Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cardinalis

1008 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az őszinte zöldek őszintén nekikeseredtek. A vitákat generáló szökőkút, elvitte az orruk elől a show-t. A nagyszabású beruházás még nincs készen, ám mivel a kivitelező a próbaüzemig jutott, a városvezetés hétfőn meghívta a sajtót; tessék rácsodálkozni az új „látványelemre”. A szökőkút pedig jött,…..
Csak sétált az őszi napsütésben és azon morfondírozott, hogy most az egyszer őszintének kellene lennie. Most az egyszer. Az ember néha egész világokat épít hazugságokból. De egy biztos, ha nem tudsz aludni, ha fáj, ha valamiért fizikai fájdalmat érzel, ha valóban azt érzed, hogy kimetszettek,…..
Maradjunk annyiban, hogy Florian Henckel von Donnersmarck Werk ohne Autor című filmje nem jó. Vagy nem tökéletes. Vagy nem zseniális. Nem korszakalkotó és nem frenetikus, pazar, őrületes és nem az ami szavakba nem önthető. De, hogy napokig képes vagy mélázni rajta, az biztos. Minden a Das Leben der…..
Még a múlt században léptem át a Nyíregyházi TV küszöbét. Abszolút zöldfülűként csöppentem bele egy eklektikus műhely kellős közepébe. Német-magyar szakos tanárként állás nem volt a városban, Nyírpazonyba jártam dolgozni, és mivel sem az alulfizetettség sanyarú kenyere, sem a korán kelés nem vonzott…..
 - Minden emberben van egy igazgyöngy. Jó mélyre kell lemenni érte, de meg fogod találni – idézi Hrabalt magyar unokaöccse, a búcsúszentlászlói kacajfilozófus Bödőcs. És miközben a reggellel küzdök azon gondolkodom, hol, milyen gyöngyszem van bennem. Egyáltalán hány és hányféle olvasata lehet egy…..
Life is fine; országos éttermi hét-próba tokaji újonccal Ha azt kérdeznénk meg, hol lakik a valamiféle fájndájning Tokaj és vonzáskörzetében, akkor a profik Mád felé mutogatnának. Ott van miből válogatni, bőven, de ha az Nyíregyházától messze esne, akkor titkos favoritként szoba jöhet a tarcali…..
Értékválság… A you tube magyar nyelvű videói között MISSH feat. Manuel Ments meg című nótája hódította meg a képzeletbeli dobogó csúcsát. Egy nap alatt 222 ezer kattintást ért el. Meghallgattam a nótát, megnéztem a klipet és borzasztóan elszomorodtam. Fülsértő autotune, egy befont hajú, mokány…..
Szabó László:A sötétlő erdőben Éveim hangyányi-kis napok rendreszertehordták, és túl életem felénelfogytak az út s a morzsák,mint az édes-otthon-menedéke fénya szülôi ház fárosz-ablakán.És – a bôr, az izmok, a szív – a testememlékszi jól az áradó idôt,ám, hogy ízenként már-már benne vesztem,a…..
Hogy micsoda ebédlője van a Koronának! Egy hatalmas festményen, (pannón?) ott mulatozik a megye híres embereinek szép csokra, még Móricz Zsiga, meg Krúdy Gyula bátyám is. Koncertezett itt Kodály, Bartók és biztos vagyok benne, hogy olykor-olykor Gyula úr is megszállt benne, ha éppen…..
Motoros lábtámasz, érintőképernyőről vezérelhető klíma, családi részleg, csendes fülke – Nyíregyházán mutatta be a MÁV a legújabb fejlesztésű IC+ kocsikat. A hétvégén még csak megcsodálni lehetett az új járműveket, ám a szerencsés utasok a napokban már élesben is kipróbálhatják a MÁV legújabb…..
Az egyik nyáron, nagy bánatomban azt sem tudtam, hogyan lesz tovább. Már-már ott jártam, hogy külföldre költözöm a szívem elől, akit egy lány ellopott. Szóval, ebben nagy bánatos állapotomban, Szoboszlai Gyula, aki apám helyett apám, beültetett a kocsijába, és elvitt Monokra. Útközben tervekről,…..
“The proper function of man is to live, not to exist. I shall not waste my days in trying to prolong them. I shall use my time.” (Jack London) Kedves James! Két év után visszaültem a moziba. Most éppen szabad és miközben beszippantott a világod, el is gondolkodtam. Köszönök mindent! Köszönöm,…..
A szeptemberi nyár a nyíregyházi Kossuth téren csupa tűzijáték, sziporka, élmény. A városháza alatt a kávézók csalogatják az egyszeri újságírót; ülne le, foglalna helyet, igyon kávét, egyen egy bagelt a Szifonban és nézze, ahogy elgyalogol előtte a fél város. Ez kérem, a színtiszta Nyíregyháza, mert…..
Tízéves lehettem. Otthon játszottam. A kisszobában, ami egy elvarázsolt párhuzamos univerzumban kialakított birodalom lehetett, tele LEGO-val, kisautókkal, modellvasúttal és építőkockákkal. Édesanya aztán benézett hozzám. Ez volt a szuperereje, képes volt belenézni ebbe a párhuzamos univerzumba.…..
Bevezetés Hetek óta tervezem, hogy elindítom a nyíregyházi menükritikát. Rettegett dolog lesz ez, szőrszálat (isten ments a levesben) hasogatva, kekeckedve és elektronmikroszkóp alatt elemezve. Vagy csak a gasztro-hermeneutikát kihasználva, kalandozva, gondolatban egészen máshol járva. Amatőr…..
A fiatalságot könnyű szeretni. A szépet, a sportost, az arányost, a harmonikust, a csodást. Az egészséget könnyű szeretni. A szépséget könnyű szeretni. Egy édes babát könnyű szeretni. Egy kölyökkutyát könnyű szeretni. A jólétet könnyű szeretni. A gazdagságot, sikert, a csillogást, a szép ruhákat, a…..
Át. Egy zártkerten. Lopjuk az almát. Hogy a torkunkon akadjon. Át. A váron. Le a Macokba. Fogvacogva? Beiratkozol. Aztán Andornaktálya mellett megnéztük a mezőt. Táncoltak a kukásemberek. Te én szeretem a szeptembert. Most szerettem bele ezekbe a gyorsan sötétedő estékbe. Át. A tavon. A víz felett.…..
Aki utánanéz a Vadászati Világkiállítás programjának (és nem prüszköl tőle), talán meglepve tapasztalja, hogy vidéki helyszíneket is megjelölnek a szervezők. Több vidéki város is szerepet kap a nagyszabású rendezvényben, többek között Vásárosnamény is. Aki ismeri a környéket és a települést, az…..
Van húsz percem. A nap úgy ragyog le ránk, mintha soha, de soha nem lehetne vége ennek a szeptemberi nyárnak. A zöld füveken csodálkozó galambokat kérdeztem, hogy élik meg ezeket a kellemes éjszakákat? Néztek rám nagy szemekkel; tanulj meg repülni! Ennyi! Tanuljatok meg repülni! Volt egy álmom. Még…..
A régi székely vicc jut eszembe. Amikor a székely fia néhány, külföldön töltött év után hazamegy a szülői házba és egy karika van az orrában. Az apja nézi, nézi, majd nem állja meg odaszól; - Na idefigyelj fiam! Az én időben, csak a buziknak, meg a kalózoknak volt karika az orrukba. Szóval, ha én…..
Egy gyönyörű, talapzatával együtt öt méter magas, öt tonnás görögkatolikus kereszt díszíti néhány napja a Kálmánházi pihenőhelyet. A keresztet a Nyíregyházi Egyházmegye állíttatta. A kereszt alapanyaga Bulgáriából érkezett, az „ikonokat” egy kárpátaljai művész készítette. -A kereszt teológiai…..
Isten, áldd meg a magyart! – mondta végül Jorge Mario Bergoglio. És biztos vagyok benne, hogy erre még a  Jóisten is felkapta a fejét és elmosolyodott. „Isten áld meg a magyart…” – így írta ezt Kölcsey a szatmárcsekei, jéghideg, téli éjszakában és hogy a cenzúra miatt nehogy a fiókban maradjon a…..
  Az utószezonban az a jó, hogy nem megy el a kedved a fehér bortól. Marad veled a vágy, hogy megidézd a forró júliust, az év csúcspontját. Hogy újra azt érezd, lesétálhatsz a mindenek partjára, nézheted a végtelen vizet, kezedben szigorúan egy talpas pohárral. Hamvas óta tudjak, hogy végül ketten…..
Ha jól emlékszem 2017-ben a Balenciaga kezdte. Vagy már korábban is megjelent? Az isten tudja, ám biztos egy igazán drága "áglisú" több száz, sőt akár több ezer Euróba is fájhat a vásárlónak. A kilencvenes években a patacipők hódítottak, aztán jött a díszíthető Crocs... De nekem már a Martens…..
 Kosztolányi Dezső: SZEPTEMBER ELEJÉN A hosszú, néma, mozdulatlan őszaranyköpenybe fekszik nyári, dúsjátékai közt, megvert Dáriusés nem reméli már, hogy újra győz. Köröskörül bíbor gyümölcse égs nem várja, hogy a kedvét töltse még,a csönd, a szél, a fázó-zöldes égfülébe súg, elég volt már, elégs ő…..