Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8proba_Kati

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A téli szünetre most is kéktúrát terveztünk. Már jó ideje kigondoltam a ránk váró szakasz logisztikáját, és leelőlegeztem a szállásokat, amivel megint kockáztattunk egy kicsit, de szerencsére nem nyeltünk be semmi durvább betegséget vagy vis majort pont a szünetre, így el tudtunk menni. Pedig…..
...Sárvári termálkristály! - szólt a reklám gyerekkorunkban, meg a reklámnak a dallama a fejünkben az elmúlt napokban, most, hogy Sárváron jártunk. Sárvárra ruccantunk ki ugyanis most az őszi szünetben, hogy megnézzük a város látványosságait, és teljesítsük a soron következő kéktúra szakaszt Sárvár…..
A lányok szerda délelőtt elmentek életük első nomád táborába, 10 napra a Bakonyba. Nagyon izgi, majd kíváncsiak vagyunk, mit mesélnek, mert még telefonon se tudunk beszélni!  Így most Viktorral kettesben maradtunk ilyen sok időre, és ez is nagyon izgi, jó rég volt már ilyen! Rögtön ki is vettünk 3…..
Előzmények itt. A harmadik napunkra azt terveztük, hogy strandolunk egyet az Athén melletti tengerparton, illetve megnézzük Pireuszt. Itt Viktor bedobta, hogy egy-két dolognak azért ő is utánanézett, itt van például a Vouliagmeni-tó, ami a központtól alig több mint egy órára fekszik…..
A "szuper" gazdasági és külpolitikai körülmények ellenére úgy gondoltuk, azért idén se hagyjuk ki a külföldi családi nyaralást, mert lesz ez még így se, meg az élet közben megy, a mienk is. A tavalyihoz hasonlóan megint egy városnézős kiruccanást terveztünk, hogy első kézből szerezzünk némi…..
Régóta vártuk a tavaszi szünetet azzal a tervvel, hogy majd egy nagyot kéktúrázunk. Mivel a Budapesthez közeli szakaszokat már keletre és nyugatra is bejártuk, ezért egynapos kirándulásokat már nehéz szerveznünk, hisz akkor elmegy a nap az oda-vissza utazgatással. Így most foglaltam is szállást…..
Év végére összehoztunk még egy kétnapos kéktúrát a Mátrában. Már jó régen lefoglaltam ehhez a szállást egy éjszakára Galyatetőn a turistacentrumban, ami jó lehetőséget kínált arra is, hogy megnézzük, változott-e valami azóta, hogy jó pár éve, amikor megszálltunk itt, elég vegyes tapasztalatokat…..
Szombaton végre megint volt egy kis időnk kirándulni, így nekivágtunk a kéktúra börzsönyi szakaszából hiányzó részeket pótolgatni. A logisztika megint kihívás volt, de végül sikerült összehozni egy értelmes útvonalat. A kisinóci turistaházhoz megy fel volánbusz Kismarosról délelőttönként egyszer,…..
Októberben is folytattuk a kéktúrát, mégpedig a 18-as szakasz nagyobb részét pipáltuk ki, azt is két részletben. Most, hogy jön az ősz-tél, és egyre távolabbi szakaszok kerülnek sorra a logisztika és a szervezés kezd egyre nagyobb kihívást jelenteni, így elég sok időt kell rááldoznom. Október első…..
Sportos saláták blogja Maratonna 2022.10.10 09:47:44
Na, hát megvan ez a maraton is, amit főképp csak amiatt a közhely miatt toltam le, hogy pont a 42. szülinapomra esett. Sajnos igencsak megszenvedtem most a teljesítést, aminek nem tudom, hogy az volt-e a fő oka, hogy betegeskedtem egy kicsit az utóbbi pár hétben, vagy hogy nem volt igazából…..
Az utóbbi hétvégéken tettünk még két rövidebb túrát a Kéken, ahogy időnk és lehetőségeink engedték. Az egyik a Zsíros-hegy - Hűvösvölgy szakasz volt, ami egy kellemes séta, kicsit meghosszabbítva a vasútállomásról az indulási pontba való eljutással. Jó volt ez a rész is, bár annyira sok újdonságot…..
Előzmények itt Hétfőn reggel szokás szerint gyorsan bevásároltunk a Kauflandban, és megreggeliztünk a hostel közös konyhájában. Ezek a konyhabeli étkezések is emlékezetesek maradnak amúgy, mert itt is jó kis multikulti feeling volt végig, ahogy a franciákkal, olaszokkal, ázsiaiakkal tülekedtünk a…..
Az idei nyárra két kiruccanás volt tervben: az egyik egy vízitúra a Tiszán, a másik pedig egy berlini utazás. Mindkettőt még hónapokkal ezelőtt, február-március tájékán foglaltam le, nem látva előre se az orosz-ukrán háborút, se a gazdasági gebaszt. A vízitúráról jött is a hír júniusban, hogy…..
Bejártunk két újabb szakaszt az utóbbi pár hétben, méghozzá a Dorog-Piliscsaba útvonalat, illetve a Nagyvázsony-Úrkút részét a 7-es szakasznak. A Dorog-Piliscsaba azért jó, mert ennek kivételesen tökjó a logisztikája: az angyalföldi vasútmegállóval mind a rajt, mind a cél összeköttetésben van, az…..
Kéktúrázgattunk is az utóbbi hetekben, ahogy időnk engedte. Az Úrkút-Városlőd szakasz mellett két, Budapesthez közeli részre jutottunk el mostanában, így nemrég kipipáltuk a Rozália téglagyár-Dobogókő és egy kis részt leszámítva a Hűvösvölgy-Rozália téglagyár szakaszt is. Bár már sokszor jártunk…..
Idén is voltunk a Kinizsin, most tesóm-én felállásban. Ami a felkészülésünket illeti, azt csúcsra járattuk... Tesóm a 3 hónapos Bálint melletti éjszakázásokkal, egy teljesen új, ki se próbált nullkilométeres cipővel, a lakásfelújítás során adódó munkálatokkal és sittes zsák cipeléssel készült, én…..
Eredetileg még az őszi szünetre terveztük, de akkor a covid miatt nem jött össze, szóval most pótoltuk a kiruccanásunkat Nyíregyházára. Korábban csak átutazóban jártunk itt, de nem voltunk még például a Nyíregyházi Állatkertben sem, ami elég nagy királyságként van beharangozva. A gyerekek meg nőnek,…..
Miután szombaton lyukra futottunk a kormányablakban Laura személyi igazolvány ügyintézésénél (amihez eleve Tahitótfaluba foglaltunk időpontot, mert Budapesten hónapokra előre nincs és Tahitótfaluval is mákunk volt; de hiába, mert nem jött össze, mehetünk vissza majd...), szépítettünk egy kicsit a…..
Az elmúlt hétvégén nagy kaland vette kezdetét nálunk: végre elég nagy lett Laura és Petra ahhoz, hogy érdemben belevágjunk a régóta dédelgetett tervünkbe, és elkezdjük az Országos Kéktúrát! Persze, hosszabb-rövidebb szakaszait már korábban is bejártuk a kirándulásaink során, de a pecsételős, tudatos…..
Ahogy a Cserhát, úgy a Vértes is sokféle látnivalót rejt, és már egy ideje tervezem, hogy egy-két hosszú hétvége keretében be kéne barangolni ezt a környéket is. Valahogy azonban mégse jön össze, hogy két-három egybefüggő napot rá tudjunk szánni, így szerintem mégis inkább részletekben fogunk…..
Sportos saláták blogja BHKCS! 2022.01.09 11:22:44
- BHKCS! - szoktuk kiabálni csatakiáltásként kb. december közepétől január első hétvégéjéig! Jobban mondva, régebben még azt kiabáltuk, hogy BHTCS, de amióta a lányok is csatlakoztak ehhez a bolondériához, azóta a T-t K-ra cseréltük. A Budai-hegység közeli csúcsai nevű éjszakai teljesítménytúráról…..
Sportos saláták blogja Kinizsi 40 2021.09.07 10:07:27
Rég voltunk már nagyobb túrán a gyerekekkel, és mivel most tartottak a 40 éve először megrendezett Kinizsi teljesítménytúra tiszteletére egy jubileumi 40 km-es túrát, gondoltam, hogy arra benevezek Laurával. Társult aztán  az ötlethez Bori is Lacival, és így már Petra is azt mondta, hogy ő se…..
A hétvégén megint a telken voltunk és igyekeztünk bepréselni többfélét is az időbe. Szombat reggel Keneséről Kapolcsra indultunk, hogy megnézzük, mi a helyzet a Művészetek Völgyében. De előtte még megálltunk Nemesvámoson, hogy Viktor görkorival tesztelhesse a pár éve átadott kerékpárút Nemesvámos…..
Még másfél hete pénteken egyéb teendők miatt jó későn indultunk már a telekre este, de Viktor így is volt olyan kedves, hogy fáradozott azzal, hogy a bringámat is levigyük, mert az volt a tervem, hogy szombaton egy nagyobbat tekerek a balatoni bringaúton. (Este fél 11-kor értünk le, és hogy rögtön…..
Június 15-én végre kitört a vakcináció vakáció és gondoltuk, másnaptól el is indítjuk a nyarat egy korai nyaralással. Sárospatakra foglaltam szállást azzal a tervvel, hogy 5 nap alatt nagyjából megismerkedünk az ország ezen észak-keleti részével. Nemhogy a gyerekek, de mi se nagyon jártunk még…..