Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aurora Lewis Turner

37 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabó Béla sosem volt törtető ember. Amint bekerült az állásába, ott öregedett meg. Nem volt különösebben romantikus fajta, bár szerette és féltette törékeny feleségét, akivel kéz a kézben állták az élet nyűgjeit. De ez nem volt mindig így. Gyerekként a mi Bélánk felfedező akart lenni. Kedvenc…..
Aurora történetei A fagyvirág 2023.12.22 08:05:29
Az első fagy idején olyan folyamat indul be a földeken, amelyet szabad szemmel nem látni. Különben is, az emberi szem már rég elszokott attól, hogy csodákat lásson, így érthető, hogy nem tud senki a fagyvirágokról. A tiszavirág távoli rokonai, a kérészek családjába tartoznak, és akkor bújnak ki a…..
Kép forrása: Internet   Az este bársony takaróként vonja be a tájat, én nagyon izgatott vagyok. Persze ki ne lenne az, ha épp egy vérengző medvét készülne meginterjúvolni egy bárban? De mivel én vagyok a megalkotója, hátha velem kíméletes lesz. Nem ez az első interjú amit készítek Lloyddal, ezért…..
Sokan kérdezik Az ikerlángbűbáj trilógiában megjelenő helyekkel és nyelvekkel kapcsolatban, hogy mennyire ismerem azokat. Beszélem-e az adott nyelvet, ismerem-e az adott kultúrát. A történetet igyekszem nem elspoilerezni, de egyszerűen nem tudok úgy írni róla, hogy egy-egy jelenetet ki ne ragadnék.…..
Sűrűn hullt a hó Erdély lankás, ormos hegyvonulatai fölött. Szürke felhők takarták a napot, miközben farkasordító hideg uralkodott a völgyekben, a kerekedő hold meg is szólaltatta a fák közt élő bestiákat.             Vanda megtorpant, elmélázott az élet fátyolos múlandóságán és a halál édes,…..
Két ünnep között akadt végre időm a pihenésre. Ha máskor nem is, karácsonykor mindig előkerülnek a Disney filmek, tavaly rekord mennyiségű mesét néztem megboldogult gyermekkoromból. Szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy vajon ezek a remekművek mennyiben hatottak írói munkásságomra. Annyira nem…..
Auróra elméjében Évértékelő 2022.12.29 18:45:26
Annyira sok minden történt ebben az évben, és még mindig pörögnek az események, hogy nemrég jutott eszembe, itt az ideje évértékelést írni.  Azok mellett, amiket tavaly és tavalyelőtt elmondtam, nem sok újdonsággal tudok szolgálni, de azért változott kicsit a helyzet, vagy talán én változtam,…..
  Jack sosem szívelte Budapestet, mivel mindig furcsa melankóliával töltötte el a város. Eszébe jutott régi élete, a szerelem, ami mindent megváltoztatott, és a hamis nyugalom kecsegtető közelsége. Viszont azóta sosem nyugodhatott… addig nem, amíg a világon léteznek még lelketlenek.            …..
Kép forrása: Internet Egyszer régen, az égszínkék vízen túl, a tarkálló korallok gyűrűjén át, ott, ahol a tenger kékből feketére vált, az óceán legmélyebb részén állt a Csontpalota, s abban élt a Holtkirály. Kék szakállát alga fedte, csontkarjára itt-ott kék bőr feszült, zöld halfarka pikkelyeit…..
Ezt a novellát a Kreatív írás - Angliában élő magyar írók, költők társasága nevű Facebook csoport játékára készítettem el.  A feladatom az volt, hogy adjak meg egy műfajt és azt, hogy könyv/film legyen-e, mire a társam ad abból a könyvből/filmből egy helyet és egy szereplőt. Csak a helyet és…..
Kép forrása: pixabay   Ez a novella születésnapi ajándékként készült az Aurora Lewis Turner és olvasó világa. c. csoport szavazatai alapján.  A megadott szempontokat a novella végén közlöm. Hogy rossz, vagy éppenséggel áldásos szokás-e a fürdőkádban olvasni, azt mindenki döntse el maga. Persze…..
Kép forrása: Pixabay   Rudi bácsi kellemetlen alak volt, nem szerette a gyerekeket, mert hangosak, a kutyásokra azért morgott, mert nem szedik fel a pázsitról a kutyagumit. Rudi bácsi már évek óta így élt egyedül kényelmes kertes házában, a nagyvárosban. Nézte, ahogy napról napra egyre nagyobb és…..
Azt kell mondanom, elég kemény évet zárok. Összesen három regényem jelent meg idén, ezek közül kettő nagyjából egy időben, még tavasszal, a legutóbbi pedig nemrég, novemberben. Elfáradtam, kell a pihenés, amit most két ünnep közére terveztem be. Muszáj rápihennem a jövő évre, mert a 2022-es terveim…..
Kép forrása: pixabay   Sűrű hóesés borult Altair városára. A fellegvár tornyai behavazódtak, az emberek házaikba vonultak a hideg elől. Egyedül a gyerekek élvezték az időjárást; hóembert gyúrtak, hógolyóztak. A feljegyzések évszázadok óta nem adtak számot ekkora hóesésről Norma…..
Kép: Lukács Edina A következő novella olyan leírásokat tartalmaz, ami megzavarhatja egyes olvasók nyugalmát. Elolvasását 18+ korosztálynak ajánljuk a káromkodás, erőszakos és szexuális tartalom miatt.    Még Auróra előtt… Még a Peter Oldfielddel való barátság előtt… Még a családalapítás…..
Mostanában több író is megkeresett azzal, hogy szívesen írna interaktív történetet, meséljek az interaktív történetalkotás menetéről. Ezért született meg a cikk ötlete, hátha hasznos lesz azoknak, akik ebbe a bizony sokszor kemény fába vágják fejszéjüket. Kép forrása: Pixabay Mi is az az…..
kép forrása: pixabay   Ebben a cikkben összeszedek pár gondolatot arról, mit tapasztaltam, miként gondolnak az emberek a mai írókra. Természetesen a teljesség igénye nélkül járok körbe három főbb témát egyszerű halandó/írópalánta szemszögből.   Az író ír. Igen, az íróknak valóban ez az egyik fő…..
Fülszöveg: A nálunk igen népszerű író, a tudományos-fantasztikus irodalom világszerte ismert művelője, ebben a sok nyelven sikert aratott regényében ugyancsak érdekes lélektani, tudományos és filozófiai problémák boncolgatásával köti össze az izgalmas cselekményt. Nemzedékek óta kutatják a tudósok…..
Először magáról az értékelésről mint fogalomról osztom meg a gondolataimat. Ez egy újszerű műfaj, de a mai világunkhoz, tetszik vagy sem, hozzátartozik. Sajnos nem tanítják az iskolában, miként kell értékelést írni, ami szerintem nagy hiba. Ahogy az alapvető közlekedési ismereteket, bankolást, vagy…..
Nemegyszer hallom ezt a mondatot olvasni szerető emberek szájából. Nem szeretnék amúgy ezzel a cikkel senkit sem megbántani, és legfőképp nem szeretnék senkinek a pénztárcájában turkálni, hiszen mindenki a saját anyagi lehetőségeihez mérten tudja, hogy mi drága és mi olcsó. Mivel író vagyok, aki…..
  Fülszöveg Abban ​nincs semmi különleges, hogy egy milánói férfi, bizonyos Andrea Rigo, aki éppen felfüggesztett nyomozóként tengeti unalmas napjait, csomagot kap a postástól. Az már inkább furcsa, hogy a pakkot másnak szánták, neki ez azonban egyáltalán nem tűnik fel. Hogy miért? Mert a címzett…..
Utolért a Covid. Valószínűleg a férjem hozta haza a betegséget a munkahelyéről, és innen egyenes út vezetett addig, hogy én és a szüleim is lebetegedjenek. Mindezt nem azért írom, hogy vádaskodjak, vagy bűnbakot keressek, csupán vannak olyan érdekes tények a sztoriban, amiket nem értek. Ahogy azt…..
Aurora történetei A leves +18 2020.12.30 09:22:20
Kép forrása: pixabay   Mindig is szerettem a vizet. Élveztem, ahogy a hullámok körbejárták a testemet, meleg karokként öleltek engem. Ahol felnőttem, mindegy volt, hogy nyár volt-e vagy tél, a tenger minden évszakban kitűnő, pihenésre alkalmas lehetőséget biztosított a számomra. Csak ne lenne az a…..
Kép forrása: unsplash   2020. szerencsére nemcsak rosszat tartogatott a számomra, hanem néhány örömteli pillanatot is. Közülük az egyik, hogy márciusban (ismét) író lettem. Úgy érzem, hogy ebben az évben nagyon sokat tanultam erről a szakmáról, noha még nagyon a pályám elején járok. Mindig is…..
Kép forrása: pixabay   Köszönetnyilvánítás Köszönetet szeretnék mondani Doszlop Nagy Tímeának és Langó Gábornak a szöveg bétaolvasásáért, a tanácsaikért, és támogatásukért.     Izzó napsütés ragyogta be a kis, kék tetejű, amerikai stílusú kertes házat. A kertváros betonja forrón gőzölgött a…..