt csalnak az arcunkra: gondolhatunk a szeretteinkkel töltött idő eszmei értékére vagy az ünnepi vacsora meghitt hangulatára, de asszociálhatunk a nagynénitől kapott világító, éneklő-zenélő, színpompás karácsonyi pulóverekre vagy hasonló paraméterekkel…..
Az adventi időszak az évnek talán az egyik legkülönlegesebb hónapja, hiszen legtöbbünk a munkahelyi véghajrával, illetve van, aki mindemellett a vizsgaidőszak stresszes pillanataival küzd, de az ünnepi készülődés és a tél különleges hangulata is átjárja mindennapjainkat. Ha nem sikerül olyan könnyen…..
Sikerült kiválasztani leendő rendezvényünk helyszínét, ami költségekben és további paraméterekben megfelelő(nek tűnik). Ilyenkor személyesen is elmegyünk, több körben ügyféllel, alvállalkozókkal, hogy kiderüljön az eredeti koncepcióból mit kell átalakítani. Pár tanácsot összegyűjtöttünk, milyen…..
Friss diplomásként mindenki szembesül azzal, hogy a fárasztó és idegtépő kihívások nem érnek véget az oklevél átvételekor, hiszen az első állás megszerzése is igazi kihívást jelent. Maga a gondolat – hogy leendő munkaadódat úgy kell meggyőznöd kompetenciáidról, hogy valójában még nem volt „igazi”…..
Manapság nagyon divatos kifejezés az agilitás és egyre gyakrabban találkozhatunk azzal, hogy nem csak tech cégek, hanem akár kereskedelmi cégek marketing vagy sales divíziói, ügynökségek vagy akár bankok is azt vallják magukról, hogy agilisan működnek. De mit is jelent mindez? (Kép forrása:…..
Ha már a rendezvényed építését navigálod, kezd beérni az előző hetek, hónapok munkája, kézzelfoghatóvá válik, amin annyit dolgoztál. A nagy napra még fel kell vértezned magad, mert egyet biztosan kijelenthetünk, gikszer nélkül nincs rendezvény. Összeszedtük az 5 legfontosabb „kiegészítőt”, amivel a…..
A tipográfiának vannak látványos és kevésbé látványos részei, de a nagy egész szempontjából mindegyik kulcsfontosságú szerepet tölt be. Szembetűnőbb a szöveg hierarchizálása, a kompozíció vagy épp maga a tartalom, közelebbről megnézve azonban apró, de fontos dolgokat fedezhetünk fel. A következő…..
Lassan vége az augusztusnak, a vakációk időszaka is lejár a hónap végével. Ilyenkor mindannyiunknak vissza kell rázódni a megszokott hétköznapokba, amit mindenki változó érzelmekkel él meg. A nyaralás utáni depresszió ugyanis létezik és - mint minden depressziónál - erre is érdemes odafigyelni. A…..
Rengeteg applikációt használunk naponta, de vajon olyanokat is ismerünk, amelyek hasznosak lehetnek a munkahelyi - vagy otthoni - feladatok szervezésében? Ebben segít most nekünk Kalló Barbara, a Salt junior projektvezetője hasznos applikációk ajánlásával.   1. Clear Todos: Van napi…..
Amikor Kesha 2009-ben megjelentette Tik Tok című kislemezét, valószínűleg senki sem gondolta, hogy több mint egy évtizeddel később ugyanerre a névre keresztelt közösségi oldalon fogunk lógni. A TikTok mára már megkerülhetetlen felület a közösségi médiában, és manapság a legnagyobb felhasználói…..
A sok home office miatt kimaradtak az irodai beszélgetések, leépültek az emberi kapcsolatok, és kora tavasszal már nagyon éreztük ennek a hiányát a Salt Communications csapatában is. Ezért indult el a SALT (belső) KIHÍVÁS, vagyis kihívtuk saját magunkat: futottunk, bicikliztünk, városi sétákat…..
Rácz Zsuzsanna Enikő, a Salt Communcations gazdasági és szervezetfejlesztési igazgatója „civil” foglalkozása mellett szalézi munkatárs, így amikor a Salt munkái között kapcsolatba került a Zarándoktábornak készült kreatív és szöveges anyagokkal, egy új lehetőség nyílt meg számára, hogy nevelői…..
Minden kreatív kommunikációs ügynökség mögött egy komplex csapat áll. Számos olyan kollégánk van, aki újabb és újabb ötleteivel segíti a munkát, de rengeteg olyan feladat is van, ami inkább precizitást, kitartást és strukturált gondolkodást igényel. Mindkettőre szükség van a zavartalan és sikeres…..
Manapság egyre többet találkozunk ezzel a két betűs rövidítéssel, az ügynökségek is egyre többet használják a kifejezést, egyelőre azonban még nincs mindenki tisztában a jelentésével, és az alkalmazása is döcögős helyenként. Ezért szeretnénk segíteni a megértésben, rávilágítani a UX fontosságára. A…..
Az elmúlt hetekben egyre inkább éreztük a Saltban is, hogy a sok home office után ránk fér egy kis felfrissülés. Kimaradtak az irodai beszélgetések, leépültek az emberi kapcsolatok, és ennek éreztük hiányát. Ezért elindult a SALT (belső) KIHÍVÁS, vagyis kihívtuk saját magunkat: futunk, biciklizünk,…..