Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e_zsolt

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legtöbben nem büszkélkedhetünk azzal, hogy olimpiai bajnokok vagyunk. Így aztán azt sem érthetjük igazán, hogy ha azok lennénk, mi vinne rá minket arra, hogy polgármesterként is ki akarjuk próbálni magunkat. Márpedig hiába az olimpiai bajnokok lakosságarányosan csekély száma, immár a második olyan…..
Kisgyerekként a nagyszüleim falusi házának tornácán rengeteg időt és izomerőt pazaroltam arra, hogy nagyapám házilag fabrikált céleszközével csapkodtam a legyeket. Egy idő után egészen profi lettem, egyre ritkábban hibáztam, mégsem éreztem soha, hogy kevesebb lett a légy. A helyzeten átmenetileg a…..
Nem mondhatjuk mostanában, hogy eseménytelenül telnek a hetek a közoktatás környékén... Épp csak elkezdődött a tanév, s máris sztrájkokról, polgári engedetlenségről, kirúgásokról, tüntetésekről hallunk. Az oktatás aktuális állapotára gondolva természetesen sokkal jobb ez a hangzavar, mint lenne a…..
Miután az oroszok háborúja harcászati szakértőkké képezte át azt a sok millió virológust, aki pár éve még csak futball szakértő volt, a vasárnapi eredmények újabb gyors váltást hoztak: hirtelen a politikai elemzők országa lettünk! Nem baj ez egyáltalán, hiszen ha szavazni jogunk van, akkor az…..
Vasárnap választunk, s mintha egyre többen döntenének a részvétel mellett azok közül is, akik eddig ritka vendégek voltak a szavazófülkék környékén. Egy demokráciában ez mindenképp örvendetes, ezért ejtsünk szót néhány olyan tényezőről is, melyekről keveset hallhatunk a kampány során, pedig kiválóan…..
Hogyan választhatnak támogatásra érdemes oldalt mindazok, akiket nem érdekel a politika, de a négyévenkénti választásokon azért hallatni szeretnék a hangjukat? Hogyan hozhatnak minél önazonosabb döntést anélkül, hogy napokra elmerülnének a közelmúlt politikai mérföldköveiben, a jelenlegi helyzetben,…..
e_zsolt 2022.03.27 20:13:17
@Nancsibacsi: Köszi, hogy elolvastad. Egyetértünk, elvileg valóban az fontos igazán, amit említesz. De ahhoz, hogy tudjam, melyik oldallal járok jobban, már eléggé bele kell merülnöm a részletekbe, s ehhez sokaknak sem kedvük, sem energiájuk. Hozzájuk próbáltam szólni elsősorban, s nem azokhoz, akiknek stabil döntésük van.
Igaz ugyan, hogy a közvélemény-kutatásokkal meglepően elegánsan lehet trükközni - s bizony vannak, akik ezzel élnek is -, néha mégis kifejezetten hasznosak lehetnek. A napokban mégis egy régi tréfás megállapítást juttattak eszembe, mely szerint a közvélemény-kutatások tökéletesen feleslegesek,…..
Az aktuális közvélekedés szerint az ellenzéki előválasztás kizárólag az ellenzéki szavazókat érinti, ennélfogva a Fidesz szimpatizánsainak semmi dolguk nincs annak még a közelében sem. Nagy részük nem is tud arról, hogy egyáltalán ilyesmi zajlik mostanában, akik pedig igen, azok jobbára elfogadják…..
Ej, igencsak felvitte az Isten a dolgát mindazoknak, akik 2022-ben Orbán Viktort buktatnának... Nem csak azért, mert végre beleszólhatnak, ki szálljon majd ellene ringbe, hanem azért is, mert nem kevesebb, mint öt jelöltből választhatnak gladiátort! Na de mennyire öt az az öt, s ha mégsem öt, akkor…..
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
A legsikeresebb emberekre, vállalkozásokra, sőt országokra egyaránt jellemző, hogy az őket érő csapásokat nem csupán a lehető legkisebb veszteséggel élik túl, hanem az esetleges fejlődés lehetőségét is képesek meglátni az adott helyzetben. A koronavírus-járvány egyértelműen egy ilyen szituáció:…..