Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Segítség.ma

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb négy nap tele kreativitással, értékes gondolatokkal, fantasztikus emberekkel és rengeteg jó ötlettel. Lezárult az “Egészségre fel!” című projektünk a Balatonon. A zárórendezvényen 30 13-30 év közötti fiatal vett részt, akik Magyarországról, Erdélyből és Felvidékről érkeztek. Az…..
A HYCA Nonprofit Kft., az erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért közös, Európai Unió által támogatott programsorozatának utolsó állomásaként Sárvárra látogattunk, és 2022. június 13-án megrendeztük az “Egészségre fel!” hatodik, és egyben záró fórumnapját.  Az…..
Az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége (EROSZ), a Hungarian Youth Conference Association és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért Egészségre fel! elnevezésű rendezvénysorozatának második erdélyi fóruma is lezajlott, június 2-án, az Erasmus+ pályázat keretein belül. Ezennel az esemény helyszíne…..
A Szövetség a Közös Célokért társulás, mint a HYCA Nonprofit Kft. szlovákiai partnerszervezete 2022. április 13-án szervezte meg az Egészségre fel! projekt harmadik fórumát, amire a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnáziumban került sor harmadéves diákok bevonásával. Szervezőként fontosnak…..
2022. április 14-én megrendezésre került az “Egészségre fel!” projektünk első magyarországi fórumnapja Budapesten, a Benczúr Hotel rendezvénytermében. A résztvevő fiatalokat az ország több területéről toboroztuk, így az előzetes regisztrációk során már láttuk, hogy nem csak budapesti fiatalok…..
Az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége, a HYCA Nonprofit Kft. és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért partnerségében, Erasmus+ pályázat keretein belül 2022 március 23-án Marosvásárhelyen szerveztük meg az Egészségre fel! című projekt első erdélyi fórumrendezvényét. Az esemény helyszínéül a…..
A Szövetség a Közös Célokért társulás, mint a HYCA Nonprofit Kft. szlovákiai partnerszervezete 2022. március 22-én szervezte meg az Egészségre fel! projekt első fórumát, amire Szlovákiában, a komáromi Selye János Gimnáziumban került sor 50 lelkes középiskolai másodéves diák bevonásával. Szervezőként…..
Ötleteltünk, tervezgettünk, szervezgettünk, hogy aztán a munkánk gyümölcseként 2022.02.17-én kezdetét vegye az “Egészségre fel!” című projektünk nyitórendezvénye. A négy napos esemény tele volt kreativitással, értékes gondolatokkal, fantasztikus emberekkel és rengeteg jó ötlettel. Február 17-én…..
Köszönjük, hogy velünk tartottatok ebben a furcsa évben! A 2022-es évet egy derűsebb filmajánlóval folytatnánk, a Napos oldallal, amely a depresszió és az impulzuskontroll zavar betegségek mindennapjaiba enged betekintést. A depresszió Nem könnyű beszélni a depresszióról, főként ebben a…..
Filmajánló rovatunk az év utolsó hónapjában sem áll le, választásunk ezúttal a Megmaradt Alice-nek című filmre, valamint az Alzheimer-kórra esett. A betegség A kórt viszonylag későn ismerték fel,1906-ban ismertette először Alois Alzheimer, aki orvosi diplomájának elvégzése után a frankfurti…..
A kezdetek  Érdekesség, hogy a “nárcisztikus" szó egy görög mítoszból származik. Narcissus egy görög mitológiai alak volt, aki ahogy elérte a felnőtt kort, sorra szerelembe estek belé a nimfák, ő azonban mindenkit visszautasított. Az egyik nimfa nem fogadta el a visszautasítást, ezért Nemesziszt, a…..
Következő ajánlónk a leukémia, vagyis a csontvelődaganatok fajtáit mutatja be. A leukémiának több fajtája ismert, azonban két fő kategóriába sorolhatjuk őket. Mindegyik fajtának más a lefolyása, lefolyási ideje, illetve kezelési módja is. A leukémia voltaképpen a csontvelő daganatos…..
Következő ajánlónk a borderline személyiségzavar főbb ismérveit járja körül. A borderline személyiségzavar az egyik legközismertebb a személyiségzavarok közül. Tünetei nem könnyen behatárolhatóak, éppen ezért sok ember tévképzetben él ezzel a mentális betegséggel kapcsolatban. Bizonyos…..
Elindítjuk a „Betegségek a mozivásznon” filmajánlónkat annak érdekében, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk lelki és egészségügyi betegségeinknek. Ezen a héten az anorexia jelenségeire, kialakulására hívnánk fel a figyelmet. A köztudat hajlamos a nőkhöz, szűkebb körben pedig a modellekhez…..
Néhány hete már jelentkeztünk TourettePando és Csákány Edina előadásának írásos összefoglalójával. Ekkor a beszámoló első részét olvashattátok. Ahogy ígértük, a történet most folytatódik... Edina: A Tourette-szindróma esetében fontos a diagnózisalkotásnál, hogy a komplex és tartós tikek legalább…..
A mellrák a nőket érintő rákos megbetegedések között kiemelt helyet foglal el. Bár régiónként eltérő annak megjelenési rátája, azt azonban helytől függetlenül kijelenthetjük, hogy a megelőzés, az úgynevezett screening, jelentős mérföldkövet jelent és jelentett a betegség leküzdésében. A modern…..
Április 13-án előadást tartott TourettePando és Csákány Edina a Segítség.ma szervezésében. Mindkét előadónk nagyon sokat készült, hogy a lehető legtöbb információt megtudhassuk Pando betegségeiről a mindössze egy óra alatt. Pandóra Tourette-szindrómás, illetve Konverziós zavarral és Fibromyalgiával…..
Beszéljünk kicsit az anyajegyekkel kapcsolatos tévhitekről     Minden bőrdaganat rosszindulatú?   Nem, vannak jóindulatú bőrdaganatok is. A daganat kifejezést minden olyan esetben használjuk, ahol sejtek burjánzásáról beszélünk.   Bármelyik anyajegy elrákosodhat?   Vannak olyan benignus…..
Bogi a bőrgyógyásznál- Fókuszban az anyajegyek Mik azok az anyajegyek? Biztosan mindenki fedezett fel már a saját testén kis barna színű, általában kör alakú elszíneződéseket, amit a hétköznapokban egyszerűen csak anyajegyeknek nevezünk. Ahogy közelednek a melegebb évszakok, úgy kapnak nagyobb…..
  Bogi, a határon túl élő fiatal lány, aki munkája miatt rendszeresen látogat különböző területeken dolgozó orvosokat, szakembereket, most a veséről informálódott. Bogi nagyon érdeklődő és szereti bővíteni tudását, tudja mennyire fontos, hogy hiteles forrásból tájékozódjon a betegségekkel…..
Sziasztok!  Bemutatjuk nektek Bogit.  Bogi egy fiatal, határon túl élő lány, aki munkájából adódóan rendszeresen látogat különböző területen dolgozó orvosokat, szakembereket. Bogi nagyon érdeklődő és szereti bővíteni tudását, tudja mennyire fontos, hogy hiteles forrásból tájékozódjon a…..
Elindult a Segítség.ma online felület, melynek célja a határon túli magyarság megsegítése az anyanyelvű egészségügyi ellátás elérésében. A projekt a Magyar Ifjúsági Konferencia kizárólagos tulajdonát képezi. 2021.02 15-én egy online sajtótájékoztató keretein belül a MIK elnöke, projektünk…..
segítség.ma Reményre hangolva 2021.02.11 13:52:20
Reményre hangolva …meghallgatom… Lelkipásztorok és mentálhigiénés szakemberek lelki segítséget nyújtó telefonos szolgálata A Telefonos Lelkigondozói Szolgálat 2020. április 23-án indult. A kezdeményezés célja a segítségnyújtás a járvány miatti bezártság időszakában, de a későbbiek folyamán is,…..
    Állok a sorban. Természetesen sietek. Természetesen nagyon. Mert sürgős dolgom van. Halaszthatatlan és fontos. Valószínűleg fontosabb, mint itt akárki másnak. Roppantul idegesítő a sor a kasszánál. Hosszú, lassú és mindenki a nyakamba liheg. Bezzeg! Bezzeg márciusban! Akkor nem tapostak a…..