Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlabamaLapa

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy vendégcikk: Mindenki tudja, hogy a boltban vásárolható bor tudatmódosításra jó, de csettinteni utána nem szokott az ember. Pedig biztos minden feltételnek megfelelt hogy odakerülhessen, és az is biztos hogy sok feltétel volt. És valahogy mégse olyan mint mikor a barátunk legjobb borát…..
AlabamaLapa 2023.12.21 10:44:10
@Deansdale: Köszi :-) Igazából mi is már úgy vagyunk berendezkedve, hogy önellátok tudjunk lenni ha muszáj lesz és függetlenek.
Amire külön büszke vagyok, hogy még a 20 éves lányom is inkább nekiáll főzni, mint bedobjon egy zacskós vackot. Csak volt haszna, amit otthon látott :-)
AlabamaLapa 2023.12.21 14:50:17
@Huszonhármas: nem azt irtam, hogy teljesen tiszta forrásból szerzünk be mindent, de a húsok között is van pl. arany középút/átmenet...nyilván úgy már sokkal nehezebb lenne. De a lekvárt mi főzzük, szigorúan csak kovászos kenyeret eszünk, nincs nálunk párizsi meg ilyen vackok (bocsánat), nincs étolaj és sorolhatnám. Lehetőleg GMO-mentes minden. Szerintem teljesen tisztán táplálkozni tényleg nagyon nehéz, de a maximumot próbáljuk kihozni. Lekvárt mi főzzük, lefagyasztunk, szedd magad akció, kertben megterem ez-az. A semminél egészen biztosan több ;-)
AlabamaLapa 2023.12.24 12:48:45
@békaapu: Köszönöm :-)
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
AlabamaLapa 2021.12.10 12:19:53
@FUCKSZFE: "Nagyvonalúan átsiklottál a kínai, no meg az orosz "vakcinába épített mikrocsipek" (sic!) fölött, de kicsire nem adunk:"

MUTASD MEG KÉRLEK, ki a franc irt mikrocsipről, mert sem én sem Dean, se más, legalábbis én még nem találkoztam vele. NEM ez a visszatartó erő amiért nem oltatok. Részemről a mikrocsip elmélet baromság - tehát feltételeztél valamit hogy én mit feltételezek - király!

"akkor miből gondolod hogy a Covid elleni védőoltással csak jót akarnak nekünk?

Nem gondolom,és sehol nem állítottam ilyent. - "Ezek igazságtartalma nem írja felül a Covid elleni védőoltás fontosságát/hasznát"

Nem azért akarnak jót, mert fontos/hasznos?

"Ha nem, akkor a nem 0-ás, nem oltottak egy része biztosan rábaszik."

0-ás vagyok :-D És nem mellesleg, jó magas a D vitamin szintem:

bhc.hu/szolgaltatasaink/covid-centrum/covid-tudastar/meg-tobb-erv-a-d-vitamin-kedvezo-hatasarol-a-covid-19-cel-valo-megkuzdesben
AlabamaLapa 2021.12.14 12:38:35
semmelweis.hu/hirek/2020/03/24/a-klorokin-hatasa-a-covid-19-ellen/

Érdekes, hogy ezt sehol nem reklámozzák...
Deansdale A vészkorszak gyermekei 2021.11.29 21:50:56
Mondhatnám viccesen, hogy egy patreon támogatóm kérésére íródik ez a cikk, de pontosabb úgy, hogy kérdezték páran a napokban a véleményem a gyermekvállalásról. Előszöris azt szögezném le, hogy ez nyilván mindenkinek a magánügye, úgyhogy amit itt leírok csak az én véleményem, senkire nézve nem…..
AlabamaLapa 2021.12.09 10:08:07
@KalmanBlog: Nekünk nagyon jó gyerekdokink van, tök szépen érthetően elmagyarázta ezt az egész láz-dolgot. Én megértettem, és amikor a fiam úgy 2 éves volt, és egy virus miatt közel 39.8C lett a láza, akkor is mondta a doki, birjam ki, higgyem el, jobb lesz neki, ha nem adok be semmi lázcsillapitót max pici langyos borogatás. Megálltam, kibirtam. A gyerek aludt közel 24 órát (persze itattam közben nem kérdés), és a 24 óra után úgy kelt fel, mint aki nem is volt beteg.
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
AlabamaLapa 2021.11.26 08:42:31
@KalmanBlog: Értettem ám én is, azért is raktam a végére a kacsintós smileyt :-D
Én most próbálom a szüleimet jobb belátásra tériteni, igaz anyám már elrohant még szeptemberben a 2kinai után a Phizer 3.-ra, ő menthetetlen, mert ha ezt a videót megmutatnám, el se kezdené, hogy nem érti (pedig szerintem elképesztően jól érthető). Apámban 2 kinai van, ő nem rohant, kivárt, de műtétre vár, és ha a 3.oltáshoz kötik, akkor lehet, hogy képes bevállalni :-(
A fejfájásom a lányom miatt van, meg nem tilthattam, 18 múlt...a barátja családjának nyomására, szerintem lassan megy a 3.-ra, de lehet hogy olyat kell tennem, amit nem teszek szivesen, de muszáj felébresztenem.
Van még 2 ismerősöm, akiknek átküldtem, az egyik meg van győződve, hogy a 3.oltás elég lesz, mondván a HepB -ből is kapott ismétlő oltást 5 év után...amúgy egy nagyon értelmes fickó, mindig linkel mit hazudik a média, szóval egyszerűen nem értem, hogy oltás témában miért hisz, egyszerűen elképesztő.
Addig, amig minden oltott családjában-ismerősi körében nem lesz több-kisebb tragédia, szerintem addig nem fognak felébredni ezek az emberek.
AlabamaLapa 2021.12.03 00:28:09
@Mme.Brioche: Amúgy az a vicc, hogy ilyen kemény büntetés még akkor sem jár, ha az amúgy gyerekkori kötelező oltásokat esetleg kihagyod...
AlabamaLapa 2021.12.03 17:22:57
@Mia and Me: és már itt is van a 4.oltás "belengetése":

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/gulyas-most-tetozik-a-jarvany-negyedik-hullama-karacsonykor-mar-leszallo-agahoz-er/

Bizom benne hogy úgy lesz ahogy irod, hogy ezt már a birkábbak se nyelik be...
Deansdale Sztrájk 2021.11.22 18:32:57
Eljutott hozzám a hír, hogy pár pedagógus megunta a szakszervezetek töketlenségét, ezért szeretnének saját erőből sztrájkot szervezni a kényszeroltás ellen. Abszolút egyetértek ezzel a kezdeményezéssel, és teljes mértékben támogatom is - ez a cikk ezért íródik. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy…..
AlabamaLapa 2021.11.25 18:57:40
@Deansdale: A hülyeség ellen kéne valami vakcina végre, nem a covidra! Aki sorba fog állni a 4.oltásért- mert nyilvánvaló hogy lesz - az esküszöm meg is érdemli.
Voltaképpen akár szenzációsnak is nevezhető adatokkal állt elő a Központi Statisztikai Hivatal a napokban. Ezek szerint ugyanis tavaly évtizedes trend fordult meg, hiszen több Magyarországon született állampolgár költözött vissza, mint amennyi elment – magyarán megfordult a kivándorlás. „Az utolsó…..
AlabamaLapa 2020.05.21 10:02:00
@Rayovac: én is jókat röhögök azokon, akik azt hiszik kint bezzeg demokrácia van.
Napok óta próbalok irni egy sz**os megjegyzést egy német cikk alá, ami totál félrevezető, de furcsa mód sosem lesz jóváhagyva a kommentem.... pedig csak egy szimpla teljesen normális tényt szerettem volna közölni. Éljen a sajtószabadság a demokratikus Németországban! :-)
AlabamaLapa 2020.05.21 12:37:34
@komisz_kölök: Sajnos ez pont nem igy van, legalabbis nem minden esetben. TAJ kártyája mindenkinek van (aki nem adta le), max. ha az orvos beirja a TAJ számot pirosan jelez, hogy nincs biztositása az illetőnek. Exemnek éveken át nem volt sem bejelentése, sem önállóan fizetett TB-je, mégse szólt neki se, sőt, még meg is műtötték, és senki nem állt sorban érte nála a pénzéért.
Az viszont különös kérdéseket vet fel bennem, hogy a koronavirus közepén miért jön valaki "haza" Tirolból hogy itthon kezeltesse magát miután koronás lett...Azt hittem, itt olyan szar az ellátás, hogy a kutya se tenné be a lábát a magyar kórházakba...ezek szerint mégse ;-)
AlabamaLapa 2020.05.22 16:43:50
@komisz_kölök:

Vmikor marcius vegen apr elejen volt errol ket cikk, 1 ffi es 1 no, akik Tirolbol jottek haza, mindketten korhazban voltak koronaval, mindketto dicserte a magyar egü-t (tudom, akkor szted kormanyparti cikk volt :-D ). aki idenymunkazik, az itthon max 7700 FT tb fizet, de azert csilivilit akarnak....

Nem lehet altalanositani, hogy a magyar egu. szar, mert ez hazugsag, nekem eleg sok dolgom volt elmult 3 evben, es 2 embert eltekintve, akik tenyleg bunkok voltak, kifogastalan ellatast kaptunk halapenz nelkul. Persze, nem volt lazac meg svedasztal, de korhazban nekem pont nem az az elsodleges, hanem hogy rendesen kezeljenek, ami megtörtent. Sok beteg es hozzatartozo piszkalodasanak voltam tanuja, nem is csoda ha elobb utobb az ilyen negativ viselkedest tapasztal az egü. személyzettol.

Mindenesetre, legalabb linket tudok küldeni arrol, hogy van olyan külföldön dolgozo orvos, aki inkabb itthon szeretne kezeltetni magat, ha nyugdijaskent beteg lesz:

bodnarcsalad.blogspot.com/2019/03/irorszag-egeszsegugy-tenyleg-zoldebb-az.html

bodnarcsalad.blogspot.com/2019/04/ir-egeszsegugyi-kisokos-masodik-resz.html

Kiemelem a lényeget, ORVOS szájából
"Ha össze akarnám foglalni, akkor azt mondanám: Itt csak orvosnak lenni jó...
ha nyugdíjas leszek, vagy betegek leszünk és magunkon már nem segítünk, akkor repjegy és irány Spanyolország. De még Magyarországon is szívesebben lennék beteg. És ezt nem csak én mondom, hanem kb minden itt dolgozó magyar orvos. :-(

Amit a külső szemlélő az itteni kórházban lát az a "hotelszolgáltatás", mi viszont az egész rendszert látjuk, belülről. És ha már választhatok, én inkább kerüljek szakértő kezekbe a hulló vakolat alatt és éljek száraz kenyéren egy hétig, mint hogy akár az egész bent fekvés alatt ne nézzen rám szakorvos..."

Én ugyanigy vagyok ezzel. Lesz*** van e WC papir meg menüválasztás, de legyek jó kezekbe, és eddig voltam is.