Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolij

0 bejegyzést írt és 631 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett az első magyar trailer Ridley Scott Terror című antalógiasorozatának második évadához. Az elsőt itt forgatták Budapesten, és a HNS Terror nevű hadihajó története volt, ami 1848 környékén, az északnyugati átjárót keresve fagyott jégbe. A második etap a Terror: Gyalázat címet kapta, és…..
zolij 2019.07.28 00:24:18
@Sigismundus: írta sixx hogy nem rajtuk múlik. Gondolom a comment:com ugyanúgy a CEMP-hez tartozik, mint például az Urbanista és nem az Index tulajdona. Az meg elég nyilvánvaló a napi híreket követők számára, hogy a CEMP milyen érdekkörbe tartozik.
Mondtam, hogy lesz csúszás, sajnálom. Cserébe a Drót egyik legfaszább jelenetének alapmotívumát ellopva összefoglalom az eseményeket azoknak, akik nem akarnak olvasni. A rendes hogyvót utána. Petting Bravúros tracking shottal nyitunk, Samu kálváriájának ezredik stációja az első…..
Bizony. A fenti videóban az HBO 2019-es évébe nyújt bepillantást a csatorna, és perszehogy feltűnik benne egy sárkányon lovagló alak (Dany?), illetve Dany és Jon Snow, amint Deresben Sansával és Brienne-nek dumálnak egy sort, és Brienne természetesen elég bizalmatlan arcot vág mindehhez. A fent…..
zolij 2019.01.07 14:10:15
@Brigante: mivel Jon az előző évadban hűségesküt tett neki, így Deres már hozzá tartozik. Az megint más kérdés, hogy a Stark vazallusok beállnak-e mellé, ugyanis a korábbiakkal szemben most nem Észak őrzője esküdtek fel, hanem Észak királyára, ami megszűnt azzal, hogy Jon esküt tett Dany-nek. Illetve az lesz még érdekes, hogy ha kiderül Jon valódi neve és származása, ugyanis így öröklési sorrendben elvileg Dany előtt van.

Mondjuk szerintem el lesz ez ütve azzal, hogy a válaszában azt mondja hogy Deres az északiaké.
zolij 2019.01.07 14:34:01
@Lady Ann: azért ez nem ilyen egyszerű, attól még hogy összeházasodnak, nem válnak automatikusan társuralkodókká. Cersei-nek sem volt semmi szava Robert mellett és a halála után is a fiára szállt a trón. Az hogy most ő ül a trónon, szintén inkább a Lannister seregeknek (és Jaime-nek) köszönhető, semmint a jognak.
A Bandersnatch avagy Bromboló Lewis Caroll Jabberwocky című nonszensz avagy halandzsaversében szerepel először, emígyen: "Beware the Jabberwock, my son! / The jaws that bite, the claws that catch! / Beware the Jubjub bird, and shun / The frumious Bandersnatch!" azaz magyarul, Weöres Sándor…..
zolij 2018.12.28 08:18:45
@a8zoli: az imdb még mindig egy közösségileg (is) szerkesztett oldal, szóval érdemes fenntartással kezelni az onnan származó adatokat.
Várhatóan 2020-ban érkezik a tévébe az HBO aranytojást tojó tyúkjának első előzménysorozata. A Trónok harca világában játszódó, új kváziközépkori széria forgatása hamarosan kezdődik, és egy szereplő kiléte máris ismert: Jane Goldman, a sorozat alkotója Naomi Wattsra bízza a főszerepet, ami az…..
A főszereplő Kristen Bell és a sorozat alkotója, Rob Thomas is igent mondott arra, hogy feltámasszák a 2004-ben indult, csak három évadot megélt sorozatot, a Veronica Marsot - írja a Hollywood Reporter. A sorozat anyagilag nem tartozott a világ legsikeresebbjei közé, a rajongók mégis hamar…..
Immáron nem okoz meglepetést, ha amerikai alakulatok jönnek Magyarországra. Az utóbbi években többször érkezett egy páncélos-felderítő század, vagy egész zászlóalj, hogy néhány hónapig hazánkban közösen gyakorlatozzanak a katonáinkkal. Általában csak a Bradley felderítő, vagy gyalogsági harcjárművek…..
zolij 2018.06.28 12:52:09
@Shish Yakoo: megatonna, az... A legnehezebb jármű (Seawise Giant, egy hajó) 260 kilotonnás.
Tulajdonképpen hálás vagyok Toroczkai Lászlónak és a mögötte álló erőknek. Azon erőknek, akikről csak homályos sejtéseink vannak, hogy kik is lehetnek ők. Segítenek nekünk megszabadulni a Jobbiktól. Attól a párttól, amely sikeresen megakadályozta a kétosztatú politikai paletta ismételt kialakulását…..
Az utóbbi évek legjobb sci-fi-sorozata, az Expanse alól a hónap elején húzta ki a szőnyeget a SyFy, de a gyártó már akkor eltökélt volt, hogy a harmadik évadát futó sorozatot megpóbálják elpasszolni valakinek. Akkor a nemzetközi terjesztésre vonatkozó jogokat birtokló Netflix tűnt a leglogikusabb…..
zolij 2018.05.24 20:35:35
@Treff Bubi: látod, csak emlegetni kellett, az új résszel vissza is tért a Belter-vonal.
Az úgy volt, hogy hattól már lehet sejtetni dolgokat, héttől meg kezdődik az egész választási hercehurca tévés szempontból izgalmas része, az erre az egy estére kurva drágán lefejlesztett és haveri cégen át megmutyizott szoftver élő tesztelése, ami magában hordozza a bakik csíráját és a felhőtlen…..
Háromszor olvastam el, hogy jól látom-e. Tényleg ezt mondta? Ezt bazmeg. (Hallgatni képtelen vagyok) Valahol az én pofám is ég. Jó, hogy épp nincs senki külföldi ismerős, akinek el kéne magyarázni, mi folyik ebben az országban, hogy tud az ország első embere olyan mélyre süllyedni, hogy a nemzet…..
Szél-kormány - avagy az előzmények Fotó a Népszava online címlapján 2018.03.12. Az LMP eredményre vezetőnek gondolt stratégiával indult neki a 2018-as választásoknak. Úgy gondolták, hogy elhatárolódva a megosztó személyiség, a Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök által vezetett Demokratikus…..
zolij 2018.03.14 07:48:40
@Bognár L: hagyjuk már, ilyen alapon szinte mindenkinél fel lehet hozni "tényeket", amiért koalícióra léphet a Orbánnal:
- Jobbik: hol is kezdett Vona? Meg amúgy is egy politikai oldal a kettő
- MSZP: állítólag a vezetés a Fidesz markában
- DK: állítólag valójában a Fidesz hozta létre, hogy befolyásolja a baloldalt
- Momentum (ha bejut): természetesen valójában a Fidesz ifjúsági tagozata
comment:com Átalakult az RTL Most 2018.02.01 15:17:53
Az RTL egyik nagy restanciája volt az online felületük, vagy legalább annak egy részének, hogy is mondjuk szépen, a kőkorszakból való kiemelése. Az rtl.hu/rtlklub az maradt olyan, amilyen volt, csúnya, szélen üres mezőkkel operáló, szellősen összerakott, nem különösebben felhasználóbarát valami, ami…..
A Falon túl I Mennek. Hóban. Jégben. Gleccsere fel, gleccserről le. Hideg van. Gendry mondja is, hogy baszki, a hó ilyen? Mert hát ugye a királyvári kovácsműhelyben viszonylat ritkán esik. Tormund röhög, ja, ilyen, fázol, mi? Tudod mi a jó az ellen? Mármint a hősugárzón és az olajradiátoron túl? A…..
zolij 2017.08.22 11:57:35
@nota19: 3000 km légvonalban a Fal - Sárkánykő távolság, az 12 óra alatt 250 km / óra. Ennyivel egy valódi madár is tud repülni hátszéllel, a GoT hollói meg nem normális madarak (eleve fejből tudják a teljes Westerosi térképet, hogy hova kell repülniük). Szóval elméletileg 1 nap alatt lezavarható a táv oda-vissza, mondjuk marha nagy menetszelet kaphatott Dany.
Hatalmasat bakizott a spanyol HBO: véletlenségből négy nappal korábban tették közzé a Trónok harca következő részét, a hetedik évad hatodik darabját, írta meg a Telegraph...
zolij 2017.08.16 18:27:00
@Bicepsz Elek: van annál kisebb is, ami nem kamerával van felvéve, hanem a webes felületről képernyőfelvétel.
Égivár alatt Távozik a Lannister-sereg, gyönge szekereken zsenge gyökereket visznek Királyvár felé, meg aranyat, perszehogy, az arany és a kaja az, amiért jöttek, így ugye elégedett lesz a vasbanki bankár is, és nem hal éhen a nép (értsd: a királyi család, a sameszeik és a katonaság) ha Dany felkel…..
A Verge írja, hogy a hacker nem hazudott, és elérhető a Trónok harca hetedik évadának vasárnap bemutatásra kerülő negyedik epizódja. Egyelőre nem tudni, hova töltötték fel a cuccot, így azt sem tudni, milyen minőségű, hogy a végleges verzióról van-e szó vagy olyanról, amiben a Fal egy zöld háttér…..
zolij 2017.08.05 00:42:54
@kiskutyauto: lalolib a kiszivárgott verzióról írt, aminek a minősége tényleg elég messze van a HD-tól.
Az elmúlt napokban minden hírt túlszárnyalt a BKK online jegye körül kitört botrány, ami - nem hiszem, hogy csak nálam - de alapjaiban rengette meg a bizalmat a T-csoport iránt. A balhé részleteibe nem mennék bele, mert mindenki rongyosra olvashatta az internetet a témában, inkább térjünk ki arra,…..
zolij 2017.07.26 12:25:01
@Nakhchivan: ez egy keretszerződés az új jegyrendszer teljes auditálására (nem csak a shop.bkk.hu-ra). A közvetlen alkalmazás két okból sem megoldás. Egyrészt munkaerőhiány van és az ember sokkal szívesebben dolgozik a Kürtnek, mint a BKK-nak. Másrészt a BKK-nál a szükséges szaktudás sincs meg egy ilyen rendszer kiépítéséhez, ez nem úgy működik, hogy felveszünk egy csomó embert aztán majd összehomokoznak valamit, ehhez kialakult projektstruktúrák kellenek. Továbbá a projekt végén a BKK-nak ki kéne rúgnia a felvett embereket (végkielégítés jó kis pluszköltség), míg egy alvállalkozó szimplán átteszi őket másik projektre.
A hétvégén rendezték a Con Of Thrones című rendezvényt Nashville-ben, ahol minden a Trónok Harcáról szólt. Ahogy arra számítani lehetett, a hardcore rajongóknak szervezett eseményen igazán komoly bombát nem dobott le senki. A legfontosabb apróság viszont, hogy bár az utolsó 8. évad csak hat…..
zolij 2017.07.04 08:28:44
@Fiona J. Jones: az időjárási körülmények túl jók ahhoz, hogy "winter is here"
zolij 2017.07.04 09:50:55
@PonDrow: lehet van a helyszínválasztás mögött némi anyagi megfontolás is :)
zolij 2017.07.04 12:07:13
@PonDrow: nem a szállításra gondolok. Gondolom nem kevés adókedvezményt kapnak a jelenlegi helyszíneken és hasonlók.
A Battlestar Galactica óta kevés olyan jó sci-fi sorozat volt, mint a második évadjánál járó Expanse, nekünk is nagyon tetszett a bemutatkozó évad tavaly, amire az elmúlt hetekben csak rátett még egy lapáttal a második. Közben a Netflix is felkarolta a vállalkozást, de azért egy kicsit lehetett…..
zolij 2017.03.17 11:04:26
@koschwarz: átnyúlnak? A 2. könyv elején jár a sztori. Egyedül talán Anderson Dawes és az OPA frakciók volt előreutalás, de abban se vagyok biztos hogy nem volt előbb a könyvben.
Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! ..
Ez mennyire meta már: a Sherlockot alakító angol színészről kiderítették, hogy annak a Sir Arthur Conan Doyle-nak a rokona, aki annak idején megírta a világ leghíresebb detektívjének kalandjait. Jó, a rokoni szál nem a legerősebb, hiszen 16. fokú másodunokatestvérek, DE AKKOR IS. A felfedezést a…..
Kiosztották a kritikusi díjakat, illetve az egyiket, a Critics Choice nevűt, ami egyszerre tévés és filmes, is, és aminek gáláján pont úgy asztal mellett ülnek a népek, mint az Aranyglóbuszon, azaz szépen lassan berúgnak a műsor végére, és ennek nagyon örülnek. Az idei felhozatal filmes részét az…..