Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tarja Kauppinen

16 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az úgy volt, hogy eredetileg nem terveztem menni a Fantasy Expóra. Nincs ennek semmi különösebb oka, egyszerűen csak úgy vagyok vele, hogy van egy adott mennyiségű energiám, amelyet el kell osztanom az írás és a szereplés között, és ha az egyikre sokat fordítok, akkor a másikra kevesebb marad.…..
- Képzeld, tegnap volt a könyvjelzőtervező pályázat díjátadója a Budai Rajziskolában...- Miféle könyvjelzőtervező pályázat?!- Hát az, ahol a résztvevők a Ködcsempészhez terveztek könyvjelzőt. Karácsony előtt a boltokba kerül - azaz csak a Ferenc körúti Sárkánytűzbe, hogy limitáltabb legyen.- Hű, ez…..
Az Örökkék írói gárdájának egy része, plusz műanyag kerti székek és, mintegy mellékesen, olvasók    A 94. Ünnepi Könyvhét úgy kezdődött, hogy két éve szöget ütött a fejünkbe a Merítés szerkesztőségében, hogy ki kéne írni egy irodalmi pályázatot. Innentől még jó sok időbe telt a szakmai és…..
A minap egy kedves olvasóm, Guti Csaba átküldte egy novelláját, amelyet elmondása szerint a regényeim világa - és az avarban talált pézsmacincér - inspirált. Mondhatjuk tehát, hogy e mű egy úgynevezett "fanfiction". Itt látható a főszereplő ihletője, alant pedig a novella, mely Havasfelföld…..
Mi történt idén a házam táján? Elég sok minden, a fenti képre messze nem fért rá az összes rendezvény és egyéb, de ízelítőnek talán megfelel. Lássuk hát azt a 2022-es évet! Júniusban megjelent A rendszer ellensége (a továbbiakban: RE). A 93. Ünnepi Könyvhéten volt az ősbemutatója, Budapesten, a…..
Két esztendeje lettem úgymond nagypályás író azáltal, hogy első regényem a Bekezdés-pályázat megnyerése folytán megjelent. Ezalatt sok víz lefolyhatott volna azon a bizonyos havasfelföldi folyón, az elmúlt két (három, négy, öt) év azonban inkább írható le egy bazinagy, mocsaras lapályként, ahol néha…..
A Galaktika 388. számában jelent meg Ararát című novellám, ez a bejegyzés pedig a szöveg hátteréről, keletkezésének körülményeiről szól. Elsősorban azoknak ajánlott, akik olvasták már a novellát. Akinek még nem volt szerencséje hozzá, a 2022. júliusi Galaktikában megtalálja. A bejegyzésben szereplő…..
Újraolvasás vége.  Szerintem ez a regény a magyar folk horror előfutárai közé tartozik. Továbbá ajánlom mindazoknak, akik szerint az, amit a Csapda a neten című film olyan gyomorforgató erővel jelenít meg, csak a XXI. századra jellemző. Hiszen akkoriban egészen biztosan nem fordulhatott volna elő…..
Gyerekek szexuális zaklatása: keservesen súlyos téma. Ezt a fajta gonoszságot elmondani a mesék nyelvén? Minek? Egyáltalán mi jó jöhet ki abból? Az ember inkább nem beszélne róla egyáltalán. Elzárná az ilyen információtól azt, akit a legjobban szeret, hogy az még csak ne is hallhasson arról, hogy…..
Múlt hétvégén volt a 93. Ünnepi Könyvhét, melynek keretében bemutattuk új regényemet, A rendszer ellenségét. A Könyvhét Budapesten, a Vörösmarty téren és környékén került megrendezésre, a téren felállított nagyszínpadon volt a bemutató, ahol Krizsai Fruzsina szerkesztő faggatott Szabó Borka…..
Immár publikus a hír, miszerint idén május végén új regényem érkezik, mely A rendszer ellensége címet viseli. Mivel már a kiadó honlapján is megtalálható a várható megjelenések között, ebben a bejegyzésben összeszedtem róla egy pár tudnivalót, melyek hasznosak lehetnek mindazok számára, akik…..
Szentesi olvasóim közül néhányakkal Húztatok már fel toronyórát? Nos, én most már igen. Fel kell mászni a félhomályban egy rozoga, nyikorgó lépcsőn, aztán megtekerni egy óriási kurblival egy borzasztó hatalmas fogaskerekekből álló óraszerkezetet, amitől a fejünk fölött lógó súlyok megemelkednek, a…..
Mert már csak így hívjuk. A nép igazsága az elmúlt egy év alatt a köznyelvben NI-vé rövidült, s amilyen észrevétlenül eltelt ez az esztendő pikareszk regényem 2020. szeptember 17-i megjelenése óta, majdnem olyan pontosan az egyéves évfordulóra kijött az egyik legfontosabb idei megjelenésem: az…..
Nyár. Magyarország. A hőség dögletes. A rónaságot átszelő autópálya fölött délibábok rezegnek. Negyven fok árnyékban, árnyék sehol. A műúton egy szürke gépjármű halad, majd a tömegből kiválva nem a nagyváros felé kanyarodik. Vajon hová tarthat? Lassít, kihajt a körforgalomból. Elhalad a…..
Július 30-án abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár vendége lehettem egy közönségtalálkozó erejéig. A múltkori program járulékos vesződségeiből okulva erre most minden szempontból rákészültem: nemcsak azt gondoltam át, hogy mit fogok mondani, és még…..
Június 24-én a dunaújvárosi József Attila Könyvtárba látogattam, ahol a helyi olvasók nem is olyan kis csapata nagy lelkesedéssel fogadott. Részemről nem indult zökkenőmentesen a dolog, mert több, mint egy órát kellett vezetnem a 38 fokban, klíma nélkül, úgyhogy mire odaértem, már ha nem is füstölt,…..
Elérkezett a nagy nap, végre megjelent A nép igazsága c. [bekezdés]-díjas regényem! Tegnap dedikáltam az előrendelt példányokat, melyeket a legelső olvasók hamarosan kézhez is fognak kapni. A többire pedig csapjatok le az ország bármely nagyobb könyvesboltjában, vagy rendeljétek meg kedvezményes…..
Kedves barátaim! Szeptember 17-én megjelenik a kritikusok által az év legpazarabb regényének is titulált kötetem, A nép igazsága, és bizton állíthatom, hogy megérte ennyit várni rá, a jelenleginél aktuálisabb időpontot ugyanis keresve sem találhattunk volna a megjelenésre. Járvány, döghalál és…..
Tarja Kauppinen 2020.09.01 15:39:05
@Timár_Krisztina: no, hát csemetével nem szolgálhatok ugyan, de fűnek-fának szoktam osztogatni ősz táján a birset, várhatóan idén is lesz belőle vagy egy szakajtónyi. A csenevész diófánk meg idén először hoz termést, kíváncsi leszek rá. Egyelőre nemigen bírnának el az ágai, így remélem, legalább étkezési célra beválik. :)