Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biroaniko

59 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy fordulhatott ekkorát a világ? Hogy lett az értéktelen, üres celebekből követendő példa? Ők azok, akik soha semmilyen értéket nem teremtettek, nincs egy önálló gondoltuk, amihez kapcsolódni lehetne. Ellenben sokat tudnak beszélni a semmiről, vagyis önmagukról, az "énidőről" a "minőségi időről",…..
biroani Ha tudtam volna... 2024.02.27 09:30:53
  Ha tudtam volna, hogy ennyi csak az Élet, Hogy szitakötő szárnyán észrevétlen surran, Hogy átlátszó, mint a vízcsepp az út porán, mely Kiszárad nemsoká... Nem tudtam. Tudhattam volna!   Ha hallgattam volna a Bölcseket,  Kik ezredévek óta verselik, Mutatják, tanítják, mennyit érsz,  Mi…..
Tulajdonképpen szeretem az embereket, amin néha magam is elcsodálkozom, tekintve, hogy  annyi csalódás ért főként az utóbbi pár évben, hogy akár utálhatnám is úgy en bloc az emberiséget. De nem, nem adom fel, nem akarom, hinnem kell, hogy egyszer vége lesz az önző, egoista, agresszív, eldurvult…..
Kiborult a bili, a köztársasági elnökasszonynak távoznia kellett a posztjáról, ahogyan a kegyelmi kérvényt benyújtó volt igazságügyi miniszterasszonynak is, minden megbízatásából. Most ők vitték el a balhét, ők a feláldozhatóak. Nem vagyunk naivak, nyilván nem az ő ötletük volt kiengedni egy…..
Örök kérdés: Vajon a saját életünket éljük,  vagy másoknak a vélt vagy valós elvárását követjük? Nem is nagyon elmélkedünk ezen, hiszen hajt a kötelességtudat, a felelősség, ami alól nem tudunk és nem is akarunk kibújni. Néha talán  eljátszunk a gondolattal, hogy valami olyanba kezdjünk, amiről…..
biroani Nyelvünk is változik 2024.01.14 15:53:51
  Szép nyelv a magyar, egyedi, ősi. Ahogy minden más nyelv is szép és ősi, hiszen általa az emberek megértik egymást sokezer éve. A nyelvek az idővel,  korokkal együtt lassan, vagy újabban már nagyon is gyorsan változnak, új szavak, kifejezések keletkeznek, idegen kifejezések illeszkednek a…..
Nem véletlenül sikerült fergetegesre ez a sitkom: ugyanaz a Martha Kaufman jegyzi, mint aki a  Jóbarátokat. Matthew Perry tragikus halála kapcsán milliók döbbentek rá, mennyire fontos sorozat volt a Jóbarátok, mennyit adott szinte mindenkinek a nagyszerű színészekkel, akiket a szívünkbe zártunk,…..
biroani Mattyew, Ég veled! 2023.10.29 11:30:03
Ma reggel az első hír, amit olvastam, Matthew Perry tragikus halála. Nem olvastam még semmilyen más visszaemlékezést, sajnálkozást, sajtóhírt, csak a puszta tényt, hogy elhunyt. Ledöbbentem. Meglepetésemre hirtelen elkezdtek ömleni a könnyeim, mint a záporeső és perceken át sírtam. Közben nem…..
Mindenki idegben van. Már ahogy kilép az ember a lakása ajtaján felkészülhet rá, hogy valahol valamilyen atrocitás éri, ezért alapból felveszi a támadóállást. Én meg naivan mindig azt hiszem, ha kedves vagyok, mosolygok, néha kicsit még vicceskedek is ott, ahol éppen dolgom van, veszik az emberek a…..
  Objektív önértékelésre van szükség Nincs mese, előbb-utóbb mindnyájunknak szembe kell nézni az idő múlásával és ilyenkor érdemes számvetést készíteni arról is, hogy  megfelelően haladunk -e az életünk ránk kiszabott út- és idővonalán.  Nem akarok senkit stresszelni, de napról-napra fogy az…..
Elég fiatalon kezdtem a vállalkozást, mikor még javában benne jártunk az úgynevezett szocializmusban, de már fel-felcsillant valamiféle reménység, hogy egyszer annak is vége lesz. Addigra már mindenki felfedezte magának a megfelelő kiskapukat, széles körben kialakultak a boldoguláshoz szükséges…..
Meghalt egy tehetséges fiatal sportoló, Suhajda Szilárd. Megfagyott  az Everest csúcsához közel és segíteni sem lehetett rajta, hiába indultak a serpa mentőegységek, esélytelen volt őt életben találni. Ma végleg feladták a keresését. Nemcsak a családja aggódott érte napok óta, de mi is, mindnyájan…..
Szokások és változások a divatban Igencsak megváltoztak az öltözködési szokásaink is, mint minden más az életünkben.  Az biztos, hogy a huszonegyedik század teljesen más, mint eddig bármelyik korszak az emberiség történetében. Megérkeztünk a múlt század sci-fi fantáziák íróinak világába. Az idő is…..
biroani Az élet értéke 2023.04.17 16:06:11
Múltkor írtam egy esszét a szerencsétlenül járt fiatal hegymászóról, de még mindig nyugtalanít, él bennem a történtekkel kapcsolatos kétely, pedig már rég kikerült hír az érdeklődés középpontjából, a szenzációhajhászó média cikkekből.  Hős volt vagy felelőtlen? Egyértelmű, hogy nagyon is tisztelem,…..
Mindenki szereti a Húsvétot, hiszen van,  aki Jézus feltámadását ünnepli, a gyerekeknek ez tulajdonképpen a Karácsony II, (van csokinyuszi és ajándék) de azért is szeretjük, mert ez már tényleg a tavasz, bármilyen hideg is az idő jelenleg. (Közben most, míg ezt írom, váratlanul kisütött a nap!…..
Pörgetem a Netflix és az HBO Max műsorkínálatát, mert néznék valami jó kis sorozatot, olyat, ami kikapcsolja az agyamat, de mégsem túl bugyuta, talán még szellemes is és nem hosszú részekből áll. Bele-belenézek egyikbe-másikba, nem az igazi egyik sem. Túl sok az erőszak, idegesítően sok az öncélú és…..
biroani Álom. álom... 2023.03.21 08:26:13
Álmodozás, vagy álom? Igaz, hogy megálmodjuk a vágyainkat? Vagy inkább csak álmodozunk róla, elképzeljük, mi lenne, ha... A köznyelv mégis  álmoknak nevezi azt, ami igazából az éber  fantáziánk szülte vágyálom, amit mi magunk hozunk létre, kedvünkre, kockázat nélkül eljátszadozva vágyainkkal. Az…..
Minap az egyik barátnőnknél jött össze a csapat, vagyis mi hárman lányok.  Régi jóbarátnők vagyunk, de  elég ritkán tudunk találkozni. Örültünk egymásnak (és Micikének, a cicusnak, "aki" szintén részese szeret lenni a találkozásainknak). Letelepdetünk a nappaliban a kanapéra, kitöltöttük a finom…..
2022.december 31!   Ma végre búcsút vehetünk ettől a rémes évtől! Nem fogjuk megsiratni. Ami sok rossz az idén történt nemcsak nálunk, de az egész  világon, azt  mielőbb el kellene felejteni!  Ez az elmúlt év - 2022 -  a kukába való! Ha elfelejteni nem is fogjuk, mert kitörölni nem lehet a múltat,…..
biroani IDŐ ÉS GRAVITÁCIÓ 2022.12.10 12:01:18
 A földi létünket két alapvető törvényszerűség határozza meg, melyek a jelen tudásunk szerint megváltoztathatatlanok.  Az IDŐ és a GRAVITÁCIÓ.  Ha megváltoztatni nem is tudjuk, de legalább képesek vagyunk mindkettőt mérni.  Az  idő órája megállíthatatlanul ketyeg, halad előre,  visszafordítani,…..
Még most is, évtizedek elmúltával is érzem, ahogy ég az arcom a pofon után. Emlékszem, annyira váratlanul ért, hogy megszédültem. Hatalmas pofon volt, nemcsak egy kis meglegyintés, hanem erőből adott. Apuka száraz, kérges tenyere kőkeményen csattant az arcomon. Nyolc-tíz éves voltam, amikor…..
Azt már igazolta a tudomány is, hogy az idő tényleg úgy működik, ahogy érezzük: egyszer végtelennek tűnően vánszorog, máskor olyan gyorsan száguld, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Pedig az óra ugyanannyit mutat. Létezik tehát a szubjektív idő. Mi ezt már rég tudjuk. Gyerekként a nyári szünidő olyan…..
biroani Lány a parton - novella 2022.11.08 12:11:36
Azon a novemberi vasárnapon a szokásosnál is korábban sötétedett. Egész nap borús, viharos volt az idő, kitartóan esett. Mintha a tél tartana elrettentő bemutatót az eljövendő hónapok időjárásáról. A jeges szél vadul dobálta a hullámokat a Dunán, fáradhatatlanul csapdosta a rakpart kövét. A…..
biroani Halottak napja 2022. 2022.11.01 09:19:34
Ma emlékeznünk kell rájuk. A szeretteinkre, a számunkra fontos emberekre, akikkel már nem oszthatjuk meg a gondolatainkat, többé nem ölelhetjük át őket. Előbb-utóbb elmúlik az a kivételes és szerencsés állapot az ember életében, amikor még nincs kiért kimenni a temetőbe. Mikor még élnek a szüleink,…..
Mi lett a kedves, segítőkész, udvarias magyar emberekkel, eltűntek? Elfelejtettünk mosolyogni? Ez nem csak az én észrevételem, erről panaszkodnak külföldi barátaim is. Imádtak Magyarországra jönni, bennünket tartottak az egyik legkedvesebb, legbarátságosabb népnek. Pár éve már nem ezt gondolják…..