Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztyepan Asztahov

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
Sztyepan Asztahov 2019.08.11 09:42:59
Az a jó, hogy a kérdés szerencsére teljesen hipotetikus. Nem fog sohasem bekövetkezni.

Egy összeomlással érne fel, hogyha egy varázspálcával sikerülne az 500 ezer kivándorlót hazahozni.

A gazdagok (felső és felső közép osztály) nyernének leginkább rajta.

Az ingatlanárak (még jobban) elszabadulnának. Persze, akinek van már ingatlanja, lakása azt nem érintené annyira a probléma, hiszen az ő meglévő lakásának az értéke is növekedne, mikor elakarná adni, újra cserélni.
A munkabérek leesnének, és nagyon nehéz lenne munkát találni. Megint visszatérne az a dolog, hogy legegyszerűbb adatrögzítő pocizóba is 5 év munkatapasztalat és 2 felsőfok kellene, Pesten is. Aki elveszti a munkáját, az utána átlagosan 2 évig munkanélküli lenne mint régen. A gyárakba lenne ember megint mint a szemét, sajnos.
A munkáltatók, vállalkozók járnának ezzel jól, mert termékek és szolgáltatások ára együtt nem esne le ugyanakkor.

Az egészségügy talán nem omlana össze, mivel hazajönne egy csomó kivándorolt orvos és nővér is.

Amit ez ország nyerhetne a kivándorlók hazajöveteléből az a NER lebontása, meggyengülése esetleges összeomlása. Kinti honfitársak nem fogadnák el Viktorékat és hozzájuk társulnának még az itt maradt ellenzékiek. A rosszabbodó életkörülmények miatt meg a fideszes tábor is bomladozna az ellenzék fele kacsingatnának a hipotetikus hazatérés vesztesei.
Amikor az autóm fényszóróját cserélő pasas a jól látható kínlódás közepette elmondta, hogy eddig nem nagyon látott még ilyen típusú autót, mert csak most kezdett itt, levert a víz... Basszus, még jó, hogy nem a féket javítja... Autószerelőből avanzsált banki pénzügyi tanácsadó. Cukrászból lett…..
Sztyepan Asztahov 2018.12.26 20:49:26
@maxval balcán bircaman: Hát, nem tudom, hogy te ugyan hol dolgozhatsz. Annyit írogatsz itt a blog.hu-n, hogy bárki felismerni a neved. (nem az előnyödre) Annyi kommentelés mellett ugyan hol alkalmazhatnak...

Az írás egy közhelygyűjtemény.
Tényleg sok szerencsétlen kap most munkát, akinek korábban esélyes se volt.
Legalább nem a segélyből élnek, ennyi előnye van. Ennek is örülhetünk.
A fizikai munkásokat nem becsülték meg a válságkor, kirúgták őket, most meg mindenki őket keresné..
Gyászba borult már a város, kikapott a Ferencváros! Lakótelepi gyerek voltam. Imádtam a focit. Nem is volt nagyon más választás, mert Újpalotán csak dühöngőket építettek. Ez a neve a magas, drótfallal körülvett betonos focipályáknak. Odavoltam a Fradiért. Kijártunk meccsekre is. Általában kettős…..
Kb. két éve jelentették be, és most végre előzetest is kapott a Kacsamesék rebootja. Sőt, a trailer megjelenésének napján a Disney már a második évadot is bejelentette. Az első évadról egyelőre annyit tudni, hogy valamikor a nyáron fogják bemutatni, illetve, hogy 21 félórás epizódból áll majd, meg…..
Sztyepan Asztahov 2017.03.04 07:01:08
A Supergirl 2. évadának 10. részében Miss Martiant kínozzák a marsiak nem is akárhogy, hanem magyarul. Az első évad óta jelenlévő Martian Manhunter is beleavatkozik a jelenetben, tisztán érthetően rászól a nőre, hogy “Fejezd be!”. Vagyis inkább azt mondja, hogy Fegyézd bé! Mondjuk inkább olyan a…..
Sztyepan Asztahov 2017.02.03 06:45:44
www.youtube.com/watch?v=9WBY-C-VKTg

1:33:36 "Az ördög az enyém! Mindent elrontottál. Az ördög volt az én próbám."

A kis kék helyi lakosok amúgy végig magyarul nyomják.
A héten volt orkos csütörtök, azaz a Warcraft-film hazai premierje. Arról pár hónapja hosszasan beszélgettünk, hogy jó videojátékos filmadaptáció még nem készült, ugyanakkor a Warcraft büdzséje és a rajta dolgozó menő rendező, Duncan Jones (Forráskód, Hold) némi reménykedésre adott okot (aztán a…..
Vendégszerzőnk, Duka Zsófia közgazdász, politológus (Igazságügyi Minisztérium) írása   Ismerőseim körében újra felütötte a fejét a 168 óra online-on megjelent korábbi írása a kivándorlásról. Nem tudok érzelmek nélkül elmenni a téma mellett, és most már szó nélkül sem. Reflektálnom kell,…..
Subba Követ 2015.04.23 15:52:28
A Csengeryben mindenki gyanúsan viselkedik Nem értem ilyen betűméretnél mért csodálkozik, hogy feltűnően nézik a hátát ..
Zúgolódik a nép, a helyi sajtóban készülnek a hatástanulmányok. A vidéki Magyarországon sokkal kevesebbet beszélnek a vasárnapi zárva tartásról, mint a vitatott törvény másik sarkalatos pontjáról. A kistelepülések lakói távolabb élnek a városi hipermarketektől, a…..
Sztyepan Asztahov 2015.03.27 06:11:45
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
Kicsit messziről indítom a posztot: emlékeztek még a Black & White-ra? Peter Molyneux akkor még frissen gründolt cégének, a Lionhead Studiosnak volt az első játéka. A készülését elég nagy figyelem övezte a kilencvenes évek végén, hiszen ez volt Molyneux első megint…..
Sztyepan Asztahov 2015.01.29 18:54:59
Szerintem még évtizedekre, vagy évszázadokra vagyunk a mesterséges intelligenciától. Az MI egy olyan mesterséges entitás, ami rendelkezik intuícióval, akarattal és érzelemmel. Ebből következően öntudatja van.

Amiket a hétköznapokban mesterséges intelligenciának nevezünk, az nem más mint egy szofisztikált algoritmus, utasítássorozat. Tök mindegy, hogy éppen sakkozik, beszélget, vagy képes tanulni az adott MI (napjainkban még elég bénán). Úgy érzem szoftveres úton sohasem juthatunk el az öntudathoz, mert csinálhatunk akármilyen bonyolult tanuló algoritmust, az az adott program mindig csak a saját utasítássorozata alapján fogja végezni a dolgokat, legyen az algoritmus akármilyen összetett és adjon a programnak akármilyen tág keretet is. Utasítássorozattal nem állítható elő sem az akarat sem az intuíció.

Csak hardveres úton juthatunk el az akarthoz, intuícióhoz, öntudathoz. Olyan hardvert kell építeni, ami emberi idegrendszert másolja az egy az egyben. Ugyanis jelenleg az emberi idegrendszer az egyetlen olyan ismert struktúra az univerzumban, ami öntudattal rendelkezik. Mivel ez a kémiai-biológiai struktúra intuíciót, akaratot "állít elő", így arra az azt utánzó elektronikus- fizikai struktúra lenne. Magyarul olyan gépet kell építeni, ami ugyanannyi áramkörrel rendelkezik, mint amennyi kémiai kötés az idegrendszerben van. A mostani 0 és 1 állapot helyett legalább annyi állapotot kell tudni felvenni a rendszernek, amennyi állapotot az egyes idegrost felvesz, stb..
Ettől még baromi messze vagyunk, mert az orvostudomány még nem vezette vissza a személységet impulzusok (elektronegativitási hullámok) rendszerére, még azt se ismerjük pontosan, amit másolni kellene. Másrészt a technológia se adott hozzá. A kvantum gépekről hallani, hogy a 0-1 helyett több állapotot tud felvenni a rendszer, de az még gyerekcipőben van.
Sztyepan Asztahov 2015.02.02 23:37:27
@Keresztény szellemiségű luxuskurva:
A kérdésed jogos: sehogy.

Nagyon sok vita parttalan, mert definiálják a fogalmat amiről vitatkoznak. Én úgy definiálom az MI-t mind olyan mesterséges entitás, aminek érzelmei, szabad akarata, öntudata van. Minden más nekem csak algoritmus, vagy program. Nem mondom, hogy csak ez a jó definíció, vagy mindig célravezető, de majd később elmondom, mi jelentősége van az öntudatnak és következésképp én miért ezt a definíciót szeretem. (pl.: én se javítom ki a havert, amikor elmagyarázza, hogy a starcraft 2 insane MI csal, mert 40%-al több pénzt szed a be kristályokról, nem mondom neki, helyesebb algoritmusról beszélni, mert tudom, hogy nem erről van szó, meg "értsd jól" ugyebár)
Ha úgy határozzuk meg a mesterséges intelligenciát ahogy @cherrx teszi, miszerint a mesterséges intelligencia az a dolog, ami képes elhitetni az emberrel, hogy maga is ember, akkor beismerem, nem járunk messze tőle ilyen értelemben. 10-30 éven belül lesznek algoritmusok, amelyek képesek lesznek úgy tenni, MINTHA éreznének, vagy szabad akaratuk lenne. 30 év múlva senki se fogja megmondani, hogy egy algoritmus vajon a maga bonyolult összetett utasításait követi, vagy szabad akaratából válaszolja nekünk azt, amit. Sőt úgy emlékszem, már van olyan társalgó program ami átment a Turing teszten. Az algoritmus 6 éves gyereknek adta ki magát, így elhitték róla, hogy ember. Viszont nem az a lényeg, hogy nekünk milyennek tűnik, hanem hogy tényleg van-e öntudat.

Majd holnap este folytatom, most fellövöm a pizsót és megyek aludni, hogy holnap jó erővel termeljek GDP-t.
A kézikamerás horrorfilmek talán a legmegosztóbb zsánernek számítanak a horror műfajon belül. Van, aki egyáltalán nem képes végignézni egy ilyen módszerrel készült filmet, a liftező gyomor miatt. Míg mások ódákat zengenek az ilyen megoldással készült filmekről, hiszen sokkal realistábbak és…..
A héten érkezik Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész, így lelkileg már készülhetünk arra, hogy sok baráti beszélgetésben előkerül majd témaként. Összegyűjtöttünk néhány infót, amiket bedobálva minden Katniss-hívőt levehetünk a lábáról. 1. A The Hunger…..
Smoking Barrels Drága Elza! (2014) 2014.10.16 12:00:00
Évekkel ezelőtti önmagamat visszhangoznám, ha azt írnám, hogy itthon már minden filmes szakember tudja hozni a megfelelő színvonalat, a forgatókönyvírókat kivéve. De végül is ez már csak azért sem lenne furcsa, mert a Drága Elza produkciós kálváriája jó pár évvel…..
Sztyepan Asztahov 2014.10.17 20:46:59
@Butters77: "Legyetek már tisztában azzal, hogy hol a helyetek a társadalomban!" Remélem te is tudod hol a helyed, szóval takarodjál az anyádba ezzel a dumával, mert valahol ott van.

A rendezőt nem ismerem, nem is annyira érdekel, hogy kicsoda. A filmet még nem láttam, de trailer alapján ígéretesnek tűnik. Kicsi látszik, hogy a fegyverek lövése csak CGI, de magyar viszonyok közt ez jó. Lehet, hogy nem művészi igénnyel készült, de szerintem nem is volt cél, hogy az elvont magyar művész filmesi igényeket elégítsen ki. Azt nem tartom jó ötletnek hogy betonozzuk be oda az embereket, amit fiatal korukban tanultak. Egy ember tud fejlődni az élete folyamán.

Ha valahol le lehet tölteni, szóljatok már!
Hozzánk is eljutott  ..
Sztyepan Asztahov 2014.09.14 09:04:23
Nem könnyű darabbal mondana búcsút a japán Hayao Miyazaki a filmezésnek. Az animerendező új filmje, a Szél támad ráadásul nem csak nehézkes, de szokatlan alkotás is: legalábbis nem sűrűn láthattunk eddig életrajzi ihletésű, történelmi japán rajzfilmeket. A vállalkozás…..
Sztyepan Asztahov 2014.08.10 08:37:26