Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veress Luca

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is folytatódik a főváros közösségi költségvetése, a lakosok három kategóriából (Zöld Budapest, Esélyteremtő Budapest és Nyitott Budapest) választhatják ki a számukra legszimpatikusabb kis és nagy projektjavaslatokat. Sok civil szervezettel együtt a Járókelő Egyesület is azt szeretné, hogy minél…..
A túlzott autós forgalomból származó állandó dugók, élhetetlen belvárosok és a légszennyezés világszintű problémát jelentenek a 21. században. Budapesten is tetten érhetőek ezek, illetve komoly gondot jelent a légszennyezettség és az ebből adódó káros hatások. Sok város már felismerte ezeknek a…..
Budapesten a megosztáson alapuló közlekedés viszonylag új, először 7 évvel ezelőtt jelent meg a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás bevezetésével. De mit is értünk megosztáson alapuló közlekedés alatt? Ez általában egy “felszerelés alapú” közlekedési rendszer: a felhasználók nem birtokolnak saját…..
Idén indult a főváros első részvételi költségvetése, amelynek révén a budapesti lakosok 53 ötlet közül választhatják ki szavazással a számukra szimpatikus projekteket. Az ötleteket három kategóriába sorolták: Zöld Budapest a környezeti fenntarthatóságért, Gondoskodó Budapest a társadalmi…..
Létezik egy elképzelés, mégpedig az Egészséges utcák, amelynek célja, hogy az utcák, közterek kialakításánál az elsődleges szempont az emberek életminőségének és egészségének maximalizálása legyen. A Járókelő oldal 8 éve segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket,…..
Árnyékos fákkal és kényelmes ülőhelyekkel teli közterek? Interaktív, minden generáció számára élvezhető játszóterek? Ezek az elképzelések mostanra a világ megannyi nagyvárosában nemcsak elméleti tervek, hanem a gyakorlatban is egyre többször valósulnak meg, sok esetben a mostanában egyre népszerűbbé…..
Az Egészséges utcák elképzelés lényege, hogy a köztereket, utcákat az emberek egészségének, életminőségének figyelembe vételével és annak védelmében tervezzük meg, ezzel egy egészségesebb, élvezhetőbb környezetet biztosítva a lakosság számára. A megközelítés 10 indikátoron alapul, amelyek többek…..
Napjainkban a városok lakosságának nagyléptékű növekedése globális problémává vált. Jelenleg nagyjából a világ népességének fele lakik városi térségekben, azonban 2050-re ez az arány elérheti a 70%-ot is. Az egyre súlyosbodó éghajlati válság megköveteli, hogy minél fenntarthatóbb városokat…..
A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.  Köztéri szemetelésről, illegális szemétlerakásról sajnos nagyon gyakran kapunk jelzéseket a felhasználóinktól. Időnként…..