Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarepitok.blog.hu szerkesztőség

99 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Széchenyi nyomában – Hány híd kell Budapestnek?” címmel tartottak a Művészetek Völgyében, a Pest-Buda Udvarban tartott kerekasztal-beszélgetést, amelyről Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Facebook-bejegyzésben számolt be a közösségi oldalán. Tíz-tizenkettő gyalogos híd…..
Széchenyi nyomába eredtek Kapolcson a Művészetek Völgyében a zárónapon a résztvevők: a „Széchenyi nyomában – Hány híd kell Budapestnek?” című kerekasztal-beszélgetés ezúttal is izgalmas felvetéseket hozott a Pest-Buda Udvarban. A szakértők egyebek között azt is megvitatták, hogy a tervben lévő…..
A Városliget megújítását szolgáló Liget Budapest Projekt egyik fő célkitűzése, hogy a park zöldfelületének rehabilitációja és gyarapítása mellett jelentősen csökkenjen az autóforgalom. A Városliget megújításának egyik fontos célja, hogy radikálisan csökkentse a parkot évtizedek óta fojtogató…..
A Művészetek Völgyében, a Pest-Buda Udvarban újabb kerekasztal-beszélgetést tartottak: ezúttal a városi faállományok kezelése, a fakivágások és a fák pótlása volt a terítéken. „Csak fát ki ne vágjanak! – A fák élete és kor(u)nk” című beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a szakmai…..
A budai zöld korridor zöldhálózati rendszer legmeghatározóbb eleme a Gellért-hegyi közpark. Vadregényes sétaúthálózata, és a város egyedülálló panorámáját biztosító kilátópontjai páratlan turisztikai értékkel ruházzák fel.  A Gellért-hegyi közpark elhanyagolt állapota jelenleg a város egyik…..
Idén harmadjára jelent meg a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon a Pest-Buda Udvar, ahol minden nap a kerekasztal-beszélgetések fókuszában Budapest fejlesztése áll. Az egyik legjelentősebb fejlesztés a Városmajorban indul. Kevesen tudták, hogy a Városmajor Budapest -és egyben Európa - legrégibb…..
"Budapest világszám! – Építész ikonok és ikonikus épületek az elmúlt 10 évből” - ezzel a felütéssel folytatódott a Művészetek Völgyében, a Pest-Buda Udvarban a kerekasztal-beszélgetések sorozata. A meghívott vendégek nem mindenben értettek egyet, abban azonban igen, hogy az elmúlt évtizedben épült…..
Élénk, mondhatni heves vita bontakozott ki a kapolcsi Művészetek Völgye Pest-Buda Udvarában a főváros egyik legjelentősebb beruházása körül. Az "Ujjé, a Városligetben – Vita a Városligetről” című kerekasztal-beszélgetésen többek közt a főpolgármester-helyettes, a Városliget Zrt. vezérigazgatója és…..
A Művészetek Völgyében, a Pest-Buda udvarban megtartották a „Hekk is lesz? – Dunai strand Budapesten” című kerekasztal-beszélgetést. Budapest Európa egyik legjelentősebb folyója, a Duna két partján fekszik - többek közt ennek az adottságnak a lehetőségeit vitatták meg, amin belül nagy hangsúlyt…..
Ezúttal "Bringára fel, Budapest!” címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a Művészetek Völgyében a Pest-Buda udvarban. Az eseményen a szakértők - a Nagykörút dilemmáját sem megkerülve - megvitatták hogy milyen lehetőségek és korlátok vannak a fővárosban, valamint bemutatták a zöldfejlesztések…..
Folytatódtak a Művészetek Völgyében a Pest-Buda Udvar kerekasztal-beszélgetései. A 'Szabad az út kötöttpályán" címet viselő eszmecserében a Budai Fonódó villamos meghosszabbításáról, továbbá a főváros nagyszabású vasúti és egyéb kötöttpályás fejlesztéseiről is szó esett...
A 30. Művészetek Völgye Fesztivál kapolcsi Pest-Buda Udvarában szombaton is érdekes témákat vettek górcső alá: többek közt kiderült, milyen zöldfejlesztések valósultak meg, és még milyen projektek várhatók a fővárosban:..
Fókuszban a főváros fejlesztése, a klímaváltozás hatása, a zöldítés fontossága a 30. Művészetek Völgye Fesztivál kapolcsi Pest-Buda Udvarában. Kiállításokkal, zenével, gasztrokalandokkal színesített olyan esti programokkal, mint a Grecsó fivérek közös estje vagy a Kaukázus koncert. Immár több éves…..
Élőben jelentkezett be Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Vitézy Dávid, A BFK vezérigazgatója a a leendő új Közlekedési Múzeum helyszínén, Kőbányán találkozott a napokban – derült ki az államtitkár videós Facebook bejegyzéséből. Minderről testvérlapunkban…..
A nagy építőipari projektekről szóló hírekben általában a beruházó vagy a kivitelező szemszögéből látunk bele a legizgalmasabb részletekbe - ebben a megközelítésben hiánypótló interjút készített a magyarepitok.hu a FŐMTERV Zrt, mérnökével. A Hónap Mérnöke rovatban a Kovács László a tervezői oldalról…..
27-ből 24 mozgólépcsőt már elbontottak, több állomáson pedig már a modern utódaikat építik be - a metrófelújítás továbbra is nagy tempóban zajlik, mind az állomásokon, mind pedig az alagutakban. Míg az előbbiek munkáit a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezi a Nagyvárad tér és a Lehel tér között, az…..
Ferdelift a stockholmi Kungsträdgården metróállomáson A Kálvin tér felújításán - mint ahogyan a hármas metró középső szakaszának másik 8 állomásán is - a SWIETELSKY Építő Kft. dolgozik. A cég és a beruházó BKV segítségével eddig nem gyakran említett információkat tudtunk meg a Kálvin téri…..
Elkészült és már használatba is vették az autógyártók a zalaegerszegi járműipari tesztpálya autópálya-szakaszát. A Duna Aszfalt Zrt. által kivitelezett 1,5 kilométeres szakasz minden szempontból alkalmas a tesztekre: több fel- és lehajtója van, és felüljáró ível át felette. A magyarepitok.hu cikke…..
Ha nem lenne túl hosszú címnek, egy viccet adtam volna címnek ehhez a poszthoz: "Mi az amit, minden pestiek (és budaiak, sőt agglomerációban élők, bocsánat) átlagosan hetente többször használnak, de nem tudják róla az alapvető információkat?" Nyilván a metró. Ennek a posztnak kapcsán pedig…..
Aki arra kíváncsi, hogy hogyan épül az M3-as metró belvárosi szakaszának kilenc megállója, blogunkon és a magyarepitok.hu-n is már a projekt startja óta részletes híreket kap. Jelenleg sincsen másképp: ezúttal négy állomás munkálatainak előre haladásáról tudunk részletesen beszámolni, az azokat…..
Az egész ágazat számára komoly jelentősége van az olyan kezdeményezéseknek, mint amilyet a mélyépítésben piacvezető magyar cégcsoport, a Duna Group indított el ezen a héten. A magyarepitok.hu beszámolója szerint ugyanis kedden elrajtolt a vállalatcsoport tehetséggondozó programja, amely 18 diáknak…..
m3felujitas.hu Rendszeresen írunk az M3-as metró építkezéséről, ahol a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében újulnak meg szinte minden elemükben a belvárosi állomások. A BKV beruházásában a korábbi, északi és déli szakaszokon a Strabag dolgozott az állomásokon, míg a vasúti pályarendszeren a…..
csepel.info Kedden online lakossági fórumot tartott a Budapest Fejlesztési Központ, a MÁV-HÉV és a csepeli önkormányzat, melynek lezárultával most egy szintén online kérdőív kitöltésével szólhatnak hozzá Csepel közösségi közlekedésének jövőjéhez az érdekeltek. A csepeli HÉV fejlesztésének…..
Elindult a Duna Group tehetséggondozó programja, melynek célja, hogy az építőmérnök hallgatók közül a legígéretesebbeket a Duna Csoporthoz csábítsák, ahol az új szakembereket karrierépítési lehetőség várja – írja a magyarepitok.hu. A nyolchónapos program során tényleges gyakorlatot szerezhetnek a…..
A Deák Ferenc téri metróállomás-komplexum az egyetlen Budapesten, ahol három megálló is található: csak az M4-es metró nem áll meg itt a fővárosi közösségi közlekedés alapjait adó vonalak közül. Most testvérlapunk, a magyarepitok.hu annak kapcsán közöl részletes történelmi visszatekintés és a Deák…..