Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Benedek

8 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazánkban működő mobilszolgáltatókról elmondható, hogy többé-kevésbé mostohán bánnak a BlackBerrykkel, amihez hozzátartozik a készülékkínálat összetétele, bizonyos esetekben ára, valamint a  szolgáltatáskínálat, konkrétan a BlackBerry Internet Service,…..
Igazából nem mától, hanem már március elejétől hozzáférhető az App Worldön keresztül a RIM saját őrző-védő szoftvere, a BlackBerry Protect, de a mi régiónkban az előzetes ütemtervnek megfelelően csak mától került be az App World kínálatába. Amint arról korábban…..
Tóth Benedek 2011.03.22 12:33:26
@Blastoise: Nekem is ez volt: nálam a cache-be még a régi volt, mert megpróbáltam korábban telepíteni. App worldben egy ALT+R,S,T törli az ilyen cache-t és aztán nekem működött a telepítés.
Eljött hát ennek is az ideje, megérkezett az első, szolgáltató által kiadott OS6-frissítés a BlackBerry 9700-hez. Jó sokáig tartott a RIM-nek, mire behúzta a frissítést, hiszen az OS6 tavaly augusztusban mutatkozott be, és valamivel később került piacra - elsőként a…..
A karácsonyi különkiadás után a türelmesebbek egy trailert is láthattak, amiben ízelítőt kaptunk a következő évadból - a türelmetlenebbeknek megmutatjuk, miről maradtak le.  ..
Tóth Benedek 2010.12.30 11:06:21
Alapszabály, hogy mindenből, értsd: mindenből van legdrágább. Ez elsőre talán túlságosan is magától értetődőnek tűnik, valójában azonban cseppet sem az. Erre legkésőbb most rájössz: megvan ugyanis a pályázó a világ legdrágább szendvicsére!A 111 fontba, vagyis úgy 38…..
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
A Peta nemzetközi állatvédő szervezet a híresen hülye és sokszor kicsit öncélúan botránykeltő és megosztó akcióiról ismert. Itt az addicton is sokszor foglalkoztunk velük, volt, amikor ketrecbe zárt, félmeztelen kismamákkal tiltakoztak a nem megfelelő disznótartási szokások…..
Nos, mint tudjátok, szombaton, a showműsor ideje alatt üzemelt a Csirip.com, vagyis az RTL Klub közösségi blokkja. Az oldal a Turulcsiripet (twitek), a Szörcs.hu-t (keresések) és a Ustreamet (élő streamvideók) használta arra, hogy egy valóban élő, közösségi szolgáltatást…..
Tóth Benedek 2009.12.22 10:29:03
@caligne: Az szvsz a trend motor hibája volt, nem a népszerűségé.
Onlinemarketing blog Köszönet 2009.11.18 22:02:18
Megvolt a 3. Keresőmarketing nap. Én belülről úgy éreztem, ez sikerült a legjobban. Gyakorlatilag az összes előadásnak megvolt a helye és funkciója, és bár nem volt mind egységes jó, de a legrosszabb is elég jó volt. Az ebéd utáni blokkot kicsit hosszúra sikerült szervezni, ezt…..
Tóth Benedek 2009.11.20 09:49:19
@joskafiser: Szerinted bárki beletolna éveket és soktízmillió forintot egy ilyen projectbe pontos terv nélkül erre vonatkozólag? Szerintem nem.

Másrészt: a keresőpiac éves forgalma 3 milliárd forint, és a következő két évben összesen kb. 10 milliárd forint lesz. Ez elég sok pénz, főleg, hogy a Google zsebben hazaviszi.

Ezt figyelembe véve már nem is tűnik olyan nagyon vészesen elborult dolognak bepróbálkozni.
Onlinemarketing blog Egy kis hazai 2009.11.19 22:27:00
Nem tudom elégszer hangsúlyozni, mennyire fontosnak tartom, hogy legyen hazai kereső. Tavaly, amikor először írtam erről, még csak próbálkozásokat láttam, de mára több komolyabb szereplő piacra lépése is várható. A Keresőmarketing napon volt is egy beszélgetés velük, és…..
Tóth Benedek 2009.11.20 09:20:07
@Konrad: @sajt: Ez azért kicsit túl rövid volt így, ami miatt kicsit megtévesztő.

Hosszabban: A Miner saját motort használ. De van benne horizontális kereső (azaz, ami az egész neten keres), ez a Binget használja. E helyett lesz ott Szörcs.

A Szörcs pedig felhasználja a Miner vertikális és élő keresőjét a találati listában.

Szó sincs arról, hogy a Miner ne egy önálló kereső lenne. (A Johu kivételével, ami egy mashup,) a cikkben említett keresők mind-mind egyedi fejlesztések saját technológiával és indexszel.
1. A Ringier Magyarország vezetője elképesztő netsemlegesség-ellenes kirohanása volt az IH legérthetetlenebb pillanata. A netezőket Blikk-adóval sújtani kívánó elképzelés a Google Magyarország vezetőjét például annyira meghökkentette, hogy angol nyelvű twitet írt. Mindez épp…..
Tóth Benedek 2009.10.15 11:34:35
@hírbehozó: Felhasználószám ugrás. tothbenedek.hu/files/screenshot45.png ;)
Tóth Benedek 2009.10.15 11:45:07
@hírbehozó: Ez a stat volt kéznél, a többit neki kéne állnom összeszedni és kigrafikonozni. De a felhasználószámban is ugyanez a folyamat van.

Persze így is - úgyis tök ferdít a dolog, mert a két graf nagyságrendje nyilvánvalóan tök más. Legalább fél-egy év kell hogy látni lehessen, hogy ez egy pár hónapos megugrás vagy egy folyamat.

Mert ha a tendencia nem folytatódik, akkor tök mindegy, hogy két hónap alatt döccent fel a felhasználószám, vagy két év alatt nőtt folyamatosan.
Nemrég bemutattam néhány érdekes KRESZ-táblát. Most következzen még egy csokorra való.Csacsival behajtani tilos Marokkóból.Útirányjelző tábla Olaszországból.Ezt a francia táblát viszont nem sikerült értelmezni. Akinek mégis sikerülne, kérem írja be kommentbe.Végül egy…..
Tóth Benedek 2009.08.29 16:35:35
@darthwalk: A tábla igazából persze azt próbálja jelenteni, hogy

"igen a bicikliút arra megy, de itt légyszi toljad, mert a felüljáró beláthatatlan és tele van gyalogosokkal"

Persze ezt senki nem veszi figyelembe... konkrétan már kétszer ütöttek el ott. Szerencsétlen az az egész szitu...
Biczó András (@abiczo) fogta magát, és összepakolta a Twitter geolokációs adatait a Yahoo Placemakerrel, és csinált az egészből egy Google Maps mashupot. Az eredményen az látható, hogy hol élnek a magyar twitterezők. A pontos geolokációhoz arra van szükség, hogy a felhasználók…..
Tóth Benedek 2009.06.17 10:36:50
@Toymao: A turulcsirip felhasználólistáját használja.

A csirip "magyarfelismerése", elég egyszerű, de meglepően jól működik. A gyakorlatban így néz ki:
- a rendszer figyeli geolocation és kapcsolati háló alapján azokat, akik Magyarországon tartózkodnak vagy sok magyart követnek. (vagy mondjuk egy magyar felhasználó magyarul válaszolt neki, stb.)
- őket gondosan leellenőrzi egyenként (ha a teszt "negatív" még 14 napon keresztül naponta újra próbálja)
- Ennél az ellenőrzésnél két dolgot vizsgál:
- Ha beírta a locationbe, hogy itt van valahol Magyarországon, akkor magyarnak tekinti a rendszer. (Ez azért kell, mert mondjuk a geolocation visszaadja a turistákat is, ha már beírja kézzel a profiljába, akkor tételezzük fel, hogy itt van)
- Illetve csinálunk egy nagyon egyszerű nyelvi elemzést a twittjeiről. Ha egy-két magyar nyelvű twittje van, azt már általában kiszúrjuk.

A módszer elég jól működik, persze van pár false pozitív eredmény, de ez olyan 1-2% alatt van. Illetve a rendszernek sokszor gondja van a nem publikus profilú felhasználókkal.

Felhasználótól és aktivitástól függően a teljes folyamat a gyakorlatban 3 perc és két nap között folyik le.
Számos egyszerűbb megoldással segíthetünk online szolgáltatásunk népszerűsítésében. Sokszor a kínálkozó lehetőségek pofonegyszerűek, kézenfekvők, valahogy mégsem sikerül megugrani őket. Vegyünk egy példát. A Netpincér.hu az egyik legsikeresebb online szolgáltatás…..
Tóth Benedek 2009.05.27 18:05:19
@dH2K: amiről annyit, hogy tökéletesen működik kicsit más formában a mai napig (rákérdez, hogy kiteheti-e a facebookra...). Inkább amiatt nem terjedt el, mert nem volt nyílt, nem tudott minden oldal csak úgy csatlakozni.

Ami van viszont helyette azok a specifikus appok. A meetup.comon pl. ha jelentkezel egy eseményre, be tudod ikszelni, hogy tedd ki a Facebook profilomra, ha ezt teszed, még egyszer rákérdez és feltelepíti a nevedben az appját, ami aztán közzéteszi az infót. Másodszorra csak be kell beikszelted, hogy "tedd ki a profilomra is"... gyakorlatilag ugyanaz a hatás, más technika.
A múltkor arra kértünk benneteket, hogy töltsétek ki a kérdőívünket, hogy legyen valamiféle képünk a magyar twitterező közösségről. Nos, nem létező lapzártánkig 431-en töltötték ki a formot. A döntő többség (94%) twitterezik is, úgyhogy nézzük, mit mondanak... 1. Mire…..
Na nam igazit, csak életnagyságú modellt, vagy kelléket, amit a Battlestar Galactica forgatása alatt használtak. Két darabra lehet majd ismét licitálni, az egyik egy Viper (első kép), a másik egy Raptor, és tessék elképzelni, az első körben nem keltek el. A Viperre 21 000 dolláros,…..
Tóth Benedek 2009.04.21 18:00:31
@mentalistagenya: Akkor már inkább a Raptor, de a Viper Mark II is jó lenne. Ha lenne helyem ahová rakjam (meg lenne annyi pénzem), tuti megvenném.
Egy képünk van csak egyelőre a díszdobozról, amihez úgy tűnik adnak egy fasza Cylon-figurát is. Berendelős, még jó. Erről jut eszembe, nem akarja valaki átvenni tőlem az eddigi évadokat megkímélt állapotban, brit és amerikai DVD-kiadás formájában?..
frissítés: magyar idő szerint 13:25-kor visszatért a Gmail. frissítés#2: a leállás lehetséges oka, hogy a Gmailben frissült az Offline funkció. Eddig 0.1-es verziószámmal volt elérhető ez a kiegészítés. A lehalás után viszont már 0.2-es verzió látható. Bár mások…..
Ingatlanguru néven indított ígéretes új blogot tegnap Izoom, aki civilben maga is ingatlanos. Combos kezdésként első nap 15 postot nyomott ki, amiben megtalálható egy kis szemle innen-onnan és persze saját lakásai is. A legizgalmasabb alighanem az a penthouse, amely a Vörösmarty téri…..
A Microsoft ígérete szerint ma lett volna a napja, amikor a világon mindenki számára letölthető a Windows 7 operációs rendszer. Persze botorság lett volna azt gondolni, hogy a szerverek bírni fogják a forgalmat. Nem is bírták. A hibaüzenet nem az volt, hogy "elnézést…..
Tóth Benedek 2009.01.09 18:46:55
@dw1: A legjobb a Microsoft Beta Experience szlogen az egészben :)
Élőben a fa alól Fa állítás 2008.12.21 23:02:00
Minden további hozzáfűznivaló nélkül: Előtte: Utána: Ami pedig közben van az vér, veríték, miegymás... Számomra a fő problémát az okozta, hogy városi környezetben fűrészt vagy más famegmunkáló eszközt nem tart az ember... így egy kenyérvágó késsel kellett a…..