Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RPViki

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Valentin-nap rövid története A Valentin-nap első említése egészen 1383-ig nyúlik vissza, amikor Angliában II. Richárd király udvarában Valentin ünnepséget szerveztek. A 15. század végétől a szerelmespárok már kisebb ajándékokat, költeményeket is küldtek egymásnak. Samuel Pepys, angol…..
Januári Böngésző 1. Az érték lesz az új mérték… Kézműves italok HAJRÁ! Megérkeztek az első arra utaló adatok, hogy a luxuscikknek számító drága szeszesitalokat is elérte a magas infláció miatti költések visszafogása.Elemzők arra számítanak, hogy az infláció folyamatos emelkedése…..
Téli gyümölcsök, téli pálinkák Az élet a pálinkafőzdékben, így nálunk a Réti Pálinkaházban is a karácsony előtti időszakban pörög fel igazán. Az őszi-téli gyümölcsök cefrézése ilyenkor készül el és karácsonyra már sokan szeretnének az idén elkészült pálinkával koccintani. A saját…..
"Tomi Rocky" GIN - A gin, aminek története van Új ginünk születésének 2 fő kiindulópontja: 1. Mi szeretjük a Sportot! És szeretjük a Gint! 2. Főzőmesterünk, Szilárd ifjúkori barátja, Magyarország egyetlen láb nélküli nyíltvízi paraúszója, Patkás Tamás, „Tomi Rocky” az idei évben…..
A tartalomból: Koktélkészítés otthon - Kifogások A koktél szó története Koktélfajták A világ legnépszerűbb koktéljai 2021 A magyar trendek Koktél: Játék felnőtteknek Koktélkészítés otthon – Csak elkezdeni nehéz Ha veszed a bátorságot, kilépsz a komfortzónádból és a kedvenc…..
A bolti pálinka drága Sokszor halljuk főleg magánfőzőktől, bérfőzetőktől, hogy miért olyan drága a pálinka a boltokban? Hiszen már a főzést terhelő adót is eltörölték. Először e tekintetben tegyük tisztába a dolgokat! A magánszemélyekre vonatkozó adó az, amit eltöröltek (86 liter 50 fokos párlat…..
Mi a tökéletes barackpálinka titka? Tökéletes aroma Első feladat, hogy tisztázzuk, neked milyen ízvilág jut eszedbe, ha a tökéletes sárgabarackpálinkára gondolsz? Az elegáns, könnyed, virágos, barackjoghurtos illat és íz az, amit elvársz? Vagy inkább nagymamád baracklekvárja az első, ami…..
Mikor az első futóversenyemre készültem, szerettem volna tudni, hogy van-e valami speciális étrendi javaslat a verseny előtti időszakra. Az internetes cikkeket böngészve egy dologot szinte mindenhol a legfontosabbak között említettek meg: a szénhidrátfeltöltést.  Miről is van szó tulajdonképpen?..
Következzen egy részletes és komplett gyakorlatsor futás előtti bemelegítéshez. A szükséges izomcsoportokat ezekkel a feladatokkal megfelelően bemelegítheted, de nem fog a pulzusod még a futás megkezdése előtt az egekbe szökni.  A videó mellett szöveges leírást is találhatsz az egyes…..
Ha még nincs pulzusmérő órád, akkor a futózónáidat az ún. beszédteszt alapján határozhatod meg. Ennél a módszernél azt kell figyelned, hogy mennyire vagy képes még beszélgetni edzés közben, milyen hosszú mondatokat tudsz kimondani, vagy egyáltalán meg akarsz-e még szólalni. ..
Pulzusmérés nélkül lehet ugyan futni, de ha figyelsz az egészségedre, akkor mindenképp ismerkedj meg vele. Ha beszippant a sport, a mozgás szeretete, előbb-utóbb úgyis elkezdesz vele foglalkozni. A koronavírus megjelenésével még inkább előtérbe került használatuk. Ha átestél már ezen a betegségen,…..
Mi a GIN? Ahhoz, hogy egy szeszes italt ginnek lehessen nevezni, az uralkodó ízvilágot a borókának kell adnia. Minimális alkoholtartalma pedig el kell érje a 37,5 térfogatszázalékot. Ilyen egyszerű az egész. Ebből következően sokszínűségét nem a boróka, hanem az előállításához felhasznált egyéb…..
Elérkezett az első futás ideje...
Ha a Strava-t sikeresen feltöltötted a telefonodra, tegyél vele egy próbát! Ne a futással kezdj, azt majd holnap. Inkább gyalogolj egyet, hogy élesben lásd, hogy is működik az alkalmazás...
Okostelefonos alkalmazás nélkül akarsz futni?... Na ne már. Már a legegyszerűbb appok is képesek egy csomó adat nyomon követésére. Ezek segítenek megőrizni az egészségedet és a teljesítmény javulása is jól látható használatukkal. Egy ilyen alkalmazás használatával egy közösséghez is csatlakozol.…..
Ha már a futócipőd beszerezted, nézzük, milyen ruhát viselj a futáshoz télen...
Mielőtt a futást elkezded, hasznos lehet, ha pár napot rászánsz a felkészülésre: mind fejben, mind a szükséges eszközöket tekintve. ..
Ha célod van, könnyebb lesz az életmódváltás. Egy versenyre való felkészülés pedig elég kézzel fogható. Keress egy 12 hét múlva rendezendő versenyt (például itt: Futónaptár) és nevezz be rá!   Ha még nem mersz egy valódi versenyen elindulni, otthon is lefuthatod a tervezett távot csak úgy. De…..
Egészségesebb életre vágysz, fogyni szeretnél? Sok a tanács a témában, de működnek is ezek? Nézzük végig együtt!..
Az ismert gasztroújság, a VINCE Magazin májusi számában a hazai gineket vizsgáztatta tesztszekciójában.Népes, 21 tagú mezőnyben Réti Ginkollekciónk második tagja az R2 GIN végzett az első helyen.  A vetélytársak Az indulók között ott volt szinte az összes hazai gin: a nagy márkáktól…..
Mitől más? Ha röviden szeretnénk arra válaszolni, hogy miben tér el a gin kóstolása mondjuk egy bórkóstolástól, akkor az az, hogy ha egy ginről mondjuk, hogy kakaós ízeket érzünk benne, akkor az akár ténylegesen benne is lehet a termékben, nemcsak úgy érződik, olyan az ízvilága. Emiatt a ginek…..
Egy pohárral itallal szeretnétek megünnepelni a Valentin napot? Hát persze, hogy a Gin & Tonic a legjobb választás...
A Réti Gasztromagazin legújabb bejegyzése téli R3 ginünk születéséről és a szerelmi bájitalokról a Valentin Nap alkalmából...
Jó hír a pálinkafőzés szerelmeseinek: Adómentes párlatot hozott a 2021-es év a bérfőzetőknek...
Elkezdtem, amit az előző bejegyzésben írtam, hogy visszanézem a korábbi írásaimat, és arra a következtetésre jutottam, hogy ma már biztosan nem tenném ki az internetre azt a sok visszahízásos bejegyzést, amiket írtam már rögtön a legelején is...