Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thurzonora.blog.hu

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több kliensem panaszkodik, hogy szülei nem tartják tiszteletben a határaikat: a középkorú vagy nyugdíjas édasanya átjár takarítani, az apa pedig ha kell, ha nem vágja a füvet, vagy épp fát hasogat. "A mai fiataloknak annyi baja van! Miért baj az, ha a szülők/nagyszülők besegítenek?"-kérdezik…..
Választás, próbatételek   Klienseimen azt látom, hogy sok esetben elhamarkodták a párválasztást. Előfordul, hogy a nő az első pillanattól fogva tisztában van azzal, hogy választottja nem lesz jó társa, mégis belemegy a kapcsolatba, hozzámegy és gyerekeket szül neki. Nyugi, én nem foglak ezért…..
  A kihívások jók, erősítik az önbizalmat, hiszen arra késztetnek, hogy újabb és újabb területen próbáljuk ki magunkat. Némelyiken könnyen túljutunk, vannak olyanok, amelyeket alaposan meg kell dolgozni, hogy magunk mögött hagyjuk, és akadnak olyanok is, amikkel több-kevesebb ideig nem tudunk mit…..
Mi nők vagyunk az élet íze színe és illata. Csak néha baromira nem ezt sugározzuk, mert nem ez van belül... Hol csúszott el a világ?      Régen...   Az őskorban ha nő jól viselte gondját a párjának és az utódainak, akkor egy erős férfi védelme alatt sokkal jobbak voltak a túlélési esélyei. Amíg…..
Jártál már úgy valaha, hogy pontosan tudtad, mit kellene lépned a boldogulásodhoz, mégsem tetted? Tudtad, hogy fel kellene számolni a méltánytalannak érzett munkahelyed vagy párkapcsolatodat, mégsem tudtál lépni. Úgy érezted, nem bírsz megmozdulni. Hiába tudod mélyen legbelül, hogy képes vagy rá,…..
Az emberek 45%-a tesz valamilyen újévi fogadalmat, ám mindössze 8% az, aki képes ezeket az újévi fogadalmakat megtartani.       A szakemberek szerint ez a 8% azért nagyon szomorú tény, mert arra utal, az emberek hogyan állnak általában véve az elköteleződésekhez. Aki nem képes megtartani az…..
Önazonosnak lenni azt jelenti, hogy nem a külső elvárásoknak vagy társadalmi normáknak való megfelelés kényszere irányítja az életed. Önazonossá akkor válsz, amikor megismerted önmagad, tudatosítottad és megszűrted az életed során eddig bármikor Téged ért események hatását, és azt, és csakis azt…..
"Önnek ma már volt házassága?!" Ti hány éve vagytok házasok? Mióta éltek együtt a pároddal? Egyik mentorom, dr Mészáros Ádám szokta kérdezni, hogy „Ma már volt Önnek házassága?!” Nos, én is abban hiszek, hogy igazán házasságnak/párkapcsolatnak az az idő számít, amikor minőségileg kapcsolódtok,…..
A mostani nehéz időkben nagyon fontos, hogy összetartsanak a családok. Sokkal nyugodtabban alszunk, és állunk a bizonytalan holnap elé, ha a társunkkal rendíthetetlenül támogatjuk egymást. Ugyanakkor ez az időszak mindenki számára megterhelő, és egyre inkább elveszítjük a türelmünket. Ingerültté…..
"A férfiak a nőt akarják, a nők a férfit. Sosem akarnak egyet" - KOMMUNIKÁCIÓ A fenti graffiti egy vidéki szórakozóhely mellékhelyiségét díszítette. Sokat mosolyogtam ezen a kiíráson kamaszként. Talán ez is hatással volt arra, hogy a férfi-női különbségek lett az egyik kedvenc érdeklődési, majd…..
Használati utasítás pasikhoz 1. - "Nem rendeltetésszerű használat"     Ha van párod, feltételezhetően azért szerettél bele, mert láttad benne a Lovagot: délceg lovon, csillogó páncélban. Ahogy ő is egy Nemes Hölgyet látott benned. Az idő előrehaladtával természetes, hogy a Lovag is veszít…..
5 tévhit, ami miatt az öngondoskodást önzőségnek érzed   Minél nagyobb nyomás alatt élünk, annál inkább szükségünk van arra, hogy időnként töltőre tegyük önmagunkat. Sokan mégis nehezen veszik rá magukat, hogy (rendszeresen) tegyenek valamit önmagukért. Számos kifogást gyártanak, hogy miért is…..
thurzonora.blog.hu 2020.09.04 22:51:04
@Bogyó 2: Kedves Bogyó 2!
'82-ben születtem, a szüleim 1935-ben és 1944-ben. Nálunk 4 generáció élt együtt egy kádár kockában évekig. Sok általános iskolás osztálytársamnál szintén több generáció élt egy fedél alatt. A férjem szintén a nagyszüleivel egy fedél alatt nőtt fel.
Két éve egy 1983-as születésű barátom esküvője kapcsán merült fel két éve, hogy a szülei sem neki, sem az öccsének a ballagására (ami már a rendszerváltás utánra esett) nem "tudtak" elmenni, mert virágüzletük volt.
Apám horgász válogatott tag volt, a család minden férfitagjába beoltotta a szenvedélyét. Anyám sokat kézimunkázott nekünk. Vidéki kisvárosban az utcánkban minden nő kézimunkázott. A barátaim szülei/nagyszülei szintén hasznos tevékenységekkel múlatták az időt. Viszont gyermekkoromban nem ismertem senkit, akinek air soft, paintball, vagy kangoo, zumba lett volna a hobbija. Akkoriban ilyen hobbikra nem is volt igény szerintem.
Anyám imádott volna olvasni, de én csak mesekönyvet láttam a kezében. Ellenben tévézés közben is pulcsit kötött.
A cikket nem azért írtam, hogy lehúzzam a Kádár-korszakot. Arra szándékoztam rávilágítani, hogy bár többségében az Y-generáció tagjai szüleikről másolták az "önfeláldozó (anya)" szerepet, azért ma már sok minden megváltozott, ezért van létjogosultsága annak, hogy másképp éljük életünket, mint szüleink.
thurzonora.blog.hu 2020.09.04 22:56:36
@studkell: Kedves studkell! Köszönöm szépen az észrevételeket, javítottam:)
Amikor mi nők a fejünkbe veszünk valamit, határozottak és eltökéltek vagyunk. Addig nincs is ezzel semmi gond, amíg a saját érdekeink egyeznek párunkéval. Ilyenkor egy-egy projekt során vállt vállnak vetve, egymás szövetségeseként együtt győzzük le az akadályokat. Még jó párválasztás esetén is…..
10 érv amellett, hogy magadba fektess   Mit is jelent az, hogy „Magadba fektess!”? Mindent, amitől jobban érzed magad a bőrödben, és sugárzóbb vagy. Minden, ami hozzáad a személyiségedhez, egyéniségedhez. Minden, ami testi lelki épülésedet szolgálja. Bármi, amitől többnek érzed magad. Az alábbi…..
4 tuti tipp a békés családi nyaralásért   A nyaralás, illetve a közös utazás nagyon erős pillére (lehetne) a kapcsolatoknak. Nyaralás előtt a közös tervezés és álmodozás megerősítheti a kapcsolatot. A nyaralás maga nyilván nagyon hasznos, az ember kipiheni magát, hisz nem kell korán kelnie, új…..
 A kisgyermekes időszak minden kapcsolatot erősen próbára tesz   Teljesen megváltozott játékszabályok szerint megy a játék, s mire megszoknánk a felállást, és hozzászerveznénk az életünket, a legkisebb játékos önhatalmúlag új szabályrendszert vezet be. Kezdődik minden elölről.   Anyám…..