Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szt. Ahanov

0 bejegyzést írt és 405 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Durvul a kampány, különösen az interneten. Ezért aztán múlt csütörtökön megkérdeztük Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelöltet arról, hogy miként viszonyul a számítógépes világhálóhoz. Horváth a NENYI árnyékában nyilatkozott nekünk:   ..
A Megasztár az indulás előtt pár nappal csak azzal tudott címlapra kerülni, hogy egy szlovákiai magyar amatőr zenekar mégsem írta alá a Tv2 által kínált szerződését. A Csak van tagjai ugyanis nem akarták, hogy a csatorna producerei mondják meg, hogy milyen hajzselét…..
Szt. Ahanov 2010.08.19 16:04:46
@szabóZ: a "szlovák" szónak szerintem semmilyen kontextusban nincs olyan értelme, hogy "szlovákiai magyar". Vagy lemaradtam valamiről? Azért kösz a javítást.
Szt. Ahanov 2010.08.19 16:17:58
@Kurtz ezredes: Ha jobban megnézed, nem kizárólag ezzel foglalkoztam, csak szerintem ez elég magas labda egy másokat osztó cikkben. Nem sok olyan felvidéki magyarral találkoztam eddig életemben, akinek mindegy lett volna, hogy szlováknak vagy magyarnak nevezik, de persze lehet, hogy az én hibám, rossz társaságba járok. A szlovák-belga párhuzam meg nem, hogy nem zseniális, hanem teljesen értelmetlen, de ebbe talán már tényleg kár volna belemenni.
Szt. Ahanov 2010.08.19 16:34:11
@Kurtz ezredes: Na jó, ez tényleg kicsit messzire vinne. :)
Mandiner blog Kilakol 2010.07.09 11:01:00
  Csütörtök délután, míg a Mandiner-stáb egyik fele Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölt jó híreit hallgatta egy közeli lakossági fórumon, mi kisétáltunk a Kossuth térre, ahol a Fehér Kéményseprők Szövetsége, az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi…..
       Egy bizonyos napi átlaghőmérséklet felett elveszítem a szokott toleranciámat, és a mindent elborító emberi hülyeség elkeserít hirtelen. A legutóbbi sírógörcsöm oka az a jelenség, hogy hogyan reagál szeretett hazánk politizáló lakosságának nem…..
Szt. Ahanov 2010.07.06 08:52:52
Bourbán semmit nem tanult, semmit nem felejtett. Mostanra kábé kezdem is feladni a 2. fidesz-kormányhoz fűzött reményeimet, pedig - nem túl nagy lelkesedéssel - nekik szavaztam bizalmat. Van egy olyan érzésem, hogy a fideszben ugyanúgy nincsenek tisztában a Zemberek hangulatával, gondolkodásával, működésével, mint amennyire leszarta azt a másik bagázs is. Szerintem nem én vagyok az egyetlen fidesz-szavazó, aki most egy kissé zavartan pislog Schmitt Palitól, a Nemzeti Szeretetömleny kötelező kifüggesztésétől, vagy épp a hírcsárda.hu és az oktatási államtitkárság nevezetes afférjától. Persze lehet legyinteni, hogy várjuk ki a kormányzás érdemi részét, de akkor is: a nyitányt nagyon elkúrták, ahogy a költő mondaná. Arról nem beszélve, hogy a háttérben olyan dolgok folynak, hogy az állami cégektől a legundorítóbb módszerekkel rúgnak ki boldog-boldogtalant válogatás nélkül személyesen az NBH emberei, és ahhoz képest, hogy "nem lesznek külsős szerződések", érdekes módon a Pintér balügyminiszter úr érdekeltségi köre kapja sorra mindenütt az őrző-védő munkákat. Ehhez egyelőre lehetetlen jó képet vágni, pedig esküszöm, bennem a szándék meg volna. És innen üzenem Szíjjártónak: rátok szavaztam, de nem ezt akartam - szerintem a fidesz szavazók igen jelentős részével együtt -, Zember vagyok-e még azért?
Öles léptekkel megindultak a fiúk egy pont ugyanakkora bukta irányába, mint elődeik. Kérdés, hogy, ha ők buknak, ki jön? Vagy összedobnak majd egy olyan alkotmányt és közjogi rendszet, hogy ez ne következhessen be? Az se rossz megoldás, de én azért valahol mélyen fájlalnám, ha kiderülne, hogy mindvégig Gréczy Zsoltnak volt igaza. :) :(
A hircsarda.hu nevű, álhíreket közlő vicclapon péntek reggel egy helyreigazítás jelent meg. Az oldal arra kényszerült, hogy jelezze, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem mondott soha olyat, hogy futballpályákon is engedné a buktatást.A történteket a Képviselő Funky sokat…..
  Milyen jó is lenne, ha most nosztalgiázhatnék azon, milyen daliás éveket töltöttünk együtt Gézával az Ellenállásban. Jó lenne, ha elmondhatnám milyen volt a sárban csúszni vele Woodstockban, vagy sztorikat mesélhetnék arról, hogyan mentett meg a Mekong deltában. De…..
Most, hogy a halál kapujából egy utolsó háborús fenyegetésre visszafordult a Kedves Vezető, szerettük volna Észak-Koreát jobban megismerni a Google Maps segítségével. Míg azonban a koreai félszigetről készített fényfotón az északi terület - Phenjantól eltekintve - szinte…..
Szt. Ahanov 2010.05.28 16:50:03
@Tóta W. Árpád: Nem is annyira a nóta érdekes, hanem a kommentek az összes videójuk alatt.
  Balogh S. Éva (BSÉ) újabb csapást mért a valóságra és a tényekre. Az ominózus mű csak azért érdemel némi figyelmet, mert bemutatja, hogy a mai magyar baloldali nemzetről való gondolkozás még a tények szintjén sem képes megérteni a helyzetet.   Szinte minden kis…..
Szt. Ahanov 2010.05.28 11:44:59
@Viktus: Na igen, csak sajnos az a 15 millió nem is annyira közeli. A 6 millióról inkább nem mondok semmit...
Szt. Ahanov 2010.05.28 12:05:06
@Mr Falafel: Egyrészt mert teljesen más téma, azzal szemben amit MagyarZizzi: állít. Másrészt, mert nem tudom, mit lehet róla büntetlenül mondani. :(

@MagyarZizzi: Én örülnék legjobban, ha a 15 millió igaz lenne, de szerintem buta önámítás nem tudomásul venni, hogy nem az. A buta önámításokon meg szerintem egy normális konzervatív politikának illene túllépnie. (Hangsúlyozom, hogy "normális konzervatív" alatt nem a rágcsálóirtóék kimúlt pártocskáját értem.)
Szt. Ahanov 2010.05.28 13:00:25
@Viktus: "képlékeny az összes ilyen statisztika felmérés" Erről nem is beszélve. Igazából a bajom azzal van, hogy kicsit el van koptatva, ki van üresítve ez a 15millós szólam, mert sokan elsütötték már minden oldalról. Olyanok is - pl. D-209 - akik nemhogy a 15 millióért nem tettek sokat, de tízért se.
  Ergé kollega hívott fel minket csütörtök este, hogy azonnal kapcsoljuk be az internetet, mert a parlamentben szopatják a szocikat. Ekkor zajlott ugyanis a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvénytervezet általános vitája, amely leginkább arról…..
  Legutóbbi, április 29-i posztom (Babyboom Bajnai-módra) megjelenése után nem várt magas helyről érkezett reakció: Szollár Domokos az ügyvezető kormány szóvivője érezte fontosnak, hogy elmondja, mit gondol a kérdésről.…..
A Gang Bing-ről szóló bejegyzés egyik kommentjében valaki a kételyeit fogalmazta meg a sztorival kapcsolatban, mert szerinte senki nem tenne magával önként ilyet. Ezt cáfolandó nemrég egy orosz témával kapcsolatban futottam bele egy másik hasonló történetbe, csak ott a vallási…..
  Több forrásból úgy értesültünk, hogy országszerte nagy a forgalom a szülészeteken. Hetek óta téma ez a kismama blogokon. A jelenség sajnos csak átmeneti. Szülész-nőgyógyászok, bábák, dúlák, szűlésznők és TB-szakértők apait-anyait…..
Szt. Ahanov 2010.04.29 11:22:30
@Elpet: Teljesen félreértettél. Fentebb ajánlottam Kopp Mária tanulmányát, én az ott megfogalmazottakkal a legmesszebbmenőkig egyetértek, és nagy örömmel venném,ha annak mentén alakulna a jövő családbarát politikája. Csak azt látom magunk körül is mindenhol, amit gyz is említ, hogy egyébként messze nem mélyszegénységben élő fiatalok szajkózzák azt a baromságot, hogy gyerekvállalás = anyagi kérdés. Lóf*szt. Részben pont erről szól Kopp Mária cikke, mennyire rohadtul megéri nagycsaládosnak lenni pl. lelki-testi egészség szempontjából, vagyis, ha már muszáj számolgatnunk, akkor is kilyukadhatunk oda, hogy nem akkor leszünk boldogabbak, ha kicsit több pénzt költhetünk el egyedül, hanem attól, ha biztonságos, szerető család vesz bennünket körül. És a biztonságos boldog, egészséges család programját támogatni kell minden eszközzel. Egyrészt pénzzel, mésrészt azzal, hogy elmondjuk: a gyerekvállalás elsősorban mégsem pénzkérdés! Ez csak látszólag önellentmondás, de remélem sikerül érthetően feloldanom. :)
Szt. Ahanov 2010.04.29 11:29:51
@gyz: :D Á, jól kiegészítettük egymást szerintem.
Szt. Ahanov 2010.04.29 11:46:13
@Elpet: Akkor ezt tisztáztuk. :)
  Április 19-én rendezte meg első barátkozós estjét az LMP és az SZDSZ, pontosabban Pető Iván és Karácsony Gergely (LMP kampányfőnök). A Budai Liberális klubban beszélgettek teltház mellett, a kérdés az volt: Hová jutottunk? A közönség soraiban olyan prominensek…..
  Nagy szerencséd van ma Bence, rengeteg nénós autó van itt - kommentálta egy anyuka a kisfiának múlt csütörtökön a Markó utcában a Budaházy György tárgyalása miatti felhajtást. Nevetséges volt: 50 rendőrautó, 30 rohamosztagos és még 30 átlagrendőr, katonaféle…..
  Tegnap nagy örömmel hoztuk le az EgyenlítőTV Szanyi kampánycsapata nem pihen című posztja nyomán a Demokratikus Hálózat Szanyi kapitány-videóját, ami azóta kalandos utat járt be, sokan meg vannak győződve róla, hogy az egész a köztársaság-ellenes erők (azaz a…..
Szt. Ahanov 2010.04.14 12:26:42
@X Y kronosz óra: Benne van a posztban is, de azért köszi. ;)
  Az elkövetkezendő két hétben vitathatatlanul Tóth József angyalföldi szocialista polgármester antifasiszta kiskertjében terem a legtöbb fű, mely selymesen cirógatja a pofára esett dolgozók forradalmi hevülettől vöröslő orcáját. A haladó baloldal utolsó…..
Szt. Ahanov 2010.04.14 10:14:43
@Csomorkány: Itt mindent szabad, kérem! :)
Szt. Ahanov 2010.04.14 12:09:55
@ÁkiBáki: Akkor kapaszkodj meg erősen, mert újat mondok: Károlyi szobra a budapesti Parlament árnyékában ácsorog. :) (Már ha ugyanarról a Károlyiról beszélünk.)
  Visszalépnek-e az LMP állva maradt jelöltjei a demokráciáért, a köztársaságért? Visszaléptet-e az MSZP jelölteket az LMP-s induló javára, hogy megakadályozza a fideszes mandátumszerzést? Elsőre úgy tűnik, ezek a kérdések a második fordulóról szólnak, pedig…..
Szt. Ahanov 2010.04.13 15:29:50
@tesz-vesz: A szerző elemzett egy hírt, 'esélyt latolgatott', ahogy mondani szokás. Mi ebben a nevetséges?
Szt. Ahanov 2010.04.13 15:30:51
@tesz-vesz: Így jár, aki előbb kommentel, aztán olvas. :)
  Tudjuk, hogy nincs sportértéke az ilyesminek, de engedjék meg, hogy mégis teljes egészében idézzük a Kapcsolat.hu pleinair nevű kedves felhasználójának blogbejegyzését, amelyet kiégett hangulatban írt.  KÖSZÖNJÜK A NYOLC ÉVET   Búcsu az aranykortól.…..
Szt. Ahanov 2010.04.13 09:34:27
  Magyarországon eddig az összeesküvés-elméletek a (szélső)jobboldal privilégiumának számítottak. Szabadkőművesek, New York-Tel-Aviv-tengely, Moszkva-Brüsszel Habsburgok, stb. Ezt a baloldal kinevette, elítélte. Emlékszünk, amikor sokan megkérdőjelezték a 2002-es…..
Mandiner blog Dúró Dóra-interú 2010.04.11 21:41:30
A gyönyőrű Lelky Lola és a szépséges Dúra Dóra beszélgetése 9 körül:   ..
  Itt a vége, fuss el véle! Semmi TV vita, semmi MSZP nagygyüli az Andrássyn, semmi 14. havi nyugdíj. Sehol kétmillió ember a Kossuth téren, sehol Kovács Pisti, sehol egy szerver-ügy. De még egy jó médiahack sem volt. Sehol a nemzetközi média. Néhány gerillavideó, meg egy…..
Szt. Ahanov 2010.04.09 14:41:50
@Hangulatjavító Intézkedéscsomag:
"az brain eléte átirat"

A címe pedig lehetne "A brain halála"
Szt. Ahanov 2010.04.09 14:44:00
@Egy_Újságíró: A szőlőket kifelejtetted függetlenkém! :) Azért a piros bögrét ne hagyd veszni, annyit nem ér a függetlenség! :)
Mandiner blog Köteles 2010.04.08 13:01:00
  Az, hogy a pártok listákat gyártanak a választópolgárokról, egyáltalán nem újdonság, bizonyos keretek között még csak nem is illegális. Ráadásul a fideszesek nem is igen büszkélkedtek mással az elmúlt nyolc évvel kapcsolatban, minthogy végre sikerült egy olyan…..
Vastagbőr Szociellenes kaparás 2010.04.07 15:01:00
A jóllakott óvodásra emlékeztető Ágh Péter, és az irányítása alá tartozó Fidelitas így a kampány utolsó pár napjában előrukkolt valami olyan durva dologgal, amit egész egyszerűen lehetetlen komolyan venni. Mentségükre szóljon, hogy legalább egy csinos politikuslányt is…..
   Végre Usztics Mátyás is belecsapott a lecsóba: az évtizedek óta katonákat alakító színész már jó ideje harciaskodik IRL-üzemmódban is, hiszen a gárda előtt is exponálta magát egyenruhás szónoklatokkal. A színészként együgyű Usztics talán már tényleg azt…..
Szt. Ahanov 2010.03.30 11:24:03
@Jobb híján MDF-es: 2006-ban többek közt azért tudott a maszop újrázni, mert az mdf beintett a fidesznek az első forduló után. mdf-fidesz koalíció legalább annyira elképzelhetetlen 2010-ben, mint jobbik-fidesz koalíció. Rajtad kívül az mdf háza táján senki nem gondolkodik már jó ideje fidesz-mdf együttműködésről, képtelenség is az egész.
Szt. Ahanov 2010.03.30 11:46:10
@gentry: Na igen, az simán belefér, hogy Ibolya felajánlja szolgálatait a fidesznek, ha pillanatnyi érdeke úgy diktálja, de remélhetőleg az nem lesz rászorulva, hogy elfogadja.
Szt. Ahanov 2010.03.30 12:07:18
@oakeshott: Köszönjük szépen az mdf-nek, hogy ők is elkezdtek a jobbiknak kampányolni. Okos. Taps!