Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klem

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Orbán egyik verőembere, a szomorúan tehetségtelen ámde nagy hatalmú Lánczi András fia,  Lánczi Tamás (csak azért nem nevezem gátlástalan fasiszta pöcsnek, mert nincs semmi sportértéke) nekiment Enyedi Ildikónak, mert az a Haza atyjának rezsimjét nem a megfelelő hangnemben szólította meg.  …..
Ficó Robi és Lézer Jani kánonban csapkodja az asztalt, hogyaszongya a kibaszott kurva multik szeméttel etetik a feltörekvő balkán sarki államokat, micsoda disznóság ez kéremszépen?! Most aztán ki lesz minden vizsgálva, össze lesz minden vetve, meg lesz kóstolva, de nem ám úgy…..
klem 2017.02.24 20:53:52
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egy magyar, ámbár multi sajtgyár facebookjáról, amit a sajtosdoboz reklámjához fűz egy majdnem fogyasztó:
"Nőm, - bizonyára lányos zavarában, - ma vett egy doboz MEDVE kolbászos sajtot, ami, mint tudjuk 1930 óta Magyarország kedvenc sajtmárkája. Most tekintsünk el attól az apró ténytől, hogy ez ordas hazugság, se küllemre, se belbecsben, sőt névileg sem hasonlít, némileg sem a valamikori MACKÓ sajtra.
Ezt, a sajtnak nem nevezhető "készítményt" óvatlanul megkóstoltam és eltorzult pofával vágtam a szemétbe.
Azért azt megnézném, hogy a tulajdonosi körrel kibővített igazgatósági ülésen felszolgált mackósajtos szendvicsbe harapván milyen képet vág a nagybecsű tisztikar." :DDD
retro gastro Cserkész kolbász 2010.10.13 06:06:00
A cserkész kolbász valószínűleg a virsli és a kolbász keresztezéséből született: anyaga homogén volt, mint a virslié, vékony volt, mint egy juhbeles virsli, míg íze, és tömörsége a kolbászt idézte. Az igazi rejtély nem is ebben állt, hanem abban hogy hogyan élhette át az…..
klem 2017.01.21 11:00:21
@Voloka: Pontosan! A régi kolbász sokkal ehetőbb és egyenletes minőségű volt. Ma lutri, hogy mit kapsz. Nem volt virsli, darabos hús volt, mint a debreceni is, csak apróbbra darálva. Sütve, főzve, nyersen is finom volt. a mai borzalmak olyan összetevőkből vannak, amiket annak idején még nem tudtak kinyerni, a korabeli technológiákkal.
Sajnos ez a többi készítményre is igaz, ha tudnátok miből áll a fele a cuccnak, amit bepakoltok, soha nem ennétek belőle. Az élelmiszerek minősége a béka...
Az utolsó elnökjelölti vitán a személyeskedések helyett az érdemi kérdéseké volt a főszerep, és olyan alapvető morális témák is előkerültek, amelyekről eddig nem vitázott a két jelölt. Bármit is gondoljanak a keresztények Donald Trumpról, egy dolog egyértelművé vált: a Bibliát tisztelő keresztény…..
Globusos sorozatunk következő tagja maga A Löncshús - elvileg ez az egyik igazi, régi löncs, a Pork Luncheon Meat. Minden Globus konzerv dizájnja hasonló, amiből kiemelném az elképesztően meghitt családi jelenetet, mely az összes típus dobozán megtalálható: a gyári munka…..
Az atv.hu tudta meg, hogy Budapesten, a Gutenberg téren nagyméretű muszlim kulturális központ épül. A létesítményről a helyiek és az építkezésen dolgozók úgy tudják, hogy mecsetszerű imahely lesz. A tervezett központ az Országos Zsidó Egyetemtől néhány méterre készül, és a tulajdonosa egy olyan…..
klem 2016.08.30 11:56:18
@Fertótám: ...és lesz benne egy kis szoba, egy kis tölcsérrel, ahol megpróbálnak némi észt és emberséget tölteni egyes fejekbe.
A múltkor még csak a gyalogoshidat "sirattam", azóta viszont elkészült a nagy mű. Nem tudom, autósként milyen, de gyalogosként, tömegközlekedőként eléggé visszásnak találom a változásokat. Konkrétan csak azért, hogy az aluljáróhoz odajussak (azaz még nem értem át a túloldalra), két zebrán kellett…..
klem 2016.07.07 12:55:49
@promontor: Teljesen egyetértek, a csomópont korábban sem volt különösebben balesetveszélyes, bár a Sasadi útról nem volt egyszerű a kihajtás a sztrádára. (Pl. egy egysávos lámpával a szélső sávban megoldható lett volna.)
"...osztjónapot" mindazok részére, akik nem a Beregszász u. környékén laknak. Azoknak ugyanolyan bonyolult, vagy még! hazamenni. Cserébe nézhetik ezt az esztétikus műromot.
Szépségben csak a teszkó körhíd hasonlítható.
Kiss László, a világszinten elismert edző és sportember, egy kommunikációs háborúban úgy lett szereplő, valamint Hosszú Katinka karaktergyilkosságának egyik eszköze, hogy nincs felvértezve azzal a tudással, amely megvédte volna őt. Így csak végrehajtó volt a Magyar Úszó Szövetség oldalán. Lemondása…..
klem 2016.01.09 12:31:44
Lehet, hogy Mo.-n is kellé kellene választani az úszásban (és a többi sportágban is) az amatőrt és a profit. Az amatőr és a tömegsport kapjon állami támogatást, de ne legyen a sportolónak a sportból bevétele, éljen meg a civil munkájából és részesedjen mindabból, amit az állam az adóból nyújtani tud bárkinek, aki ezzel üti el a szabadidejét.
A profi sport (minden szakágban) nyílt és burkolt állami támogatás nélkül tartsa el magát. Van rá fedezete. Katinka beszedett kb 2 millió dollárt, ez az övé, ő teszi be a bankba. Ebből ki tudja fizetni az edzőt, a masszőrt, a manikűrt, a szabót, az öltöztetőt, az uszodabért, ha egy sávot akar kevesebb, ha üres uszodát, akkor több bérleti díjért, az utazást, az edzőtábort, a kamerát és a szoftvert is, minden mást, amit csak akar...
Olyan versenyen indul olyan színekben, amit az adott versenyszabályzat megenged - nem Magyarország kompetenciája.
Azt azonban, hogy az összes felmerült költség a magyar adófizetőt terhelje és az összes bevétel (pénzdíjak, promóciók, könyvek, reklám és minden egyéb) a sportolót, hát ez nem megy. Csak nálunk, sőt nálunk még azt is megválaszthatja, hogy ki legyen a kapitánya, elnöke, főtitkára.
Az USA-ban piaci alapon fekszik az úszósport. A suli után már ingyen medence sincs. Egyáltalán nem véletlen, hogy a kitűnő üzleti érzékkel megáldott pár magyar hont választotta és így ragaszkodik hozzá. Nincs jobb vállalkozás annál, amelyben enyém a bevétel, másé a kiadás.
Nyilvánvaló, hogy a Kelet-Európába telepítendő amerikai nehézfegyverzet-raktárak nem növelik a háborús veszélyt. Éreztem, hogy baj lesz belőle, ha utat engedek Maria Zaharovának. Még el sem tűnt az Internet-tengerben az a beszámolóm, hogy a Kreml elragadó cégére –…..
A „Védjük meg az országot!” jelszó jól jöhet a nyugdíjcsökkentéshez, az új adók kivetéséhez, a katonai szolgálatra kötelezéshez. A ravasz jelszó – „Védjük meg az országot!” – jegyében zajlott december 13-án, vasárnap a Fidesz tisztújító kongresszusa:…..
Eltűnhet az öt–tíz falura eső egyetlen gépkocsis rendőr járőr is, ha a rendőri állomány hatodát a szerb határra vezénylik. Napsugaras hírnek örvendeztek ezen az esős napon a kisstílű bűnözők, s talán a magyar alvilág náluk masszívabb figurái is. A kormány ülésének…..
klem 2015.08.20 00:11:37
@Tiszteltetem Brüsszelet: ... és ha már minden munkaképes magyar rendőr lesz (határvadász), akkor toborozhatunk pár ezret még a menekültek közül.
Több versenyautó is összeakadt az egyik kanyarban a vasárnapi baltimore-i IndyCar futamon. A versenyt Ryan Hunter-Reay nyerte. Barrichello a 15.-ről indulva az 5. helyen végzett...
Magyarország 997-1301 1. ÁRPÁD 2012.08.20 08:26:23
A rendszerváltás A kommunista párt diktatúrája lassú erjedéssel hanyatlott. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap képviselői már a Géza-rezsimmel is több fontos szerződést aláírtak. Az Egyesült Államok tanácsadókat küldött az országba, a nyugati államok sorra…..
klem 2012.08.20 17:25:29
@hannibal: bár nem szeretek ennyit gépelni, de akkor válaszolok arra is, hogy kikkel foglalta el István Bécset, azt a porfészket. Feltételezem, hogy főleg németekkel, akiknek már ő lett a hűbérura. Akkoron ugyanis az számított, nem az, hogy kinek mi a nemzetisége. A nemzet későbbi találmány.

A történelem meg "ideológiai" tudomány, a megrendelő dönti el, hogy milyen volt a múlt. :D
klem 2012.08.20 17:39:33
@hannibal: Lajos címei (direkt meggugliztam):

Magyarország, Dalmáczia, Horvátország, Ráma, Szerbia, Galiczia, Lodoméria, Kunország és Bolgárország királya, Salerno fejedelme és a szent Angyalhegyi javadalom ura. (1351) Ebből látható, hogy mik voltak önálló országok. Mert ugye nem említi Magyarországon belül külön a Dunántúlt, a Felvidéket, stb.

A törökök meg már az ő életében megjelentek a Balkánon, Mátyásában meg már mindent el is foglaltak.
klem 2012.08.20 17:49:15
@hannibal: Azt aligha írtam, hogy István hazaáruló, valaki más írhatta, de úgy látom, hogy kissé radikálisan szakított azokkal az emberekkel, népekkel, értékekkel és érdekekkel, "ősi joggal" stb. ami és amelyek jellemezték a korabeli viszonyokat. Bizonyára lett volna más lehetőség is.
Csakhogy neki elsősorban a hatalom kellett, mégpedig olyan nagy és szinte korlátlan, ami a nyugati királyoknak (már amelyiknek) volt. Ezért már a kedves papa is megtett mindent, pl. megváltoztatta az öröklés "ősi" rendjét. Aztán érdekből eltörölték a vallást, a személyes szabadságot, kiderült, hogy minden a királyé. A többinek meg kuss!
Azért megjegyezném, hogy a példakép jellemzően nem István, hanem többnyire a lovagkirály volt.
A KARD A Sólyom elszállt 2012.08.06 13:22:28
Késő bánat, (ex)Elnök Úr. Ez már nem az Ön pályája. Nincs egy súlycsoportban a nagyokkal. Ehhez vagy bátrabbnak kellene lenni, vagy őszintén unszimpatizálni a hatalommal. Félek, Önnek egyik sem fog menni. Az ellenzék hitegetése, az viszont igen. Fapados. Sólyom László…..
klem 2012.08.06 23:45:47
@Never: Tempora, kedves Never, temporA!
Belsőség Kínában csak nézek 2012.04.10 09:00:00
Kína a kifogyhatatlan élmények tárháza. Mindegy hányszor, mindegy ki van ott, mindig képes újat mutatni az autós embernek. Ezúttal Svéd olvasónk küldött egy érdekes, képes beszámolót. Úgy alakult, hogy két hetet Kínában  - vidéken - töltöttem anyóséknál.  A…..
Mihálynak kétszer is gondjai akadtak Nürnbergben (nagyon régi beküldések ezek, mea maxima pulyka): http://cukisag.blog.hu/2009/07/02/michael_jackson_el_de_teve "A képen látható teve aznap éjjel született a nurembergi Barelli cirkuszban..." A nurembergiben. Nem máshol. A…..
klem 2010.03.13 23:45:02
@bloggerman77: Én is el szoktam tudálékos társaságban sütni ilyesmit, hogy szovjet nyelven ezt úgy mondják, hogy ... + egy nagy nyelvtani baki. Aztán várom, hogy ki javít ki és mit?, a nyelvtani hibát, avagy a szovjet nyelv nemlétére mutat rá. Remekül mulatok.
Áthallás, puna - puma, de ilyetén "áthallásból" már annyi van, hogy lassan a sokszögeszterga alatt is pinát kell érteni. Biztos, hogy annyira poénos ez?
Van erről egy vicc, aminek az a lényege, hogy a pszichiáter mindegyik felmutatott képére és kérdésére, hogy mi ez? azt válaszolja az ápolt, hogy pina. Maga mindenben pinűt lát? - kérdezi az orvos, mire a betegünk: ÉÉÉÉN? Maga mutogat mindig pinákat!
Szóval maradjon csak meg a puma egy kedves kis cicának és ne értsünk alatta pedofil nagymamákat.
Nem dicsérni jöttem   Sok-sok évvel ezelőtt a Marcibányi Téri Művelődési Házban japán harcbemutatót rendeztek, amire – nézőként – én is elmentem. Valami „sindzsucu”-nak („a szív művészete”) vagy minek hívott iskola járta kontinensünket,…..
klem 2008.09.02 00:27:18
Bevallom, hogy én élvezem, lehet, hogy nem pontosan értem, de a stílusod már magával ragad.
Hozzászólásra mégis Tuvalu kommentelőtárs jegyzete ösztökélt, de ez is csak inkább kérdés vagy még inkább kérés, ha lehet írj róla. Én úgy gondolom, hogy a "felsőbbrendűség" tősgyökeres euró-atlanti-közel-keleti kategória. A prófétikus vallásokon felnőtt társadalmak (és egyedeik) kategóriája. Velem beszélt az Isten, én vagyok a kitüntetett vezér, mi vagyunk a kiválasztottak(párt), a kiválasztott nép(zsidók, németek, magyarok). Judaizmus, kereszténység, muzulmán vallások. Az, hogy valaki ateista ebből a szempontból semmit sem jelent. Évezredek alatt ivódott, épült be a "kognitív mélystruktúrába". (Hú, de szépen megmondtam!)A gyarmatosítás meg különösen alkalmas volt, hogy ezt a magasabb-alacsonyabb rendűség dichotómia érzetét igazolja.
Ennek a kategóriának viszont a szinkretizálásra hajlamos misztikus-individualista Indiában sincs sok, valójában semmi értelme. Kínában lenne? Nem vagyok Kína szakértő, bár két hónapot már eltöltöttem ott,:)) de mégis az az érzésem, hogy ott se sok. Lehet, hogy ezért értelmezhetetlen Kínában egy sor "nyugati" kategória, mint pl. "demokrácia", "szabadság", "emberi jogok" - különösen ahogy azt errefelé gondolják? (Vagy naponta másként: van sapka, nincs sapka.)
Mert pl. India, azon túl, hogy Amerika szövetségesének gondolja, mitől lenne "demokratikus"? Ja persze, azt is kérdezhetnéd, hogy Amerika, vagy az Eu mitől az és miért nem a paródiája?
Kedves Laj Csi, úgy gondolja "A" kínai, hogy ő fesőbbrendű?
 Bár Turul kollega kezdi lassan, de biztosan elvenni a kenyerünket, pár szót mi is szólnánk Kínáról. Hogy ne váljunk unalmassá, mai posztunkat kínai jónők képeivel díszítjük.  A nyugati utca embere – köszönhetően a média folyamatos rinyálásának az…..