Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hornyikanna

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben óriási sikerrel söpör végig az interneten a Netflix David Attenboroughval készített, a Földünk módszeres pusztításáról szóló lélegzetelállító természetfilmje, Japánban több mint egymillió tonnányi radioaktív vizet készülnek a tengerbe engedni. Szemezgess a hosszú hétvégére összegyűjtött…..
E heti cikkajánlónkban a zöld híreké a főszerep. Hoztunk friss tudnivalókat a hazai zöld forradalomról, meglepő tényeket Kína üresen pangó öko-városairól, döbbenetes kutatási eredményeket a zöldrendszámos „konnektoros hibrid” luxusterepjárók károsanyag kibocsátásáról. Ha pedig cikkajánlónk végére…..
E heti cikkajánlónkban a szokásos olvasnivaló mellett a hallgatnivaló tartalmaké a főszerep. Hoztunk podcast adást az energiaipari zöldítések lehetőségeiről, videót a nukleáris tesztelések áldozatainak élettörténetéről, és meghívót a budapesti közlekedés jövőjét megvitató eseményhez is. Olvassátok,…..
Mekkora az őszinteség a nagyvállalatok környezetvédelmi kezdeményezései mögött? A globális széndioxid-kibocsátás mekkora hányadáért felel az egészségügy? A széntüzeléses technológia drámai megroppanása valóban utat nyit-e a nap- és szélenergia számára? A fenti kérdésekre megtalálod a választ e heti…..
E heti cikkajánlónkban olvashatsz a klímaváltozás és a kapitalizmus kapcsolódásáról, boncolgatunk energiaügyi kérdéseket, megmutatjuk a legújabb technikai vívmányokat, köztük a legújabb, 50 évnyi garanciát kínáló napelem panelt, de lesz szó a tájfunok pusztító erejéből energiát nyerő szélturbinákról…..
Hogyan lesz egy vezető cégcsoport karbonsemleges? Miért függ össze az amerikai imperialista érdek és a japán jobboldal? Hogyan lesz a sörből biogáz, és kik azok a sosonok? Görgess tovább, és a válaszok mellett találsz még podcastet országunk termálfürdői és a geotermikus energia kapcsolatáról,  de…..
E heti cikkajánlónkban elolvashatod a legfontosabb tudnivalókat a reziliens épületekről, megismerkedhetsz a világ legzöldebb városainak listájával, és megnézheted hogyan működik egy teljesen környezetbarát, egyedi szálloda. Hoztunk továbbá egy különleges videót is, amely az atomrobbanás…..
Hoztunk híreket arról, hogy milyen eredménnyel járt a gyakorlatban az idén 20 éves német megújuló energiaforrásokról szóló törvény, mennyi pénz jöhet össze a hazai államkasszában a földgáz piaci árának zuhanásából a következő választásokig, és hogy milyen ökológiai aggályokat vet fel a Jangce folyón…..
Példátlan hírek sora vár e heti cikkajánlónkban. Hogyan tárolhatja a tégla az elektromosságot? Milyen egy öt óra alatt összeszerelhető, energiahatékony ház? Paksi atommal Üzbegisztánig? Tartós rezsicsökkentés vagy egyszeri juttatások? Olvashatsz még elemzést a szénkivezetés társadalmi hatásairól, és…..
Hétvégi cikkajánlónkban hoztunk pusztító filmeket, történelmi képeket és EU-s híreket. Olvashatsz a nukleáris fegyverkezés történetéről, az üvegházhatású gázok csökkentésének 2050-re vonatkozó terveiről, de a háztartási nagygépek energiafogyasztási újracímkézésének várható hatásairól is. Szemezgess…..
Mi a helyzet mostanság a szeméttel, és melyik ország hogyan kezeli az atomhulladékot? Hogyan kapcsolódik össze a legszegényebb afgán fölműves a napenergiával? E heti cikkajánlónkban az EU-s zöld hírek mellett hoztunk podcast beszélgetést a nukleáris fegyverek 75 éves történetéről, és…..
Melyek az Egyesült Arab Emírségek atomerőművének kockázatai, mit kell tudni az elektromos autók jelenéről és jövőjéről, mi történt 75 évvel ezelőtt, ami megváltoztatta az egész világot? A fenti kérdésekre megtalálod a választ e heti cikkajánlónkban.   Kép: Pixabay Hírek a jelenből… Miért jó…..
  Olvashatsz az dél-amerikai atomhulladék kérdéséről, a brazíliai uránlelőhelyekről, és az energetikai átmenet műszaki aspektusáról. De e heti cikkajánlónkban kiderül az is, hogy mely európai országok függenek leginkább a személygépkocsiktól, és a rezsicsökkentés okozta áremelkedés mit hozhat a…..
Az egész világon összesen csak négy olyan ország van, amelynek nincs önálló környezetvédelmi minisztériuma: Szaúd-Arábia, Szomália, Tanzánia, Magyarország. E heti cikkajánlónkban lesz szó még Sydneyről, ahol megújuló energiával üzemelnek úszómedencék, környezetei káresemények megoldatlanságáról, a…..
Hogyan lehetséges, hogy 30-40 százalékos élelmiszerpazarlás mellett 820 millió ember táplálkozási szokása mégis elégtelen? Milyen ára van a szennyvízelvezetésnek, és hogy néz majd ki az energiatakarékos autógumi? E heti cikkajánlónkban videóval világítunk rá az oroszországi atomellenes mozgalom…..
E heti cikkajánlónkban terítéken a kreativitás: megtudhatjátok, hogy hogyan készül PET-palackból napelem, miként jut az atom a Marsra, de hoztunk tippet arra az esetre is, ha hangfalként használnád a kert végében épülő gázvezetéket. Továbbá van-e arany középút a megújulók és a fosszilis…..