Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cristal Camille

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, jól olvastad! A japán írásrendszer három különböző írásból áll, ezeket napi szinten, egyszerre használják. Sok kísérlet volt arra, hogy átáljanak egy egyszerűbb rendszerre, de ezek mind sikertelenül végződtek. A három különböző rendszer nagyon megnehezítheti a nyelvtanulók (és a japán…..
Cristal Camille 2024.04.12 22:24:13
@Androsz: Kedves Androsz!
Nagyon szépen köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem az alábbi tévesztésre! Javítottam.
Illetve a mellékjelekről is fogok szót ejteni röviden, a pontosság kedvéért!
Ismerős az az érzés, hogy hallasz egy idegen nyelvet és néhány szó rögtön elvarázsol? Jelenthetnek bármit, nem ez a lényeg, hanem a hangzásuk. A japán nyelv hangzása szerintem nagyon idegen a magyar fülnek, ennek hála sokkal több különleges szóra figyelhetünk fel! Visszaemlékeztem nyelvtanulásom…..
Kamikaze bejelentkezik... Nos, üdvözlök mindenkit! Örülök, hogy itt vagy :) Először is, néhány dolgot szeretnék elmondani magamról! Egy Japánt szerető lány vagyok! (Kérlek ne hagyd abba az olvasást, nem egy mániákus rajongóval van dolgod :D). Ha van bármiféle előismereted Japánról, akkor…..
Mikor is találkoztam először a turmalinnal? Az emlékeimben kutatva arra jutok, talán egy három évvel ezelőtti ásványbörzén pillantottam meg. Tisztán emlékszem a pillanatra, amikor odaléptem az üveg vitrin elé, melyben ott lapultak a turmalinok. Az útmutató tábla hirdette, hogy a sok különböző…..
Az élet azért nyújt számunkra kihívásokat, hogy fejlődhessünk. Bármi, ami az utunkba kerül, okkal érkezett az életünkbe.  Rachel Brathen Hasalás a szakadék szélén? Fáramászás, egy csodálatos tájképért? Egy jó képért: bármit! Akár kezdő vagy, akár huzamosabb ideje, estleg profin fotózol,…..
Az ősz nyirkos... Néha esik az eső. Utána sáros víz borítja el az utcákat. Néha ez jut eszembe az év utolsó előtti évszakáról. De, ha egy kicsit belegondolok, sok jó lehetőség bújkál az őszben. Főleg fényképezés terén! Ma hoztam néhány klassz fotót Nektek. Ugye, mikor-hogy, de ősszel az eső is…..
Nagyon megtetszett nekem ez a karkötő-csomózás, így hát kipróbáltam. Íme, ez lett az eredménye! Szükség van kevés gyakorlásra, de egy kis türelemmel bárki aki kedvet érez hozzá, megpóbálhatja! Fényképek segítségével és a leírással könnyen el lehet készíteni.Hozzávalók:  Első és talán a…..
A napokban volt szerencsém eljutni Visbe, és gyönyörű kristályokat fényképezni, gyűjteni. Vis Horvátország egyik kis szigete, két nagyobb várossal (Vis, Komiza) és néhány kisebb településsel. Két alapvető helyszínre figyeltem fel, ahol ásványokat gyűjthetünk, az egyik az utak mentén a sziklás…..
Mint már a címből is sejteni lehet, ez egy szülinapi bejegyzés lesz. A témája pedig (nem, nem fogok eltérni az ásványoktól) a kristályok fényképezése lesz, bemutatom a saját képeimet és néhány érdekességet az adott ásványról, a cikk végén pedig néhány általam fontosnak tartott tippet is megosztok…..