Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grou Grou

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a február, itt a szenvedés kezdete, adóbevallás a la Suisse... Nos, gondolom ezzel minden náció úgy van, hogy adózzon, akinek két anyja van, de "néha" azért ez elkerülhetetlen. Hogy miért fáj ez különösképpen nekem, az a svájci adórendszer különlegességei miatt van. Teljes képet persze nem…..
Grou Grou 2020.06.22 22:03:46
@samot: Üdv
Szeretnék pontosan utánajárni dolgoknak, amikre a konzulátuson is olyan nyögvenyelős nyelve válaszolnak valami hivatalos katyvaszt.
Kaptam egy munkaajánlatot Svájcban Ticcino tartományban. Még Magyarországon vagyok csak az információknak járok utána amit ez a fazon mondott nekem, biztosra mennék, h nem átverésről van szó.
Szóval
Teljesen tiszta a kép addig, h a munkaszerződéssel és a lakcímem igazolva megyek az önkormányzatra, h permit kérjek ès mivel hosszú minimum egy évesre vagy határozatlan időre írják valószínűleg B lesz. ( vagy nem) de ez eddig tiszta
Itt kezdődik a bonyodalom h a fazon aki intézi az én foglalkoztatásom egy magyar ( sokat éltem külföldön, kerültem mindig a magyarok által való foglalkoztatást, no de azt mondom ha így Svájcba vezet az út teszek egy próbát)
Először is említ nekem egy egészségügyi kivizsgálást ( nem covid, hanem amúgy egyet ami kell ( azt mondja) ha Magyarországon csinálom csak a Semmelweis egyetemét fogadják kint el) persze én én fizetem drága (vajon tényleg kell?? )
De laikusként felmerülbennem h mivel kint egészségbiztosítást kell kötni ( központi társadalombiztosítás helyett) még valami logika is lehet benne.

Aztán említ nekem erkölcsi bizonyítványt, illetékbélyeget ( borsos áron ) és papírok fordítását pl erkölcsiét ( ami magyarul van kiállítva)
Ez a csomag mindössze közel félmilláért HUF ban
Kicsit gyanús inkàbb kérdezek
Adószámról is beszél nekem de itt olvasva egy újonnan érkezőnek akinek permit B ne van ( a szerződésből kifolyólag ( tegyük fel). Nem kell adószám?? Vagy ha kell nem én intézem szmélyesen ?? Vagy igen ??

Remélem kaphatok köztetek értékelhető választ
Előre is köszönöm