Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nincs1agy

0 bejegyzést írt és 1966 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autózás története és része történelem menetének - így volt ez a XX. században és a XXI. században is... A magyar férfiak (és persze a hölgyek) évtizedekig elsősorban a kelet-európai "autócsodákat" voltak kénytelenek vezetni - ezáltal pedig szembesülni az ipari "trehányság" legkülönfélébb…..
nincs1agy 2022.12.28 20:00:56
Több mint egy évtized azért már kellő perspektívát ad az embernek sok mindenre, például arra is, mi minden kell a külföldi élet sikeres megalapozásához. Mai szerzőnk (aki több mint 9 éve elmesélte már története addigi részét) Írországban tapasztalt meg sok mindent – érdemes elolvasni!..
A gyenge bizonyítvánnyal hazatérő nebulók sokszor védekeznek azzal, hogy Einstein is rossz tanuló volt, matematikából például megbukott, mégis híres tudós lett belőle...
Áder János azt mondja, nyugodt szívvel távozik a köztársasági elnöki posztról. Lelke rajta! Az biztos, hogy a magyar közélet utóbbi 30 esztendejének talán legszürkébb alakjától veszünk búcsút, ami valószínűleg a kormány szimpatizánsai szemébe se csal könnyeket. Áder János teljesítette a feladatát.…..
Mindenkinek megvan a zsánere, Posztolónknak például az olyan férfiak jönnek be, akik segítségre szorulnak. Ennek az a hátulütője, hogy kihasználhatják, és néhány esetben ez be is következett.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a…..
Nagyon jó évre tekinthet vissza Orbán Viktor és köre, hiszen az általuk szponzorált 20 ezer fő alatti települések fociklubjai a Felcsút, Kisvárda, Mezőkövesd, Gyirmót (ami közgazdaságilag tartozik csak Győrhöz) az NB I. élmezőnyébe kerültek, míg négy fővárosi klubból három (Honvéd, Újpest, MTK) a…..
nincs1agy 2022.02.13 12:38:58
@midnight coder: Egy fillér közpénzt se a sportra! Lépjünk ki a FIFA-ból, UEFA-ból, a NOB-ból, és az összes létező nemzetközi sportszövetségből Hát nehogy már az én pénzemből! Az így felszabaduló összegből mondjuk csökkenteni lehetne a sör és a bor adóját.
nincs1agy 2022.02.13 12:51:22
@ulpius66: Az unicumét is, ha kérhetem..Sör+unicum. Nálam a kettő együtt jár.:)
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
nincs1agy 2022.01.25 19:26:20
.
RÁKTÉRÍTŐ #44 Aztakurva 2022.01.20 18:53:00
És, igen, újra itt, helló mindenki! Tudom, tudom, nem írtam már vagy másfél hónapja, de őszintén szólva ha akartam volna sem tudtam volna. Srácok, ez volt éltem legkeményebb menete. Én aztán tényleg nem vagyok egy picsogós, siránkozós, puha nemtomki, de azért ez engem is odavert. Mondjuk kottára…..
A pasik hat év után jobban belekényelmesednek egy kapcsolatba, úgy érzik, már nem kell küzdeni érte, így nem csoda, amikor a barátnő arra a következtetésre jut, hogy akkor végül is már csak az ő béketűrése tartja össze a dolgokat.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen…..
nincs1agy 2022.01.06 22:18:33
@Lorrh: Az, hogy kurvák, nem hiba, adottság.
nincs1agy 2022.01.06 22:59:18
@Kubszrok Hadnagy: Nem mindenkinél, úgy tűnik.
nincs1agy 2022.01.08 00:17:10
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
Az utóbbi évek tendenciája megtörni látszik, miszerint folyamatosan egyre kevesebb szórakoztató szilveszteri saját gyártást tűznek az egyes tévék a képernyőjükre. Ebben valószínűleg nagy szerepet játszott a tavalyi karantén is, amikor nem lehetett menni sehova, viszont idén nincsenek korlátozások,…..
nincs1agy 2021.12.29 07:35:20
@AlexAston:

Miért, te mit bámulsz, a pohár fenekét?Tudom, jól szórakozol a barátaiddal. (Mindenki seggrészegen bámul maga elé, vagy épp a képernyőre.) Kár hogy már nincs szilveszteri rádiókabaré.
Néhány éve Svédországban jártamban, egy ingatlanközvetítő kirakata mellet vezetett utam, s jó szokásomhoz híven megnéztem egynéhány hirdetését, hogy látleletet vegyek Uppsala lakáskínálatáról.  Ama híres „bezzegország” kevéssé népszerű tulajdonsága - turisták körében legalábbis – annak meglehetős…..
nincs1agy 2021.12.19 10:01:08
@Takács Miklós: Bécsben nem reális opció a saját lakás. Városi szociálpolitika a kedvező árú bérlakások biztosítása. A bécsi önkormányzat komoly bérlakásállománnyal rendelkezik, melynek fenntartására évi 500 millió eurót költ. Lenne csak egy Gordiuk, hamar privatizálnák az egészet.:D
nincs1agy 2021.12.19 10:06:17
@Hülye aki elolvassa!: Lakóparkban is lehet bérelni.
nincs1agy 2021.12.21 19:27:46
@Örömhernyó:

Ennek történelmi okai is vannak. Ott már a háború után komoly bérlakásépítési program indult, míg mi ugye a vas és acél országát építettük, aztán csak az '50-es évek végén kezdtünk hasonlóba, és a "fejlett szocializmus" közel sem épített annyi bérlakást, mint a "hanyatló" nyugat.
Például Bécs városa jelenleg is évi 500 millió eurót költ arra, hogy megfizethető árú jó minőségű bérlakást biztosítson polgárainak. Büszkék arra, hogy a lakhelye városon belüli elhelyezkedése alapján nem lehet következtetni a bérlő jövedelmi helyzetére.
Miután a Mercedes két esetben is óvást nyújtott be a Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíj végeredménye ellen, órákat kellett várni annak véglegesítésére. Az FIA azonban mindkét óvást visszadobta, vagyis Max Verstappen marad a világbajnok...
nincs1agy 2021.12.14 19:23:44
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Sztem a merci problémája nem az, hogy kevés ideig volt kint a biztonsági autó, hanem hogy a lekörözendő 5 versenyzőnek el kellett engednie Verstappent, aki így már tudta támadni Hamiltont a végén
nincs1agy 2021.12.14 21:41:08
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: De a merci panaszának alapja nem az, hogy csak ötöt, és nem mind a nyolcat? Szerintük a szabálykönyv így rendelkezik
MI A BAJ A MINIMÁLNYUGDÍJJAL? Érdekes dolog a minimálnyugdíj! Ennek a kérdése az utóbbi időben mindig mostoha gyerekként volt kezelve. A minimálnyugdíj összege 2008. január 1. óta 28.500.-Ft, azaz immár 14 éve változatlan. Soha nem emelik. 2008-ban a minimálbér is csak 69.000.-Ft volt.…..
Lássuk be, az egész mogyorós csokoládé a fogyasztási élmény fokozására lett kifejlesztve. A tejcsokoládé és a törökmogyoró íze nagyon passzol egymáshoz, de ami még hozzáad ehhez az édességhez, az a pörkölt mogyoró roppanós állaga. Így hát a kóstolócsapat legalább felének félre kellett tennie az épp,…..
  Békében akarunk élni! Olyan világban, amelyben a problémákat nem erőszakkal próbálják megoldani, hanem közös erőfeszítéssel. Ahol a nehézségek láttán megoldást keresnek, nem pedig bűnbakokat.(...) így együtt már hangosabbak vagyunk a gyűlölet minden szavánál…..
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
nincs1agy 2021.09.27 20:24:12
@Quadanium:

Azt hittem ez a kép az indulás előtt készült.
nincs1agy 2021.09.27 21:45:39
@Rollende Landstrasse:

"A fotó a leszállás után készült, amikor épp eldöntik, hogy csak ki kelljen lépnie a földre és ne kelljen hosszú létrán lemászni.(Gagarin köztudottan tériszonyos volt...) "
Balavány Poszt A zöld ruhás nő 2013.01.22 11:33:07
Muszáj valakit tönkretenni egy indulatos vitában született, szerencsétlen megnyilvánulása miatt? A zöld ruhás nő nevét, pontos korát, sorsát, körülményeit nem ismerjük, Internet Népe,  mégis velünk él, mióta egy sajtótájékoztatón – ahol felháborodott…..
Azt hiszem, senkit sem ért váratlanul: Karácsony Gergely ismét hagyta magát rábeszélni. 12 év után a szabolcsi faluból származó Gergő lehet Orbán Viktor első reális kihívója, és ez ráfér az országra, nem mellesleg a hatalomba belekényelmesedett Orbán Viktorra is. Ezt nem hiszem, hanem ebben biztos…..
nincs1agy 2021.05.24 21:32:06
@élhetetlen: " Nem mondtam, hogy a jelen idejű nyelvtani alak a múltra nem utalhat, csak azt, hogy a jelenre is, és a jövőre is"

Hogyha a mondatban utalás van a múltra, akkor nem utalhat a jövőre.Ennyi. Márpedig a Karácsony PhD-jével kapcsolatos mondatban is ez a helyzet.

"2018-ban, vagy most a 2021-ben javították a lapot?"

2018-ban is volt egy választás. De teljesen mindegy. Egy hivatalos honlapon hamis végzettség szerepelt egy politikusnál, ami botrányos, és semmiféle következménye nincs, persze még lehet, mégpedig az, hogy Karácsony elbukja az előválasztást.

"A 2007 meg azért érdekes, mert akkor futott neki egy másik doktori képzésnek, és került be, mint végzett dátum, tehát valószínűbb a tévedés"

Ekkorát nem lehet tévedni. Ha tisztességes, utal arra, hogy ekkor kezdi toktori tanulmányait.
Mellesleg sztem a doktori képzést 2004-ben kezdte, mert 2012-ben járt le a 8 év, miután ott kellett hagynia az egyetemet. Nehéz kiigazodni rajta, de sztem az ELTE-n kezdte, majd a Corvinuson folytatta, de nem sikerült fokozatot szereznie. Nyilván nem használta, mert így megnő a valószínűsége, hogy valaki lebuktatja, látva a rövidítést a neve mellett.

" Ha megteremtik, nem biztos, hogy ingyen kapják, mint tőlünk, értsd, kinai kölcsönből építjük, amit vissza kell fizetni, (nem biztos, hogy Görögo, Macedónia, Szerbia is olyan balek lesz, mint mi), szerinted miért nálunk fognak vámoltatni, amiből meggazdagszunk?"

Amely országon áthalad ez az árufolyam, ott logisztikai kapacitások létesülnek. Munkahelyek és bevétel keletkezik. Nyugaton ezért prüszkölnek ezerrel, mert ott kisebb lesz a flow.

"És nem önéletrajzot ad be, hanem a leendő főnöke beszélget vele, és, ha megfelelőnek találja, akkor leszól a HR-re, hogy jön, vegyétek"

Hát épp ez az, hogy Geryke egy ilyen beszélgetésen elhasalna, és ha győzne akkor majd neki kellene képviselni az országot az Európai Tanácsban és egyéb EU-s fórumokon. És van valami szörnyű ellentmondás abban , hogy a "pörkölszaftos mucsai Zorbány" képes angolul kommunikálni, míg világmegváltó progresszív, nyugatos Gery nyelvtudása meg zéró. Ez az ügy nagyon csúnyán belemászott az imázsába.

" De most, már érett fejjel nem akar ujjat húzni a kormánypárti erőkkel, most az mondja, amit most akarnak hallani."

? A bírálat akkor született. A bíráló már öreg ember, esetleg halott. A tény az, hogy Furaferi egyik szakdogája sem volt meg. Sem az otthoni, sem az intézményi példány. Valamint, hogy a Feridoga bírálata teljesen lefedi akkori sógora 4 évvel korábban beadott munkáját, és akkor még ott van a hiányos idősorok igencsak árulkodó volta. Aki nem most jött le a falvédőről , annak ennyi gyanús mellékkörülmény elég, hogy levonja a megfelelő következtetést.

"És mennyi nyugdíjat kap Semlyén?"

Vajon mennyi kedvezményes képviselői díjat vihetett haza például a fiatal Gál j. az elmúlt tizenegy évben úgy, hogy közben évekig főszerkesztő is volt?
nincs1agy 2021.05.24 21:37:57
@chrisred: De nem, mivel alapvető különbség van a "dr." és a "Dr." használata között. Utóbbi használatára az jogosult aki PhD vagy DLA fokozattal rendelkezik.
Tehát nincs az különbség a PhD és a Dr. rövidítés használata között, amit korábbi kommentedben sugalltál:

"a PHD az PHD és nem Dr. "

Aki a neve előtt a Dr. rövidítést használja, azért teheti, mert PhD vagy DLA fokozattal rendelkezik. Ezek valamelyikének megléte nélkül nem használhatná.
nincs1agy 2021.05.26 18:35:14
@élhetetlen: Mert annyira ostoba vagy, hogy magyarázni kell, hogyha egy kurva múltbeli évszám van a mondatban, akkor nem utalhat a jövőre. Hogyha most azt mondom, hogy X.Y 1987-ben-ben nyugatra emigrál, akkor nem lehet úgy beállítani, hogy most a jövőre utalok ezzel a mondattal. Nyilvánvaló, hogy a múltbeli emigrációjára utalok vele.

"Nem tudod, hogy került fel a honlapra, és mikor, és ki által, és ki tévedett, pl. 2007-tel kapcsolatban"

A Párbeszéd Magyarországért Mozgalom 2013 környékén alakult. Egyéb kérdés? Egy öt évvel korábbi időpont kerül megjelölésre , hogy ekkor Karácsony PhD-t szerzett egy jelen idejű nyelvtani alakkal utalva a múltra.

"és 2014-ben szüntette meg a munkaviszonyát, mert addig nem jött össze a PhD"

Nem, hanem 2012-ben Lánci közlése szerint: " Ő viszont ezt nem teljesítette, ezért 2012-ben személyesen közöltem vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetnem." Vagyis 2004-ben kezdte, és nem 2007-ben

"Benned az fel sem merül, hogy Karigeri nem is olvasta a saját önéletrajzát, ami felkerült, és valaki átfogalmazott benne valamit?"

Persze tudom, ürge bőrbe varrt ügynökök. Teljesen nyilvánvaló, hogy egy egyes szám harmadik személyben írt kamuinfót tartalmazó CV-ről van szó.Minden politikus elküldte a sajátját és ezt feltették. Mi a rákért történt volna máshogyan. Miért töltött volna időt valaki azzal, hogy összecsipegesse a róluk az infókat, amikor nyilván mindenki rendelkezi saját CV-vel. Komolyan, a csillagot lehazudjátok az égről ha kell. Egyébként a karacsonygergely.hu-n is szerepelt.

" Azért neki már volt pár munkahelye, Lánczi is tíz évig alkalmazta, nem egy év után rúgta ki, hogy nem tud tanítani, és esetleg vesd össze Deutsch Tamással, akinek még a Fideszen kívül még nem volt munkahelye. "

Olyan cégekről beszélgettük, ahová tárgyalóképes angol nyelvtudás kell. Egy magyar egyetemi oktatónál ez ma sajnos nem alapfeltétel. Viszont egy pénzügyi multinál kell, ahogy egy EU-s miniszterelnök esetében is alapvető. Pont nem érdekel, hogy Karigery miért nem volt képes megszerezni, és sokan mások miért igen. Jelenleg nincs neki tárgyalóképes angol nyelvtudása.

"Persze, egy esetleg halott mondta, hogy neki gyanús volt, hogy az adatsor miért csak addig az évig van meg"

" Nincs saját példányom, azt meg soha nem néztem meg, hogy az egyetemi könyvtárban megvan-e. Rólam mit feltételezel? "

Semmit, De ha meglenne a dogád bírálata, és ilyen szintű egyezést találnék egy néhány évvel korábbi szakdolgozattal a bírálati pontok alapján, akkor elkönyvelném, hogy koppintottad.

"Erről már elég sokat írtam, talán ahelyett, hogy engem szórakoztatsz, olvasd el azt, amit erről már írtam, hátha megérted, és nem jössz újra és újra ugyanazzal a szöveggel."

Nem rekonstruál senki semmit. Egyezik a cím, a Fletódoga tíz pontos bírálata teljesen lefedi a sógor dogát, és pontosan odáig tartanak Ferinél az idősorok, mint a négy évvel korábbi munkában: '78-ig. Csakhogy az ifjú Kisz-titkár '83ban adta be a szakdolgozatát. Irtó hülyének kell elenni ahhoz, hogy ennyiből ne essen le a tantusz. De hogyha egy büntetőügy múlna ezen, ennyi közvetett bizonyíték alapján a bíróságon is bizonyítottnak tekintené az egyezést.

" Ellen kérdés"

Te magad jöttél ellenkérdéssel először, amikor előhoztad Schmittet. Megértem ,hogy fáj, hogy előhoztam ezt a rendkívül irritáló témát, hogy fiatal életerős baloldali politikusok,mint Gál J. az utolsó pillanatban szavaztak meg maguknak vastag, élethosszig tartó nyugdíjakat. Ehhez képest hogy is jön ide ,hogy egy aktív parlamenti képviselő mennyit keres? Terelés.

"Aki meg most jött le a falvédőről, ezek a semmit sem mondó „mellékkörülmények” meg elegek ahhoz, hogy esetleg nem a megfelelő következtetést vonják le."

Te vagy tényleg ennyire naiv, vagy vagy hazudsz. Én az utóbbira tippelek. Ember ennyire hülye nem lehet.
Rajhona Ádám öt éve távozott közülünk, színpadi, filmes és szinkronos munkássága kitörölhetetlen nyomot hagyott maga után. A Szinkronlegendákról szóló sorozatunk ehavi részében az ő nagyívű pályájáról emlékezünk meg.  "Nem akarok mindenáron erdélyi lenni" Rajhona Ádám 1943-ban született az erdélyi…..
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat legújabb részének főszereplője Gyuri, aki nemrég nyelviskolát alapított a partnerével. De talán nem is ez a beszélgetés legfontosabb része, hanem az, ahogyan a beilleszkedésről, elfogadásról és boldogulásról gondolkodik...
nincs1agy 2021.05.22 19:49:57
@Csodabogár: Erdélyi magyarok..Az erdélyi román is inkább transzilvánnak tekinti magát, mint románnak. Nem szereti, ha összekeverik a regáti románokkal.
nincs1agy 2021.05.23 22:26:11
@Vaszilics Fedor Emánuel: Ellenben az afgánok egyáltalán nem dolgoznak, és nagyon sokba kerülnek. A két véglet..:D
Én magam is szeretném tudni a választ erre a kérdésre, főként mivel a politikai nézeteltérések rendszerint jóval mélyebb életfelfogásbeli különbségeket is takarnak. Az is lehet, hogy nincs válasz, a probléma talán nem megoldható: életmód és felfogás tekintetében nagyon távoli világok élnek egymástól…..
nincs1agy 2021.05.23 19:49:35
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A szolgáltató multik alapvetően baloldali elkötelezettségűek, a gyártó multik inkább a Fideszt favorizálják. egyszerűen azért, mert Orbánék az előbbieket szívatják, az utóbbiaknak kedveznek, ami logikus is. A szolgáltató multi a tízmillió magyar fogyasztó miatt van itt,és eladni akar, míg a gyártó multi a jó és olcsó munkaerő miatt, és gyártani akar. Utóbbi könnyebben elhúz, mint az előbbi.
  Ne csak a réten, mezőn – legyen virág mindenütt! A beporzók védelme érdekében – egy ősi módszert felelevenítve és picit módosítva – virágbomba / viráglabdacs készítésben kérjük részvételeket. (Na és persze, aki még nem tette meg, írja alá a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! európai polgári…..
            A pandémia alatt sokaknak megváltás volt, amikor fodrászhoz mehettek, egyrészt a szabadság érzését adta, másrészt remélhetőleg egy jó frizurát. Azt is ismerjük, amikor valaki drasztikusan változtat a haján - biztos valami történhetett, mondjuk vagy gondoljuk. Most Jurgita…..
nincs1agy 2021.05.21 06:41:08