Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chelloveck

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években egyre többször lehet hallani, hogy az igazán jó tartalom átköltözött a mozikból a TV-be. Míg a nagy stúdióknak a PG-13 szent, és sérthetetlen, addig Alexandra Dadario csöcseit simán megsasolhatjuk a kábelen, ráadásul egy olyan sorozatban, ami simán felveszi a…..
A Star Wars filmek tele vannak sisakokkal és maszkokkal, és felfedeztem némi összefüggést a karakterek népszerűsége és a maszkok között, miszerint a maszkos rosszfiúk jobban tetszenek a népnek. Valószínűleg azért, mert rejtélyesebbek. Az alábbiakban igyekeztem összeszedni minden olyan sisakot és…..
Chelloveck 2016.03.05 21:36:10
A Star Wars egyik központi eleme az erő, amiről minden karakternek más a véleménye ("misztikus energiamező", "humbug", "körülvesz mindent", "összetartja a galaxist"). Az erő léte, a mágia emeli a sorozatot a fantasy szintjére. Ez teszi a hőst különlegessé, a gonoszt pedig embertelenné. Az…..
Blablabla... megint nehéz dolgom volt... blablabla... sok a jó űrh... blabla... dizájn... blabla... vagány... blabla... szubjektív... blablabla. Íme a 10 legvagányabb űrhajó - szerintem: 10 - Quadjumper (VII),mert szinte csak négy hajtóműből áll az egész, simán elképzelem, hogy csak gyorsulási…..
  „Ha szavakkal már nem tudtam megértetni az elképzeléseimet, akkor mindig rámutattam Ralph zseniális illusztrációi közül az egyikre, és azt mondtam: 'Ilyenre csináljátok.'”  - George Lucas     Mikor George Lucas  belevágott élete fő művének…..
Chelloveck 2014.03.24 09:42:45
@seahawks: Te most miről beszélsz. :-O
  Gyakori, ha videojátékok készülnek filmek alapján, de most már az sem ritka, hogy a fordítottja történik meg. Tomb Raider, Resident Evil, Mortal Kombat… ezekből sikeres filmek készültek. De mi a helyzet akkor, ha a videojáték alapja egy ismert regény vagy novella, melyből nem…..
Magyar népmesei elemekkel dolgozó urban fantasy? Hát micsoda menőség ez? Hétfejű sárkány, kisgömböc, óriások, a pesthidegkúti hideg kút, és persze egy csomó kaland. László Zoltán regényét úgy vártam, mint egyszeri ember a rezsicsökkentést. El lehet ezt rontani? El. A…..
Másfél évtizeddel azután, hogy az MGM stúdió csúnyán megütötte a bokáját a valódi cirkuszi freakeket szerepeltető Torzszülöttekkel, a konkurens Universal egy egész horrorszériát épített volna hús-vér óriására. Rondo Hatton egyedi testi adottságaiból fakadóan a…..
SF.blog Ilyen lesz a robotzsaru! 2012.09.17 07:55:00
Már korábban is foglalkoztunk vele, hogy jön az új Robotzsaru remake, és annak ellenére is összeáll valahogy, hogy a Doctor Houseként megismert és a TV-ben domborító Hugh Laurie nem vesz részt végül a produkcióban. Művészeti szempontból igencsak nagy kár, hogy az MGM…..
Geekblog Űrszörny 2012.08.08 08:45:00
Elmond valamit a szinte fillérekből összeharácsolt filmről, hogy azért választották Olaszországot forgatási helyszínéül, mert a trükkökért felelős Ray Harryhausen ott akart vakációzni. És persze elmond ez valamit Harryhausen státuszáról is (a játékidő vége felé még…..
Chelloveck 2012.08.08 11:51:57
@Error Flynn: Nem feltétlenül értek egyet, az Aranygyapjú... csontvázharcosai vagy Medúsza vagy pláne Gwangi meglasszózása után igazságtalannak tűnik ez az általánosítás. Szerintem még a Flesh Gordon bronzbogaras harcában is teljesen rendben van a báb+ember kontakt. Nekem ráadásul az "Ymir" szemdörgölése vagy a sebzett elefánt zihálása is abszolút hiteles.
Chelloveck 2012.08.09 00:23:07
@memora: A lasszózásnál valóbanabb kontaktus hova kell? Vagy amikor a One Million Years BC-ben John Richardson beleszúrja a dárdát az alloszauruszba vagy a Gulliverben Kerwin Mathews a kardot az aligátorkölyökbe? :)
Felemeléskor sokszor van persze báb, de pl. a rhedoszaurusz élő rendőrt emelt a szájával a Beast from 20,000 Fathomsben.
Kedves egybegyűltek! Tegnap addig szórakoztunk, bosszankodtunk a szürke összes árnyalatán, hogy nem bírtam ki, és kölcsönkértem a bérma-keresztanyámtól a könyvet. Azt ugyan nem tudom megítélni, hogy az ár/nyalat-arány milyen benne, mert az erotikus könyvek olvasásával…..
Chelloveck 2012.07.27 11:07:23
Chelloveck 2012.07.27 12:17:18
@armitage: Kirívóan??
hu.wikipedia.org/wiki/Stop-motion
Ez remélem, ELÉG "kirívó". Négy példa! Abból a Zsinóron nem is SM!!!! Az egész szócikk nem ér egy irgalmas kiáltást, tiszta szégyen. És ez csak egy random példa. :D Na, ezért nem mérvadó.
Na már most ki vagyok én, hogy javítsak vagy beleírjak.
Kedves hallgatoim.kedves fiuk és lányok.újra itt a napi hüjeségben vagyunk. A mai témánk az anya és apa mi a foglalkozásod! Persze minde kiben fől merül hogy minden szülőnekmás a foglalkozásavan. Vagy nem?eszt senkisem tudjasem!de térjünk visza a…..
Az "Adj egy ötöst!" folytatásaként lássunk öt mozifilm-jelenetet a múltból. Második (szubjektív!) szemezgetésem olyan klasszikusokra irányult, amelyek hatására akár gyerekként, akár kamaszként a fejemhez kaptam, és csak arra tudtam gondolni, hogy ez képtelenség, ez eszement…..
Nemrég egy sorozat amerikai nézőnek befogadói képességeire tett enyhe bírálat után megkaptam, hogy ugyan tudok-e mondani máshol készült, jó fantasztikus filmet. Nos, összeszedtem, rangsoroltam. Tudok. (Példaként ne felejtsük el, a blogban már több alkalommal taglalt Iron Sky is…..
Chelloveck 2012.06.01 00:32:55
A nagy világvége-hisztériához alkalmazkodva mi is összeállítottuk a listánkat. Íme a tíz legjobb film, amit mindenképpen látnod kell, mielőtt bevégzi az emberiség. Tekintsd lelki felkészülésnek, ötletbázisnak, vagy csak szimplán délutáni/esti szórakozásnak. A lista ezúttal…..
Chelloveck 2012.05.28 15:59:11
Chelloveck 2012.05.28 16:00:55
Gyakran szembesülünk azzal a ténnyel, hogy egy új, ígéretes témában készülő sci-fi sorozatot túl hamar levesznek a képernyőről, megfosztva ezzel (még ha néha csekély számú) követőjét attól, hogy a story kiteljesedjen, minden szál elvarrásra kerüljön. Az elmúlt…..
Chelloveck 2012.05.14 22:51:04
Chelloveck 2012.05.15 16:43:26
@komplikato: Én nem feltétlenül a "manapság" készült / készülő filmekről beszélek.
A sci-fi film története tele van mesés kincsekkel, a múlt század ötvenes, hatvanas, hetvenes, nyolcvanas éveiben megszámlálhatatlan jó sci-fi film készült; ha csak a fontosabbakat vesszük, azokat is egy élet kevés végignézni. Nem finganak egyikben sem.
(Sokan kiröhögnek, ha ezt a témát szóba hozom; nem értem, miért. Gondolom, olvasni sem csak azokat a könyveket olvassák az emberek, amelyeket 2000 után írtak.)
Geekblog King Kong 2012.04.25 11:17:00
Ezennel új cikksorozatba kezdünk, amiben a vászon legendás, gigantikus szörnyeit, város- és emberpusztító hadjárataikat vesszük sorra. Lesz itt gorilláktól dinoszauruszokon át hangyákig minden, ami geekszemnek ingere. Kong! Kong! Kong! 1933-ban egy hatalmas gorilla tombolt a…..
Chelloveck 2012.04.26 00:00:06
Akinek öt másodpercnél tovább kellett elmélkednie azon, hogy kiket lát ebben a tornasorban és milyen konstellációban, az most az elejéről kezdje végigolvasni ezt a blogot, mert különben nem teljesen fogja érteni. Akik pedig látják, hogy ez a hat ember azért gyűlt össze, hogy…..
Chelloveck 2012.03.29 11:06:48
Chelloveck 2012.03.29 18:46:36
@Zanphagras: Fordítva!!!
Universal Robot Jox 2011.10.04 12:39:00
  Nos, mivel munkanélküli lettem, sajnos sok a szabadidőm. Így feléled a blog. Robot Jox színes, amerikai sci-fi, 85 perc, 1990     rendező: Stuart Gordonforgatókönyvíró: Mac Ahlbergzene: Frédéric Talgornszereplő(k):Gary Graham (Achilles)Anne-Marie Johnson (Athena)Paul Koslo…..
Drága kis feleségem nem rég egy nagyon fasza sci-fi filmzenés top listát rittyentett össze, ami ihletet adott ahhoz, hogy én is összeszedjem a legjobbakat. Be kell vallanom, hogy ez baromira nem volt könnyű! Több mint 20 lehetséges zenéből kellett mazsolázgatnom, és így is fáj a…..
Universal TOP 10 sci-fi zene #1 2012.03.08 09:00:00
Az általam legjobb tíznek tartott sci-fi filmzene. Megjegyzem, ezek szimfonikus(abb)/teátrális(abb) OST-k. Holnap jönnek a könnyedebb műfaj képviselői. Még egyszer kiemelem, ez EGYÉNI lista:) Jó szórakozást! 10. ALIENS (OST)   9. Blade Runner - End Theme   8. Mad Max…..
                "A nyolcvanas évek végén az Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállalat (ILV) jelentős üzletet látott, az újságjaiban közölt fekete-fehér képregények újra közlésében. A…..
Ahol tűz van, ott füst is van és az én népem a mai naptól kezdve meglapul ebben a füstben, és együttműködik és tervezget. Mert eljön az emberiség elkerülhetetlen bukásának napja. Az a nap, amikor véglegesen és önpusztító módon saját fajtája ellen fordítja fegyverét. A nap,…..
Universal Star Trek TOS 1x1, 1x2 2011.06.23 13:31:00
Sikerült beszereznem a The Oroginal Series 1. és 2. évadát. Rögtön meglestem az első két részt és pár mondatban megosztom veletek, miért is jobb, hogy nem az eredeti formában sugározták a sorozatot.                        …..
Minden valószínűség szerint az olvasók számára nem fog sokat mondani a Douglas Trumbull neve, de bizonyos vagyok benne, hogy az átlag vagy éppen a laikus sci-fi rajongók ismerik a munkáit. Douglas Trumbull ugyanis nem kisebb filmalkotások speciális effektjeit ötlötte ki és…..