Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DJP

117 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világtörténelem egyik legszemtelenebb pénzhamisítója, William Chaloner szegény családban született, de hamisító-karrierje révén jelentős vagyont és befolyást szerzett. Kezdetben kisértékű, ezüsttartalmú pénzérméket hamisított, de hamar átállt az aranytartalmúak hamisítására, s nem vetette meg, a…..
A leggyötrelmesebb alkohol okozta halál, a XIV. században..
Jelszóhasználat a Packet Tracerben! A PT kiválóan alkalmas a hálózati környezet bemutatására és szimulálására, így a jelszóhasználat kezelésére is, ahogyan a videóban is látható. Milyen jelszavak léteznek egyáltalán a hálózati környezetben a hálózati eszközökben? Konzolos jelszó: a hálózati…..
A mai Anglia tulajdonképpen három (na jó - talán négy) embernek köszönheti a karácsonyi szokások elterjedését. Ezek közül kettő a XIX. század nagyobb részében uralkodó Viktória királynő és férje Albert herceg volt. A királynő nem is titkolta, hogy számára a karácsonyi időszak volt a legboldogabb…..
Az Alexandre Dumas által szerepeltetett Buckigham herceg a valóságban egy kicsit más volt, mint a regényekben. Az eredeti neve George Villiers volt, s 1614-ben került I. Jakab (1603-1625) angol király közelébe, aki - homoszexuális lévén - beleszeretett az "angyalarcú" fiúba, s magához vette a…..
Nem biztos, hogy a legjobb, de bizonyosan a legismertebb Nemo kapitány filmfeldolgozás a Disney által 1954-ben készített tudomáyos-fantasztikus kalandfilm, amelyet Richard Fleischer rendezett, Earl Felton forgatókönyve alapján (miután az első forgatókönyírót, John Tucker Battle-t eltanácsolták), a…..
A Packet Tracer hálózati szimulációs programban lehetőség van bizonyos hálózati szerverszolgáltatások használatára, működésének vizsgálatára. A mellékelt videóban a leggyakrabban használt szolgáltatások rövid gyakorlati bemutatása és ellenőrzése látható...
A 18. századi francia történelem egyik legkülönlegesebb alakja volt Tarrare (vagy Tarare), aki 1772 körül született Lyon környékén és szokatlan étvágyáról és extrém, olykor bizarr étkezési szokásairól volt hírhedt. Már tinédzserként hatalmas mennyiségű ételt volt képes magához venni, ezért szülei,…..
Frederic Chopin a legnagyobb lengyel zeneszerző a Père-Lachaise-ben van eltemetve, de a temetése előtt a szívét kioperálták a testéből, egy konyakosüvegbe rakták, majd egyik testvére, Ludowika Varsóba csempészte a szoknyája alá rejtve, ahol egy urnába zárták és külön eltemették a Szent Kereszt…..
Pár nappal ezelőtt pár percben megismerkedhettünk az IP-címek, hálózati maszkok és VLAN-ok kezelésével, de nézzük mit is jelentenek ezek a fogalmak! (természetesen csak dióhéjban) *..
Ada 1815. december 10-én született Lord Byron és Annabella Milbanke egyetlen közös gyermekeként és Byron egyetlen törvényes gyermekeként. Szüleinek házassága tulajdonképpen Byron egy hirtelen elhatározása volt, amellyel meg akart szabadulni a későbbi miniszterelnök, Lord Melbourne feleségétől,…..
Az 1950-es években Argentína egy új típusú energiaforrás, a Thermotron nevére keresztelt fúziós erőmű felé fordult. A koncepciót egy cseh származású, de osztrák tudós, Ronald Richter találta ki, aki (saját bevallása szerint) korábban Hitler egyik nukleáris kutatója volt, s aki már 1948-ban…..
DJP 2020.12.13 13:11:01
@steery: Mivel tulajdonképpen semmit nem publikált az eredményekről, kísérletekről, a laborokat pedig a katonai hadgyakorlatok közben szétlőtték, szétbombázták, nem sok mindent lehet rőla tudni. A tudósok szinte egyöntetű véleménye volt, hogy csalás volt az egész, s az álatal közölt eredmények nem valósak.
Amikor Jules Verne megírta a Húszezer mérföld a tenger alatt című regényét, talán nem is gondolta, hogy milyen hatással lesz Aronnax professzor, Ned Land, Conseil és természetesen Nemo kapitány története a következő évtizedekre. Gondolta ugyan, hogy jól sikerült a műve, amelyet az is alátámaszt,…..
A két atombomba ledobása után békés célokra is fel tudták használni az atomenergiát, amelynek eredményeképpen 1954. január 21-én vízrebocsátották a General Dynamics Electric Boat hajógyárban tervezett és legyártott  SSN-571 jelű és a majdnem fél évszázaddal korábban elhunyt Jules Verne nagysikerű…..
DJP 2020.12.09 17:06:30
DJP 2020.12.09 20:08:17
@Pista Bácsi: a tengeralattjárót békés célra is lehet használni
DJP 2020.12.09 23:38:00
@Digitális Dzsihád: Néhány gondolat:
1. Arra is fel kell készülni, ha az embert éppen megtámadják - az ötvenes évek nem a legnyugodtabb időszak volt
2. A fegyverek más célt is szolgálhattak - pl. a jégmezők ellen
3. soha nem vett részt bevetésben, annál inkább tudományos kutatásokban
4. költségvetési szempontból könnyebb volt így engedélyeztetni ...de ez már politika ...
Készüljünk az ágazati érettségi vizsga gyakorlati részére informatikából! További videók a http://djp.hu oldalon!..
Az 1826-ban született Alexandra Amália bajor királyi hercegnő, igazán illusztris családba érkezett, hiszen I. Lajos bajor király és Terézia Sarolta királyné nyolcadik gyermekeként, unokatestvére volt mind Miksa mexikói császárnak és Ferenc Józsefnek, mind Erzsébet királynőnek, vagyis Sisinek.…..
DJP 2020.12.09 14:26:49
@gyongyi70: Állítólag e képeknél is sokkal szebb volt ....
"Mi, az Egyesült Államok Népe, egy tökéletesebb Unió létrehozása, az igazságosság megteremtése, a hazai nyugalom biztosítása, a közös védelem biztosítása, az általános jólét előmozdítása és a Szabadság Áldásainak biztosítása érdekében, önmagunk és utódjaink számára rendet teszünk és létrehozzuk ezt…..
DJP 2020.12.09 13:26:54
@Locassen: Köszi. Egy másik amerikai cikkben olvastam a sztorit, ott úgy írták le, ahogyan itt látható, de igazából nincs jelentősége szerintem :) Kétszáz év után nem mindig könnyű igazságot tenni.
Adelheid brit királyné vagyis Prinzessin Adelheid von Sachsen-Meiningen, aki Viktória királynő apai nagynénje volt érdekes szerepet játszott, mind a brit történelemben, mind a fiatal királynő életében. Adelheid 1792. augusztus 13-án született Thüringia egy Meiningen nevű városában, vagyis a kor…..
A lövőhal (Toxotes chatareus) egy különleges technikával vadászik a különböző rovarokra. Nevezetesen, a szájából kilövelő nagynyomású vízsugárral eltalálja az éppen pihenő vagy akár repülő rovarokat, amelyek így a vízbe esnek, ahol a lövőhal már nyugodtan elkaphatja őket. Mindez nagyon egyszerűen…..
Heliogabalus (204-222) avagy Imperator Caesar Marcus Aurelius Antoninus Augustus az egyik legkülönösebb életű római császár volt. Apja szenátor volt, anyja rokonságban állt Caracalla császár feleségével. Heliogabalus, Julia Maesa, a nagyanyja révén került a trónra, aki elhatározta, hogy megbuktatja…..
Ezt a Társaságot két francia kereskedő, Pierre-Esprit Radisson és Médard des Groseilliers javaslata alapján 350 esztendeje 1670. május 2-án alapították észak-amerikai kereskedőtársaságként. Műfajában az első volt angol alapítású amerikai társaság, s ma is létezik! (Henry Alexander Ogden: Kereskedés…..
A 16. század legnevesebb bibliafordítója, William Tyndale, 1494-ben született, majd Oxfordban (s talán Cambridge-ben is) tanult, ahol pappá is szentelték. Az egyházból hamar kiábrándult, de Luther és Erasmus nyomán elhatározta, hogy lefordítja az Újszövetséget. Ehhez azonban püspöki engedély…..
Viktória és Albert házasságkötése egy igazi albioni napon ment végbe 1840. február 10-én, hiszen szinte egész nap esett az eső. Ennek ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze, hiszen szinte mindenkit érdekelt az esemény. Viktória, a korábbi szokásokkal szakítva a királyi esküvő időpontját nem estére…..
DJP 2020.12.01 06:57:47
@sfece: tudom :)
Benjamin Franklin tizenötödik gyerekként született, s az apja nyolc évesen beiratta egy egyházi iskolába, ahol hamar osztályelső lett. Apja viszont drágálta az oktatást, ezért kivette az iskolából s tanoncként az üzletébe helyezte el. A kis Ben, ekkor már minden idejét a tanulásra fordította és amit…..
A Château Gaillard egy középkori vár a Szajna mellett körülbelül száz kilométerre észak-nyugatra Párizstól, amelyet 1196-ban kezdtek el építeni Oroszlánszívű Richárd uralkodása alatt. Az angol király, aki egyben normandiai herceg is volt, a harmadik keresztes hadjáratból visszafelé osztrák, majd…..
DJP 2020.11.29 23:07:51
@Pöff: 1. Eleve kevés katona volt, a bemenekülők nem katonák voltak; 2. A harcok során sokan meghaltak; 3. A harcok közben sokan kiszöktek a várból, a franciák pedig nem bántották őket - amikor erre a benn lévők rájöttek, még többen szöktek ki :)