Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M.J

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A harmadik nap (főleg) eleje már nem volt annyira pozitív. Nem keltem annyira boldogan, és az a tudat, hogy egy 8:18-kor induló buszt még el kell mindenféleképpen érni, sem hívogató. De elértük simán a buszt. Aznap Sümegtől az autóig akartunk eljutni (23 km). Leszálltunk Sümegen a buszról, és…..
A második napon folytatódott a kirándulásunk. Már hét előtt felkeltünk, hogy Káldra jussunk el. Igen, szerintem is furcsa, hogy nem egyenesen, hanem ide-oda mentünk, mint a veszett egerek. Az elindulás egy jó óra múlva jött össze, mivel anyuék elmentek a Lidlbe és csak utána reggeliztünk. Az autóval…..
Bevezetésképpen elmondanám, hogy én és apukám még 2015-ben kezdtük a kéktúrát. Az elhatározás hamar elveszett, de a felét megcsináltuk. Anyu ez év januárjában kezdte és most már csak három nap hiányzik neki. Ja, és nekik ez lesz a harmadik teljesítésük nekem pedig a második (ha a babaként, nem járva…..
Terv: Répáshutáról Bükkszentkereszten át Tapolca (és Tapolcán odaadjuk a kulcsot a vendéglátóknak), aztán haza vonattal. 21-23 km. Hamar elindultunk a szállásról, és 1 óra gyaloglás után a Hór völgyébe érkeztünk. Két perc gyaloglás után egymás után hat farönkön kellett átmásznunk, úgy, hogy…..
Terv: Bélapátfalváról, az Istállóskőn át Répáshutára érkezünk ahol egy ismerős nyaralójában alszunk. Reggelire kalácsot és kakaót ettünk, de nagyon hamar indultunk el. Mivel ezt útvonalat már anya töbször én pedig kétszer is megjártam, így elveszésről szó sem volt. Több túrázóval is találkoztunk és…..
Terv: Pihenünk egyet, kószálunk Egerben, Bél-kő megmászása, Reggel kilencig nem jöttünk ki az apartmanunkból, anyu kimosta a ruháinkat, reggeliztünk. Tíz környékén jött egy kéktúrázó srác pecsételni, és vele beszélgettünk egy órát. Ahogy elment a túrázó azonnal leszakadt az ég és másfél óráig…..
Terv: Végül úgy döntötünk, hogy Bélapátfalváról Szarvaskőn át Sirokra érkezünk. 24 km. Elég kényelmesen keltünk, vajas kalácsot ettünk reggelire egy kis kakaóval. Mivel a vendégházat is érintette a kék, ezért azon indultunk el Szarvaskő felé. Szerintem picit túlzás, hogy 10dkg vaj 580 forint…..
Terv: Parádfürdőről Recsken és Sirokon át a bátori elágazásból busszal megyünk  Bélapátfalvára, ahol a Telkessy vendégházban alszunk. 8:10-kor indultunk, a Parádrürdőt és Recsket összekötő fóúton, mert nem volt más lehetőségünk. 1 óra gyaloglás után egy Coopban vásároltunk be kenyeret vajat stb.,…..
Terv: Mátraszentistvánról Galyatetőn át Parádfürdő vagy Recsk, 26-28 km. 8:10-kor indultunk el a Gyopár vendégháztól, ahol a szokásos vajaskenyér kombinációt reggeliztük. A kéken haladtunk felfelé egy két órát, hogy odaérjünk Gyalyatetőre. Ott megnéztük a kilátót, gyönyörű a kilátás. Amikor…..
Terv: Bableves csárdától Pásztón és az Ágasvári túristaházon át Mátraszentistvánon alvás a Gyopár vendégházban. Reggel nagyon  hamar kb. hatkor keltünk. Apu letett minket a Bableves csárdánál és ő is Pásztón át ment Pestre. Tíz métert se mentünk még, és már akkora sáron kellett átmenni, akár 1 kiló…..
Terv: Behozzuk magunkat, Szandaváraljából indulva a Sasbérci kilátón át Bokor és onnan Cserhátszentiván. Kis plusz: anyuék megmutatják Hollókőt. Apu a kocsival jó sok dolgot hozott, de mi rggelire vajaskenyeret ettünk. Kirándulni csak 9:30-kor tudtunk, mert sok idő odaéerni. A kéken indultunk el,…..
Terv: Mivel Alsópetényben hagytuk tegnap abba, így autóval vissza Alsópeténybe. Romhányon, Kétbodonyon és Becskén át Szandaváralja, 28 km. Apu akár néhány nap erejéig, de be akart szállni a túrába. Nekünk ez nagyon jól jött, mert csak Cserhátszentivánban volt szállásunk és apa úgy is kocsival…..
Terv: Nógrádból, Szendehelyen, Katalinpusztán, Ősagárdon és Romhányon át Szátok. Alvás a régi barátoknál. 25-26km. Reggel gyönyörű idő volt. Anyu korán elment boltba venni valamit, a reggeli ismét nagyon finom kalács és kakaó volt. Nem is tűnt esősnek az ég, de mi a biztonság kedvéért a nejlont is…..
Terv: Márianosztráról Kóspallagon és Szokolyán át Nógrád, 28 km. Anyu hatkor kelt és kiment a boltba venni valamit, pont akkor keltem, amikor visszaért. A reggeli kalács és kakaó volt. Mivel egész éjszaka és most is esett, nem tehettünk mást, esőben indultunk el 8:15-kor. A Márianosztrai kálváriát…..
Anyukámmal (Makk Zsuzsannával) egy pünkösdi túra alkalmával Budapestről-Esztergomba és vissza túráztunk. Kb. 58 kilométert tettünk meg két nap alatt, és eközben jött az ötlet: mi lenne, ha a nagymamától (Esztergom-Kertvárosból) egészen Miskolc határáig gyalogolnánk. Megcsináltuk. Hát nem mondom,…..
A kirándulás szó hallatán egy ember a fél órától max 3 óráig tartó sétálásra gondol, ebben a blogban viszont nem ilyen sétálásokat fogok leírni, hanem több napos kirándulásokat vagy több órásokat (pl.:7-8 órásokat). Itt megtudhatod, hogy az adott helyen mik a látnivalók, hol érdemes aludni (nekem mi…..