Adatok
Razz Meg
16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Arra vállalkoztunk, hogy jónevű és kevésbé ismert pékségek kenyereit mérjük össze, méghozzá a profik szempontjai szerint. A kenyér minőségén kívűl fontosnak tartottuk a jó ár-érték arányt is. A kóstoló csapatunk összetétele elég vegyes volt: séf, cégvezető, marketing szakember, háziasszony,…..
2020 nem egy egyszerű év, de így is akadt új hely a városban, amit kipróbáltunk és bemutatunk nektek. Ezekre a helyekre érdemes egyszer ellátogatni és megkóstolni ezeket a finomságokat. Aki pedig nem tudott a nyáron utazni, a lista nekik is tartogat különlegességeket.
Blue Agori
A Madách Imre…..
Népszerű ételek érthetően, Bicsár Attila séftől!
Paprikás krumpli
Hozzávalók :
1 kg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
3 db virsli
1 szál kolbász
3 tk fűszerpaprika
só, őrölt kömény
Olaj
Előkészítés :
A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk. A…..
Egy szezonális recepttel kedveskedünk nektek, benne a szokásos Bicsáros csavarral! Lecsó ahogy még nem készítetted.
Hozzávalók:
10 db tv.paprika
4 db paradicsom
2 nagyobb fej vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
4 tk fűszerpaprika
1 kk őrölt kömény
1 szál kolbász
100 g szalonna
1 db…..
Dübörög a grill szezon, ezért most egy a vegáknak is kedvező recepttel készültünk! Egszerű elkészíteni, mégis ízletes, finom, igazi könnyű nyári étel!
Grillezett kecskesajt ( 4 személyre )
4 szelet kecskesajt
2 db őszibarack
2 db nektarin
4 db sárgabarack
1 db cékla
150 ml olívaolaj
50 ml…..
Amikor ezeket a sorokat írom, hajnali fél kettő van, és a fájdalomtól szó szerint sírni tudnék, mivel darabokra tört a csuklóm és nem tudok aludni. Nyilván, versenybe akart szállni azokkal a poharakkal, amelyeket ritka mosogatásaim alkalmával, szintén darabjaira török.
29 év elteltével korcsolya…..
Kovászos uborka
Hozzávalók ( 5 literes üveghez )
2200 g kovászolni való uborka
1 nagyobb fej fokhagyma
2 csokor kapor
2 liter víz
3,5 ek só
1 szelet kenyér, ketté vágva
Előkészítés :
Az uborkákat hideg vízzel alaposan megmossuk. A két végét levágjuk. Hosszában, két oldalról bevágjuk,…..
Sült csirke
Hozzávalók :
1 db egész csirke (1-1,20 kg-os)
200 g vaj
3 gerezd fokhagyma
Fél citrom
Só
Olaj
Előkészítés :
A fokhagymákat megtisztítjuk.
A csirke bőre alá nyúlunk, kissé fellazítjuk, hogy betudjuk tenni a vaj darabokat a hús és a bőr közé.
Elkészítés :
A csirkét…..
Lazac filé sárgarépapürével, bok choi-val
Hozzávalók :
4 db lazac filé
6 szál sárgarépa
6 db kisebb bok choi
150 g vaj
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom
Só, bors
Olaj a sütéshez
Előkészítés :
A halfilékről eltávolítjuk a pikkelyeket.
A bok choi végeit levágjuk, leveleire szedjük.…..
Sült lilakáposzta és édesburgonya hurkával
Hozzávalók :
2 db hurka
2 db édesburgonya
2 cikk lilakáposzta
Só, fűszerpaprika, cayenne bors vagy csípős fűszerpaprika
Étolaj és olíva olaj
Előkészítés :
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk.
Elkészítés :
Egy alufólia darabot…..
Nem vagyunk egy nagy étterembe járó házaspár. Egyrészt mert nem engedhetjük meg magunknak, másrészt azért, mivel általában kiborítok mindenkit. De ha mondjuk fordítva sülne el a dolog, akkor lehet ők borítanának rám visszakézből egy menüsort. Egy vasárnapi deprimált állapotomat feldobva a férjem…..
Gombapaprikás
Hozzávalók :
500 g csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
2 ek tejföl
3 tk fűszerpaprika
Só, őrölt kömény
Olaj
Előkészítês :
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk.
Elkészítés…..
Csirkés tortilla tekercs
Hozzávalók :
1 csomag tortilla lap
2 db csirkemell filé
4 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 cikk lilakáposzta
1 fél fej jégsaláta
só, mustár, fokhagyma
olaj a sütéshez
2 db kígyóbuborka
2 gerezd fokhagyma
200 g görög joghurt
Só, bors
Előkészítés :
A…..
Garnélás tagliatelle
Hozzávalók ( 2 személyre )
250 g főtt garnéla farok
250 g házi tagliatelle
4 ek hámozott paradicsom konzerv
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 tk kapribogyó
1 db jalapeno chili
só, bors
olívaolaj, étolaj
Előkészítés :
Ha mirelit garnélát használunk, akkor…..
„Büszkék vagyunk arra, hogy ennyi embert beléptettünk a steakek világába” – a MészárSteak sztori
Magyarországon sokan azt gondolják, hogy a steak egy„túl drága műfaj”. Van viszont egy steakház a belvárosban, amely kifejezetten azzal a céllal nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy minél több…..
Készítsd el saját burgered, segítségedre lesz Bicsár Attila séf!
Hozzávalók ( 4 személyre )
4 db hamburger buci
4 db húspogácsa
8 szelet bacon
2 nagyobb fej lilahagyma
8 szelet paradicsom
4 levél jégsaláta
4 db avokádó
1 db lime
1 db chili
2 ek balzsamecet
1 tk barnacukor
só,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz