Adatok
Karakum
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Az ételek és italok pH-értéke
Ételeink pH-értéke lehet semleges, lúgos vagy savas. Ezzel a kérdéssel, ha foglalkozunk, ha nem, ott vannak mindennapjainkban, minden étkezésünkben. Érdemes rá figyelmet fordítani, hiszen napjában többször is étkezünk. Folyadékpótlásra pedig…..
Karakum
2020.07.08 11:07:29
Azt írják: "A mai kor emberére az elsavasodás jellemző. Ez azt jelenti egészségügyi szempontból, hogy a kórokozóknak biztosít táptalajt." Más források azt írják, hogy savas környezetben nem terjednek úgy a baktériumok mint a lúgos környezetben. Most akkor mi van? Például a befőzéseknél használt tartósító használatánál kiemelik: A nátrium-benzoátot élelmiszerek tartósítására széles körben használják. Nem öli meg a baktériumokat és a gombákat, „csak” a SZAPORODÁSUKAT TESZI LEHETETLENNÉ. (bacteriostaticum). Hatását csak erősen savas pH esetén (<3,6) tudja kifejteni (benzoesav szabadul fel). Borzalmas világban élünk. Nincs hiteles tájékoztatás. Minden állításnak van ellenkezője. A szakemberek is összezavarják az ebereket, vagy ők sem értik amit leírnak. A legjobb ha az ember nem olvas interneten szakvéleményt!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz