Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Perecz úr

0 bejegyzést írt és 192 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A jakutföldi Mirnij gyémántbányáját mindenki ismeri, aki meg szokta nyitni a postafiókjába érkező bazinagy ppt-fájlokat. Ez ugyanis tényleg egy furcsa és igen látványos gödör, a különös tájak innen-onnan típusú fotógyűjtemények kedvelt darabja: több mint egy…..
Perecz úr 2010.11.15 11:24:03
@smartdrive:

500-600 millió éve komoly vulkáni tevékenység volt arrafelé
Egy tajvani lány, harmincadik születésnapja alkalmából múlt héten feleségül vette saját magát. Az esküvőt harmincfős vendégség és egy angyalnak öltözött kvázi-tanú társaságában tartották meg, két karikagyűrűvel (egyiket a lány, másikat az örömanya szerezte be),…..
Perecz úr 2010.11.10 14:35:02
Már az önkormányzati választások előtt felvetődött bennünk, hogy szerencsés(?) októberi narancsegyüttállás esetén petíciót teszünk közzé a Moszkva tér rendbetételére, melyben felszólítjuk az újjáalakuló I-II-XII. kerületi és Fővárosi közgyűlést,…..
Mandiner blog Braun elvtárs 2010.06.24 08:01:00
  Ezzel a kitüntető megjelöléssel ekézi a Demokrata friss lapszámának Braun elvtárs a bástyán című cikke az egykori kormány kommunikációs tanácsadóját, Braun Róbertet. A mélyfideszes lap profiljába illik egyébként a téma, nincs is ezzel baj.   A baj…..
Egyszer egy indiai hercegnő édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap…..
Perecz úr 2010.06.04 13:45:46
@Alfőmérnök:

alfőmérnök úr

biztos, hogy nem szerelmes? lehet, hogy csak még nem tuggya :)

higgye el van az a pénz/pozíció, amiért maga a Tibibácsi labdái után kapkodna :D

vagy nem látta a múlt heti célpontot a francia fiuk(?)kal a bratyiszlavai buziparádén? az egyiket a másik beszélte rá a dologra - aztán már tetszett neki :)
  Jótanács felütésként: óvakodjunk azoktól a közszereplőktől, akiknek rajongói Tanár Urazzák a főhőst, lásd Havas Henriket. És Bogár Lászlót. A szakrális nemzet önmagát felkent papja százezrek nevében írt cikket a minap, kifacsarva és feje tetejére állítva sokak…..
Perecz úr 2010.06.04 10:14:30
@Tündér_Lala:

A polgárság "kistílű, generációkon át felhalmozó, a lehetőségeinek határáig nem elmenő, stb.

Nos, ez a tulajdonság sor legnagyobb erényük, ezért tartóoszlopai a társadalopmnak. Ez az alkalmaszkodó képesség maga."

Az alkalmazkodóképesség nem erény.

Még kevésbé forrása az erénynek. Különösen ha minden korláton túllép, elvek nélkül történik, _csakis_ az érdeket szolgálva.

Ha ez igaz (és a kapitalista internacionalizmus, a globalizmus sikere sajnos ezt mutatja),
akkor a polgárság és forradalmai nem jobb és nem különb

1917 csőcselékénél.

"(ugyanez elmondható lenne a parasztságra is) kistílű, generációkon át felhalmozó, a lehetőségeinek határáig nem elmenő, stb."

Talán elmondható. Azonban fontos különbség, hogy a parasztság NEM lép át minden korlátot:

A parasztság nem másokon élősködik mint a polgár és úgy általában a városlakó.
A paraszt megél magában is, a városlakó nem. Emiatt az önállóság miatt volt ellenség a kommunisták számára és most a globalizmus is tönkre igyekszik tenni. A parasztság kötődik a földhöz (nem csak termelőeszköz számára), illetve a földhöz kötődik. Nem mások kizsákmányolásának minél hatékonyabb módjaival van elfoglalva, hanem a föld megművelésével ÉS művelhetőségének megőrzésével. A kisstílűség, felhalmozás általános emberi jellemvonás; de eközben a parasztság nem veszti el saját identitását, és nem veszejti el más identitását sem, hiszen másoktól független, önálló, a munkavégzéstől azonban nem független (azaz nem csupán tőkebefektetésből él*). Sőt munkája saját és mindenki megmaradását szolgálja.

*
Direkt nem tőkejövedelmet írtam, mert nemcsak a bankárokról, kereskedőkről, tőzsdésekről van szó. Hanem például a városi értelmiségről is, akiknek a munkája valójában csak az oktatásban rendszeren végigmentükben felhalmozott (szellemi) tőke befektetéséből áll: újságírók, művészek, politikusok, jogászok, az összes nem tanár bölcsész (igen, a közgazdász is bölcsész). Még a mérnök is határeset.

Kivétel a tanár és az orvos. Ők a humán tőke előállítását illetve helyreállítását végzik. (Nem, a szülők önmagukban még nem állítanak elő humán tőkét, ők önmagunkban csak plusz egy éhes szájat állítanak elő.)
Perecz úr 2010.06.04 10:19:35
@Elpet:

ez a rész magának is szól:

Az alkalmazkodóképesség nem erény.

Még kevésbé forrása az erénynek. Különösen ha minden korláton túllép, elvek nélkül történik, _csakis_ az érdeket szolgálva.

Ha ez igaz (és a kapitalista internacionalizmus, a globalizmus sikere sajnos ezt mutatja),
akkor a polgárság és forradalmai nem jobb és nem különb

1917 csőcselékénél.

( @Perecz úr: )
Perecz úr 2010.06.04 12:10:04
@Tündér_Lala:

a minden korláton túlmenő, elvek nélküli

alkalamzkodásról beszéltem: tudod, azt hívják gerinctelenségnek, opportunizmusnak, önzésnek
  Nagy divat mostanában értekezni a magyar liberalizmus válságáról. Sokan azon a cseppet sem liberális állásponton vannak, hogy a buta nép, még nem érett meg a liberalizmusra, kádári, állami csöcsön lógó, a „középosztály túlhatalmában” fürdik,…..
Perecz úr 2010.05.31 23:57:53
@rajcsányi.gellért (ergé):

régen

a "lenin összes" volt ilyen _divat_

a régi reflexek nem változnak, ugye
Perecz úr 2010.06.01 00:16:08
@rajcsányi.gellért (ergé):

"én 1981-ben születtem"

na hát épp erre mondom, hogy a régi reflexek nem változnak
  Bauer Tamás nemrég szembejött velem a Ferenciek terén. Kopottas kék ballonkabátjában, fekete sapkájában, nejlonszatyorral a kezében nézett bánatosan maga elé, ahogy az aluljáró felé tartott. Mint egy MSZP-s kisnyugdíjas, aki ráébredt, hogy elszállt az idő, és a maradiak…..
Perecz úr 2010.06.01 00:02:49
Perecz úr 2010.06.01 00:11:53
    A Humanista Párt - akik a 2009 júniusi EP-választáson az LMP-vel együtt indultak - demonstrációt szervezett hétfő este hét órára az izraeli nagykövetség elé, hogy pár mécses meggyújtásával tiltakozzon Izraelnek a humanitárius segélyt szállító hajókaraván…..
Mandiner blog A hazugság ópiuma 2006.09.08 07:56:00
A hazugság erősen addiktív, ha egyszer rászokik valaki, nem egykönnyen jön le róla. Úgy tűnik: a kormánykoalíció becsületes és kompetens politikusai mind Budapesten, mind országosan beleszippantottak a jóba."Szlovénia kivételével egyetlen újonnan csatlakozott ország sincs…..
Perecz úr 2010.05.31 22:31:03
Az amerikai tőzsdén jegyzett Albemarle Corporation Budapesten nyitotta meg globális szolgáltató központját: a hazánkban letelepedő vegyipari multi a következő másfél év alatt közel 120 magasan képzett szakembert kíván alkalmazni. Az irodai feltételek már adottak,  ráadásul…..
Perecz úr 2010.05.28 18:02:49
@pumpa:

kedves pumpa

nem trollkodni kívántam és nem gondolom, hogy ilyesmit tettem volna:
hozzászólásaim kapcsolódnak a poszt tartalmához és nem tartalmaznak a posztolót, bármely kommentelőt vagy egyéb konkrét személyt, vallási, faji, ideológiai kisebbséget érintő trágár, sértő kifejezéseket

a talán sarkos véleményt ne keverjük össze a trollkodással
  XVI. Benedek pápa szombaton délelőtt elismerte két pápa, XII. Piusz és II. János Pál hősies erényeit, azaz a tiszteletreméltó (venerabilis) címmel ruházta fel őket. Így gyorsan fellángolt a soha véget nem érő vita XII. Piusznak a II. világháborúban játszott…..
Perecz úr 2009.12.23 16:33:31
nem szabad támogatni a tisztességes, elkötelezett demokratáknak az előrehozott választást Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!         Magam talán középre állok. Talán este van. Talán alkonyat. Egy…..
Perecz úr 2009.03.09 03:46:53
@terembura:


mondjuk én a napenergiától maygarország esetében nem lennék annyira oda meg vissza

lokális, elszigetelt esetekebn jó megoldás lehet, de általánosnak aligha megfelelő

1 eleve drága és
2 korlátozott hatásfokú,
3 az iagzán hatékony technológia pedig még bőven fejlesztés alatt van, amikor az kijön kereskedelmi forgalomba, az csak még drágább lesz
4 egyszerűen nagy területet foglal, hatalmas termőterületeket kéne tönkretenni közvetlen a települések mellett, ha közösségi szintű energiaszolgáltatás lenne cél
5 nem teremt jelentősebb számú munkahelyet
6 földrajzilag és időjárás tekinetében is csupán mérsékelten kedvezőek magyraország adottságai


Épület tetjére napelmet telepíteni nygaszerű dolog
vagy autópáyacsomópontokba (lásd még : oregon solar highway), amúgy baromság


Magyarország esetében sokkal kézenfekvőbb lenne a mezőgazdaságra (főleg állatteny.) alapozott biogáztermelés.

1 sok kevéssé képzett munkaerőt felszív,
2 ugyanakkor igényel magasan kavlifiklt mérnököket és mezőgazdászokat is
3 éelmiszeripari és könnyűipari nyersanyagtermeés is történik az energiatermelés mellett
4olcsóbb technológia gyors elavulás nélkül


szóval használjuk már azt, amihez adottságaink vannak, ilye erővel szinte akár hullámerőművet is akarhatnánk a balatonra

 Aki ma Magyarországon orvosnak áll, olyan, mint egy misszionárius, aki elmegy leprásokat gyógyítani Afrikába. Tisztelem őket és csodálattal nézem küzdelmüket. Keményen hajtanak azért, hogy bejussanak az egyetemre, aztán tanulnak egy évtizedig, utána minimálbérért három…..
Perecz úr 2009.02.24 08:16:51
@Dr. Morcz:

@gabca:

Tünetek által indokolt nem sürgősségi helyzetben miért nem lehet CT helyett rögtön MRI-t végezni?

Perecz úr 2009.02.26 22:36:35
@Pelso..:

Ez BAROMSÁG Pelso.

Portfolio cikk:


Drasztikusan alulfizetettek a magyar orvosok?
2009-01-23 07:45

A világ számos országa és így Magyarország is küzd a megfelelő orvosellátottság kialakításáért és a különböző doktorkategóriák közötti egyensúly megteremtéséért. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze az orvosi fizetések szintje, ezért a Gazdasági Együttműködés és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértői is külön anyagban és nemzetközi összahasonlításban dolgozták fel a téma jelentőségét decemberben. Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy Magyarország (a vizsgált 14 ország közül) a legutolsó helyen áll a szakorvosok fizetési rangsorában (a legfrissebb elérhető, 2004-es adatok alapján) mind dollárban, mind pedig az átlagbérhez viszonyított adatok tekintetében

Perecz úr 2009.02.28 12:58:05
@Pelso..:

azt írtad:

"Még mindig fellelhetőek tartalékok mindkét említett ágazatban, vagyis relativ magas a tevékenységhez képest a bérköltség."

Nekem ez úgy hangzik mintha azzal a 14 OECD tag közül a magyar orvosi fizetések utolsó helyen való kullogása szerinted túlfizetettséget jelentene.

Vagy a túlzot bérköltségeket úgy értenéd, hogy túl sok az orvos, a szakasszisztencia, a nővér?

Mandiner blog Böjt és áldozatok 2009.02.25 14:31:00
   Spanyol szólt, hogy kezdődik a nagyböjt, és ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az emléknapok engem a kommunizmusra emlékeztetnek, arra a ragacsos görcsre, ahogy az úttörővezető próbálta rávenni a kórust, hogy lelkesebben énekeljék: éljen május elseje!…..
Perecz úr 2009.02.25 16:04:42
@Tehéntőgy:

lola kétlem hogy olyan hülye lenne mint TE,
aki nem tudja, hogy amerikai eredetű ünnep
Hát már megint. Jöttek, láttak, őrjöngtek, öltek. Igen, a mocskos szemét cigánycsürhe, akik harmincan kötnek bele háromba, és azonnal előrántják a kést is. Aztán szúrnak - nagy szakértelemmel és gyakorlattal, pont a szívbe, vagy a vesébe. Hogy halálos legyen, de legalábbis…..
Perecz úr 2009.02.22 08:03:15

Hú nem néztem vissza tegnap oszt jé, itt lettek kommentek a felvetésemmel kapcsolatbna.
Na lássuk:


@Mdorka:

Csak akkor, ha a kivitelezést magyar tulajdonú KKV végzi magyar anyagokkal (amennyiben adott anyagból létezik magyar gyártmányú), magyar munkásokkal.

Nem kell az izraeli tőke, beruházó, gyártmány. A svéd tőke, beruházó, gyártmány sem kell. A beruházásból származó pénzforgalom és felépülő ezsközök a amgyar gazdaságot gyarapítsa.

Szükség esetén külföldi mintadarab megvétele után azt magyar fejlesztőmérnökökkel kielemeztetve, alakíttatva magyar terméket kell fejleszteni - ahogy azt a japánok is csinálták anno


@Arma Gedeonka:

azért kell a TSZ (ezzel a megoldás lényegére gondolok, a a tulajdon- és egyéb jogi aspektusai nem kell hogy pont ugyanazok legyenek), mert minden nadrászíjparcellára

NEM LEHET

modern technikát venni, ha meg nincs valamiféle szabályozást biztosító formális közösködés, akkor az irigy paraszt egymással fog kibaszni - ugyanis legyün tisztában az emberi vonatkozásokkal is, mert az bizony befolyásoilja a gazdasági eredményeinket

Egyébként amit itt levágtál most Gedeon, az elkeserítő: lehet ilyen faszságon vitatkozni de közben felkopik majd az állunk, az meg szép lesz ha minden nyúlfarktelket majd két lóval szántanak.
A TSZ az termelő szövetkezet. Ez még nem kell, hogy a magánföldtulajdon megszűnésést jelentse.
Lehet akár TSZ ZRT-t is alapítani.

 Na, két dolog történt velem a héten. Egyrészt a szlengbologon, meg a tardablogon lógtam, másrészt meg ide is írni kéne valami tudományosat, kitekintőset, nem gyurcsányozós, szélesezős, cigányozós belpolitika sárrohasztásososat. Hanem valami emelkedett európait, amivel a…..
Perecz úr 2009.02.19 12:14:42
@Zigomer Trubahin:
az igénytelen cigány vartyogás az még nem szleng
Perecz úr 2009.02.19 12:31:16
@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál:

egyiket sem szoktam használni


annál igényesebb életet élek és
igényesebb társaságot válogatok magam köré,
minthogy ilyen szavakra szükségem lenne a napi kommunikációban

  Élvezzük, egyelőre még kimondottan élvezzük a magyar váteszek megmondását, a kérdés az, vajon mikor válik a dolog dögunalmassá? Valószínűleg akkor, amikor a lényeglátók mindig új alréteget feltáró mélyreható munkásságához hozzávesszük a korábbi…..
Mióta az előző posztot megírtam, haladtak az események: "természetesen" rossz irányba, a konfliktus kiszélesedése felé.Izrael egyre több háborús bűnt követ el, és a szárazföldi csapatok behatolása semmi egyébre nem jó, mint a civilek megfélemlítésére, esetleg…..
Perecz úr 2009.01.30 19:22:34
@okker zokni:

Hitler se mndta, hogy "mi vagyunk a nácipárt. táborokba zárjuk a zsidókat, a buzikat, a komcsikat. csatlakozz!"
Perecz úr 2009.02.03 04:50:22
@terembura:


Tévedésben vagy:

"Nem specifikusan zsidó dolog, általános emberi. Mindenki azt szereti, ha a bűn elnyeri büntetését."


1. kérdezd meg jogászdoktor barátodat a büntetés "működéséről": annak, hogy a károsult fél elégtételt érez(-e vagy esetleg nem is), legkevesebb köze sincs a formális büntetéshez
illetve magának a formálisan meghozott büntetésnek - de még a rossz gyereked privát megbüntetésének - sincs semmi köze a bosszúhoz


2. ellenben a zsidó az egytelen kultúrkör mely történelmi hagyományában formalizálja és legitimizálja a bosszú intézményét a szemet szemért fogat fogért elvvel -

no ez olyasvalami, ami a zsidókon kívül itt a mediterráneum és tégabb környezetében egyetlen más népnek/kultúrkörnek sem sajátja

(tudom létezeTT vendetta, de nem volt írott törvény)

Perecz úr 2009.02.03 05:07:28
@Molnargoreny:

"A cigányügyek és a zsidóügyek sehogyan nem rokoníthatóak."

Tévedsében vagy:

A cigányság a kultúrá(latlanság)a, igénytelen és bűnöző életformája + erős rasszjegyei okán a könnyen kipécézhető "gyenge láncszem". Ha a cigányok megbuknak, magukramaradnak (kultúr)harcukban a - részükről már tudatosan - szintén kevéssé aszimilálódni akaró, antropológiailag kevésbé elkülöníthető kedvenc zsidóid.

Amúgy pedig:

egy idegen - és annak maradni is akaró * - nép felülreprezentációja a társadalmi élet szinterein és szerepköreiben (pl. média) semmivel sem jobb, mint egy másik nép felülreprezentációja a bűnözésben.

* a kettős identitás főleg egy erős törzsi kultúra mellett egyszerűen pszichológiai képtelenség - vagy szimplán ocsmány hazugság
 Bár meglehetősen szkeptikus vagyok a Publius Hungaricus által vízionált tisztítótüzet illetően, a magyar apokalipszis nem is nagyon kezdődhetne mással, mint egy/több Tesco bezárásával. Sarkadon nem elképzelhetetlen ez a rendszerváltoztatás óta példátlan lépés: annyira…..
A szerző egy amerikai republikánus héja, akinek később már a republikánusság is túl puha volt, így önálló (eleve reménytelen) politikai próbálkozásba kezdett, és a Reform Párt elnökjelöltjeként kísérletezett, ha nem is a nyeréssel, de legalább a figyelemfelkeltő…..
Perecz úr 2009.01.29 16:14:49
@tita:

van egy NATO-tanulmány, amit egy katonaismerőstől kaptam, ami európa klímájának alakulását elemzi 2015ig és e szerint legkiegyenslyozotab időjárás még minidg nálunk lesz a nagy veszélyt az ár- és belvizek jelentik meg a az európa egyéb tájairól jelentkező bevándorlás

ez a dokumentum kint volt a neten is de vagy 2 éve levették

Perecz úr 2009.01.31 19:48:54
@Arma Gedeonka:

obama sajnos valószínűleg kb annyira lóg ki a barncsból mint az anthraxporos colin powell

No, akkor folytassuk a Gede testvérek egy másik kiadványával. A címben szereplő könyv megint egy történészi mű, amely arról szól, hogy a II. világháború után a németeknek gyorsan és rövid úton visszaadták a holocaustot. Méghozzá nem is csupán a szovjetek, hanem az amerikaiak…..
Perecz úr 2009.01.30 03:35:20

az baráti USA katona barátian erőszakolja meg a barátian hódoltatott baráti országot


Sex Among Allies
Military Prostitution in U.S.-Korea Relations
by Katharine H. S. Moon
Publisher: Columbia University Press 1997 | ISBN: 9780231106436 | 336 Pages | PDF | 2 MB


depositfiles.com/en/files/0y6j5oiv0


This book gives an excellent history of US-ROK relations re: the US military troops in S. Korea. It also gives a vivid and detailed snapshot of the harsh, and sometimes brutal and tragic lives, of military prostitutes in the "camptowns." And finally, it provides international backdrop, context and setting of the Nixon doctrine, S. Korea's regime during the 1960's and 1970's, and aspects about the political economy.
Blogcsúcs, ahol a díszvendégek nem is bloggerek. A magyarságról, annak megéléséről történő elmélkedés, ahol a főasztal szendvicsében két történész szikkadt félzsemléje között egy pszichiáter a párizsi. Ez ma a "konzervatív" gondolat. Érdekes. Ha Horthy Szegeden…..
Ez nem egy kézilabdameccs végeredménye, bár az is lehetne. A hét végén (talán szombat éjjel, de meglehet, hogy vasárnapi hír volt) sokat hallgattam az InfoRádiót, és épp arról volt szó, hogy eddig ennyi ember fagyott halálra a két országban. (Bocsánat, nem keresgélem ki a…..
Perecz úr 2009.01.20 15:43:19


www.youtube.com/watch?v=FABqq_jjRRo

itt vannak azok a művelt, emberséges haverjaid donga
Perecz úr 2009.01.20 15:50:18
@Donehogawa:

de tehet: megkereshetné az igazi hazáját ahelyett, hogy a "fentebb stílt" a mucsai magyarokra pazarolja
Perecz úr 2009.01.26 04:49:44

@Donehogawa:

@mavo:


A vége nagy baromság lett, Donga. A magyar gyereknek ki ad több pénzt, ha jobban tanul?
Legfeljebb a szülei.

A cigánynak fizesse az egész ország?
Csak a cigány legyen jobb teljesítményre ösztönözve jutalmazással?

A cigányok iskolatámogatását kössék a teljesített évhez. Minden évfolyamért csak egyszer kaphasson támogatást. És nem pénzzel kell ösztönözni, amit a putriba visz haza

HANEM ki kell emelni a putriból, kollégium tisztességes étkeztetéssel és tanuljon.

A tanterv meg neveljen magyarságra és legyen tisztességes magyar állampolgár a purdé.