Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arthurthedent

160 bejegyzést írt és 4698 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wagmg Orosz hazugságok 2022.11.25 09:38:39
Amióta az orosz csapatok százezres tömegben felsorakoztak az ukrán határon a világ szeme Oroszországon és az orosz felsővezetésen van. Én is közelről figyelem a híreket, nyilatkozatokat, beszámolókat mint ahogyan a lakosság által készített felvételeket is. Meggyőződésem, hogy az orosz vezetés…..
arthurthedent 2022.11.29 20:59:27
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az európai politikai életben nem illik, nem szokás előtérbe tolni a házastársakat."

Ez csak egy elnevezés.

"Nem inkább egy magas rangú politikust, mondjuk a külügyminisztert kellett/illett volna a brit parlamentbe küldeni?"

Nyilván mint magánember ment, nyilván azért, mert remélte, hogy rá odafigyelnek. És tényleg, odafigyeltek rá. A parlament meg azt hallgat meg, akit akar.
arthurthedent 2022.11.29 23:35:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt bizonyítani is tudod? Mondjuk azzal, hogy saját zsebből fizette az utazás, szállás, ellátás költségeit?"

Ne égesd már magad!
arthurthedent 2022.11.30 07:31:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Állítottál valamit, akkor bizonyítsd."

Nem állítottam, hogy saját maga fizette az utat.

Amúgy jól látszik, hogy a háborús bűnöket az egyik féltől elfogadod, a másik oldalon meg azon rugózol, hogy ki fizette a jegyet. Végletesen elfogult vagy.
wagmg Tél tábornok legendája 2022.11.24 09:02:06
Tél tábornok (oroszul генерал мороз) legendája makacsul él a magyar köztudatban. Mint minden legenda, ez sem alaptalan, de leginkább csak kitaláció, tévedés, túlzás, mese. Az első amit mi magyarok tudni vélünk tél tábornokról, hogy a második világháborúban a német sereg alábecsülte az orosz telet…..
arthurthedent 2022.11.29 15:31:39
@GyMasa: "94 USD egy-egy katona felszerelésével kapcsolatban kb. semmire nem elég, de teljes, igazi télnek ellenálló felszerelésre egészen biztosan nem."

Ez valami olyan tudás, amit érdemesnek tartottál megemlíteni. Az osztás valami olyan képesség, ahol jól meg gondoltál szorongatni? Azért tudod elég árulkodó dolgok ám ezek. :D

Miért fordítasz olyan nagy energiát arra, hogy bebizonyítsd pár tízmillió dollár értékű kanadai téli felszerelés egyáltalán nem számít? Érzelmileg fontos neked?
arthurthedent 2022.11.29 15:36:05
@gigabursch: "Kár erőlködnöd olyanokkal, akik nem látnak különbséget a sorozás és a mozgósítás között."

Én végig helyesen haszáltam, végig "sorozott" katonákról beszéltem. Merthogy "mozgósított" katonák csak nemrégiben lettek, nem régóta van mozgósítás. Egyébként a beszélgetésünk szempontjából mindegy is volt, hogy mozgósított vagy sorozott katonákról van szó, ezért helyesebb lett volna "sorozott vagy mozgósított" kifejezést használni, csak lusta voltam.

Miért akarod nagy erőkkel elterelni a témáról a figyelmet azzal, hogy a mozgósítás és a sorozás közti lényegtelen különbséget erőlteted? Miért gondolod, hogy nem tudom mi a különbség? Olyan magas szintű tudásnak gondolod, amit csak kevesen értenek?
arthurthedent 2022.11.29 15:45:17
@GyMasa: "Ez a hír nem támasztja alá, hogy a sorozásnak köze lenne a háborúhoz.
A háborúba mozgósított embereket küldenek, akiknek vannak katonai tapasztalatai az elmúlt 5 évböl."

Igen, ilyesmit hazudtak az orosz TV-ben. Aztán elismerték, már valamikor márciusban, hogy hát nem sikerült. Sorozott katonákat is vittek ukrajnába. Tele van a net olyan videókkal, hogy kiket mozgósítanak. Rohadtul nem csak tapasztalt, hivatásos katonákat. A hivatalos orosz felvételek is tele vannak 18 áves fiatalokkal, akiket besoroztak. Mindenki tudja, hogy nem csak azokat hívták be, akik előtte hivatásos katonák voltak.

"Sokan részt vettek a nemrégiben lezajlott egyéb (Szíria/Csecsenföld) harcokban, azaz veteránok."

Ja, sokan meg nem.

"Ök NEM sorkatonák, hanem szerzödéses katonák, akik fizetést kapnak, mert ez a munkájuk."

Ja, tele van a net olyan videóval, ahol ezek az emberek azon méltatlankodnak, hogy se pénz, se felszerelés, se étel. A "fizetést kapnak" helyett "nekik fizetést ígértek" a helyes kifejezés. Lehet hörögni, hogy "a szankciók hatástalanok", de oroszországnak valahogy mégsem sikerül kifizetnie a katonáit. Szuperhatalom, kétpólusú világ, mi?

"Nem bízom benne, hogy megértetted, amit leírtam, de még az is lehet, hogy így lesz."

Dedós dolgokat magyarázol, amit mindenki tud és amik egyébként lényegtelenek.
Az egész világ ettől a rakétatámadástól hangos. Valakik belőttek lengyel területre, két ember meghalt. Mindenki azt mondja, hogy az ukránok voltak, légvédelmi rakéta tévedt el... én azonban szkeptikus vagyok. Szóval nyilván nam vagyok szakértő rakéta ügyben és ha az is lennék, nyilván nem engednek…..
arthurthedent 2022.11.29 10:14:37
@GyMasa: "Ha emiatt te jogosnak tartod, hogy az ukránok fegyverrel megtámadják Magyarországot, és embereket gyilkoljanak meg, akkor neked nagyon nincs rendben valami a fejedben.
Ha ezt megteszik, akkor semmiben nem különböznek az oroszoktól!"

Nem tették meg.
arthurthedent 2022.11.29 10:17:56
@GyMasa: "Ugynaolyan semmirekellö aggresszorok lennének.
És te meg ennek tapsikolsz!"

Lennének, de nem azok. Nem tapsikoltam.
arthurthedent 2022.11.29 10:23:55
@GyMasa: "sem számszarüen, sem népesség szerint nem igaz, hogy a "teljes világ támogatja" hiszen még az egyszerü töbségük sincs meg."

Nem mondtam, hogy a teljes világ támogatja. India például azt mondja, hogy ez európa problémája, európa meg nem segített nekik, úgyhogy elmehetnek a fenébe. Észak-Korea meg tapsikol az oroszok agressziójának. Kínát meg nem igazán érdeklin az egész. Mondjuk úgy, hogy az világ azon fele, ami érdekelt a támában elítéli az oroszokat és támogatja a szankciókat. Kivéve néhány országot és vezetőt, például Magyarországot.
Ó, igen, én még emlékszem milyen volt a "régi rendszer", amikor még itt voltak az "ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok", amikor még tilos volt valutát váltani, az útlevelünk csak pár országba volt érvényes és lelőttek, ha el akartál szökni az országból. Olvasd el te is, ha nem élted…..
arthurthedent 2022.11.25 14:08:39
@GyMasa: "Szóval, mindezt 100%-ban orosz propagandának nyilvánítnai, azért egészen meredek dolog."

Okés, nagyokos, szerinted hova a francba evakuálnák a kijevieket? Hol van ukrajnában olyan hely, ahová a fővárost ki lehet telepíteni és ahol van villany meg gáz? SEHOL nincs megbízható villany meg gáz, BÁRMELYIK várost ki lehetne ilyen erővel telepíteni! Ebből lehet tudni, hogy BAROMSÁG kijev kitelepítése.

A panelekből lehet b+ kiköltözni a külvárosba, ahol saját kazán van. ÉRTED? FOGOD? ÉRTED, hogy honnan lehet tudni, hogy az oroszok megint hazudnak? Érted, hogy miért marhaság a főváros kitelepítése?
arthurthedent 2022.11.25 14:37:58
@6.Lenin: "A vége-a legtöbb esetben-,hogy kölcsönösen lehülyézik egymást."

Pontosan! :D
arthurthedent 2022.11.25 16:41:48
@GyMasa: "Szeirntük az oroszok északról meg fogják támadni Kijevet, hogy elfoglalják, és ezzel vessenek véget a háborúnak."

Én is hallottam ilyeneket, hónapok óta morfondíroznak ezen sokan. Elég bizonytalan dolog, szerintem kár ezen ötletelni.
wagmg Youtube ajánló 2022.11.19 09:56:03
TV helyett Youtube-ot nézek. Szórakoztatásul, amolyan háttérzajnak is, meg sokszor hírforrásnak. Nem vagyok túl nagy rajongó, a Youtube olyan, amilyen, a TV nézésnél, amiről vagy húsz éve leszoktam, egészen biztosan jobb. Itt van néhány csatorna amit tiszta szívvel tudok ajánlani. Kurzgesagt – In a…..
arthurthedent 2022.11.20 13:54:33
@Sir Gombóc: Hahh, én végignéztem őket. :D Lehet, hogy nem vagyok átlagos néző? :-o
arthurthedent 2022.11.20 22:50:44
@különvélemény: "Thunderf00t már kezd kicsit fárasztani az Elon Musk antifanságával, már a 100. videót csinálja ugyanarról."

Egyetértek.

A techmoan alap, az isaacarthur meg méginkább. Isaac hosszú darabokat csinál, de mindet meghallgattam már többször is. Vannak napok, amikor 6-8 óra Isaac-ot nyomok. :(
arthurthedent 2022.11.20 22:51:44
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Én 780 YT-csatornát követek jelenleg."

Jesszusom! :-o
wagmg Hova dugjuk a pénzünket? 2022.11.11 18:01:39
Két dolog van, amin már hetek óta ki vagyok akadva. Az egyik a pénz, a másik a fűtés...  Okés, tegyük fel, hogy van egy kis pénzed, amit nem akarsz azonnal elkölteni, amit félre akarsz tenni (még) nehezebb időkre. Ennek a modern világnak, ami annyi problémát megoldott már ez aztán nem lehet gond,…..
arthurthedent 2022.11.11 23:40:20
@gigabursch: "Talán a termőföld"

Valóban, a termőföld nagyon sokáig értékálló vagyontárgy volt. Ki is dolgozták a mai napig használatos "aranykorona egyenértéket", ami azt adta meg, hogy az adott föld mennyi arankorona hasznot adott egy évben.

www.foldhivatal.hu/content/view/155/128/
arthurthedent 2022.11.12 09:55:11
@gigabursch: Na jó, mondjuk senki sem várta, hogy Mária Terézia óta még mindig ugyanaz legyen a földmérés, nem is ezt mondtam. Ma már a föld más, nem is akarja senki földben tartani a megtakarított kis pénzecskéjét...
arthurthedent 2022.11.17 09:35:45
@IdomitottFoka: "Azt mondod , nehezebb időkre, de mire számítasz? Hadiállapotra? - Vegyél aranygyűrűt. Hiperinflációra? - ingatlan. Munkanélküliségre? Menekülésre? - svájci frank."

Vicces. Mintha azt mondaná am érnök, hogy

"Fék? Na jó, de miért fogsz fékezni? Mert hazaértél, mert kilépett eléd a gyalogos, mert kanyarodni fogsz? Mire számítasz? Tudnod kell, hogy miért akarsz fékezni, ha csökkenteni akarod a kockázatot!".

"Ha fogalmad sincs h mikor, mire és mennyi pénzre lenne szükséged, akkor tényleg jobb ha elköltöd."

Ha fogalmad sincs, hogy jövőre miért akarsz fékezni, akkor jobb, ha eleve nincs is fék a kocsidban. :D
  Lassan kilenc hónapja tart az orosz-ukrán konfliktus, és körülbelül ugyanennyi ideje beszélünk a különböző - terv szerint az agresszort sújtó - szankciókról is. Ami azok hatását illeti, az embernek többnyire az az érzése, mintha visszatértünk volna a törzsi társadalmak szintjére, ahol a varázsló…..
arthurthedent 2022.11.14 21:31:19
@ulpius66: "azt nem értem, hogy utána hogyan verték el ennyire az oroszok a németeket?"

1) Azok nem az "oroszok" voltak, hanem a Szovjetúnió. Sokkal többen voltak, 194 millióan, ellentétben most az oroszok 140 millióan vannak. Nagyobb volt a területe, teljes hadiüzemre álltak át, általános sorozás volt, hatalmas sereget állítottak ki.

2) Azt a háborút a mai szemmel primitív eszközökkel vívták. Nem volt elektronika, nem voltak műjoldak, a primitív fegyvereket nagy tömegű iskolázatlan, tanulatlan, analfabéta katonasereg is tudta kezelni.

3) A németek a fél világgal harcoltak, nem csak az oroszokkal.
Ne legyünk mindig negatívak, az élet szép, nem kell mindig panaszkodni. Néha találni jó dolgokat, néha csinálnak jó filmeket, jó sorozatokat. Mert ott van például a Beforeigners (Időbevándorlók) című sorozat... Szóval a Beforeigners egy norvég sorozat, norvégül beszélnek benne, a HBO csinálta, két…..
arthurthedent 2022.10.31 23:03:49
@alöksz róz: "ja meg szinkronosan nem szabad nézni új sorozatot, nagyon lerontja a magyar szinkron"

Képtelen vagyok elviselni a magyar szinkront, már vagy 20 éve nem néztem szinkronnal semmit. Eleinte felirattal néztem, aztán leszoktam róla, ahogy megszoktam a különféle angol kiejtéseket. A magyar szinkrontól szabályos mizofóniás rohamot kapok, el nem tudom képzelni miért csámcsognak, nyeldekelnek, nyögdécselnek a magyar szinkronosok, de szörnyű.

És persze a poénokat meg a jó dumákat rohadtul nem tudják lefordítani, így a film fele elveszik.
arthurthedent 2022.11.14 20:49:03
@CCnick: "a szinkron nyelvfüggetlenül szarrá teszi a műsort"

Hát de nem? Még akkor is, ha az eredeti nyelvet nem érti az ember.
arthurthedent 2022.11.14 20:52:49
@alöksz róz: "kapott rendes befejezést?"

Hát egyrészt nem akarnám elspoilerezni, másrészt viszont a "rendes befejezés" elég szubjektív dolog. Nem hagyták félbe, de a vége engem nem elégített ki. Tudod, vannak olyan sorozatok, amiknek a végére kitalálnak valami magyarázatot, de nem olyan megnyugtató, olyan, mintha csak odabiggyesztették volna.

Lásd trónok harca, vagy nyolc éven keresztül azon megy a hiszti, hogy majd jönnek az élőhalottak, a nagy csata, aztán elkenik valami bénázással.
wagmg Kijev és a piszkos bomba 2022.11.09 10:00:50
Megint hangos a sajtó, tele vele az Internet, lehet, hogy Kijev piszkos bombát készül bevetni. Lehet... lehetséges. Na, azért ez is elég nagy butaság ám! Először is, mi a fene az, amikor a sajtó azt írja, hogy "lehet"? Mit jelent? Mit értenek alatta? Hogyan kell ezt értenünk?  A válasz egyszerű:…..
arthurthedent 2022.11.13 07:41:08
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Biztos infó, hiszen megírták a liberális médiák."

A "liberális médiák" soha nem írták, hogy ez "biztos infó", simán hazudsz. Sőt, nem írták egyáltalán, hogy halott, azt sem, hogy 5 betegsége van.

"Dugin okos ember."

Nem, nem az. Butaságokat beszél arról, hogy szibéria a világ közepe és az oroszok felsőbbrendűek és az a feladatuk, hogy a világot uralják. Diplomát sem volt képes szerezni, kirúgták és utcaseprőként dolgozott. Filozófusnak tartja magát, filozófiát soha nem végzett.
arthurthedent 2022.11.13 08:20:18
arthurthedent 2022.11.13 09:02:25
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kérdezd Dugint, ő terjeszti. Én soha nem állítottam, hogy bármely embercsoport felsőbbrendű lenne.
A kérdés általában úgy merül fel, hogy a gyermektelen férfiak miért nem akarnak szingli anyákkal randizni… Bár őszintén szólva nem tapasztaltam, hogy ez feltétlenül így lenne. De kétségtelen, hogy egyik fél számára sem tűnik ideális megoldásnak, ha hosszú távra terveznek...
Az első modern szívószálat, Marvin Chester Stone amerikai feltaláló szabadalmaztatta, 1888. január 3-án. A szívószálak korábban szalmából voltak, de ettől az italoknak mellékíze lett. Ezt elégelte meg Stone és fejlesztésekbe kezdett. A szívószál papírból készült, melyet paraffin viasszal kent be,…..
    Rengeteg jövendölés jelent meg ismét az ingatlanpiac jövőjével kapcsolatban, légy erős, fogalma sincs senkinek arról, hogy mi lesz.  Ezért azt javaslom, hogy alkalmazkodjunk a mai helyzethez. Vannak olyan ingatlanok a piacon, amiknek a tulajdonosaira ráfér egy pár jó ötlet, de a bejegyzésben…..
arthurthedent 2022.11.11 17:22:54
@I Love Buda: Fél év alatt mit lehet felújítani? Tényleg érdekel, nem kötözködni akarok.

Mármint úgy értem, hogy ha találsz egy hidegburkolót, aki négy hónap után egyáltalán meglátogat felmérni az már hatalmas siker.
wagmg Minden géppuskák nagyapja 2022.11.10 11:13:13
Mert ott van például a C-RAM (Counter Rockets Artillery and Mortar), egy döbbenetes fegyverrendszer, ami megint megváltoztathatja az ukrajnai hadi helyzetet. A fegyver az 1973-as Phalanx CIWS (close-in weapon system) rendszer továbbfejlesztett változata. A Phalanx rendszert a haditengerészet…..
arthurthedent 2022.11.10 17:37:41
@GyMasa: "- Radarral tájékozódik, tehát egyáltalán nem biztos, hogy egy ember vezette, alacsonyan repülő drónt egyáltalán észrevesz"

Hát ha ágyúlövedéket leszed meg alacsonyan támadó rakétát, akkor azért jó eséllyel észreveszi a drónokat is.
arthurthedent 2022.11.10 17:39:37
@GyMasa: "Abban viszont nem vagyok biztos, hogy egy hiperszónikus rakétát is le tud szedni"

Öngyilkos iráni drónokról volt szó, nem a putyin nedves álmaiban létező hiperszónikus rakétákról, amikből eddig vagy kettőt tudtak bevetni ukrajnában.
arthurthedent 2022.11.10 18:33:00
@GyMasa: "Azért, attól, hogy te nem hiszel benne, hogy van belöle, az nem jelenti azt, hogy nincs."

Azért vesznek iránból drónokat, mert dögivel van nekik fleslegben hiperszuper rakétáik. Ti meg itt erőlködtök, hogy egy fegyverrel nem lehet MINDENT leszedni, mert a csudesznaja ruszki tyehnyika az elpusztíthatatlan.

Elég biztos vagyok benne, hogy a iráni csodadrónokat leszedi meg a lassú rakétákat, amikkel mostanában lövik a lakosságot.

"pedig már márciusban meg lett mondva, hogy nincs több nekik"

Soha nem mondta, hogy nincs már nekik. Azt mondta mindenki, hogy eleve kevés volt, nem lehet pazarolni. Nyilván van még nekik, a hadsereg mindig tartalékol. Annyi meg nyilván nincs, hogy a lakosságra meg az összes trafóházra jusson. De majd meglátjuk.
wagmg Thanos igazi bakija 2022.11.08 10:30:05
Van ugye ez a Thanos, aki elhatározta, hogy kiirtja a gondolkodó lények felét, mert kevés a hely a világegyetemben. Na, ezen az ostobaságon nagyon kiakadtam. Thanos ugye egyfajta mindenhatóságot szerzett, bármit megtehetett. Volt ideje gondolkodni rajta, aztán úgy döntött, hogy minden második lény…..
arthurthedent 2022.11.08 11:15:19
@gigabursch: "A cikk szerzője eljutott arra az érdekes felismerésre, hogy hálivúd kedvence a megsemmisítés."

Ennyit gondoltál megérteni az egészből? :D Szerintem még erőltesd magad egy picit.
arthurthedent 2022.11.08 18:04:12
@GyMasa: "- Eleve, ez a populáció felezés ha a teljes értelmetlesége ellenére megcsinálja is, csak egy idöszakos megoldás, mert kb 2-3 generáción belül ismét ugyanez lesz a probléma, tehát nem megoldotta a csettintéssel a problémát, hanem elodázta."

Ezt én is írtam. A google szerint a föld lakossága 61 év alatt duplázódott meg, ami cirka 3 generáció.

"és az senkinek nem tünt fel"

És senki sem mondta el neki ezt a középiskolás matekot, hogy ugye a dupázódás konstans időszakonként megtörténik. :(
arthurthedent 2022.11.09 15:14:03
@IdomitottFoka: Szóval a forgatókönyvíró nem ostoba és tájékozatlan, hanemdirekt hazudik, mert a nézők úgysem értik. Mivel gondoltad alátámasztani ezt az állításod? Mivel gondoltad bizonyítani, hogy a gyerekek nem értik a "miért nem a világegyetemet növelted kétszeresére" érvet?
Naponta olvasom, hogy az internet ezen meg azon zuga hazugsággyár. Ettől hangos a sajtó, az internet, erről beszél az elit és a köznép. Van persze itt egy dolog... Elárulok egy titkot! Nem csak az internet a hazugsággyár, nem csak az internet van tele hazugságokkal, tévedésekkel, legendákkal. Az…..
arthurthedent 2022.11.08 10:34:44
@IdomitottFoka: Teljesen mindegy, hogy "alulról" jött -e a kezdeményezés, az, hogy a papok terjesztették el (ahogy írtam) biztos. Vagy gondolod az egyiptomi papok simán beletörődtek, hogy "alulról irányított" vallás nyomuljon az orruk előtt? :D
Megfigyeltem még egy dolgot, ami nagyon zavar a mai hollywoodi filmekben és sorozatokban, a dolgok elértéktelenedését, degradációját, gagyisodását. Megmondom mire gondolok! Ott volt az "Alien" című film, ami magyarországon az elmés "A nyolcadik utas a halál" címmel ment. Hatalmasat ütött. Nem…..
arthurthedent 2022.11.05 20:09:07
@alöksz róz: Hát talán a holnap határa nézhető, de csak nagyon fintorogva. A többi rohadtul nem tetszett.
arthurthedent 2022.11.07 00:09:49
@GyMasa: Az oblivionnal elsőnek az a probléma, hogy az idegenek a vizet akarják a földről, hogy fúziós erőműben használják.

A víz a világegyetem második leggyakoribb molekulája. Az első leggyakoribb a H2, hidrogénmolekula, ami igazából jobb fúzióra mint a víz. A vizet amúgy a világegyetemben a földről és a bolygókról a legnehezebb kitermelni, mert egy gravitációs kútban vannak.

Az ilyen sci-fik két hatalmas problémával képtelenek megbírkózni:
1) Ha találkozunk egy fejlettebb civilizációval az valószínűleg semmit nem tud tőlünk kapni, semmire sincs tőlünk szüksége. A világegyetemben mindenből rengeteg van, amire szükségük lehet és nekünk szinte semmink sincs.

2) Ha viszont el akarnak pusztítani. hogy ne nőjünk a fejükre, akkor esélyünk sincs ellenállni. Az ellenállásunkról forgatni filmet kábé olyan lenne, mintha kitennék a hangyáknek mérget, hogy ne menjenek bele a kajámba és a hangyák a hősies küzdelmükről forgatnának filmet.

Éppen ezért én nem tekintem sci-finek az oblivion c. filmet. Lehet, hogy jó, de nekem nem sci-fi, mert a tudomány eredményeinek a legelemibb részeit is egyszerűen figyelmen kívül hagyja.
arthurthedent 2022.11.07 00:32:55
@alöksz róz: Valahogy fura volt a története. Mintha nem bontakozott volna ki, mintha félig megírták volna és feladták volna, mielőtt befejezték.
Nagyjából kétszáz évvel az Alien 3 eseményei után vagyunk, egy Auriga nevű űrhajó fedélzetén. Ez mondjuk azt jelenti, hogy az Alien 3 magyar címe kicsit elhamarkodott volt. "A végső megoldás: Halál". Az, végső megoldás. Na, sebaj, "Feltámad a Halál". Iskolapéldája az erőltetett magyar címeknek,…..
Ez a bejegyzés a Higher Level Group első tréningnapjának kiegészítő anyaga. Igyekszem a jelenlegi ismereteim alapján kialakított álláspontomat ismertetni és elmagyarázni azokat az alapelveket amelyek szerintem a magasabb szintű játékstílus kialakításához és kialakulásához szükségesek. Nem vagyok…..
Már évek óta ki vagyok akadva azon, hogy nincsenek jó TV sorozatok, nincsenek jó filmek. Hollywood tönkreteszi a kedvenceimet, új kedvencek meg nincsenek. Nézhetetlen marhaságokat csinálnak egyre-másra már hosszú évek óta. Tényleg így van? Miért? Hogyan?  Először azt hittem egyszerűen csak…..
arthurthedent 2022.11.02 11:11:08
@alöksz róz: "amúgy ökölszabály, hogy az első pár részből nem szabad egy sorozatot megítélni. lásd pl a rejtély is nagyon gagyin indult annak idején, meg a trónok harca is..."

Igaz. Ezért is gáz az első évad után elkaszált sorozat, mire jó lett volna már nem volt semmilyen. Kevés sorozat, ami már az elején jó.
arthurthedent 2022.11.03 19:35:30
@GyMasa: Orville, Altered Carbon, Russian Doll megvannak, tényleg jók bejöttek. Csak hát kevés. :D
arthurthedent 2022.11.04 13:04:52
@GyMasa: Ah, az könnyen meglehet. :D
Az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban a különböző politikusok, szakértők és a történelem iránt érdeklődő személyek is egyetértenek abban, hogy a jelenlegi háború gyökerei 1991-re vezethetők vissza. E felfogás alapján Putyin háborúinak kiváltó okai között szerepelt Moszkva azon a törekvése, hogy…..
arthurthedent 2022.11.01 17:03:21
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Előtte azt mondták a boltba, az Audi alkalmas erre."

Ja, a ruszkik mindent jól csináltak, csak a demokrácia nem működik. Értjük. :D

"Tudsz momdani bármilyen államot, ahol a nagy többség nincs elnyomva?"

Ja, ja, tudjuk. Mindenütt olyan sz@rul élnek az emberek mint ruszkiországban, mert a demokrácia nem működik. Mindenki el van nyomva, nincs igazság! :D

Ezért van, hogy milliók próbálnak meg kivándorolni európából meg amerikából putyinisztánba. Ott tolonganak a határon, mennének szibériába, mint ahogyan az évszázadok óta szokás.

"Amerika akarta a mostani háborút, ez azt hiszem mindenkinek nyilvánvaló."

Ja, mert sajnos putyin elvtárs nem tehetett mást, tudjuk, provokálták. Az amerikaiak nagyon profik, még putyint is ők irányítják.
arthurthedent 2022.11.03 21:21:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az emberek zöme atöbb pénzhez megy."

Amióta Putyin elkezdte a háborút egymillió ember lépett le. Biztos most jutott eszükbe, hogy azerbajdzsánban meg kazahsztánban sokkal jobb a fizetés. :D
arthurthedent 2022.11.04 08:00:32
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Az emberek zöme atöbb pénzhez megy. Rendszerfüggetlenül."
"Félnek a katonaságtól."

Tehát ebben az esetben az emberek zöme nem a több pénzhez megy. Nem rendszerfüggetlenül. Erőszakos, diktatórikus rendszer van oroszországban, bűnüzőkből áll, akik törvénytelen háborút indíttottak ami elől menekülnek az oroszok.

Francnak hazudtad azt, hogy az emberek minden esetben csak a pénz miatt menekülnek?
Ez egy rövid bejegyzés lesz, egyetlen apró gondolatot fogalmaz meg, egyetlen jelenségre hívja fel a figyelmet. Kár, hogy nem én vettem észre... vagyis, az agyam észrevette, de én elsiklottam felette. Amíg fel nem hívták rá a figyelmemet. Szóval ott van a Ghostbusters film. Az eredeti, első, egy…..
arthurthedent 2022.11.03 19:33:24
@GyMasa: "AZ a vicces, hogy ezen kívül csak annyit tudok felidézni az egészből,"

Merthogy nem volt történet benne, amit felidézhetnél. :(

"hogy Thor volt az eső-kelő asszisztens fiú, akit rettenetes szexista módon kezelnek a filmben a nők..."

Ó, férfiakat lehet. Mármint ha fehér és heteroszexuális és nincs kerekesszékben. :D
wagmg Ha Putyin sakkozna... 2022.10.31 15:23:34
Most úgy hirtelen eszembe jutott, hogy milyenek lennének a híres/hírhedt emberek a hétköznapok során. Milyen lenne Putyinnal sakkozni? 1. Kijelentené az elején, hogy ő van a fehérrel, fekete bábuk meg nincsenek is. Azok fehér bábuk, akiket megtévesztettek, hisz nincs is olyan szín, hogy fekete, az…..
arthurthedent 2022.11.01 07:40:23
@alöksz róz: "de az 1. pont az a progresszív liberálisok, nem putyin :-)"

Lehet. Az is lehet, hogy putyin liberális. Na, jó, az nem lehet. :D
arthurthedent 2022.11.01 07:42:13
@gigabursch: "Mivel a népi SzU-ban a sakk szinte kötelező időtöltés volt"

A humorérzék nem kispolgári csökevény ám. :D

"Farkas Flórián és kiterjedt rokoni köre"

Mondom humorérzék! :D
Esküszöm nem vagyok rajongója az egzotikus nyelveknek, kimondottan nem szeretem, ha egy sorozat nem angolul van. Most mégis itt van még egy jó sorozat, ez meg spanyol. Spanyolul beszélő, feliratos sorozat, meg sem nézném, csakhogy nagyon jó. Nagyon bejött, vagy háromszor láttam már! Az…..
wagmg Paks 2 jól jönne, mi!? 2022.10.09 10:12:11
Ez egy "én megmondtam előre" cikk. Azért tanulságos, annak ellenére, hogy persze az én-megmondtam-előre dolgok általában idegesítőbbek mint hasznosak. Szóval sok évvel ezelőtt a Gyurcsány kormány úgy döntött, hogy kéne atomerőművet építeni. A parlament elsöprő többsége támogatta a dolgot, szóval…..
arthurthedent 2022.10.10 13:11:43
@alöksz róz: "nem megérzésre, meg lehet mérni :-)"

Azt elhiszem. Csakhogy amit mérsz az olyan kicsiny különbség, hogy megérzéssel nem lehet ekkora különbséget érezni.
arthurthedent 2022.10.24 07:52:32
@Cs3pPPelRR: Na igen...
arthurthedent 2022.10.29 20:45:17
@gigabursch: "A blog.hu bekinált egy cikket tőled a napelemek és a hálózat viszonylatáról, de aztán meg nincs mégsem a blogodon. Lesz? Visszatartod? Később élesíted?"

Beszáéte, egy céggel, elmagyarázták milyen rendszerben lehet ezentúl telepíteni. Ezért aztán át kellene írni a cikket, de akkor meg elég száraz és szakmai lenne. Szóval nem is tudom.