Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magdi Különvéleménye

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok egy nagy focihívő, még így EB időszakban is csak annyira sandítok az eredményekre és a hírekre, amennyi ahhoz kell, hogy fociőrült kollegáimmal minimális kommunikációt tudjak folytatni a reggeli kávé mellett az előző napi eseményekről.   Na így esett, hogy véletlenül belebotlottam…..
Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel, de azt vettem észre mostanában, hogy minél jobban elmerülök egy-egy témában, annál jobban rádöbbenek, hogy sokkal bonyolultabb, mint amilyennek elsőre látszik. Laikusként, vagy fél laikusként olyan könnyű megmondani mindenről a frankót, de aztán a témában mélyebbre…..
Rettegek, irtózom minden orvosi témától, képes vagyok elájulni egy sima vérvételtől és évekig halogatni az esedékes tetanuszoltást. Tudom, hogy mindez irreális, de ez van. Ilyen előélettel a dokim közölte úgy egy hónapja, hogy hát azért eléggé szükséges lenne egy aprócska műtét, semmi komoly és…..
Ma teljesen véletlenül elém került egy teológusból politikussá avanzsált úr tollából kikerült írás, és végigolvasva az irományt, erőteljes ellenvélemény formálódott meg bennem a téma kapcsán. Lehet hogy nem lesz népszerű ez a vélemény, lehet vele vitatkozni, de én ezeket a nézeteket…..
Bizonyára te is, aggodalommal figyelted az elmúlt hét eseményeit és elgondolkoztál azon, hogy az indexszel történtek után mi lesz a blog.hu-val, mi lesz a blogoddal. Ennek kapcsán szeretnénk pár infót megosztani veled. Azért gondoljuk, hogy erre szükség van, mert az Index.hu szerkesztőségének…..
Ezúttal Duncsák Krisztinával ismerkedhetünk meg, aki tankönyvi példája annak, hogy hogyan élj meg a jég (jelen esetben az óceán) hátán is, ha vagy olyan kalandvágyó, hogy külföldre költözz.   Krisztina, már nagyon régóta élsz Portugáliában, a családoddal együtt. Meséld el kérlek, hogy kerültetek…..
  Ma egy régi gyökerekkel rendelkező család egyik legifjabb tagjával ismerkedhetünk meg, Szabó Tündével, aki az évszázados múltra visszatekintő Bajnóczy Pince vezetője.   Tünde, ez a borászat az 1920-as években indult útjára. Mit lehet tudni a történetéről? Dédapám Bajnóczy István 1928-ban…..
Nemrégiben Molnár Mónival készült interjú kapcsán szó esett a portugál csempéről, azaz azulejo-ról, ami Portugália egyik leglátványosabb jellegzetessége. Megtalálható a épületek homlokzatán, belső terek díszítésénél, és egyedi formákban faliképek, utcadíszek, sőt, utca névtáblák és házszám táblák is…..
A következő interjú Molnár Móni (Momó) selyemfestővel, ékszerkészítővel és művészetterapeutával készült, akit néhány évvel ezelőtt Portugáliában ismertem meg, ahol egy selyemfestő tanfolyamán vettem részt. Móni, elég kétlaki életet élsz, Magyarország és Portugália között, kérlek meséld el, hogy…..
Törzsgyökeres soproniként még így a világ végéről is megfordulok időnként Sopronban, így akadtam össze Mucus Gabival, az Édes kert tulajdonosával, aki az új helyén is próbál minden igényt (cukrászatit) kielégíteni, „mindenmentes”, nyers és sült vegán édességektől a tej és cukormentes finomságokon át…..
Ma Sóthyné Irénnel beszélgetek, aki úgy tartja, hogy a szövés jó bánatra, örömre, hidegre, hóra, esőre, és szakkörösei szerint úgy tud beszélni a szövésről, hogy akinek nincs keze, az is megtanul szőni! Kedves Irén, miért pont a szövés? Gyerekkoromban Debrecenbe láttam először, már akkor…..
A stressz szinte „normális” velejárója az életnek, jelen van a mindennapokban, szinte nincsen olyan felnőtt ember, aki naponta legalább egyszer fel ne sóhajtana, hogy de stresszes az életem (ha mégis, kérem jelentkezzen, hogy megkérdezhessem hogy csinálja!) De lássuk csak honnan is ered ez a…..
Azt hiszem, hogy ez egy igazán rendhagyó könyvajánló lesz a részemről. Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok az az elmélkedős, meditálós fajta ember, sem spirituális, sem semmi hasonló. Még jógázni sem szoktam, pedig állítják, hogy jót tesz a stresszes idegeknek. Az pedig, hogy a könyv elején Paulo…..
Lelkizóna Hogy kell unatkozni? 2020.06.15 00:03:00
   Igen, egészen komolyan kérdezem, hogyan kell? Pontosan azért, mert szeretnék egy kicsit unatkozni, csak úgy néz ki, elfelejtettem, hogyan is kell azt csinálni. Nem, nem tegnap felejtettem el, valamikor sokkal régebben kopott ki belőlem ez a tudás. Azt hiszem tizenhat lehettem, amikor, úgy…..
Magdi Különvéleménye 2020.06.21 22:54:45
@lényeglátó: De a játszó gyerek sosem unatkozik! Látom, mert kettő is van! SOSEM unatkoznak! Mindig foglalkoztatja őket valamit. Soha nincsenek abban a dilemmában, hogy mit kéne csinálni. Elfoglalják magukat! Szerepjátékot játszanak, legóznak, rajzolnak, elmerülnek a fantázia világában. NEM unatkoznak! Mert megtanítottuk őket játszani, érdeklődni, élni. Annál szomorúbb látványt nem nagyon tudok elképzelni, amikor egy gyerek egy jól felszerelt játszótéren unatkozik!
Erika, talán 20 éve ismerjük egymást, keresztszemes hímzés köreiből. Időközben gyönyörű munkáidat láttam kötés műfajában, nagyon jól fotózol és….amit végül a hivatásod lett, olyan gyönyörű természetes összetevőkből álló szappanokat készítesz, hogy kis híján megszólalnak! Hogy választottad a sok…..
Ez a 2009-es film számomra amolyan örök klasszikus a vígjáték kategóriában. Ha könnyed, de tartalmas kikapcsolódásra vágyom, szívesen újranézem bármikor. Egy nagyon jó technikai ajánlót találhattok itt: https://transfesser.blog.hu/2011/08/25/egek_ura_up_in_the_air_2018 úgyhogy én inkább azt osztom…..
Bori, áruld el nekem hogy hogy a csudába lesz egy hosszú éveken át kormánytisztviselőként dolgozó nőből keramikus!? Hogy volt bátorságod egy ilyen hatalmas változáshoz? Mindig is megvolt bennem az újrakezdés elszántsága, a szorosan hozzá tartozó lelkesedéssel együtt. Tudatosan akartam váltani, és…..
Aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy az önfejlesztés terén az egyik kedvenc témám a célkitűzés. Azért szeretem, mert olyan jól kézzel fogható, nyomon követhető és egyáltalán, látványos dolgokat lehet vele elérni. Ez az én racionális kockafejemnek nagyon fontos. Nem kevés könyvet elolvastam a…..
Az ünnepi könyvhét sajnos elmarad, így ezen az úton szeretném bemutatni nektek egy kedves író barátomat, Mike Menders írót. Mykee, ha jobban utánaszámolok, nagyjából 15 éve ismerjük egymást, emlékeim szerint az NLC valamelyik fórumán akadtunk össze először. Hogy a csudába keveredik egy férfi egy…..
Hónapok óta attól zeng a világ, hogy milyen sanyarú sorsunk is van azért, mert a vírusok koronája felforgatta az egész életünket, és otthon KELL maradnunk. Nem szeretnék állást foglalni abban, hogy volt, avagy nem volt létjogosultsága a kötelező otthon maradásnak, ami nagyon sok embert anyagi…..
Ebben az interjúban Csapó Zsuzsannával ismerkedünk meg, aki a FRESHMOOD Színesítő ékszerek készítője. Nekem is van tőle néhány nagy becsben őrzött darabom.  - Ha jól tudom Zsuzsanna, építészmérnökként végeztél Győrben, és korábban „kreatív” tevékenység gyanánt gyöngyöt fűztél. Hogy jutottál el…..
Nem vagyok nagy sorozat rajongó, viszont a tánc minden műfaját nagyon szeretem, így ha az utamba akad egy „táncos” film, akkor azt megnézem. Ezt speciel egy hétvége alatt, annyira magával ragadott. A 2015-ös sorozat Sarah Hay főszereplésével egy nagyon hiteles képet mutat a balett sötét oldaláról.…..
Azt hiszem ez az egyik legnagyobb kedvencem a tavalyi olvasmányaim közül, amire véletlenül leltem rá a youtube-on böngészve szinte céltalanul, könnyed hallgatnivalót keresve valami időigényes szöszmötöléshez, ami csak a kezemet foglalja le. Ekkor bukkantam rá Pongor-Juhász Attila…..
Hadd kezdjem azzal, hogy miért hoztam létre ezt az oldalt. Azon embercsoportba tartozom, akik hisznek abban, hogy a pohár félig tele van, és egy citromból jó limonádét lehet csinálni, akkor is, ha épp a narancslé esne jobban. Továbbá abba a csoportba is, akinek minden őt érdeklő témáról elég konkrét…..