Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamaszlav

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álcák és Autobotok a férfiak ingein? Igeeeeen!20 dollárért bárki hozzájuthat ehhez az alfahím attribútumhoz, amivel lenyűgözheti lányok tucatjait - vagy legalábbis engem.Forrás: LikeCool..
tamaszlav 2023.10.30 20:16:56
@atomrebel: Dugd fel a faszodba.
                       „Nekem ő a tökéletes. Nem igazán tudom, ő mit érez még felém, mert néha jeleket vélek tőle látni. Most egyedül van, és sokat találkozik velem” – Levélírónk reményeit még az sem törte le, amikor előállt azzal, hogy a hosszas barátság átalakulhatna már mássá, és a lány erősen…..
Igazában nincs okom és jogom ezt az állítást a téves hiedelmek közé sorolni, hiszen sajnos a mindennapi tapasztalat éppenséggel igazolni látszik, ahogy korábban erről A nyelvtehetség ritka adottság? című bejegyzésben is szót ejtettem róla. Legfeljebb azt próbálhatom cáfolni, hogy ez valamiféle…..
III. Malcolm skót király, aki 35 éven keresztül uralkodott, s aki kiérdemelte a Canmore vagy "nagy főnök" ragadványnevet nemcsak a skótok számára volt érdekes személyiség Személye a magyarok számára is fontos, hiszen egy Árpád-házi szent férje és egy másik apja volt...
Nemrég egy posztomban bemutattam sok térképet arról, hogy a tudomány milyen útvonalakat feltételez a korai magyarság sztyeppei vándorlása számára: https://tortenelem-mindenkinek.blog.hu/2022/09/13/a_magyarsag_sztyeppei_vandorlasa_terkepeken A történettudomány meglehetősen biztos pontja a magát…..
tamaszlav 2022.10.07 13:30:56
@Szentgáli Zsolt: Csakhogy László Gyula elméletét már a maga idejében szétcincálta a tudományos világ. Bollók László felvetését a belső fejleményre nagyon jól alátámasztotta, és eddig senki nem írt hozzá recenziót. Griffes-Indások nem léteznek sehol a Kárpát Medencén kívül, ha pedig valamilyen onogur bevéndorlás lett volna itt a 7. században, amihez köthető a griffes-indás kultúra, akkor annak a kultúrának valahol lennie kellett 670-ig, majd utána el kellett onnan tűnnie. Ilyet nem találtak eddig keleten.

Nem tudom, hogy milyen újabb régészelti leletekre gondolsz, de a 9. századi Kárpát medence régészeti hagyatéka borzasztóan szegényes a 7-8. illetve a 10- századihoz képest. Ez bizony egy jelentős népességcsökkenést sugall, és azt, hogy az itt találtak nem voltak többségben. Az onogur név bőven ráragadhatott a honfoglalókra még Etelközben.
A legutóbbi túránkat talán lehetne az előző,  Koszovóban megtett túránk folytatásának is tekinteni amennyiben a felhős időt vesszük alapul, vagy azt a tényt, hogy ismét a Balkánon jártunk. Na, nem távolodtunk el egyébként Koszovótól nagyon, mert igazából a Macedóniával határos Sharr-hegységben…..
tamaszlav 2022.10.02 15:20:07
A magát magyarnak nevező törzsszövetség 895 körüli Kárpát-medencébe érkezése biztos támpont. Azt is megalapozottan állíthatjuk, hogy őseink Etelközből költöztek be. Az is egyértelműnek tűnik, hogy a nyomok visszamutatnak egészen a Volgán túlra. A nép egyes összetevőinek távolabbi eredete, az…..
tamaszlav 2022.09.15 15:10:42
@gigabursch: Biztos ez? Mert a nyelvi és régészeti nyomok eddig is ugyanarra az útra vitték, és ezt most megtoldotta az archeogenetika is szépen.
                       „Biztos, hogy soha nem tolnék babakocsit az utcán, … nem férfi dolog...mindig látom, ahogy tolják velem egyidős férfiak, és nem bírom nézni se” - Az első randin jobb az őszinteség, viszont vannak olyan fóbiák, amikről jobb hallgatni, vagy még korai beszélni.              …..
Bő fél évszázaddal a honfoglalás után, s szűk fél évszázaddal a királyság megalapítása előtt egy komoly csata zajlott Augsburg közelében a magyarok és németek között. A csata jelentőségét jelzi, hogy a németek azóta is a legjelentősebb ütközetek között tartják nyilván, Ottó számára pedig a…..
tamaszlav 2022.08.11 08:48:06
@gigabursch: Igen, valószínűleg egy történészek el kellett volna olvasnia egy író novelláját, hogy értsen a szakmájához. Sőt, ha Józsi bácsi, a helyi villanyszerelő összes művét is elolvasták volna, tudatta volna Győrffy, hogy tényleg szíriusziak vagyunk.
 Veszít-e Budapest azon, hogy annyi ember elhagyja a várost?..
tamaszlav 2022.08.09 07:34:15
@aefzuj: aefzuvidéki paraszt
Egy ős-DNS elemzése egy 1100 éves rejtélyt látszik megoldani. Megtalálták általa az avarok eredetét, akik a 6.században elözönlötték Európát és kis híján megsemmisítették a bizánci birodalmat. Guido Alberto Gnecchi Ruscone, a lipcsei Max Planck intézet evolúciós antropológiai osztályának kutatója…..
tamaszlav 2022.07.09 07:54:16
@gigabursch: Most már csak arra kéne magyarázatot adni, hogy miért kellene, hogy szó essen az avarokról a krónikákban, és mik azok a művek, amikról ki igazolta telibe, hogy hamisítvány.
Jó, hogy van már Apák napja is, mert az apák is megérdemlik a figyelmet. Az Anyák napját május első vasárnapján ünnepeljük, az Apák napját miért pont június 3. vasárnapján? Miért nem május 2. hétvégéjén, vagy június 1. hétvégéjén? Persze van arra magyarázat a Wikipedián, hogy miért alakult így, de…..
tamaszlav 2022.06.18 18:18:31
Ingergazdag korunk emberére csak egyre erősebb, látványosabb és több oldalról érkező üzenettel lehet hatni. A 19. század elején, amikor a francia forradalom és a polgárosodás hatására megingott az „Isten-Egyház-Uralkodó” szentháromságának tekintélye, akkor még elég volt felségsértésre és…..
tamaszlav 2022.04.15 12:52:16
@eszti.....: Nagymorva birodalom nem volt, Magale Moravia volt, ami régi morva birodalmat jelent. Sventibald rex, azaz király és nem fejedelem volt.
tamaszlav 2022.04.15 12:54:00
@apro_marosan_petergabor: Ostoba fasz.
A honfoglaláskori magyar fegyverzet Az alábbi grafikán egy honfoglaláskori magyar harcos látható – régészeti leletek és írott források alapján. Legfőbb fegyverei a visszacsapó íj és a szablya voltak.   A visszacsapó íj nagy szakértelemmel, természetes anyagokból, fáradságos munkával készült. Nagy…..
tamaszlav 2022.02.07 13:01:38
@Millerdraft: Te is az vagy.
  A Nagyszentmiklósi kincs feliratai értelmezésének történetéről Fridrich Klára írt összefoglaló tanulmányt - Budapest, 2015. A tanulmányban szerepel a 21 – es tál körfelirata megfejtésének történeti összefoglalása is. Anélkül, hogy külön értékelném a megfejtéseket én a magam részéről a Vékony…..
tamaszlav 2021.12.23 16:08:12
A címben szereplő idézőjel indokolt, mivel kissé túlzás, hogy lenézzük a listában szereplő színészeket, de valljuk be, ha ugyan nem is mindegyiküknél, de a legtöbbjüknél sok esetben felmerül színészi tehetségük minőségének kérdése. Ám pont ezek, a listában szereplő filmek (és az emlegetett…..
tamaszlav 2021.11.22 15:34:51
A határozatlan, mulya pasik előnye, hogy arra is lusták lennének, hogy esetleg később félrelépjenek, hiszen az munkaigényes és masszív tervezést követel. De erre alapozni egy kapcsolatot?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
A hiphop-sztárok általában művésznevekkel operálnak, és különben is: a rapper egy XVIII. századi perui felkelővezér nevét birtokolta...
tamaszlav 2021.11.01 12:30:53
@gigabursch: Anyádnál így is jobb volt.
    Mai blogbejegyzésem elején nem kezdek különösebb eszmefuttatásba a Halloween hazánkban is egyre nagyobb népszerűségével kapcsolatban, sem annak valódi jelentéséről, ami cseppet sem csorbít a hazánkban hagyományos késő őszi ünnepek értékéből. Akit érdekel ennek a napnak a története, lapozzon…..
Vészesen közeledik a Halloween, az ősi kelta hagyományokból kialakult ír ünnep, október 31. éjszakája. Elsősorban az angolszász országokban tartják, de mára az egész világon elterjedt, így Magyarországon is egyre többen ünneplik a holtak szellemének visszatérését, amikor az élők félelmükben…..
tamaszlav 2021.10.30 07:12:43
A „Lajtán túl” a szocializmus évtizedeiben egy sokat hangoztatott kifejezés volt. Egy folyó, ahonnan kezdődik a kapitalista Nyugat, és ahol végződik a keleti blokk...
Fotó: Media1.hu Másfél évtizede léptem be a Beol.hu szerkesztői közé, egész pontosan projektvezetőként intézgettem szeretett portálunk dolgait egészen 2014 elejéig, azaz nyolc évig. Nem a megemlékezés, illetve a félig kerek dátum miatt jutott ez eszembe, hanem a drága hazánkban folyó…..
tamaszlav 2021.07.25 19:56:08
@A Joda visszatér: Nem kérünk több képet anyádról.
Számos olyan eseményt tartunk számon népünk történetében, melyek tévesen rögzültek a köztudatban, holott ezekről már évek, sőt évtizedek óta tudni lehet, hogy alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaznak. Az, hogy ezek a tévhitek mégis miért rögzültek rosszul a történelemkönyvekben, arról megoszlanak a…..
tamaszlav 2021.07.24 20:00:54
@FILTOL: Nah mégis ki volt az a történész, aki a pángermanizmus és a kommunizmus vége között eltelt időben ezeket mind kiszolgálta? Jó hosszú életű lehetett. Nevet kérek.
Magyarország a tatárjárásban (vagy inkább mongol-invázióban) jelentősen meggyengült, így a szomszédos országok igyekeztek minél nagyobb darabot kihasítani az országból. Még éppen csak ideértek a mongol hadak, amikor a menekülő IV. Béla királytól II. Frigyes osztrák herceg három vármegyét (Pozsony,…..
tamaszlav 2021.07.13 21:13:50
@oassasa: Kamu.
A "vezető" jelenthet államférfit, hadvezért, politikust és szellemi irány-mutatót is. Ebben a posztból ezúttal kihagyjuk a hadvezéreket, mert nekik egy külön posztot tervezünk szánni és szintén kimaradnak a nagy vallás-vezetők, próféták (Jézus, Buddha, Mohamed), mert nem fair a köztük történő…..
tamaszlav 2021.03.08 11:02:03
@fabianp: Attila? Aki megörökölt egy erős birodalmat, megölette (valószínűleg) a testvérét, megtámadta Nyugat-Rómát, vesztett, majd az nászéjszakáján meghalt, elveszejtve a birodalmat? Attila a történelem egyik legtúlértékeltebb alakja.