Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KiülökADombtetőre

2 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vajon hány Schadl létezik még? Schadl, aki mindent (is) el tud intézni ebben a rendszerben. Ki a Schadl az én környezetemben? Sok Schadl van. A vidéki Magyarország tele van megyénként több Schadllel. Nehéz elképzelni, hogy a Völner ügy folyamatos göngyölése ne tartana ki az áprilisi választás…..
A japán gépek második hulláma 11.38-kor indított támadást az angol hajók ellen. A Genzan ezred tizenhat, torpedókkal felszerelt G3M bombázója két hullámban közeledett az angolok felé. Kilenc bombázó a Prince of Wales, hét a Repulse ellen indult. A gépek a Type 91 légitorpedókkal voltak felszerelve,…..
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
KiülökADombtetőre 2021.10.30 13:39:20
@Muzsikok közt:
Neked sokat ártott Brüsszel gondolom. Mik is ezek a sérelmek?
Merre mozdulna a jelenlegi, önkényuralomnak tekinthető rendszer Dobrev vagy Márki-Zay megválasztása után? A viták alapján teljesen tiszta kép rajzolódik ki erről, egyes médiumok célja lehet, hogy ezt a képet összezavarják. Én magam nem tudok pártatlan lenni e téren, mert Dobrev Klára habitusa,…..
KiülökADombtetőre 2021.10.18 19:59:56
@Ekrü: "és majd a parlamenti többség ( a DK vezetésével) választ miniszterelnököt."

Nagyon hozzászoktál már az egypártrendszerhez, meg ahhoz egyetlen ember dönt mindenben.
Attól, hogy a DK lesz a legerősebb frakció még nem fog tudni magában miniszterelnököt választani, hanem kell hozzá a többi párt jóváhagyása is. Úgyhogy Feri nem lesz többet minielnök az tuti.
KiülökADombtetőre 2021.10.18 20:34:55
@Ekrü:
"Ez a 43% a DK-t támogatja Gyurcsányostul és nem pedig az összefogást vagy Marki-Zajt"

Nagyon naív vagy. Ez a 43% bárhova behúzza az ikszet ha ezzel kitakaríthatja ezt a mocskot ami most van. Pont annyira utálják orbánt mint amennyire te imádod. Ez pedig elég komoly motiváció nem gondolod?
Gyurcsány meg nem teljesen hülye azért. Pontosan tudja, hogy mi a saját érdeke. Jelenleg az, hogy ne savazza a többi ellenzéki pártot és, hogy a következő fél évben rábírja az embereit, hogy elmenjenek szavazni. Semmi más.

Te és a hozzád hasonlók pedig nagy segítség ebben, mert minden hozzászólásoddal csak az eltökéltségüket növeled. Nagyon köszi.
Karácsony Gergely visszalépésével két miniszterelnök-jelölt-jelölt maradt az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Hogy ez az egész előválastás dolgo hogy ment, miben adott felemelő újat és esetleg mi volt a csalódás, azt majd egy másik írásban elemezzük ki. Egyelőre induljunk abból ki,…..
KiülökADombtetőre 2021.10.18 17:52:49
@miért baj ha telefon vagyok:
Én azt hittem, hogy a látszatra azért adtok.
KiülökADombtetőre 2021.10.18 19:26:49
@CSOKKI MÁLNA: Tök jó látni, hogy még mindig nem fogtátok fel mi történt. És nem csak ti. A nagytudású vezéretek sem látja.
KiülökADombtetőre 2021.10.18 19:35:37
@Alick: "2010-ben ez úgy hangzott, hogy "a zavarodott gyurcsányisták téblábolása..." és lőn a kétharmad."
Tudod akkor még én is a fideszre szavaztam és marhára örültem a 2/3-nak. Belátom oltári nagy hiba volt. Bocsánatot kérek mindenkitől.
Végre újra van min rugózni, az előválasztás eredménye bizakodásra ad okot. Kissé paráztunk, hogy Dobrev túlnyeri magát, de ezt megúsztuk, Budapest összeszámolása után 2-3 százalékpont lesz a különbség Karácsony előtt, ez semmi.  Lényegében eldőlt, hogy ha Karácsony és Márk-Zay közül az egyik…..
KiülökADombtetőre 2021.10.02 13:52:03
@Hauptrichter2: Lehet, hogy pont így van, ahogy írod, de ha időnként lecseréljük a lopós bandát egy másikra, azzal mégis mindenki jobban jár. "Az ők már nem lopnak, mert már loptak eleget" tévhit. Minél többet loptál annál jobban megy a jövőben.
Próbáljuk megfejteni, mire gondolt a ferences szerzetes...
KiülökADombtetőre 2021.08.19 12:48:01
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A házasságon kívüli nemi élet bűn."

Ez most komoly? Te szerzetes is vagy?
Javában zajlik a kommunikációs kiszorítósdi a magyar közéletben. Jól reprezentálja a folyamatokat az úgynevezett jobb- és baloldali sajtóorgánumok tartalmainak elképesztő méretű eltérése. A kormánypárti médiafelületek alig reagálnak a napi történésekre, ugyanis nem hagyják el azt a csapást, amelyet…..
KiülökADombtetőre 2021.07.24 20:40:30
@ulpius66:
"Persze, ha én lennék a FIDESZ, én mást sem csinálnék , csak kiküldeném a legjobb fotósaimat a
PRÁJDRA!!!!!!

CSINÁLJANAK MÁN EGY-KÉT JÓ FELVÉTELT ARRÓL, KIK IS VANNAK A SZIVÁRVÁNYOS ZÁSZLÓK MÖGÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Na mutass már egy képet amin vállalhatatlan arcok vannak! Én nem nagyon láttam ilyet, max az ellentüntetők között.
KiülökADombtetőre 2021.07.24 20:42:17
@ulpius66:

Neked egyébként mi bajod van? Miért vagy ilyen ideges?
Feltűnően sok kémfilmet forgattak az utóbbi években Budapesten a nagy amerikai stúdiók. Nem tudni, hogy olyan ismert filmek esetében, mint az Én, a kém, Kémjátszma, Suszter, szabó, baka, kém, vagy a Vörös veréb miért a magyar főváros ihlette meg leginkább az amerikai producereket, de az biztos, hogy…..
KiülökADombtetőre 2021.07.20 11:29:20
@Ekrü:
Tudod most nem ezt a sok hülyeséget kell írni. Hanem azt, hogy Orbán a kurva anyád! Ezt nem vártam volna tőled! Kurva nagyot csalódtam! Azt hittem te más vagy!
KiülökADombtetőre 2021.07.20 11:36:49
@midnight coder: Akkor ez esetben szerencsénk van, hogy nincs ilyen profi irányítója, igaz? Vagy te azt szeretnéd ha eltűnne a baloldal?
KiülökADombtetőre 2021.07.20 14:18:47
@ulpius66:
"Párizs máris vizsgálatot indított a Pegasus-szal lehallgatott francia újságírók ügyében!"

Ezzel mit szeretnél mondani? Hogy lám ott is lehallgattak újságírókat? Csak épp azt felejted el, hogy Marokkó hallgatta le őket, nem pedig a kormánypárt.
A radikális jobb- és baloldal, de még inkább a vallási szélsőségek szempontjából a vallást, a nemzetet fanatikusan nem-imádó, ráadásul a női, gyerek, de még a homoszexuálisok személyiségi jogait is „szégyenletes módon” tiszteletben tartó európai és angolszász polgári demokráciák puhának,…..
KiülökADombtetőre 2021.07.15 12:17:22
@ulpius66:
"Azok a nyugat-európai politikusok szerinted milyen kereszténység elárulói - ÉLÜKÖN MERKELLEL - akik tízmillió számra telepítették az országukba a muszlimokat és százszámra építették a mecseteket!"
Egyébként milyen baj történik, ha egy keresztény véletlenül egy mecsetbe botlik? Elveszti a hitét? Esetleg késztetést érez, hogy áttérjen?
Vagy ha egy muszlim ember jön szembe az utcán? Az gyengíti a hitét?
A törvény hatályba lépése és a lecsengő EB jó alkalmat ad arra, hogy még egy szót szóljunk a törvény kapcsán A poszt elsősorban a tehetetlen és kétségbeesett érzéseimnek szól, de igyekeztem ezeket háttérbe szorítani és alátámasztó érvekre koncentrálni.  Eszembe sem jut ennek a komplex…..
KiülökADombtetőre 2021.07.12 11:37:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Egyébként te semmi ellentmondást nem veszel észre az okfejtéseidben?
KiülökADombtetőre 2021.07.12 11:39:11
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
És egyébként 2021 előtt foglalkoztál te bármikor is a gyerekek védelmével? Léptél már fel bármikor is az érdekükben? Vagy ez csak most lett ilyen fontos számodra?
KiülökADombtetőre 2021.07.12 12:12:28
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A szex célja a gyereknemzés.
Alkalmatlan tehát az azonos nemáek közti "szex".
Azaz az ilyen vonzalom beteges."

De ugye feltűnik neked, hogy e logika mentén, ha te megkívánsz egy nőt akitől nem szeretnél gyereket, az beteges?
Szóval neked vannak beteges vonzalmaid?
A 444.hu hívta fel a figyelmet azokra vérlázító cikkekre, amelyek a baranya megyei újságban jelentek meg két napja. A beszámoló magáért beszél, ahhoz nem is lehet többet hozzátenni, de egy szempontra talán mégis érdemes felhívni a figyelmet. A Wikipédia összefoglalója szerint „Az emberiesség elleni…..
KiülökADombtetőre 2021.07.10 13:40:02
@FILTOL: Szegény fiad. Ilyen apja van.
Úgy látszik a magyar történelemből valahogy nem akar kiveszni ez a tipikus "vannak még egyenlőbbek" felfogás. Bármi történhet, a Fideszes politikus valahogy mindig jól jár. Beütött a krach, devizahitelesek így, devizahitelesek úgy, valahogy csak a Fideszes politikusok jártak jól a devizahiteles…..
KiülökADombtetőre 2021.06.30 10:17:23
@gmihaly621: Csak nem a bloggerre mérges?
Kommunikációs zsonglőrködéssel próbál időt nyerni magának a kormány, miután szembesült azzal a ténnyel, hogy még a saját szavazói se nagyon értik, miért olyan fontos Orbán Viktornak a kínai elitegyetem magyarországi terjeszkedése. A Fudan elleni hétvégi tüntetés pedig bebizonyította azt is, hogy a…..
Napjaink egyik legnagyobb fenntarthatósági kihívása a csomagolások újrahasznosítása és visszaforgatása a gazdaságba. A fogyasztók ma már tudatosan választják a környezetbarát termékeket, azonban nem mindegyik alapanyag alkalmas a maradéktalan, gyors és költséghatékony újrahasznosításra. Kedvenc…..
Az április hónap valóban bolondos volt. Az évszázad eddigi leghidegebb áprilisa hagyott el minket, és szerintem nagyon kevesen sajnáljuk. Ezzel ellentétben viszont a hónap végén hirtelen szabad lett  vásár, és lehetett vakcinát választani. Érdekes események alakultak ki...
KiülökADombtetőre 2021.05.02 19:21:42
@ulpius66: Egyébként a kínai az nem migráns? Hogy van ez? Nem vagyok kellően képzett ideológiailag.
A műanyagszennyezés mára az egyik legsúlyosabb globális környezetvédelmi problémávávált. A műanyag szemét és bomlástermékei, a sarkvidékektől a hazai folyókon át  az óceánokig avilág minden tájára eljutottak. Az egyszer használatos műanyag teljes lebomlási ideje ugyanis akár 450 év is…..
Egy másik, hazai médiából kimaradni látszó kis színes hír. Jött ezzel a "hordjon mindenki maszkot, teszteltesse magát, oltakozzon" dumával, amit már tényleg mindenki unhat, majd a járvány 400-valahányezer áldozatáról szeretett volna megemlékezni egyperces néma csenddel az amerikai elnök. Nem azt…..
KiülökADombtetőre 2021.02.11 16:25:21
@MAXVAL birсaman közíró:
Pedig ez a illiberalizmus logikája. Röviden vázolom:
- az iliberalizmus a tiszta jó, a magyarok számára ez az egyetlen járható út,
- aki ellenzi a illiberalizmust, az áruló
- aki hülye, azt nem kell oktatni
- aki gazember, arra le kell súlytani a törvény erejével, a közösség a közjó érdekében, kivéve ha a mi emberünk
- aki nem illiberális annak nem jár szólásszabadság.
A magyar miniszterelnök alól kicsúszott a talaj; kilenc évnyi látszólagos siker után kilenc hónap kudarc és megszégyenülés következett. Európa persze már korábban kiismerte Orbánt, de az Unió döntéshozói mondhatták a választóiknak, hogyha a látszólag kuruckodó Orbán képes az olcsó bérmunka igájába…..
KiülökADombtetőre 2020.12.09 10:50:00
@ulpius66: Látom nagyon idegesít ha nem Orbán lophatja a lóvét. De miért? Sajnálod azt az 1%-ot is mástól?
A 2020-as év számtalan szempontból hozott változást a hétköznapokba. Ám még egy ilyen fordulatokkal teli évet is lehet fokozni. Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány mellett az amerikai elnökválasztás volt a közbeszéd központi eleme, most pedig az Európai Unió jogállamisági vitája borzolta a…..
KiülökADombtetőre 2020.12.07 19:28:03
@ulpius66: Kíváncsi lennék akkor is azt mondanád-e, hogy Magyarország jogállam, ha Orbán helyén Gyurcsány csücsülne ugyanezekkel a jogkörökkel.
KiülökADombtetőre 2020.12.07 21:26:48
@Veszéjben a lyogállamiság !:
"Persze, kisgyerek, majd rájössz. Kénytelenek lesznek visszatáncolni, mert a vétó túl nagy galibát okozna. Egyébként Juncker azt mondta korábban, hogy a kohéziós pénzek jogállamisági normákhoz való kötése mérgező lenne, és az EU széteséséhez is vezethetne..."

És ha ez így is lesz, az szerinted rendben van? 25 tagország semmi kivetnivalót nem talál benne, de a seggdugasz Magyarországnak nem felel meg és borítja az egész uniót. Szerinted ezt így kell csinálni? Ha minden ország így intézné az ügyeit vajon mire jutnánk?
Arról vitatkozni, hogy az Európai Unió tagországaiban be kell-e tartani a jogállamiság kritériumait, olyan, mintha arról folyna a diskurzus, hogy a fürdéshez szükség van-e vízre? Talán pont ez az abszurd helyzet akadályozta meg a tagállamok többségét, hogy nyílt vitába szálljanak az utóbbi években a…..
KiülökADombtetőre 2020.11.19 12:50:35
@Flowey: De attól, hogy szerinted máshol se jobb itthon is bele kell törődnünk, hogy lassan nem marad eszköz az ember kezében a NER-el szemben? Egyébként nekem meg úgy tűnik, hogy máshol igenis jobb. Mindenhol vannak Orbánhoz hasonló elvtelen populisták, de ott a rendszer mégis tud valamennyi biztonságot adni az átlag embernek. Még Trump se tudott akármit megtenni. Magyarországon már rég nincs így. Orbánt senki sem állíthatja meg. Sőt! Még ellenvéleményt sem lehet megfogalmazni. Neked nem nevetséges pl, hogy aki boldogulni akar annak szeretnie kell a focit? Minden potentát egész véletlenül focibuzi is? Nézd csak meg mi lett azokka a
Mit hoz a jövő az aszinkron motorok után? Eltérő elveken működő motorokat nézünk meg...
Ő 2020.07.13 21:28:16
Minap elmentem egy táncos mulatságba, ahol összefutottam egy rég nem látott ismerősömmel. Nagyon helyes nő és annak idején jóban voltunk, úgyhogy gondoltam jól kihasználom, és általa is megpróbálok közelebb kerülni a női nem megértéséhez. Ami leginkább foglalkoztatott abban a buliban (és általában…..