Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szépség infó egy szépítész tollából

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbb fodrász rémálma az elrontott balayage vagy szőke szín.  Hogy miért? -mert nem tudjuk pontosan, hogy milyen erősségű szőkítőt, festéket használtak és mennyire veszi igénybe a korrekció a hajat.  Ez egy nagyon komplex művelet. Vannak olyan technikák melyek egy különleges “fóliát”…..
  Készítsd fel hajad a hideg időszakra   Ősszel, amikor vége a nagy melegnek és a tűző napsütésnek, érdemes a hajadnak egy nagygenerált csináltatni.   Amennyiben festve van ajánlom a hajszín teljes frissítését, mivel a nap intenzíven világosít rajta.   A nyár elteltével kérd fodrászodat, hogy…..
  Csecsemők és babák hajápolása   A csecsemőknek és babáknak azért szántam egy külön bejegyzést, mert nemrég én is szembesültem a rengeteg téves információval és ajánlással, ami az interneten kering, vagy éppen a kórházban “használati utasításként” mondanak a baba fürdetéséhez,…..
  Gyermek és baba hajápolás   Ez szintén egy olyan téma, ami körül rengeteg tévhit kering!   Kezdjük az elsővel és a legelterjedtebb. Vágjuk le a baba haját nullás géppel, akár többször is, hogy ettől megerősödjön a haja.   Ez egy óriási tévhit, a haj sűrűsége, mennyisége már magzat korban az…..
  Anya lánya szépítkezős “programajánló” Ez egy nagyon jó móka lehet a gyermeknek és anyának.   Most a lányokat említenem, mivel az ő hosszú hajuk különös odafigyelést igényel, viszont fiús ˝anya fia program˝ is nagyon jó buli. Nekik például hajkrétával színezett frizura és arcfestés szuper…..
    A hajcsavaró is roncsolhat! Sokszor hallottam már azt hölgyektől, hogy: “nem értem miért roncsolódik a hajam, töredezik a vége hiszen semmilyen hőhatás nem éri, csak hajcsavaróra rakom”   Ez azért történhetett meg, mert a hajcsavaró is roncsolhat, ha nem megfelelő technikával van…..
  Gyorsabb hajnövekedés   Szintén egy közkedvelt téma, valamint sok kérdést vet fel. Aki növeszti a haját folyamatosan, keresi, teszteli, hogy mi az, amivel felgyorsítható a folyamat.   Első körben ne is a folyamat felgyorsításáról beszéljünk, hanem a már elért hossz megtartásáról.   Itt az…..
A dús haj A legtöbb nő arra vágyik, hogy dús hajkoronája legyen. Ez a dolog, mármint a haj mennyisége még születésünk előtt már az anyaméhben eldől. Tehát ha valakinek kevesebb a haja van azon változtatni már nem lehet, viszont optikailag igen.   Ehhez ma már nagyon sok segítséget találsz a…..
    Mit jelent a tartós és a féltartós hajfesték? Első körben a féltartósról beszélnék, mivel ezzel szokott a legtöbb gond lenni.   A dobozon azt olvashatod, hogy féltartós 8-10 mosás. Mondanám, hogy ez félig igaz, de sok esetben még félig sem. A nyolc-10 mosás általában sokkal több, valamint…..
      Dobozos hajfesték, avagy álomból rémálom Sokszor felmerülő téma a szalonokban, hogy a fodrászoknak miért nagy ellensége a dobozos hajfesték. Most erről az oldalról, azaz a fodrászok szemével látva a jelenséget mesélek nektek. Egyrészt nagyon jó dolog, mivel akik nem engedhetik meg,…..
    Tartós egyenesítés és keratinos feltöltés   A kettő közötti különbség, hogy a tartós egyenesítés egy erős vegyi kezelés. Ezért tartósan egyenes, viszont roncsolhatja a hajat.   A keratin tartalmú hajkezelések (szaknyelven kezelésnek hívjuk) nem tartós egyenesítés, az egyenes hajat inkább…..
Tartós frizurák   Legutóbb a frizura beszárításáról írtam, most ezen formák tartós készítése, otthoni bakik lesz a téma.   Tartós hullám   A tartós hullám (dauer) készítése is sokat fejlődött az utóbbi években. Több kíméletes készítmény is található a…..
  Termékhasználat hajszárítás és formázáshoz   Mindenekelőtt fontos a jó és alapos mosás ezt elolvashatod az oldalamon, a hajmosás titkai részben.   Amikor elkészültél a mosással jöhet a szárítás. Amennyiben nem a természetesen göndör frizurádat hordod, mindenképp javaslom, hogy szárítsd meg…..
Mitől lesz nőies és szexi a rövid haj? Van, akiben a mai napig az él, hogy a rövid haj nem nőies. Hallhattuk ezt nagyanyáinktól is, a lánynak legyen hosszú haja.... Az ő idejükben lehet valóban nem volt nőies, mivel még nem volt ennyire fejlett a fodrász szakma. Nem merültek el ilyen mélyen a…..
  A nők egyik nagy vágya a gyönyörű fényes, ápolt haj A haj szerkezete olyan, mint egy kábel. Van egy külső réteg (cuticula) ami igazából nem is egy, hanem körülbelül 6-7 rétegből áll. Ez egy pikkelyes réteg. Úgy is mondhatnám, hogy hasonló a halpikkelyhez, vagy a tetőcseréphez hasonlóan fedik…..
A haj védelme nyáron! A hajunk védelme ugyanolyan fontos, mint a bőrünké.  Nagyon káros számára a nap, tengervíz, medencék klóros vize. Ezért fontos, hogy védjük velük szemben. Hogyan kell ezt elképzelni? Az egészséges haj pH-értéke, 5,5 - 6,3 között van. Ilyenkor a haj fényes, könnyen…..
 A hajmosás technikája A sampon és balzsam kiválasztása és a mosás technikája ugyanolyan fontos!  Először is alaposan vizezd be a hajad és fejbőröd. Aztán jöhet a samponozás, sokan itt hibáznak, mert csak egyszer samponozzák, aztán teszik is a balzsamot. Ez azért nem jó, mert legtöbb esetben az…..
Balzsam és hajmaszk   Ez az egyik kedvenc témám a haj ápolása, ami a balzsammal kezdődik. A sampon után a másik nagyon fontos és KIHAGYHATATLAN lépés a balzsam vagy hajmaszk.   Miért emeltem ki, hogy KIHAGYHATATLAN? Azért, mert valóban az és nem helyettesíthető házilag kutyult…..
A hajmosás titkai     Kezdjük a legelején hiszen ez mindennek az alapköve.   Sokan nem is sejtik, hogy nem tudnak hajat mosni vagy, hogy nem a megfelelő terméket használják. Annyi minden van mit tudnod kell, hogy gyönyörű és tartós legyen a frizurád. Gondoltad volna, hogy a tartóssága is a…..