Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kárpáti Judit

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körtvélyesi Péter technológiai igazgató, az EPAM Data Practice hazai Data Engineering ágának egyik vezetője nyáron költözött haza az Egyesült Államokból, hogy itteni szerepkörében építse és irányítsa a hazai EPAM-os data közösséget. Vele beszélgettünk a Data Practice tevékenységéről és arról, kiket…..
Bár még csak augusztus eleje van, de már gondolatban készülhetnek a csapatok az EPAM legújabb dobására, a Coolest Projectsre! Augusztus végén indul ugyanis az eddigi legmenőbb IT verseny, amit Magyarországon az EPAM csapata szervez és melyen bárki indulhat 0 és 18 év között. A kiírásra azoknak is…..
A Debrecen BSC (Business Service Center) Kerekasztal egészen egyedülálló kezdeményezés; egy egész régió legjelentősebb cégei fogtak össze, hogy közös érdekek mentén hozzák helyzetbe a helyi fiatalokat, pályakezdőket, de még a pedagógusokat is. A kilenc céghez tavaly az IT szektor képviseletét…..
A kérdés persze költői. Hiszen a cégnél a lehetőségek tárháza olyan nagy, hogy gyakorlatilag teljesen személyre szabottan képezheti magát az, aki az EPAM-nál dolgozik. Mégpedig a tanulás a technológiai iparágban nem választás kérdése, szóval majdhogy mindenki él is a lehetőséggel. De mégis, hogyan…..
Bartók Tamás, a szegedi EPAM-nál Solution Architect, akire egy új szervezeti egység felépítését bízták rá, amely arról gondoskodik, hogy a már "sokat látott", tapasztalt kollégák, a saját projektjükön kívül is elérhetők legyenek, hogy tudásukat megosszák más szervezetekkel, projektekkel. Az új…..
Az EPAM Debrecen vezetőjével Bessenyei Zsolttal közösségről, a szakmaiságára méltán büszke helyi csapatról és arról beszélgettünk, mi az, amiben mi magyarok különösen erősnek számítunk a nagy, globális EPAM családon belül is. Bessenyei Zsolt - mint sokan az IT világában - pályaelhagyónak vallja…..
Az EPAM vállalati kultúrájának szerves része az önkéntesség, annak a tudásnak a közkinccsé tétele, amivel az itt dolgozók rendelkeznek. Ennek a tevékenységnek részeként idén fejeződött be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat weboldalának fejlesztése, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy a szervezet…..
Befolyásolni egy gyereket nem újkeletű jelenség. A régi időkben is hatottak a szülőkön kívül mások a felnövekvő generációkra. De vajon, ma milyenek az arányok, a szülők vagy idegenek vannak nagyobb hatással a gyerekekre? És kik azok, akiknek hagyjuk, hogy befolyással bírjanak felettük? Kemény témát…..
Három EPAM-os szakember, - Nagy István (Esta), Lead Software Engineer, Szikszai László, Solution Architect és Gyöngyösi Attila (Tsipa), Senior Software Engineer - a technikai interjúztatás rutinos, öreg rókái most betekintést engednek abba, milyen szemmel olvassák a kezükbe kerülő önéletrajzokat, mi…..
„A tárgyalóképes angoltudás megszerzése sem nehezebb, mint letenni a jogosítványt.”-állítja Dinca Vilmos, az EPAM English Departmentjének egyik tapasztalt angoltanára. A cégnél ugyanis külön szekció foglalkozik az itt dolgozók angol nyelvtudásának fejlesztésével, az oktatók teljes állásban segítik a…..
Bár az EPAM hagyományosan szoftverfejlesztő cég, ám ügyfeleinek sok esetben nem csupán szoftver kell, hanem integrált szoftver-hardver megoldás. Ha pedig nekik az a legjobb, hogy mindezt egyben kapják meg, akkor az EPAM miért is ne vágna bele egy hardverfejlesztési üzletág kiépítésébe? Simonyi…..
Miért szeretnek az EPAM-osok inkább „T-shape”-ben gondolkodni, mint „I-shape”-ben? Egyáltalán mit jelentenek ezek a kifejezések, és miért fontosak egy informatikus számára? Mit csinál a Front-endes, ha irodalmi vénával is rendelkezik? És egyáltalán, mit csinál egy Front-endes az EPAM-nál? Neszt…..
Három tapasztalt UX Designer segítségével gyűjtöttük össze, pontosan mivel foglalkoznak munkájuk során, milyen tapasztalat, tanulmányok, készségek szükségesek ehhez a szerepkörhöz, illetve milyen lehetőségeket tartogathat ez a pálya azoknak, akik ezt választják. Üzleti igények felhasználókra…..
Buczi Baldó Software Testing Engineer az EPAM debreceni irodájában.  Másfél éve azonban még maga sem gondolta volna, hogy mára nemcsak megtanulja a szakmát, de a gyakorlatban, projekten is alkalmazhatja tesztelői tudását. Villámkarrier huszonévesen? Baldó elmesélte történetét a LifeInTech…..
"Az IT területen az üzleti elemzés kicsit mást jelent, mint általánosságban véve, speciális szelete ez az üzleti elemzésnek.” - mondja Zsolt és a beszélgetésből nem csupán az derül ki, miben áll ez a különbőzőség, hanem az is, milyen feladatokat lát el nap mint nap, mi motiválja és hogyan alakulhat…..
Gábor, Gyöngyi, Dániel, Imre és Tamás öt évvel ezelőtt maga mögött hagyta korábbi karrierjét és belevágott valami teljesen újba. Valamennyien átképezték magukat és az IT-ban, az EPAM-nál kezdtek dolgozni. De hogyan lett a motorszerelőből, a banki ügyintézőből, az úszásoktatóból, a tanárból és az…..
Ha azt a kétségtelenül igaz állítást vesszük alapul, mely szerint "egy dolog állandó, mégpedig a változás", akkor kijelenthetjük, hogy ez az IT világban hatványozottan igaz. Vagyis inkább úgy helytálló, hogy a folyamatos és nagyon gyors változás állandó. Az EPAM életében sem szokatlan, hogy…..
Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat. Újra itt az alkalom, hogy egy villámgyors folyamat részeként a jelentkezőkből jelöltek, a jelöltekből pedig EPAM-osok legyenek a Hiring Week keretében. Ebben a cikkünkben összeszedtük a folyamattal kapcsolatos tudnivalókat egy csokorba, linkekkel és más…..
Az online tanulást ünnepli a Digital Learning Day, mi pedig ebből az alkalomból összegyűjtöttünk néhány érdekességet a digitális tanulásról! Ha a digitális oktatás, illetve a digitális tanulás az elmúlt évek top témája volt, akkor 2020 és a világjárvány kitörése megkérdőjelezhetetlen tényezővé…..
A videójáték tényleg agresszivvá teszi a gyereket? Hány óra "gépezés" jelent függést? Peppa Malaccal miért eszik jobban a gyerek? Csak három kérdés a nagyjából háromezerből, ami akár szülőként, akár felnőtt életünk „kütyü ügyeiben” felmerül bennünk és egyáltalán nem biztos, hogy magabiztosan vágjuk…..
„Laci bácsi, segíthetek?” – kérdezed a szomszédot, látva, hogy tele a keze és még a létrát is a hóna alá venné. Laci bácsi nagyon örül, jól indult a napja. Neked is jól indult, de indulhatna még ennél is jobban! Akkor, ha valaki veled is ilyen jó fej lenne. Ma van a Random Act of Kindness Day,…..
Milyen a jó mentor és milyen a jó mentorált? Kiknek és miért érdemes jelentkezni az EPAM Mentorprogramra és egyáltalán hogyan zajlik a képzés? Török Márkkal, az EPAM Mentorprogram egyik mentorával beszélgettünk! Török Márk 2008-ban még egyetemistaként kezdett tanítani az ELTE-n, gyakorlati…..
Március elsején indul az EPAM teljesen új képzése, a Junior Front-End Online Program, kifejezetten azoknak, akik már rendelkeznek némi programozási előismerettel, ám szeretnék jobban beleásni magukat a témába és specifikus, piacképes tudásra szert tenni. „Sok a tehetséges jelölt, akik képességeik…..
Hogyan kell berúgni az újév motorját, ha épp energia és kedv sincs a motorozáshoz? Harangozó Judit, soft skills tréner nem csupán gyakorlati tanácsokat ad, hanem a saját életéből vett példákkal segít kicsit beindítani azt a motort. Ha meg már jár, a kedv is megjön Judit praktikus és bevált…..
Rákóczi Kristóf szoftverfejlesztő az EPAM-nál és bár 2019 szeptemberében, az egyetem elvégzése után kezdett el a cégnél dolgozni mint junior fejlesztő, karrierje tulajdonképpen már középiskolás korában, tizenhat évesen indult. Hogyan lehetséges ez? Erről is beszélgettünk Kristóffal! Pontosan mik…..