Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phrakonkham Seng

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előszó Mióta kisfiam megszületett nem írtam, bár kísérletezni is kevesebb időm volt. Tomi most 13 hónapos és imádja a paradicsomot és a paradicsomos ételeket. Úgy gondoltam, hogy megosztok 1-2 ilyen házi készítésű egyzerűbb baba barát ételt.   Pizzatészta A pizzatészta nem saját, ezért csak a…..
Sengburger Friss kenyér 2022.01.25 19:34:45
Ez a bejegyzésem annyiban rendhagyó lesz, hogy nem egészen afőzés lesz a téma. A kenyér sütésről szeretnék megosztani egy egyszerű tippet. A tippek Az Aldiban lehet kapni különböző előkészített lisztkeverékeket. Van fehérkenyér, magvas kenyés és teljes kiőrlésű kenyér. Ezek azért jók, mert csak…..
Gyermek koromban nem sok ételt készítettem és még kevesebbet a család tagjaimmal. Nagymamámat nagyon szerettem és összesen 2 dolgot készítettem vele: Káposztás tészta és tojáslepény. Érdekes módon mind a kétszer belefutottunk az alapanyag hiány problémába. Mégis mind a kettő annyira finom volt, hogy…..
Nagyon szeretem a tortilla-t. Egyaránt kedvelem a jó sajtos és a jó csípős mártogatóst. Nagyon jó előre elkészített szószokat lehet kapni. Nem  rég jártunk úgy, hogy nem volt sajtos, szóval rögtönöztem egyet. Kis finomítás után a kedvencek közé is került. A recept nem olcsóbb mint egy bolti, de…..
Korábban írtam már a hamburger húsról. Ebben a cikkben további tapasztalatokat szeretnék megosztani veletek. Fűszerezés A só Ahogy korábban írtam, a húsba nem érdemes semmi extrát tenni. Sőt fűszerezni is kívülről érdemes. Amit ajánlani tudok az egyrészt a füstölt Maldon só. Ez egy angol…..
Phrakonkham Seng 2021.09.28 19:49:18
@totii: Köszönöm a javaslatokat. Javítottam :)
Phrakonkham Seng 2021.09.29 19:42:03
@Labasmaz: Maillar-reakció javítva
10-16g javítva 16 dkg-ra

A borsot úgy értem, hogy a frissen őrölt bors jobb, mint egy olyan őrölt bors, mint amit a boltban megveszel. A frissen őröltnél pedig jobb a roppantott / durvára tört :)
Sengburger Hamburger zsömi 2021.09.26 19:30:00
Egy kis előszó Amikor hamburger készítésbe fogtam, úgy gondolom, hogy sokakhoz hasonlóan inkább a hambit raktam össze és a zsömivel nem foglalkoztam. Sőt a legelején fagyasztott hamburger húsból csináltam. Persze ez is tud finom lenni. Később aztán úgy döntöttem, hogy magam csinálok bucit. Párat…..
Sengburger Rántotthús 2021.01.20 20:29:24
Rántotthús? Hisz azt bárki tud sütni Igen! A rántothús egyszerű. Ha egy sima receptet keresel, akkor azt találsz bárhol. De szerintem egy egyszerű receptet is lehet varázslatossá  és élménnyé tenni. Bele lehet tenni a tudást és a kreativitást. Kicsit lentebb meg is láthatod, hogy milyen (a cikk…..
Sengburger Só, só vagy só? 2020.07.25 16:38:30
A gondolat: só vagy só? Eddig úgy gondoltam, hogy sokat számít az, hogy milyen sót teszünk az ételbe. Mióta itthon van parajdi só, nem szeretem használni az egyszerű konnyha sót. Finomabbnak gondoltam. Úgy döntöttem, hogy el jött az ideje egy tesztnek, hogy tényleg számít-e. 3 fajta sót akartam…..
Sengburger Hamburger hús 2020.06.22 23:20:15
Már ha "Sengburger" lett a blog neve, úgy döntöttem, hogy írok egy cikket a hamburger húsról is. Párommal szeretjük a hamburgert és itthon is szoktam csinálni. Egyelőre Széll Tamás Hamburger receptjét csináltam meg elég sokszor, de a hamburger hús elkészítésével azért kísérleteztem.  A hús a…..
Nagyon szeretem a tejszínes ételeket. Krésmesek, lágyak és nagyon finomak :)   A tejszínről Először is, ha kevés összetevős, egyszerű ételhez használjuk, akkor válasszunk jó minőségű tejszínt. A tejszín egy üde könnyedséget tud adni az ételnek. Elsimítja az ízeket. Lággyá, krémessé teszi. A…..
Mindenki, aki kicsit is tud főzni, ismeri az alapszabályt: Minden sósba kell egy csipet cukor és minden édesbe kell egy csipet só. De vajon igaz? Ha igen mit változtat? Kevesebb cukor kell egy édesbe, ha teszünk bele sót? És ha igen mennyi az annyi? Ellentétek A főzésben az ellentétek "kioltják…..
Sengburger Házi puding 2020.06.04 22:05:38
Korábban mindíg Dr. Otker pudingport vettünk, ha pudingot akartunk csinálni. Miután kipróbáltam a házit, maradtam ennél. Egy kis értelmezés   Sűrítés: A keményítő sűrítő anyagként funkcionál. természetesen erre jó a liszt is, de az könnyebben csomósodik. Én ajánlom a keményítőt. Bele tétel után…..
Még Széll Tamás (michelin csillagos séf) könyvében olvastam, hogy az egyszerű ételek titka a jó alapanyag. Igazából szerintem ez egy fantasztikus és jó meglátás. Bár főzés során gondolkodhatunk a pénztárcánk kímélésén, én szeretek főzéskor a jobb alapanyagokkal dolgozni, de nem csak az egyszerű…..