Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szivarvanylo_sunfereg

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vibroakusztikus hangterápiás matrac. A mindig kísérletező Zeisig találta ki, alvási zavarokkal küzdő szülei számára. Ultra-alacsony frekvenciák másszák meg a tested, jobban leszel, jobban alszol. Valami ilyesmi. Tervben van egyébként egy hordható mélynyomós gönc is. Csuda. Közben meg amúgy egy…..
Kozmikus súllyal terpeszkedő doom, csak éppen gitárok helyett szintikkel. Ha a Stars of the Lid rettenet rosszkedvvel ébredt volna, vagy John Carpenter a Sunn O)))-val turnézna. Gyönyörűszépséges úthengerek. Plague Notes, Unnamed, Unknown, A Finger Dragged Through Dust by My Heart, an Inverted…..
A női vokálos doom metalos olasz Messa gitárosát megcsapta az americana szele és olyan blues albumot rittyentett össze tavaly márciusban, hogy azóta sem tudtam semmit annyit hallgatni. Éljen a mocsárkirály! Swamp King by Little Albert..
Egyszemélyes vámpírúr Washington állam erdeiből, aki úgy teszi teljesen magáévá a raw black szalmonella-nyers hangzását és az atmospheric black 10+ perc hosszúságú tételeit, hogy közben mégis tud a végeláthatatlan reszelés helyett riffeket sőt, urambocsá’ dallamokat is írni. A tovább után beraktam…..
Tukkó paraszt hardcore és dögbűzös death-doom keverékét tolja a japán Kruelty tavalyi debütjén. Néha a szomszéd próbateremből behallatszik egy-egy szólófoszlány, csak hogy ellensúlyozza a tömegverekedésre teremtett breakdownokat. A Dying Truth by KRUELTY..
Amennyire katasztrofális év volt 2020 az emberiségnek, annyira termékeny volt a súlyos zenék világában. Én személy szerint rég nem éltem ennyire izgalmas időszakot, ahol hónapról hónapra követték egymást a bitangnál is bitangabb nyomasztások. Az igazán meglepő pedig az, hogy egy holland úr, bizonyos…..
Mondanám, hogy a The Body ehhez képest elmehetne gyerekmesék aláfestőjének, de azt hinnétek, nagyot akarok mondani. Pedig ez tényleg olyan, mintha Chip Kingék az Anaal Nathrakhkal, a Dragged into Sunlighttal vagy mondjuk a Gnaw Their Tonguesszal álltak volna össze. Istentelenül erőszakos, kaotikus,…..
Egy amcsi drón-noise zajász, aki Gog néven is jó nyomasztóakat szokott duruzsolni, a kilencvenes években egy olyan jótékonysági szervezetnek dolgozott, amely a kábítószer ellen folytatott háború jogtalanul vagy legalábbis igazságtalanul elítélt áldozatainak megsegítésén fáradozott. A munka során…..
Ha szeretnéd elérni ugyanazt a lelkiállapotot, amibe a hírek félórás olvasgatása/hallgatása taszít, de anélkül, hogy a passzív ülésen és lelki vérzésen kívül bármit tennél érte, pattinstd be ezt a remek húszperces ipari doom művet és zokogj. Author & Punisher és The Body híveknek kötelező. All…..
Könyörtelen, szaggató, karistoló harsh noise előrevetítése annak a jövőnek, amikor az antibiotikumok végképp hatásukat vesztik majd és egy egyszerű vágás vagy szúrás elfertőződése is újra egyet fog jelenteni a halállal. Az igazi borító a mögöttes tartalommal Zuckerberg miatt a tovább után. I Hope…..
Hosszas, duruzsuló drónfolyam. Táncolható techno-gerincre fűzött éles zaj. Hardstyle-ütemekre felhúzott kísérleti szétesés. És a végén egy sistergő-világégő Lingua Ignota-szerű égbekiáltás. Felzaklató, szép, keserves kísérleti duó a szabadság földjéről. The Hissing of a Paper Crane by Azar Swan..
Egy 39 perces, megszakítás nélküli blastbeat. Mindent felrúg, mert most lőtte be magát valami húsevő dizájnerdroggal egy patkányszaros, vértől ragacsos pincében. Gyomorból bőg hozzá vagy két tucat csuhás forma, és minden tizedik másodpercben valaki belerúg a basszusgitárba. Csak egyben, nagy…..
A luxemburgi Jérôme Reuter már 15 éve ad ki Rome néven albumokat, amelyeken rendszerint olyan témákat boncolgat, mint a történelem, zsarnokság, nosztalgia, eszmék, erkölcs és egyéb könnyelműségek; mindezt elképesztő szövegírói, tulajdonképpen költői tehetséggel, akusztikus gitárok, hangminták és…..
Az osztrák Der Blutharsch egyszemélyes dark ambient/martial industrial projektként kezdte még '96-ban, majd az azóta eltelt huszonöt évben szépen lassan alakult át meditatív, búgó pszichedelikus rockba, nem elhagyva a kezdeti okkult hangulatot sem. Az Aluk Todolo három francia arc…..
Tigran Hamasyan örmény jazz zongorista, aki gyerekként arról álmodott, hogy thrash metal gitáros lesz, de tini korában hazájának népzenéjével is szerelembe esett, időnként pedig még bebop és dubstep hatásokat is csempész az improvizatív fellépéseibe. Az idei The Call Within című albuma egy kozmikus…..
A kísérletezős-cipőbámulós post-metalban utazó Sannhet egyik fele a karantén alatt összedobott egy nyomasztó, sötét és hideg techno kazit, ami aztán a közepétől már nem is annyira techno, mint inkább industrial és ambient. Ancient Methods-fanok és azok, akik szeretnék, ha a Vatican Shadow kicsit…..
A wombatok és dingók földjéről pedig a Temple Nightside hozta el múlt héten a déli félteke halálmetálját. Homokba temetett riffek, több torokból szimultán feltörő krahácsolás, semmiből semmibe tartó sivító szólófoszlányok és tektonikus lemezek egymáshoz súrlódása. Mondani se kell, hogy a Portal nagy…..
Az utóbbi 7-8 évben Ausztrália és Új-Zéland váltak az úttörőivé annak az irányzatnak, ami a lehető legiszaposabb, legbarlangibb, leginkább dohos kriptaszagú death metal kialakításán dolgozik. Ahogy az izlandi black metal, ez a színtér is meglehetősen belterjes, tulajdonképpen egy maroknyi ember…..
Mint sejthető, a venezuelai Cthonica első albumán nem gyermekmondókákat szedtek csokorba. A lélek megnyutatására szolgáló, egyszerű és könnyed gyermekdalok tökéletes ellenpontja inkább, amit a Szellemi Oszlás Uralkodó Szentháromságán hallunk. Már-már földtörténeti mélységekből feltörő, deathből,…..
Miután a múltkor bedobtam egy psytrance-t és black metalt házasító anyagot a Bríi képében, rájöttem, hogy nem hagyhatom ki a Mesarthim nevű ausztrál bandát sem. Kozmikus tematikájú, hagyományosabb atmoszférikus black metaljukba hihetetlen tehetséggel integrálják a különböző elektronikus vonulatokat,…..
A funeral doom koronázatlan királyai több éves közös munka után végre rászánták magukat, hogy egy teljes opuszt készítsenek az Aerial Ruin néven tevékenykedő Erik Moggridge-dzsel. Mondanom sem kell, hogy szomorú leszel. Stygian Bough Volume I by BELL WITCH and AERIAL RUIN..
Brazil sámánálom egyenesen az Amazonas mélyén lángoló máglyák mellől, ahol a helyi törzsek ismeretlen növények füstjétől megtántorodva rönkdobok primitív ritmusára évezredes nyelveken esedeznek a szellemvilághoz, majd a megnyíló kapukon keresztül egyenesen a black metal és a trance világából merik…..
Aaron Turner a megboldogult Isis énekes-gitárosa volt, de a tavaly júniusban a Dürer kistermét porig romboló Sumac élén is ő áll, és még számos projektben működik közre. 2019-ben szólókarrierbe is kezdett, rögtön két albuma is megjelent, az Interminable Conniption és a Repression's Blossom. Mindkét…..
A Blattaria a csótányok összefoglaló tudományos neve, az amerikai Manuel García pedig oly mértékű közösséget érzett ezekkel az állatkákkal, hogy így nevezte el egyszemélyes black metal zenekarát is. A kép mögött a 2014-es demo idei újramaszterelt verziója rejlik, négy tíz perc körüli számmal,…..
Piotr és bandája lassan negyven (leírom számmal is, mert ez egészen durva: 40) éve tolják a death metalt, ráadásul (legalábbis az elmúlt 15 évben) minden különösebb újítási szándék nélkül, de pont annyi tehetség és őszinteség szorult beléjük, hogy mindez tökmindegy. Más szóval: új Vader, nincs fél…..