Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naegleria Fowleri Jr.

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja Bármennyire is furán hangzik a címben felvetett állítás, különösképpen egy annyira centralizált, már-már félkatonai szervezetre vonatkoztatva, mint a Fidesz belső kör, mégis fenntartom. Ezt a Fideszt már nem Orbán Viktor irányítja, hanem a félelem.…..
‘Micsoda nő ez a férfi’ -  énekli Oroszlán Szonja az Egy szoknya, egy nadrág című film betétdalában, persze már csak egy modern feldolgozásban, hiszen 1943-ban Latabár Kálmánnal a főszerepben egyszer már kasszasikert aratott a férfi női ruhában karakter.  Mark Bryan lehetne napjaink Sóvári Pétere -…..
Naegleria Fowleri Jr. 2021.10.06 12:17:54
@Eino81: de :)
Relativizálhatod, önigazolhatsz, de ettől még igaz marad...

Pech, de hidd el nekem, hogy az egész világ számára jobb, hogy te valahol nyugaton tipegsz és nem itt. Ez egy nem zéró összegű játszma így. Ha itt próbálkoznál vele, zéró összegű játszmává válna...
Naegleria Fowleri Jr. 2021.10.06 21:12:09
@Eino81: Tudod, az a helyzet, hogy amíg tudod, addig tartod magad ehhez a sztereotípiához "Áskálódás, pletyka, feljelentgetések, stb.", hisz racionalizálás nélkül te konkrétan csak egy mezei bevándorló buzeráns vagy ott, ahol vagy.
Megértelek, hidd el.
Ettől még azonban igaz marad, hogy aki normálisan viselkedik, azt nem basztatják itt sem.
Pechedre nem basztatják...
Téged hátulról lefoghat és megqúrhat 10 Ahmed is a Mariahilfer-en, akkor sem fogod belátni, hogy nincs igazad... és én nem ítéllek el emiatt.
Ez kell a fajtádnak, mert ha már az az hazugság sincs, hogy "itt minden akkor is rosszabb", akkor lényegében semmid sem marad.

Nekem is sok homokos ismerősöm van és egész addig, amíg nem azt tekintik létezésük legfőbb aspektusának, hogy milyen farkat szeretnek a szájukba venni, engem nem zavarnak. A szexualítását egyikünk sem viszi az utcára.
Onnantól fogva, hogy te kiviszed a sajátodat az utcára, nálam meg vagy lőve(és a jelek szerint sokmillió más polgártársamnál is).

De ceterum censeo, mind jól vagyunk épp ott, ahol vagyunk.
Iszom egy pohárka Hennessy-t az egészségedre és remélem, hogy mindketten így is maradunk, ahogy vagyunk.
Filmbook Nincs idő meghalni 2021.10.01 20:12:25
Régen volt egy mondás a Bond rajongók körében: “Nincs Bond film erények nélkül.” Aztán elkészült a Spectre. A Nincs idő meghalni pedig minden idők legrosszabb 007-es kalandjának az egyenesági folytatása. Amiben a főszereplő nem akart játszani. Ahonnan lelépett az eredeti rendező, az egyébként…..
Naegleria Fowleri Jr. 2021.10.03 18:57:18
@Istencsászáralfakirály: Valóban, a Die Hard is ide sorolandó. A 3. rész volt talán a legjobb és amit utána műveltek, az olyan volt, mintha a sorozat paródiájának forgatókönyvét használták volna...
Naegleria Fowleri Jr. 2021.10.05 13:09:02
@Tapi2021: Azért az a film ennél jóval komplexebb volt.
Szinte csak szimbólumokkal dolgozott és rengeteg áthallás volt benne.
A fő mondanivalója az, hogy a gonosz(ami egyéni értékelés alapján lehet a liberális kapitalizmus, a környezet kizsákmányolása, a patriarchátus,stb. válassz magadnak szimpatikus kultúrbalos ellenséget...) legyőzéséhez összefogásra és együttes erőfeszítésekre kell rávenni magunkat, nekünk, akik a törésvonalak mentén elvileg távol vagyunk egymástól.

(SPOILER ALERT!)
Ez főleg ott jött ki, hogy abban a disztópikus társadalomban mindenkinek van funkciója(amivel kihasználják) és a funkcióhoz járó bizonyos tisztelet/megélhetés is, épp ezért mindneki a funkciója rabja is egyben(szeretünk értékesek lenni, a funkció pedig azzá tesz). Főhőseink útja azonban azt bizonyította, hogy ebből a rabságból való kiszabadulásukhoz épp a saját funkciójukhoz kell visszanyúlni, nem pedig fellázadni ellene: a "vérzsák"-nak használt T.Hardy magától ad vért; a "hadfiú", akik dolga a fanatikus öngyilkosság a Valhalláért, végül feláldozza magát; C.Theron, akit "hadijárgány-vezetőknek" használtak, hadijárgányt vezet önként.
Mindenki azt teszi, amihez ért... de már a jó ügyért.
Több alkalommal is csak a rögtönzött összefogás és az egymásnak megelőlegezett bizalom menti meg mindannyiuk életét.
Az üzenet szerintem nemektől független és szép, noha naivnak tartom azt az alaptételt, hogy olyan elnyomó társadalom a mostani, mint amit ott felvázoltak...

Persze igazad van, azért nem folytatták a sort a többi kihasználttal ugyanígy(pl. Immortan Joe háziqrváinak nem kellett odatartani a csunyáját a túlélésért), illetve a végén Max eltűnése a horizonton, miközben a többit ünneplik, vagy épp az a naiv befejezés, hogy Immortan Joe és gonosz rezsimje elpusztultával hirtelen kánaán, szabadság és szeretet veszi át a hatalmat(vagyis ezt sejtetik), eléggé lehúzzák a film végső megítélését.
Viszont a szimbólumok és egyes szövegek zseniálisak benne, a látvány pedig önmagáért beszél.
Naegleria Fowleri Jr. 2021.10.05 13:53:47
@Tapi2021: Ha az emberi természet leképezését nézzük, valóban nem irreális a film által sulykolt kép(ráadásul ezt az utóbbi években bizonyította is az emberiség).
Amivel gondom van, hogy szükségszerűen bele kellett látniuk a kultúrmarxisták összes félemét, amelyek többsége mezei rinya.
- kellett az, hogy az új világrend vezetői közt ne legyen nő
- a nők reproduktív jogait elveszik tőlük
- szűkös készletek ellenére "azért arra a rohadt kocsira mégis van pénze a sok faroknak?!"
- bár a víz mindnenél drágább, a csúf patriarchátus még azt is pusztán urizáló jelleggel pazarolja. A pórnép pedig csak "nézheti" a vizet, hozzá nem juthat
- a katonák mind faék egyszerű, buta erőszaktevők

A szolgálólányos hülyeséggel is ez a bajom.
Simán előfordulhat, hogy R.Merle-jellegű szar helyzetbe kerül valamelyik nem(magyarán az egész emberiség), de az összefogás ilyenkor a túlélés kulcsa és aki még ekkor is a saját egyéni jogait tartja fontosabbnak, azt ki kell vetnie a társadalomnak.
Szélsőséges esetben igenis funkciót kell ellátni. Ha épp a méhedre van szükség, akkor azzal. Nem kell folyton az áldozatot játszani...
Szinte naponta jelennek meg újabb és újabb tudományos jelentések, kutatások vagy épp felhívások, amelyek a globális klímaváltozásra hívják fel a figyelmet. A tudósok szerint az utolsó előtti pillanatban vagyunk, hogy még tehessünk valamit azért, hogy klímánk ne váljon a bolygó nagy részén…..
Naegleria Fowleri Jr. 2021.08.19 21:44:06
@gigabursch: Hát, igazából érdekli is ez a fundamentalista thunbergistákat?
Érdekel itt bárkit a valóság, az igazság vagy holmi logika?
...
Ez itt a posztmodern ember erényfitogtatásának ideje. A tiszta ész halála premier plánban...
Ma, ha ripacsként ajvékolsz, szexi vagy, akit egy zöldruhás ballib szuka örömmel cumiz le a kapualjban, pusztán azért a politikárt, amit - elviekben - képviselsz.
A fehér embernek leáldozott. Volt pár jó évszázadunk, de minden jónak vége lesz egyszer :)
Javaslom, hogy vegyél valami jobb minőségű rumot és szép lassan, apránként fogyaszd el.
Egyet igyál Grétike egészségére is...
Naegleria Fowleri Jr. 2021.08.19 21:46:09
@gigabursch: Ezt kifejezetten javaslom a világvégéhez: Plantation Rum 20 years XO
Naegleria Fowleri Jr. 2021.08.19 21:46:53
@gigabursch: de tényleg, nagyon finom... :)
Rémisztő képet fest a jövőről (és a jelenről) az a több ezer kutató, akik a közelmúltban megjelent tanulmányukban elemezték a Föld „életjeleinek” gyengülését, és ezek várható hatását. Következtetésik szerint valószínűleg már túlléptünk azon ponton, ahol a klímaváltozást még meg tudnánk…..
Naegleria Fowleri Jr. 2021.08.11 00:26:51
Annyira fura számomra, hogy az emberek beveszik ezt qrva magabiztos világvége-jóslatot...
Tényleg senki nem tudja, hogy alig 150 éve kezdte(!) el az emberiség a hőmérsékletek méricskélést?
Vagy hogy Dogger Bank ~6-7000 éve került víz alá, bőven az iparosodás előtt?
Vagy a kora-középkori felmelegedést a kisebb jégkorszak követte?

Halvány lila fingunk se lehet róla, hogy a klíma épp megölni készül-e vagy csak egy rendes ciklusát látjuk. Aki mást mond, az vagy hazudik vagy (hasznos) idióta.
Fizessek dupla ennyi adót, hogy 0.001 fokot nyerjünk vele?

De tudjátok mit? Legyen igazatok és CO2 fogja kinyírni gyeremekeinket, jaj mit tehetünk most?
A józan paraszti ész németországában leállították az atomerőműveket puszta erényfitogtatásból Fukushima után... aztán a nagyon okos, mindenképp felsőbbrendő németek rájöttek, hogy a légkondi bizony árammal megy, ami gyorsan kell, tehát bekapcsolták a jó öreg szénnel működő hőerőműveiket. Bravo.
Ha valóban komolyan gondolnák a militáns thunbergisták a nagy rettegést, azért lobbiznának, hogy a dekadens, már teljesen feliparosított Nyugat az erre összedobott pénzéből ne fancy napelemeket és randa szélmalmokat legózzon össze, hanem adják oda a harmadik világnak, amelyiknek most fog igazán kelleni az energia. Telepítsen Európa atomerőműveket Nigériába, Ugandába,stb.
Ja, hogy azért ők üzletet is akarnak csinálni, nem csak bolygót menteni...

Szánalmas fariezus provokátorok ezek mind, a követőik meg valódi barmok..
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
Naegleria Fowleri Jr. 2020.08.01 12:00:04
@S. Baldrick: 1. én arra céloztam, hogy a korábbi kormányokkal ellentétben próbálnak magya márkákat kreálni, feléleszteni, ert mindig csak a nyugati cégeket szolgáljuk ki. Nem feltétlenül sikeresek ezek a próbálkozások, de ezek közül fog kinőni pár, ami évtizedek múlva hajthatja a gazdaságunkat
2. Az, hogy külföldi cégekbe is fektetünk, miért gond?
3. A kettő nem zárja ki egymást
Sok megjegyzést kaptam olvasóimtól, hogy miért nem tudom elfogadni a helyemet, hiszen nőként nyilván kevesebb tehetségem, tudásom van, s természetesen ennek arányában értékelnek, jutalmaznak. Miért kell nekem matekversenyekre járni, s adott esetben megnyerni őket? Mit akarok ezzel bizonyítani?…..
Naegleria Fowleri Jr. 2020.06.28 16:31:12
@Kikívánkozott belőlem:

Ugye azt azért vágja, hogy elég észrevehetően mellébeszél mindenhol?

A focis példánál nem volt téma a testi előny/hátrány, hanem az volt a kérdés, hogy mi volna za a "nők által behozott szemlélet, érték", amit figyelembe kéne venni és mondjuk ez által egyforma fizetéseket elérni.

Nem ismerem matekversenyes sztorit, de ha már szubjektív élményekből táplálkozik, vajon én is tarthatom magam elnyomottnak a nők által, mert engem meg egy női tanár nem engedett nyelvi OKTV-re, mondván van(lány), aki jobban megérdemelné?
Vagy az én esetemben "mezei hiba" történt, nem holmi rendszerszintűség?

"- nem írtam, hogy nőgyűlölet lett volna az oka, másról volt szó, kérem tartózkodjon az ilyen érvelési hibáktól." - én nem is írtam, ha maga ez mondta. Ezt én írtam. Legyen szíven hanyagolja kicsit az érvelési hibás könyvjelzőket. Oké, jegyzőkönyvben van, mind tudjuk: magának le van mente az oldal. Lépjünk tovább...

"Hogyan nézne ez ki a jövőben?
Pl. magának kiosztják, hogy a legjobban azzal tudna segíteni az emberiségen, ha 50 évig sepregetné a járdát. Megtenné? Mondjuk, hogy feltalálnak egy szuperszámítógépet, ami minden adatból ezt hpozta ki magának." - nem ezt írtam, megint ezt az érvelési hibát"

Aha, megint a linkelgetés. Nagyon menő!
De érdekelne valami érdemi válasz is...
Itt van, hogy keresni ne kelljen: ÉS a kedvencem: most a képességei szerint kell munkát kapnia az embereknek vagy a szabad választásuk eredménye kell legyen a pályájuk?
Mi van, ha Iluska ugyan jó lenne matematikusnak, de ő csak azért is virágkötő akar lenni?
Szóval mit gondol az elvtársnő, Iluska rabláncon legyen egyetemre küldve, majd 50 évig csináljon valami akarata ellenére vagy hagyjuk, hogy egy jobb képességű virágkötőnek vegyék el a munkáját tökre indokolatlanul?

": "Ezt már kitalálták és ki is osztották érte a Nobelt is...
Az egyikük épp egy magyar volt, Harsányi." - sajnos ez is, mint oly sok eddigi elmélet: részben jó"

Részben jó? Van esetleg vmi írott bizonyíték is rá?
És amúgy mi a jó elmélet, a helyes? Hogy vegyük be a képletekbe a szeretetet és a megértést?
Csak kérdezem, nem állítom, NEM kell a link újra!!

"- miután láthattam a kódot utána még évekig, amit csináltam, vissza lehet csinálni az eredetire, de nem tették, kértem, hogy mondják el hol okozott gondot, de erre sosem kaptam választ, igen, pont. Miközben én dolgoztam, ők aludtak, azaz nem volt paralel munka, azonnal visszacsinálhatták volna az eredetire. Nem tették, s azóta sem"

Szerintem ezek nagyon nevetséges vádak.
Legyen már valami konkrétum.
Meglehet, hogy amit csinált, tökéletes irreleváns volt.
Úgy meg, hogy még a programozási nyelvre sem emlékszik, ritka mód nevetséges a sztori a hősies női agyról, ami megleckézette a párját-ritkítóan pökhendi patriacha programozóknak(tessék szépen megdicsérni a költőiség okán!).

""Ceterum censeo: Occam-beretvája." - itt nem értünk egyet. Az Occam-beretvája szerintem olyan mint a neoklasszikus közgazdaságtan: szép az elméletben, csak a gyakorlatban ne használjuk kritika nélkül!"

:)
Feminista filozófia rulez!
De ha Ariadne-beretvája lenne a neve, azért kicsit jobban elfogadná, valljuk be...

A manspreadinges mellébeszélés pedig egyszerűen zseniális, bravo!

""Amúgy érdekelne, hogy ha ilyen "trükkös, melltartó-formába applikált biztonsági övért" kiált," - ilyet nem írtam."

Nem mondta... épp ezért érdekelne, hogy mit hiányolt? Mi lett volna a gender-femi-BLM-lobbi számára a megfelelő fejlesztési eredmény, hogy nézne ki a "woke-seatbelt"?
Naegleria Fowleri Jr. 2020.06.28 17:22:22
@Kikívánkozott belőlem:

""A focis példánál nem volt téma a testi előny/hátrány, hanem az volt a kérdés, hogy mi volna za a "nők által behozott szemlélet, érték", amit figyelembe kéne venni és mondjuk ez által egyforma fizetéseket elérni." - nem tudom, de arról nem is írtam. Megint ezt az érvelési hibát követi el:"

Na, hagyjuk mér ezt a kibaszott érvelési hibás faszkodást!
Én tettem fel egy kérdést magának. Elég egyszerű a a kurva képlet: válaszol/ nem válaszol. Nem érdekel a porhintés meg a bekészített linkek.
"Egyébként OKTV-ra nem volt x hely, ha jól emlékszem, azaz bárki mehetett, aki ráért s kedve volt. Hogy lehet másnak adni egy helyet, amiből nincs korlátozott számú? Ezt nem értem."

Nemzetiségi nyelvi OKTV volt és tképp nem is tudom, hogy volt-e létszámhatár, de ezt mondta nekem és még egy másik srácnak is a tanárnő.
Azért volt fontos, mert a kevés jelentkező miatt jó eséllyel lehet top10-be kerülni, ami felvételi-mentességet jelentett volna az adott nyelvi bölcsész szakra. (ne nem mintha annyira bölcsész akartam volna lenni valaha is)

Amúgy vicces ez az érvelés, hogy akkor elfogadhatatlan, ha kifejezetten a nemem miatt nem engednek.
Vajon amikor nem veszik fel a nőt a munkára (a feministák szerint), kijelentik, hogy a neme miatt nem veszik fel?
Ha nem jelentik ki, akkor ugye amiatt máris nem igazolt a nemi alapú elfogultság?

"@Naegleria Fowleri Jr.: "Aha, megint a linkelgetés. Nagyon menő!
De érdekelne valami érdemi válasz is..." - szívesen, csak kérem, érvelési hiba mentesen írjon."

Kösz a választ.

""Meglehet, hogy amit csinált, tökéletes irreleváns volt." - lehet, de a probléma megoldódott."

Fair enough :)
ez kibaszott jó :)

"@Naegleria Fowleri Jr.: "Úgy meg, hogy még a programozási nyelvre sem emlékszik, ritka mód nevetséges a sztori a hősies női agyról, ami megleckézette a párját-ritkítóan pökhendi patriacha programozóknak(tessék szépen megdicsérni a költőiség okán!)." - nem hiszek a női és férfi agyban, s a tudományos bizonyítékok sem támasztják ezt alá."

Azért a női memóriáról csak van valami jó kis feminista dolgozata? Mondjuk a programozási nyelvek nevének megjegyzése, amikben dolgoznak, talán nehéz, de minden másban odabasznak, ezt szentül hiszem :)

":)
Feminista filozófia rulez!
De ha Ariadne-beretvája lenne a neve, azért kicsit jobban elfogadná, valljuk be..." - nem, a gond az elmélettel van, nem a nevével. Kérem kerülje az érvelési hibákat."

Én szívesné elkerülném, ha megácska nem ragaszkodna a nyers és bizonyítékok nélküli kijelentésektől... de hát nem teszi.
Minden csak úgy szar, ahogy kitalálta Nash, Harsányi, Cayley, Occam kitalálta... de igazolni soha semmivel nem kell ezt.
Értem én, nincs ezzel gond.

"@Naegleria Fowleri Jr.: "Nem mondta... épp ezért érdekelne, hogy mit hiányolt? Mi lett volna a gender-femi-BLM-lobbi számára a megfelelő fejlesztési eredmény, hogy nézne ki a "woke-seatbelt"?" - a Láthatatlan nők című könyvben erről is szó van."

Aztakurva. Dafke sem olvasom el!
Érdekelne egy egy mondatos összefoglalása egy egymondatos probléma megoldásának öntől.
Hé, ez is egy jó férfias tulajdonság: a lényeges elemek kiemelésének képessége és összefoglalása.
Tessék, lehet bizonyítani!
Az utóbbi időben ijesztően sok embertől hallom, hogy készül bezárni a boltot. Lehúzni a redőnyt. Visszavonul. Ő már nem kell senkinek, minek erőlködni? Ennyi idősen? Ennyi pénzzel? Ilyen körülmények között? Ugyan már, késő... Legjobb, ha egyéb hobbik után nézünk, takarítunk, golfozunk vagy…..