Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arthurthedent

79 bejegyzést írt és 1733 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A régmúlt történeteit olvasgatva néhányszor belefutunk olyan kifejezésekbe, szavakban, melyeknek mai szóhasználatunkban már nincs jelentése, nem ismerjük azokat. Az egyik ilyen szó a nasivasi, ami kedves, vicces hangzásával egy távolkeleti édességre emlékeztetett bennünket, de amikor utána…..
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
arthurthedent 2021.12.01 16:33:11
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A szocik úgy értették, hogy "vegyen magának önkormányzati ingatlant" most éppen ezen vannak. :D
A baloldali előválasztáson Dobrev Klárát az óbudaiak közel kétharmada utasította el, Kiss László ezért pánikszerűen a fák közé menekül és zöld demokratává igyekszik maszkírozni magát. A saját választóiknak szervezett előválasztás egyértelműen bebizonyította, hogy még a baloldali óbudaiak sem kérnek…..
Eddig is fontos szerepet szánt az osztogatásnak választási kampányokban a Fidesz, de úgy tűnik, ezúttal ez lesz a legfontosabb fegyvere a korteskedésben. Teszi ezt annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt erősen leszűkült a pénzügyi mozgástere, ám a kiadások növelésében ez sem akadályozza…..
arthurthedent 2021.11.22 11:05:50
@a nagy hohoohooo: "a hitelboom már futott-ha nem tudod mi az keress rá a neten-,hogy az egyszerűek is kapiskálják :olyan mint egy teljes gőzzel száguldó óceánjárót befékezni,kitérni lehet erre-arra óvatosan felborulás veszélye miatt ,de megállítani nem,úszik amíg a tömeg-sebesség-vízellenállás aránya engedi..."

Minden országban, ahol svájci rfank alapú hitelezés volt egyik napról a másikra betiltották, úgyhogy a nagyívű bölcs dumád a "nem lehet megcsinálni" témában egyszerűen marhaság. Meg lehet csinálni, meg is lett csinálva, csak az mszp nem csinálta meg hosszú áveken keresztül. Nem csinálták meg, mert semmit sem csináltak.
arthurthedent 2021.11.22 11:09:53
@Etniez: "Írtam másik posztban: Fidesz most teszi tönkre 11 év munkáját,"

Tegyük hozzá, hogy a 11 éven keresztül folyamatosan azt halgattuk, hogy most ez meg az meg amaz mekkora katasztrófa lesz. Hogy éhséglázadások lesznek, hogy munkatáborok lesznek, hogy úgyis átmásznak a kerítésen, hogy tönkremennek az energetikai cégek, hogy áramszünet lesz, hogy nem lesz gáz, hogy bedől a gazdaság, hogy a minimálbér emelés miatt tönkremegy a gazdaság... Minden egyes lépésre volt valami világvége forgatókönyv. Egyik sem jött be.
arthurthedent 2021.11.22 14:11:23
@Halibuli: "Orbán Viktor 2008 április Parlament"

Most szerintem idézhetnéd Kossuth-ot is, hogy lovon kell menni a parlamentbe vagy valami ilyesmit. :D Azóta megváltozott ám pár dolog, ha nem vetted volna észre... :D
A nemzettudat akkor egészséges, ha felnőttes. Akkor felnőttes, ha kiegyensúlyozott; vagyis egyszerre önkritikus és ugyanakkor a valós teljesítményen alapuló önbizalommal rendelkezik. Sem szolga, sem mindenkit lenéző felsőbbrendű lény. Nem viselkedik egyik percben introvertáltan, befelé fordulóan; a…..
arthurthedent 2021.11.18 18:32:21
@Gábor Révész: "Azért talán az USA meg Magyarország gazdasági erejét nem kéne összehasonlítani...."

A számok nem úgy működnek, hogy ha van egy nagy szám meg egy kicsi, akkor azokat nem lehet összehasonlítani. Úgy működnek, hogy minden számot össze lehet hasonlítani minden más számmal. :D

És igen, az országot nem lehet úgy irányítani, hogy amíg van egy dolog, amit te fontosabbnak tartasz minden másnál, addig semmi másra nem lehet költeni.
arthurthedent 2021.11.18 18:40:41
@cvsvrs: "aa pride mellé gender "tudomány" is tartozik"

Az van, hogy számodra unszimpatikusak a gender "tudományt" nyomók meg a pride-on vonulgató melegek és ezért azt gondolod, hogy ez a két társaság ugyanaz. Pedig nem. Akiket én személyesen gendertudóskodni láttam azok mind heterók voltak. Asszem legalábbis mind az volt.

A lényeg, hogy a kettő két teljesen különböző dolog, valószínűleg a legtöbb meleggel tök jól el tudnál arról beszélgetni, hogy ez az egész gendertudomány mekkora marhaság és eléggé egyet is értenétek. Legalábbis én így gondolom.
arthurthedent 2021.11.19 06:54:55
@Gábor Révész: "Nem, nincs igazad. Öt kortét nem lehet összehasonlítani 5 millió almával. Hiába öt-öt, a nagyságrend nem stimmel."

Nem a nagyságrend, hanem a mérték nem "stimmel". Az öt körte árát, az öt körte súlyát, az öt körte kalóriatartamát nyugodtan össze lehet hasonlítani az öt alma hasonló mutatóival. Az egyik ország gazdasági erejét össze lehet hasonlítani a másik ország gazdasági erejével, mert mind a kettőnek ugyanaz a mértéke. Magyarország GDP-je ennyi, az USA GDP-je meg annyi.

A példád helyesen úgy hangozna: öt körtét össze lehet hasonlítani 50 ezer körtével.

És akkor azt meg sem említettem, hogy a két ország gazdasági erejét összahasonlítottad, azt találtad, hogy az egyik sokkal nagyobb mint a másik, majd kijelentetted, hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani. :D

"Én nem azt mondom, hogy nem kell támogatni a határon túli magyarokat, csak azt mondom, előbb kéne támogatni az elmaradott térségekben vegetáló magyar családokat."

Előbb támogatják az elmaradott térségekben vegetáló magyar családokat. Mindig is támogatták.

"De ismét, és nyomatékosan kijelentem, hogy nekem elsősorban avval van gondom, hogy ezek a külhoni magyarok vaskos pénzek fejében eltorzítják az itthoni választási"

Minden választó ezt teszi, eltorzítja a maga javára, a maga akarata szerint a választási eredményeket.
Hollik közröhej tárgyává tette: a 480Ft-s benzinár is a rezsicsökkentés része, és azt megvédik Brüsszel, és a baloldal ellenében is... Na ja, tud ez a kormány valamit normálisan is csinálni? Hétfőtől a 95-ös benzin, és a natúr gázolaj 480Ft-s hatósági maximált áron forgalmazható kishazánkban,…..
arthurthedent 2021.11.18 18:48:17
@Emmett Brown: "ha elrontanak valamit, és emiatt állnak a földbe, vagy a technológiai változás miatt lesz kvázi okafogyott a cég működése, az valóban az ügymenet része, viszont a hatósági ár miatt tönkremenni, az nem frankó."

Persze, van ebben valami. Csakhogy mit is értesz az alatt, hogy "nem frankó"? Mert nyilván nem szerencsés, aggályos, szerencsétlen, sokak szerint igazságtalan, sőt erkölcstelen, ha a hatósági ár miatt megy tönkre egy cég.

De mi arról beszéltünk, hogy mennyire okoz problémát. Szerintem nem okoz nagyobb problémát ha egy cég a hatósági ár miatt megy tönkre mintha a világpiaci árak miatt menne tönkre. A végeredmény ugyanaz, nem?
arthurthedent 2021.11.19 06:41:17
@Emmett Brown: "egy tollvonással kicseszhetnek veled a populizmus nevében."

Minden államban egy tollvonással kicseszhetnek veled. Az meg, hogy "a populizmus nevében" a vállalkozásnak teljesen mindegy és teljesen szubjektív is.

Pár hónapja a katásokra raktak rá egy extra büntető adót, azt mondták, hogy visszaéltek vele. Én nem gondolnám, hogy visszaéltem vele, pont annyit adóztam, amennyit kellett és nem voltam rejtett alkalmazott. Mégis ezt mondták, hogy én viselkedtem erkölcstelenül.

Ilyenek egy államban, minden államban vannak. Az is populizmus, hogy a szomszédom kevesebb adót fizet, mert van két gyereke, az is kicseszés velem, hogy én fizetem az ő szaporodását. Az egyik "populista" kicseszés miatt reklamálnak az emberek, a másik miatt meg nem.

Pont ezért nem bírálom, hogy "kicseszés" meg "populizmus", arról volt szó, hogy mennyire "káros". Szerintem pont annyira káros mint minden beavatkozás a szabadpiacba.
arthurthedent 2021.11.19 06:45:05
@Emmett Brown: "ez egy versenypiaci szabályozás amit linkeltél. Itt a túlzó árazás az erőfölénnyel visszaélésből eredhet, ami a monopóliumuk sajátja. "

A linkelt cikkben pont az van, hogy az usa a monopóliumokat tartja károsnak és tiltandónak, az eu meg a túlzó árazást.

"Az, hogy a kiskereskedelem rá merészel rakni egy 10%os árrést a benyára"

Nem arról volt szó, hogy 10%-ot rá mernek rakni a benyára, arról volt szó, hogy a kereskedelemben mindenki annyit kér -e, amennyit csak akar. Nem, nem annyit kér, az állam sokszor közbeavatkozik.
Nem szívesen foglalkozom a kormányunk aktuális intézkedéseivel, olyan ezekről beszélni, mintha darázsfészekbe nyúlnánk. Lehet, hogy kényes kérdésekről van szó, amikről nem nagyon tudunk értelmesen beszélgetni, másrészről viszont az is éppolyan feltűnő, hogy érdemben senki nem reagál ezekre. Úgy…..
arthurthedent 2021.11.15 17:16:34
@Tapi2021: "Wilkommen...! :-("

Merkel bemutatta az egész világnak, hogy az EU puhapöcs, politikai okokból, ideológiai okokból képtelen megvédeni a saját határait. Most ezt próbálják különféle politikai erők, államok kihasználni, feszegetik a dolgot, hogy hol a határ. Beloruszia és Törökország éppen úgy kóstolgatja az EU-t mint a háttérből diktáló Orosozország.

Eddig úgy néz ki, hogy Magyarország és Lengyelország nem puhapöcs, hogy ezeket az országokat olyan emberek vezetik, akik értik, hogy ha nem mutatnak erőt és elszántságot, akkor elsöprik őket.

Nagyon-nagyon szomorú, hogy idáig jutott a világ a liberális ideológia miatt és csak reménykedhetünk abban, hogy nem lesz még rosszabb.
arthurthedent 2021.11.16 07:22:54
@Tapi2021: Ammónia? Na, az meg pölö igen mérgező.
arthurthedent 2021.11.16 12:48:22
@GyMasa: Az ammóniameghajtás úgy hangzik mintha valaki csörgőkígyó vontatású szánt akarna. Nem teljesen lehetetlen, de akkor már inkább bármi más, mondjuk mókusok vagy földigiliszták... :D
Egyre több szakember mondja, bár minden bizonnyal egyelőre nem elég hangosan, hogy az oltás, csak az oltás, amibe Orbán folyamatosan kapaszkodik, immáron kevés a negyedik hullám ellen. Vajon mikor világosodnak meg végre a döntéshozók? Az Orbán kormány folyamatosan azt hangoztatja, a Covid-ból való…..
arthurthedent 2021.11.14 07:39:42
@ulpius66: "DEMOKRÁCIÁBAN MINDENKI FELELŐSEN, ÖNÁLLÓAN DÖNT!!!!"

Tényleg? Tehát annyival mehetsz a kanyarba, amennyivel akarsz, ott parkolsz ahol akarsz, ott kanyarodsz be, ahol akarsz, olyan növényeket termelsz és szívsz, amilyet akarsz, oda építesz házat, ahova akarsz, ugye?

Ja, nem, nem is. Nem csinálsz azt, amit aakrsz, az életed minden egyes mozzanata szigorú szabályok szerint történik. Akkor?
Előbb olvastam: elindul hazánkban az állami könnyűzenei oktatás! Már előre látom magam előtt az Ákos popdaloda feliratot, a Pataki Attila rockakadémiát ... De szép is lesz a NER könnyűzene. Kb., mint Tóth Gabi nyári elhíresült dala... (Az én szívem) Tulajdonképpen igen, a láncolatból még ez a szem…..
Bár első hangzásra mesés vagyonnak hangzik, azonban ha nem tudunk jól sáfárkodni vele, akkor hamar végessé válhat. Az igazán gazdagok körébe való belépéshez ez jelentéktelen összeg, viszont az átlagember szintjén 100 millió forint okosan beosztva sok mindenre elegendő lehet. Bölcs esetben a „nem…..
arthurthedent 2021.11.12 08:28:45
@különvélemény: "mert 90%, hogy el fogja bukni."

Ez már milyen vállalkozás lenne, amelyik 90% eséllyel kudarcra van ítélve? Ráadásul úgy megy tönkre, hogy még a befektetett pénz sem jön vissza?

Igazából a statisztika szerint az első évben cirka 40% nem folytatja, de persze az nem jelenti, hogy mind "tönkremegy" vagy "elbukja a pénzt". Az meg, hogy tíz év után már csak a töredékük folytatja nem katasztrófa, lehet, hogy más formában más vállalkozást csinál tovább. Mondjuk bővül vagy adózás miat vállalkozási formát vált.
A szíriai "syria1" közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy Orbán hajlandó egy folyosót nyitni, és átengedni Nyugat Európába a menekülteket. Ugye-ugye, nem kellene csak úgy össze-vissza beszélni... Orbán a pénteki igehirdetésén (Kossuth közszolgálati Fidesz rádióban) mondta, minden bizonnyal…..
arthurthedent 2021.11.11 06:21:58
@Örömhernyó: "Félreérthetően, valószínűleg direkt."

Fenéket volt félreérthető. Semmi sem utalt arra, hogy MOST át lehet menni. Ha félreértették volna, akkor a magyar határnál gyülekeznek és nem ott, ahol most vannak.
arthurthedent 2021.11.12 08:01:42
@birkamenet: "ott lobogtatja ORBÁN MEGHÍVÓJÁT a migriknek"

A tanulatlan "migrik" megértették, hogy itt nem lehet átmenni, ezért is tömörülnek a lengyel határon. Te miért nem fogod fel agyilag, hogy nem hívott meg senki senkit?
arthurthedent 2021.11.12 08:10:52
@Liba bizottság: "Hát azért ez még mindig sokkal jobb, mint a napi több ezer."

Rákerestem, mindenféle számokat mondanak, de mindegyik jóval a heti 900 fő alatt volt. Ez a heti 900 egy nagy kamu. De persze igaz, még a 900 is csak töredéke annak, ami a kerítés előtt volt, amikor egy hétvégén megjelent 5-10 ezer ember.
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
arthurthedent 2021.11.10 07:51:45
@Igazamvanvagyigazamvan?: "eltûnt az EU támogatás, a manyup pénz, az államadósság dinamikája pedig nem alacsonyabb, mint a maszop/gyurcsány alatt!!!"

Ja, eltűnt. Az egyik pillanatban ott volt, a másikban meg már nem. Puff... senki sem tudja hogy hova tűnhetett. :D

Persze visszafizettük az IMF kölcsönt, visszavettük az elkótyavetyélt MOL pakettet, kivezettük a frank alapú lakossági hiteleket, kikerültünk a túlzottdeficit állapotból, az alapkamat sincs az egekben és az infláció sem, a reálbérek jelentősen növekedtek, meg még sorolhatnánk, de a manyup nyilván eltűnt. Persze aki tudni akarja, az rágugliz és akkor mégiscsak lehet tudni, hogy mi lett vele, de mindegy.

Mondjuk az is igaz, hogy az mszp kábé ugyanennyit szedett be privatizációból, csak annak a sorsa senkit sem érdekel.
arthurthedent 2021.11.10 18:01:04
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az úgy 1500 milliárd. Na most akkor mi van?"

Végig hatalmas volt az államháztartási hiány, de mégsem, mert most jól kiszámoltad. Elk.rták, de mégsem, mert most kiszámoltad. Majdnem beborult az ország, de mégsem, mert te most kiszámoltad. ELadósodott a lakosság frankban, mert az olyan szépen pörgeti a gazdaságot, de mégsem, mert most jól kiszámoltad. Eladtak mindent, elprivatizáltak, de nem is, mert te most jól kiszámoltad.

Megmondom mi van: az egész nyolc éves ámokfutást pár általános iskolás matekbohóckodással ki tudod magyarázni MAGADNAK, mert rohadtul elfogult vagy.
arthurthedent 2021.11.10 18:10:37
@Big Blaster: "nem feltétlenül Fletó volt a leggyengébb láncszem abban a csapatban. "

Azért egy párttól az ember joggal várja el, hogy legalább abban biztosak lehetünk, hogy nem a leghülyébbet teszik meg miniszterelnöknek. Ez a "lehet, hogy nem a leghülyébb" igen-igen alacsony lác ám!

"Ha nem ellenszélben kellett volna kormányoznia,"
Amit meg kell magyarázni az már el van b.va.

"illetve nem üt be a válság, teljesen máshogy alakult volna minden. "
Amikor nem ütött be a válság teljesen máshogyan alakultak a dolgok? Ja, nem, elk.rták mindenféle válság nélkül is. A szocik mindig minden országban el.rják.

"Abban is igazat adok, hogy Fletónak, ha van benne némi gerinc, le kellett volna mondania és előrehozott választásokat kiírni, mielőtt kitört a balhé 2006-ban, illetve mindenkinek jobb lenne, ha most a nyugdíjas éveit töltené, valahol jó messze az országtól, ahelyett, hogy próbál visszakapaszkodni a hatalomba."

Persze, ez nyilvánvaló.
Megjelent a LIGO-Virgo együttműködés legújabb katalógusa, amely immáron kilencvenre növeli a megfigyelt gravitációs hullámok számát. A nagy tömegű, kompakt objektumok összeolvadásából származó jelek listája a legutóbbi, 2020 októberi közzététel óta 35 új gravitációs hullámmal bővült, köztük több…..
arthurthedent 2021.11.10 16:14:35
@midnight coder: Igen, érdekes ez.

Ha hullám, akkor a "görbülés" nagy távolságú átlaga lehet nulla, szóval a tér maga "kívülről" nem változik. De persze a tömeg is hajlítja a teret. Ha a világegyetem végtelen, akkor megint csak nincs semmi fura, a "hajlított" pont úgy végtelen mint a nem hajlított.

De persze a fizikusok szerintem valami olyasmivel válaszolják ezt, hogy nem lehet így elképzelni, nem így működik, nem jó a kérdés. A téren kívül nincs semmi, nem "valamibe" hajlik a tér bele, mert nincs ott semmi. Igaz, amikor a modern fizikát próbálja meg intuitív módon elképzelni az ember rendre kudarcot vall. :(
Az első magyar televíziós sorozat, A Tenkes kapitánya, 1963-ban készült és 1964-ben mutatta be a Magyar Televízió. A 13 részes fekete-fehér sorozatot Fejér Tamás rendezte, zenéjét Vujicsics Tihamér szerezte. A Tenkes kapitánya a Rákóczi-szabadságharc idején játszódik a siklósi vár környékén.…..
  Az az igazság, hogy a legtöbben vajmi keveset tudunk a feketék és fehérek viszonyáról a nagy amerikai olvasztótégelyben. Tisztában vagyunk a ténnyel, hogy az Egyesült Államok 1865-ig rabszolgatartó társadalomként működött. Értjük azt is, hogy a 13. számú alkotmánykiegészítéssel (a rabszolgaság…..
arthurthedent 2021.11.09 11:14:15
@desw: "mint havonta egyszer pár órát önkénteskedni"

A német önkéntes csaj jut eszembe, akit három bevándorló megerőszakolt és aki azt hazudta, hogy fehérek voltak, mert nem akarta a rasszizmust gerjeszteni. Szóval szerintem amikor úgy akarod megérteni ezeket az embereket, hogy feltételezed józanul gondolkodnak, akkor elég nagy hibát követsz el.

Az ún "haladó gondolkodás" egy mém, egy gondolatvírus, ami megfertőzte az emberek gondolkodását és egyes esetekben súlyos elmezavarhoz vezet.
arthurthedent 2021.11.09 12:17:05
@desw: Na igen, de a gyógyszerek meg a szórakoztatóelektronika jó részét itt találták ki. Meg egy csomó dolgot, ami kényelmessé tette az életemet. Nem sok kedvem van éhesen vallási rigmusokat skandálni az utcán egész nap... :(
arthurthedent 2021.11.09 12:20:08
@MEDVE1978: "úgy, hogy fehérek elnyomják az összes POC-t."

Vicces, a keletiek átlagfizetése jóval magasabb a fehérek átlagfizetésénél. Persze, mert tanulnak meg törekszenek, de akkor most mondhatjuk, hogy amerikában a japánok meg a koreaiak elnyomják a fehéreket? :)
III. Vlad, azaz Karóbahúzó Vlad vagyis Vlad Tepes, aki Valachia uralkodója volt (háromszor is) a mai Dél-Románia területén, eléggé ismert figura volt a XV. században. A Drakula, azt jelentette draco fia, vagyis a sárkány fia, hiszen apja tagja lett a Zsigmond király által alapított Sárkány…..
arthurthedent 2021.11.06 18:23:48
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
arthurthedent 2021.11.05 16:55:43
@GyMasa: "És, igazán jó lenne már, ha végre kapnék választ a kérdésemre..."

Ez nem az a hely, ahol a kérdéseidre válasazt kapsz. Az az iskola. Ott szokták elmondani a dolgokat, megtanítani. Én sem értem hogy a fenébe jön ide ez a "nektek van gyereketek" dolog, mintha azt akarnád jelezni, hogy akinek van gyereke az ért a gyerekneveléshez, akinek meg nincs, az meg nem. :D Olyan, mintha azt mondanád, hogy "a doki meg akarta gyógyítani a törött lábamat, de hisz neki nem os volt eltörve, akkor meg honnan tudná hogyan kell azt". :D
arthurthedent 2021.11.06 00:35:01
@GyMasa: "Semmi baj, csak tekintsd magadat teljességgel irrelevánsnak ebben a témában."

A tekintély irreleváns, az érvek számítanak.

@CSOKKI MÁLNA: "nőnek öltözött szakállas aberrált abuzálja a gyerekedet,"

A gyerekeket nem dagadt nőnek öltözött szakállasok szokták abuzálni, ez nem a legendák világa, a gyerekeket a családjuk szokta abuzálni. Meg a baráti társaság.
arthurthedent 2021.11.06 00:43:28
@CSOKKI MÁLNA: "nőnek öltözött szakállas aberrált abuzálja"

És még egyszer: hogy a francba vagy képes összekeverni a pedofilokat a homoszekszuálisokkal? De most komolyan, nem tudod, hogy a kettő teljesen más? Kimondottan azt akarod, hogy a gyereked se értse meg? És akkor felmégy az indexre és elkezdet osztani az észt?

Te tényleg azt hiszed, hogy akinek nem az a csaj tetszik aki neked tetszik, az a gyerekeket akarja megerőszakolni? Mennyire primitív már ez a hozzállás?!
Az utóbbi hetekben ismét felerősödött a vita arról, hogy mennyit érhetnek az oltások, ha azt látjuk, hogy a negyedik hullám nagyságrendileg ugyanolyan számokat produkál, mint a második tavaly ősszel? Minthogy a megtalált fertőzöttek napi száma nagyon sok mindentől függ, és nem sokat árul el az új…..
arthurthedent 2021.10.28 18:18:38
@steery: "És hogy ez nem egyedi és különleges dolog, azt bizonyítja ez a gyűjtő oldal, ahol a vélhetően az oltásban meghalt magyar emberek hozzátartozói"

Ha kicsit még keresgélsz találsz cikket a gyíkemberekől, a chemtrailről és arről is, hogy a középkor meg sem történt. Meg a lapos földről is. A "bizonyítja" szó nem azt jelenti, hogy "valaki a neten írta".;)
arthurthedent 2021.10.28 20:49:34
@marhasültfánkkal: "Pár éve az indexen, mégpedig a régi, még hiteles indexen lehetett olvasni egy nagyon is autentikus riportot egy pilótával, aki névtelenül nyilatkozva elismerte, hogy valóban rendszeresen mérget szórt a lakosságra ismeretlen erők megbízásából."

Vannak nagy sérga házak szerteszéjjel a világon, ahol névtelenül nyilatkoznak hiteles emberek arról, hogy ők Bonaparte Napoleonok meg budha reinkarnéciói. :D
arthurthedent 2021.10.29 07:51:17
@alöksz róz: "pláne gagyi, hogy két nickeden is előadtad."

Hogy a fenébe lehet, hogy egy ember valamit állít, a másik azt mondja, hogy marhaság, erre te levonod a következtetést, hogy 1) ez ugyanaz az ember két nickkel és 2) egyiknek sincs igaza. :D
  Tudom, hogy az ország fele akár Lucifert is beültetné a kormányfői székbe, annyira gyűlöli Orbánt. Tudom, hogy az október 23-án ünneplők létszámaránya a jövő évi választásokat tekintve nem sokat mond, már csak azért sem, mert a baloldalnak eleve skizofrén helyzet a kommunista diktatúra elleni…..
arthurthedent 2021.10.26 06:58:00
@baalint1: "főleg fiatal korosztályban, akik korábban el se mentek szavazni, ők tipikusan nem azok, akik utcai rendezvényekre járnak. "

Az rendben van, hogy meg kell magyarázni miért tűnik a valóság ellentétesnek azzal, amit te gondolsz a valóságról, de azért ilyet mondani elég gázos ám. Azért voltak kevesen, mert fiatalok és a fiatalok amolyan otthon ülős típus, nem járnak sehova, ellentétben az idősekkel, akik mobilisak, állandóan az utcán vannak, jönnek, mennek, közlekednek. :D

Elég erőltetettnek tűnik, nem? :D :D
arthurthedent 2021.10.26 07:05:45
@VaszilUr: "csömörig nyomják a politikai cirkuszt, hogy látványelemekkel elfedjék az igazi bajokat a kábított tömegek elől."

Igen, az emberek nyilván azért nem értenek veled egyet, mert van egy hatalmas, világméretű összeesküvés, a több milliárd ember szeme elől elfedik a valóságot. Hatalmas, példátlan méretű összeesküvés, hogy... miért is? Ha ennyire sokan összeesküdtek, akkor nem okozhat túl nagy nehézséget legalább párat megkérdezni közülük, hogy miért is csinálják... MIÉRT?
arthurthedent 2021.10.26 07:11:16
@niof78: Valójában a szélsőségesen baloldali érzelmű emberek terjesztik ezt a megfélemlítés dolgot. Azért érzik így, mert ahányszor elkezdik visszasírni a kádár rendszert lehurrogják őket, kinevetik, meghazudtolják.

Jajj, papa, hagyja már, tudjuk, hogy MAGÁNAK milyen szuper volt a két forintos kenyér meg a balatoni világos, most nem erról van szó... ja, ja, a Gyurcsány az egy igaz ember, rendben... elhisszük, csak ne égesse már magát.
Ass blaster Szegényház 2021.10.21 20:23:57
Néhány hete családostul hazautaztunk hogy megnézzük a Vadászati Világkiállítást. Mindenképpen látni akartam mert én hét évesen ott voltam az 1971- ben rendezett kiállításon is. Összességében nem bántuk meg hogy hazautaztunk, hogy megnéztük bár jót szinte semmit nem tudok mondani. Kezdjük az…..
arthurthedent 2021.10.23 17:39:55
@marhasültfánkkal: Csípem, amikor az olyan emberek, akiknek pincér hozza a tálcán a marhasültet felháborodnak az olyanokon, akik látták már az ételüket szaladni is. :D

Bölcs a mondás, ami szerint az ilyen embereket három étkezés választja el a vadállati léttől. Ha egy napig nem jönne a vadász legyilkolnál te is bármit, amit meg lehet enni. :)
arthurthedent 2021.10.25 09:05:55
@marhasültfánkkal: "3) A vadásznak nincs szüksége a lelőtt vad húsára, vehetne a boltban is disznó- vagy marhahúst. A vágóhídi állatos húsára szükségünk van, mert az evolúció során vegyes étrendre alakultunk ki."

Nem mondanám, hogy semmiben nem értek egyet veled, van abban igazság amit mondasz. Az viszont biztos, hogy a vágóhídi állat élete sokkal több szenvedésből áll, sokkal embertelenebb, mint a vadon élő állatok esetében. És mindkettőt megeszik. Aki megeszi a vadhúst az semmivel sem kevésbé fontos vagy szükséges dolgot tesz mint aki megeszi a bolti marhahúst.

Annyi, hogy a bolti hús sokkal több szenvedés által kerül az asztalodra.
Amennyiben az emberiség a naprendszerben terjeszkedni akar, a Mars a legjobb célpont erre. Valamikor volt légköre és víz borította a felszínét. Feltételezhetően a mágneses mező hiánya miatt lassan elvesztette a légkörét, majd a víztakaróját is. Jelenleg van víz fagyott állapotban van a talajban,…..
arthurthedent 2021.10.23 17:57:51
@sync: "Talán a szén egy részét a lebontó baktériumok megkötik és a talajban marad. A részleteket a biológusok nyilván valahogy megoldják, hogy a szén-dioxidot biomassza formájában lekössék."

Nem kötözködni akarok, de fordítva gondolkodsz. Réges rég nem azért rakódtak le a széntelepek, mert voltak olyan baktériumok, amik otthagyták, hanem azért, mert nem voltak olyan baktériumok, amik elbontották volna a növények bizonyos alkotóelemeit. Ma már vannak és részét képezik az ökoszisztémának, ha tehát növényeket akarsz elterjeszteni a marson, akkor a baktériumok is kellenek, azok meg elbonják a cellulózt.

A földön az oxigént primitív egysejtűeknek köszönhetjük, nem a fáknak meg bokroknak. Ne nézzük le azeket a primitív kis élőlényeket! Még akkor sem, ha az anyagcseretermékeikkel gyakorlatilag ölkológiai katasztrófát okozva oxigénnel mérgezték meg a bolygó légkörét mégpedig évmilliárdokra. :) A föld légköre hihetetlenül agresszív lett, elég egy szikra és ég minden, de persze mi már ehhez a módosult, szennyezett légkörhoz idomultunk, nem is élünk meg nélküle.
Az olyan film, ami már a legelső pillanataival képes meglepni engem, nagy ritkaságnak számít, pláne manapság. A Dűne egy ilyen film. Az érdem a filmstúdió marketingeseit és azok gyakornokaikat illeti, akik a sokmillió dollárból felépített kampányukban egy szót sem ejtettek arról, hogy az első…..
arthurthedent 2021.10.22 18:30:31
@Sir Gombóc: Igen, az alapítvány sorozat az borzalmas, rohadtul semmi köze az eredeti regényhez, értelmetlen katyvasz. A Dűne viszont szuper, hűek maradtak a könyvhöz, ez nagyon tetszett. Féltem, hogy "újragondolják" a történetet, ami soha nem vezet jóra. A dűne látványa meg hangulata is nagyon el lett találva, szerintem sikerült megfogni az eredeti hangulatot és ez szuper. Az alapítványt gyorsan újraolvastam, hát tényleg elrontották a sorozat hangulatát. Az eredetinem haltak meg milliók, nem volt elmebeteg gyilkos a császár, nem is hasonlított a sorozatra.
1964. Egy rendőrtiszt ugrik a vízbe a floridai, St. Augustine-i Monson Motor Lodge motel - csak fehérek számára fenntartott - medencéjébe, hogy véget vessen a fekete polgárjogi aktivisták demonstrációjának..
arthurthedent 2021.10.18 08:57:46
@AtiSnatch:
Neo: Óóó, TENYEREMBE tüsszenteni, emlékszem már! :D
Rendkívül érdekes és inspiráló beszélgetésnek voltam a részese a minap egy fenntarthatósági konferencia energetikai panelbeszélgetésén. Bár nem mindenben értettünk egyet az asztal köré gyűltekkel, abban közös nevezőre jutottunk, hogy az energiatároló technológiák hasonló karriert futhatnak be, mint…..
arthurthedent 2021.10.17 06:12:51
@jozsef_121: "1) Magyarország éves áramtermelése nem éri el az 50 TWh-t.
2) Az éves besugárzás mindenhol több, mint 1MWh per négyzetméter
3) ha 20%-os hatásfokkal számolunk, amit ma már nagyjából minden panel elér, akkor nem kell 16km-es négyzet Magyarország áramellátásához."

Nem számoltam utána, de szerintem egy-két nagy csúsztatást elnyomtál itt:
1) Egyszer "áramtermelés" máskor meg "áramellátás", azaz feltételezed, hogy magyarországon pont annyi áramot termelnek, mint amennyit fogasztanak. Ez így nem igaz.

2) A legsúlyosabb csalás azonban az, hogy figyelmen kívül hagyod, hogy az általad elegetett "besugárzás" tetemes része hő, amit a napelemek nem tudnak hasznosítani.

3) És valóban, a napelemeket számolod négyzetméterre, de nem számolod a szükséges tárolókapacitást. Senki sem tagadja, hogy napelemmel termelni jó, valójában azt mondják az emberek, hogy aksival tárolni rossz.

4) A tárolás hatásfokát nem számoltad, pedig az is jelentősen rontja a helyzetet.

5) És persze nem említetted, hogy ekkora napelemes rendszert még senki sem épített és nem is tervez építeni. Közel sem, még töredékét sem.
arthurthedent 2021.10.17 08:42:06
@miért baj ha telefon vagyok: Nem csak pongyolán fogalmazott, hanem rosszul is számolt.

Te pedig ideírtad, hogy "alapvető ismeretek is hiányoznak" és semmiféle érvet nem írtál. Ha azt gondolod, hogy valamiben nincs igazam nyugodtan írd le, hogy miért gondolod ezt, máskülönben ez csak egy üres sértés, a személyem elleni alaptalan támadás.