Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalevaleeeeeez

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kis szösszenet Neked szól, aki a hírek láttán viszkető ujjakkal ragadsz billentyűt, hogy a benned megfogalmazódott tartalmas és mély gondolatokat – lehetőleg minél több cikk alatt – megoszd a nagyérdeművel: „Felelőtlen”, „Ennyi esze van, így járt”, „Na, egy újabb Darwin-díj jelölt”, „Úgy kell…..
  Vagyunk páran olyan perverzek, hogy néhanap beszélgetésbe kezdünk echte kommunistákkal. Még az is előfordul, hogy szélsőbalos gondolkodók írásait böngésszük. Három visszatérő elemmel minden esetben találkozni fogunk. Az első, hogy nem Marx tévedett, csak valahogy a gyakorlat csúszott félre…..
kalevaleeeeeez 2023.01.03 10:28:57
@G. Nagy László:

Sok időm nincs ilyen vitákra, mert dolgozok, de ezt írtad:

"a pénzügyi különbségek SEMMIFÉLE alá-főlé rendeltséget nem okoznak"

Én vagyoni különbségekről írtam. A vagyon pedig úgy ad hatalmat, hogy a tőkésnek van valamije amire a szegényebb réteg vágyik, vagy szükséges neki.

Ha minden termőföld az enyém, annyit kérhetek a búzáért amennyit akarok (volt már ilyen). Gondolom ezt megérted. Ez a hatalom alapja és a kapitalizmus lényege.

Pénz sem kell hozzá. Tételezzük fel hogy feltalálja valaki a mindent gyógyító gyógyszert ami még örök életet is ad. De nem adja el, csak annak, akit méltónak talál erre. A többiek meghalnak. Nerm is kér érte pénzt. Igazságos ez? Mondjuk most sem állunk messze tőle. Akinek nincs pénze megfizetni a drágább kezeléseket, meghal. Legalábbis Magyarországon.

Ja és Mozambik. Van egy kis vállalkozásom, ahol az a szabály, hogy a haszon 50%-a az enyém, a többi a fizetéseken felül szétosztásra kerül. Nálam nincs is fluktuáció.

De azt is bizton állíthatom, hogy ha az lenne az ára a megvalósult kommunizmusnak, hogy a teljes vagyonom megszűnik, azonnal meglépném. Létbiztonságban élnék és élne mindenki, meg lenne mindenem amire szükségem van (ez a kommunizmus lényege).
Nagyjából két hét van a választásokig, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyre jobban forrnak az indulatok, és megy a politikai sárdobálás. A külhoni magyarok is szavazhatnak, és ahogy ilyenkor lenni szokott, előjött a „Miért szavazunk?” kérdés is...
Egy roppant átfogó orvosszakmai tanulmány világosan megmutatta, hogy nem különbözik a kockázat az otthon és a kórházban szülésnél alacsony kockázatú várandósságok esetében.    Azaz NEM az orvos jelenléte teszi sikeressé a szülés kimenetét.   A kérdést talán így kellene…..
Próbáljuk megfejteni, mire gondolt a ferences szerzetes...
     A baloldal egészen egyszerűen hazudik. Hazudik, amikor azt állítja, hogy megközelítése jót tesz az egyes emberekkel. Természetesen nem a többségi társadalomra gondolok. Az átlagpolgár számára immáron hosszú évtizedek óta világos - vagy legalábbis világosnak kéne lennie - hogy a balos…..
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
A sötét anyag kétségkívül a csillagászat egyik legnagyobb rejtélye. Feltételezik, hogy gravitációsan hat a rendes anyagra, de jelenleg még nem tudják, hogy mi az. Létezését azért feltételezik, mert érezteti jelenlétét a galaxisok, köztük a Tejút mozgásában – írja a Business Insider. Az utóbbi…..
Rerum Auctor Sztálin emlékezete 2021.03.07 00:04:42
Mit tehetnénk, ha egy történelmi blog éppen Sztálin halálának évfordulója idején indul, amihez rögtön megadja az első témát ennek a különleges történelmi figurának az emlékezete. A Gazda, vagy ahogyan ő szerette ha hívják: a generalisszimusz 1953 március ötödék szenderült jobblétre (vélhetően…..
A témát több korábbi bejegyzésemben is érintettem már. Írtam arról, hogy szerintem mennyire nem jó ötlet abban reménykedni, hogy a 10%-os népszerűségű pártelnökökre fegyelmezetten le fog szavazni mindenki, csak mert egy előválasztáson valamelyik pont arra a napra felküzdi egy-két százalékkal a…..
Mindannyian szeretünk fürdeni. Vagy mégse annyira? Nézőpont kérdése. Sőt, a közeg sem teljesen mindegy. Vízben, közéletben, politikában. Azt hiszem, a népszerűség oltárán sokan feláldoznák magukat. Mindenki igyekszik felhívni magára a figyelmet, pont azért, hogy az (el)ismertség fényárjában fürödve…..
"Magyarország a védekezés sikerét emberéletekben méri" - Orbán Viktor, 2020 szeptember 4. (koronavirus.gov.hu) "Nem csak a jó ízlést sérti, hogy politikai eszközként használja a Párbeszéd azt a kérdést, hogy mennyien halnak meg... hanem mérhetetlenül lebecsüli azoknak az orovosoknak és ápolónőknek…..
       Orbánék kiadták a parancsot, hogy meg kell győzni a magyar lakosságot arról, hogy Amerikában elcsalták a választást. Hihetetlen mennyiségű hülye tombolja most ki magát, ami úgy 1944 óta nem lepi meg a magamfajtát .      Az egyik baromság az, hogy az amerikai választás nem ment át a Benford…..
UPDATE: A szavazógép feltörését bemutató, eredetileg alább, itt a bejegyzésben megtekinthető, beágyazott videó nyilvános megosztása időközben letiltásra került. Részletek itt. Míg a magyarországi választásokon hagyományos rendszerben, papír alapon szavazunk, az Egyesült Államokban már jó régóta –…..
1956 november 4-én egy külső erő által hozott ellentétes véleménynek köszönhetően elbukott a forradalom, hazánkra pedig olyan akaratot kényszerítettek rá, amely kényszerpályára tette az országot. Akkor az ellenállást "ellenforradalomnak" nevezték, ma pedig nemzeti ünnep. Kicsiben ugyan ez játszódik…..
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Saját, előre megfontolt szándékunkból bárkit elítélhetünk, s nyugodtan mondhatjuk rá, utállak, megvetlek, sőt gyűlöllek, te mocskos szemétláda. Ez emberi alapjog, illetve valami olyasmi, de inkább tapasszuk hozzá ehhez a sivár kifejezéshez a szabad választás lehetőségét, amellyel legtöbbször…..
Ez a bejegyzés hosszú lesz, azt meg minek olvasni ilyen melegben, lapozzanak. Ámbár a magyar történelem - máig ható - tragédiájának új szempontú megközelítése talán megér félórácskát. Mérsékelt elitistaként őszinte csodálatomat és elismerésemet szeretném kifejezni dr. Orbán Viktor Mihály korszakos…..