Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rodney_2

0 bejegyzést írt és 550 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A német szociáldemokrata Friedrich Ebert Alapítvány és a Policy Solutions felmérése szerint a magyarok több 73%-a támogatja a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet — mondta Bíró-Nagy András, politológus a  "Zöld baloldali politika lehetőségei Magyarországon" kiadvány bemutatóján. ..
Rodney_2 2020.10.23 14:51:07
@Hasdrubal Barcas21: Matyika, te vagy a társadalom salakja. Nálad lejjebb nincsen. Ezért még a nem teljesen degenerált ballibek is kivetnek maguk közül. Neked már csak az öngyilkosság maradt :)))
Rodney_2 2020.10.23 14:56:19
@Hasdrubal Barcas21: "neked csak az fáj, hogy okosabb vagyok nálad, meg az összes kommentelőnél"
Hahahaha te teljesen idióta pszichopata sejthalmaz vagy.
Nálad bárki okosabb és civilizáltabb, pl nem megy oda ahol nem látják szivesen :)))
Amióta nem jut mindennap migránsfasz a seggedbe, nagyon gyorsan romlik a mentális állapotod, találj ki valamit mert baj lesz :)))
Nehéz eldönteni, hogy a sötétben tapogatózik, vagy a zavarosban halászik az Orbán-kormány. Valószínűleg mindkét állításban van igazság, ugyanis a koronavírus-járvány kapcsán is a jól bevett fideszes módszereket alkalmazza a rezsim. Egyrészt nem igazán érdekli a valóság, másrészt a tényektől…..
Rodney_2 2020.10.16 17:08:41
@Matyas_kiraly:
ezeket tanulmányozzad
webcritech.jrc.ec.europa.eu/modellingoutput/cv/eu_cv_region/eu_cv_region_comb.htm

www.worldometers.info/coronavirus/

ezekből próbálj valamilyen következtetést levonni a nagy eszeddel :)

Mindenesetre a te terminológiáddal a spanyol, olasz és francia ballibsi kormányok eddíg országonként több mint 33 ezer állampolgárukat ölték meg, a holland liberalizmus 6700 áldozatot követelt. A lengyel és a magyar fasizmus ezzel szemben 3400 és 1000 embert ölt meg. Brüsszel igazán kivizsgálhatná ezt a jogtiprást.
Rodney_2 2020.10.17 03:24:46
@Matyas_kiraly: Te szellemi fogyatékos vagy és nem vagy már képes felfogni semmit. Remélem hamarosan megdöglesz
Midőn nyár elején szeretett Viktorom elkezdte feloldani a korlátozásokat, tudtam, csak nem sejtettem, hogy őszre baj lesz. Aztán a nyár közepén, amikor Viktor kijelentette, hogy fél életét öltözőkben töltötte, már sejtettem is. Az öltözői ember ugyanis vizesnyolcas. A meccset a pályán játsszák, az…..
Rodney_2 2020.10.16 18:37:18
Ezeket tessék tanulmányozni:

webcritech.jrc.ec.europa.eu/modellingoutput/cv/eu_cv_region/eu_cv_region_comb.htm

www.worldometers.info/coronavirus/

meg hogy a többi országban hogy szállt el a deficit, stb. Annyira azért nem rossz a helyzet szerencsére.
A WHO meg éppen most szólalt fel a lezárások ellen, merthogy szegénységet okoz (hoppá)

index.hu/gazdasag/2020/10/16/who_szegenyseg_koronavirus/
Az előző posztom kapcsán kibontakozott egy vita a FB-okon, aminek volt egy mozzanata -- a tolerancia és az elfogadás konfliktusa --, amitől írnék most még egy kicsit. Néhány évvel ezelőttig a liberális hozzáállás dominálta a hazai nyugatias diskurzusokat a más véleményekkel és identitásokkal…..
Rodney_2 2020.10.15 22:14:48
@FrVili: Addíg tolerálgatsz, amíg majd zsákot kell viselni a fejeden :)))

www.politicsonline.net/2020/05/uk-muslim-preacher-warns-women-without.html?fbclid=IwAR1zgjNz28Uz5V4hthWy-1sBNiD6Axg8GaQ69wSflq8fpcVsP_Q1sZQlsxk

Ezeket védi a hijab a covid ellen, ők fognak túlélni, a pride-ra járók meg megdöglenek.
Allah hatalmas :)))
Éppen olvasok egy Farkas Katalinnal készült interjút -- az apropó, hogy az elmefilozófust az európai Analitikus Filozófiai Társaság legújabban az elnökének választotta, de ettől eltekintve is Betegh Gábor és két-három másik filozófus mellett a hazai filozófiai középgeneráció legjelesebbje --,…..
Rodney_2 2020.10.12 19:49:03
@Reding Roli: "Sadiq Kahn" ha így írná a nevét akkor ő zsidó lenne :))) De ő Khan, paki és mint muszlim időnként gyanútlanul találkozik hivatalosan terrorista szervezetként nyilvántartott izék képviselőivel. Ez nyilván a londoniaknak megfelel, az angolok egy részének nem annyira, de ők baszták el az országukat maguknak, élvezzék :(

Nagyjából egyetértek azokkal amiket leírtál.
Nálam a vízválasztó az a willkommenskutur szemérmetlen migránsfaszszopása (hány migráns család él egész életében vagy már generációk óta segélyen Nyugaton??), versus a lengyel (általánosabban K-Európai) példa, ahol nincsen segély migránsoknak (a katolikus egyház időnként gyűjt ukrán menekülteknek ami makes sense, ott sokan össze vannak keveredve rokonilag is és a nyelv is nagyon hasonló), ha jönnek a máskultúrájúak akkor dolgozni jönnek. Hogy hosszabb távon mi lesz ebből, azért lehet sejteni.
(mellékszál: az iszlám szerint az aktív homokozásért halál jár és sokan ezt elég komolyan veszik, ebből még lesznek problémák)
Rodney_2 2020.10.14 23:53:43
@EXBlogger: Annyiban igazad van, hogy a pestis az a járvány, amikor megdöglik a lakosság fele.
Meg abban is, hogy a számok teljes baromságok. Most volt egy szenzáció hogy egy 24 éves meghalt. Még a Cecilia is elismerte hogy nem attól halt meg, de benne van a covid áldozatok statisztikájában ( a családom orvos tagjai összeszedték vagy 3 különböző hírből, hogy amúgy is halálos beteg volt).
Sajnos a Trump meg más hasonló barmok sokkal közelebb vannak a valós helyzethez mint a sok megvezetett idióta.
Rodney_2 2020.10.15 00:10:19
@EXBlogger: Egyébként pont a maszk attól véd meg, hogy ha egy fertőzött szembe jön MASZKBAN és rádköpi a vírust, akkor nem jut el hozzád mert a maszk ( A FERTŐZÖTTÉ) megfogja (a vírus nem magában repked hanem a nyál és egyéb váladékcseppeken utazik, azokat meg megfogja a maszk). Vagyis a nagyon hiányolt sok tesztelés helyett ami produkálna horror fertőzött (nem BETEG) számokat, az is elég lenne ha mindenki hordana maszkot amikor mások közelébe kerül. Az öreg krónikus betegek meg dögledezzenek otthon vagy valamilyen izolációban, ha nem akarnak meghalni (ennek a "bad joke" verziója a vásárlási sáv ami szintén nem magyar találmány, más országokban is van). (Amiket leírtam nem én találtam ki, hanem a témával foglalkozó orvos rokonok és ismerősök véleménye, van köztük egyetemi tanár és olyan is aki a covid számokat rakja össze a "központban")
Dr. László Gábor vagyok, pénzügyi szakjogász és tartozásrendezési szakértő, a Bankmentor szakmai vezetője. Pénzügyi témában éppen a napokban jelent meg a könyvem "Pénzügyi méregtelenítés" címmel. Ez egy hiánypótló könyv, olyan szempontból, hogy kifejezetten a magyar pénzügyi problémákra vonatkozik,…..
Rodney_2 2020.10.05 22:29:22
@K. Any: Kedves, köszönöm a történetet. Megpróbálok érzelemmentesen válaszolni és ha "csúnya" szót használok az nem érzelemből van, hanem ténymegállapítás.
Az ismerőse nem rossz ember, hanem egy ostoba átlagember. Aki nem tudja felfogni a tettei következményét. A mai modern demokráciában az ilyen embereknek jogaik vannak, aztán amikor jó nagy szarba kerülnek az ostobaságuk miatt, akkor természetesen mások a hibások. Ez annyira unalmas már hogy nem is tudom mit mondjak. Teleki Pál pl. vállalta a felelősséget a tetteiért és főbelőtte magát. Ő egy úriember volt és nem egy nagypofájú darab szar. Erről kb ennyit :( Nem muszáj a más pénzéből zabálni. "normális" társadalmakban az ilyenek elpusztulnak a hülyeségük miatt, kapnak egy Darwin díjat és ennyi. A modern civilizáció meg életben tartja őket. Vannak felmérések amik mutatják hogy a legfejlettebb társadalmakban, ahol a legtöbb információ rendelkezésre áll (ott az internet pl) egyszerűen egyre hülyébbek az emberek. Nyilván a megfelelő szelekció hiányában... Egyáltalán nem akartam ilyen csúnyákat írni csak nyilván felhúztam magam közben. Most megpróbálom elmagyarázni:

Lát egy 0%-os hitelt. Ingyen pénz. Nem gyanus, bazmeg??? De csak akkor kapja meg ha kér mellé hitelkártyát. Nem gyanus??? Az ilyen ember hogyan választ TV-t, hűtőszekrényt vagy autót. vagy lakáshitelt. Vagy remek magas hozamot igérő befektetést. Teccik érteni?? A 0%-os hitel miért jó annak aki a pénzt adja?? Hát azért mert elad mellé egy hitelkártyát. Normális esetben az történik, hogy a kedves ügyfél nem teszi el a kártyát hanem el is kezdi használni. Azon a bank már keres jutalékot akkor is ha nincs semmi gond (a pénzforgalomból kap, tehát nem az ügyfélnek/ ismerősének kerül pénzbe, hanem onnan kap jutalékot ahol használja a kártyát, ez még nem az ügyfél lerablása). Aztán ha az ügyfél nem fizeti időben amit kell, akkor nagyon magas kamatot számolnak neki. Ez már jó üzlet, de rizikós is, mert van aki ilyen spirálba kerül és soha nem tudja visszafizetni a pénzt. Akkor azon bukik a bank, de ezt a bukást kifizetteti a magas kamatban a "jó ügyfelekkel" Ezért magas a kamat, van benne egy elég magas "kockázati felár".
Egy másik dolog az, hogy aki képes áruvásárlási hitelre venni valamit, annak olyan a viszonya a pénzhez és a hitelhez, hogy általában jó hitelkártya ügyfél, mert elkezd minden szart vásárolni, hiszen ott a hitelkártya, aztán a következő havi fizetése már a limitig kihasznált kártya törlesztésre megy, vagyis újra pénz nélkül marad és neki áll abban a hónapban is kiköltekezni a kártya limitjéig. Az USA-ban és sok nyugati országban így él az átlagember. Hitelből vett lakásban lakik, hitelből vett kocsival villog, hitelből vette a bútorait. És limitig van minden hónapban az 1 -2 -3 hitelkártyájával. Na ettől aztán kurva gazdagnak tünnek ezek az emberek. Mindenük megvan. Amerikai álom :) Csak praktikusan még semmiért nem fizettek. A lakásra még 25 évig keresik a pénzt, a kocsira a következő 5 évben, stb stb. Tök jó nekik, ugye? Nyugaton sokkal nagyobb az emberek eladosodottsága mint mifelénk keleten. Ettől aztán gazdagabbnak látszanak mint amilyenek. Más kategória, de pl amikor a Maxwell nevű milliárdos médiacézár öngyilkos lett, kiderült hogy negatívban volt, több hitele volt, mint vagyontárgya. Ugye milyen érdekes?? Méga milliárdosok között is van akinek nincs semmije :)

Mit mondjak még?? Szerintem alapszabály hogy meg kell tanulni hitel nélkül élni. Nem könnyű, de a példák mutatják hogy a hitelből élés hamar még sokkal nehezebbé válik. A hitelből vásárlás egy előre hozott fogyasztás. Olyan pénzt költ el a delikvens, amit még nem keresett meg, amit csak a jövőben fog megkeresni, ha egyáltalán sikerül. Aki ezt felvállalja, az nézzen szembe a következményekkel.
Rodney_2 2020.10.06 11:10:24
@0dzsud0: A hitelnek kb 2 formája van aminek van valami értelme: a beruházási hitel (vagy a vállalkozást finanszírozó hitelek), mert ott a hitel költségét (kamatok, díjak stb) jó esetben kitermeli a vállalkozás nyereséges tevékenysége (ez vonatkozik a befektetési célból vett lakóigatlanra is). A másik pont az amit említ, a lakáshitel, ahol megspórolja a bérlet költségét és kb az a fedezete az adósságszolgálatnak. A többi hitelforma nem is olyan régi és a modern fogyasztói társadalom terméke: amikor az agyhalott csőcselék egymással versenyez fogyasztásban, akkor lehet őket lerabolni mindenféle jól megtervezett banki termékekkel. Az ilyen @K. Any: féle elmebetegek ideális célközönség.
Rodney_2 2020.10.06 11:14:08
@K. Any: Javaslom hogy forduljon elmeorvoshoz. A valóság tagadásának magas fokát műveli. Ha valaki nem agyhalott söpredék, akkor már nincsnenk is érzelmei és egyedül fog meghalni, blabla. Ha nem hitelből zabálok, akkor rideg és számító vagyok :))) Nem valami hisztérikus agyhalott kurva tetszik lenni véletlenül? IQ teszt kijött pozitívra? Szánalmas :(((
Például attól, hogy agyonnyomja őket az állami apparátus..
Rodney_2 2020.09.28 23:17:49
@Tényelek: Faludy György 36 évig élt egy balettáncos férfival, majd feleségül vette a nála 60 évvel fiatalabb Ribanc Máriát. Ennyit a buzulás genetikai meghatározottságáról :)))
ORVOS barátom szerint a buzulást a legjobban feldugott "tüzes piszkálóval" (Rejtő Jenő) vagy lángszóróval lehet gyógyítani. Kb ugyanez még igazabb a gender-fluid nevű elmebetegekre. Ott már 1-2 pofon is eredményes lehet :)))
Rodney_2 2020.09.28 23:20:30
@ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY!: Neokakival az a baj hogy nagyon ostoba, boborján meg nagyon bunkó. Minél többet kommentelnek, annál több lesz a fidesz szavazó. Le kellene őket cserélni valalmi kultúrált Jobbikos propagandistára az Összefogás jegyében.
Rodney_2 2020.10.02 23:50:15
@chrisred: A Biden story-t még frissiben elég jól leírta a The Economist (nem egy Soros hiradó, de azért elég hiteles :) ) egy 3 oldalas cikkben (legalább fél éve amikor kiderült hogy a Trump, teljes joggal, az akarta hogy ukránok nyomozzanak ez ügyben). Nagyon vicces stílusban ráadásul ami azért nem jellemző arra a hetilapra. Inkább angol humor, aki érti...
A Biden gyerek úgy került a képbe hogy az ukrán oligarchának bennragadt a UK-ben valami 25 millió GBP körüli pénze (nem emléksz pontosan) mert pénzmosás miatt zárolták. Erre az oligarcha felvette a Biden fiút igazgatósági tagnak havi 50 ezer USD-ért (nem nagy pénz de néhány éve emlékszem hogy az USA elnök hivatalos ÉVES fizetése volt 220 ezer USD). Aztán csoda történt, a UK hatóságok elengedték a zárolt pénzt. (ez azért felvet kérdéseket az überfasza tisztakezű Nyugattal kapcsolatban is, de nem akarlak zavarba hozni)
Amik most kerültek nyilvánosságra, hogy ezen túlmenően összevissza ment néhány millió USD a Biden családon belül, az már Orbán klán jellegű tevélkenység és egyszerűen nem találok szavakat. :)))
Te is kicsit gondolkozzál el az egyszerű világképeden (nem bántásból mondom) és próbáld felfogni hogy az USA következő elnöke vagy a már ismert Trump, vagy egy már közben demensé vált ballibsinak hazudott orbánpiktor lesz a nigger csőcselék szavaztával. Ez van. Csúcsdemokrácia, jogállamiság, minden lófasz. Erre elég. És azt is próbáld megemészteni, hogy a nyugati politikai körökben is elég nagy korrupció van. Pl simán elhiszem hogy a fél EP a Soros payrollján van. És tudod miért? Mert tudok egy csomó konkrét esetet ahol a fényes überdemokratikus jogállamban simán megvesznek kilóra politikusokat, bírókat, ügyészeket. Nem is drágák :) És ezt nem újságból, hanem azoktól akik megveszik. Hát ez van. Lehet szomorkodni.

PS: amikor az oligarchák repülöin utazgatás van műsoron, akkor mindíg eszembe jut a PAKS story hogy a német EU biztos, aki kivizsgálta PAKS 2 ügyét, a dologban érintett orosz oligarcha magángépén érkezett Budapestre kivizsgálni, aztán mindent rendben talált. Ez a dolog nyilvánosságot is kapott, de ugye az illető nem fizetett az útért (hahahha) nem lett belőle ügyészségi vizsgálat, nem kellett lemondani, semmi. Következmények nélküli Nyugat :)))
Tudod mibe kerül külföldinek számlát vezetni egy svájci bankban? Elképesztően drága dolog. Csak akkor éri meg, ha a pénz nem tiszta eredetű (kenőpénz, adócsalás, egyéb bűncselekmény, stb). Több millió németnek van / volt ilyen számlája. A német adóhatóság számos projektet indított hogy megszerezze a neveket és adatokat, a leghíresebb egy lichteinsteini bank (ugyanaz pepitában) ügye volt ahol több százezer németnek volt számlája, amit egy alkalmazott eladott egy CD-n a német adóhatóságnak aki jó pénzt fizetett érte. A becsületes nyugati állampolgárok, ja :) ÉBRESZTŐŐŐ! :)
Zord idők Mesés csapda 2020.09.28 13:06:39
♦ Mottó: Aki velem kikezd, az a családommal is kikezd!!! (a mélynövésű, köpcös és pocakos Danny DeVito az Ikrek című vígjátékban, miután ikertestvére, az izomkolosszus Arnold Schwarzenegger lepofozta a rosszfiúkat) ♦ Van egy jó hírem: ez egy rövid poszt lesz, vagy minden esetre jelentősen…..
Rodney_2 2020.09.29 22:56:49
@zord íjász: Feladom, pont a lényegét nem érted annak amit mondani akarok :(
Amit én látok az az, hogy Nyugaton egyes helyeken már hogy áll a "progresszió" és az is így kezdődött mint ez a könyv amit kifogásolsz (és ezt sem magyar emberek finanszírozták ugye, "az ellenség keze már betette a lábát" :) ). Ott már bőven veszélyeztetnek gyerekeket, de ez nem érdekel egyeseket mert a fontos a permanens harc a progresszióért, újabb és újabb "vívmányok" és "szabadságjogok". Majd ha Magyarországon is ilyen "közös európai értékeken" alapuló kormány lesz és lesz gyereked vagy unokád, akkor majd nagyokat döbbensz. Ezt kellene valahogy megelőzni és nem a buzulást, azok csak buzuljanak nyugodtan.
Rodney_2 2020.09.29 23:06:13
@élhetetlen: Te meg pont a lényeget nem értetted meg, hogy van egy szürke zóna, még példát is hoztam rá. Te is Magyarországról vagy okos mint a poszter? El kell menni Nyugatra és ott egyes országokban lehet látni a JÖVŐT. Az a nagy kérdés hogy szeretnénk-e egy olyan környezetben élni, vagy nem. Ha igen, akkor hajrá :) Ha nem, akkor mit lehetne tenni, hogy mindenki valamennyire jól járjon, hogy találjunk egy optimális utat ahol se a buzi nem lesz öngyilkos, se a degeneráltan nevelt gyerek amikor felnőtt korában rájön hogy el lett cseszve az egész. (és pl bizonyos helyeken ne kelljen buzinak tettedned magad ha érvényesülni akarsz, a kvótákról és egyéb idióta ötletekről nem is beszélve)
Most megyek és heteróskodni fogok :))) Nővel!!! Nem cool, de nekem megfelel.
Rodney_2 2020.09.29 23:22:49
@zord íjász: Ezzel nem szokott probléma lenni :)
(mellesleg sok a funkcionális analfabéta :))) ill. ti a magyar helyzetről beszéltek, én meg nem ott élek és látom hogy hova fajulnak a dolgok ha nem vigyázunk)

Lezárásképpen:

www.facebook.com/photo/?fbid=1547865252082445&set=a.462575263944788

Szerinted ez a csávó így boldog, vagy valami kibaszott nagy kezeletlen problémája van ami miatt így öltözik??
Kis radikális önmeghatározó "végső" kérdésekkel. Akinek kedve van, írja meg kommentben az összpontszámát. A képzeletbeli max. érték a legszélsőségesebb globalista-progresszista-konstruktivista, a min. a legbezárkózóbb-nemzetilényegű-reakciós álláspontoké. Zárójelben a megszerezhető pontok a kérdés…..
Rodney_2 2020.09.28 16:13:43
@abdul hackeem: Csak a két szélsőértéket lehet választani, úgy sokkal nehezebb. Direkt megkérdeztem HaFr-t mielőtt megcsináltam. Csináld újra :)))
Rodney_2 2020.09.28 16:18:05
@chrisred: Le kell váltani az Orbánékat a nemkorrupt Gyurcsányékra, majd a nácik segítenek. Öööö... rémlik valami?? Látod pont ezért nem lehet leváltani a korrupt minisztereket :(((
Rodney_2 2020.09.29 20:56:26
@chrisred: Neked mint képzett Soros ügynöknek nem szabad kitérni az ilyen helyzetekben, hanem bele kell állni és megmagyarázni, hogy az az európai közös értékek manifesztációja amikor a (zsidó) ballibsik a náci (és antiszemita) Bíró Lászlóval próbálják leváltani a fideszes képviselőt. Erre utaltam, elég sokat foglalkoznak mostanában ezzel minden oldalon és minden médiumban.
A vitához és eszmecseréhez nyilvánvalóan nyitott gondolkodásra van szükség. Orbán legutóbbi Magyar Nemzetben közölt cikkéből viszont az derül ki, hogy akármennyi észérv is hangzott el az SZFE-t, az MTA-t érintő és hasonló ügyekben, akármilyen komoly, szakmájukban magasra értékelt személyek szólaltak…..
Rodney_2 2020.09.28 17:19:39
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Bajnai vagy illiberális?? Mindegy is :)
Vagy hogy a Brendel Matyit fel kellene etetni a malacokkal? :))))

Egyébként az a normális ha néha egyetértünk, néha meg nem. Mert egyikünk sem degenrált vagy lúzer bérkommentelő, megvan a saját véleményünk a világ dolgairól :)
Rodney_2 2020.09.28 20:00:53
@Tamáspatrik: Nemzetközi cégek managementjében is jól jön a karizma. Pl ott van Jack Welch, nem tudta volna mindazt véghez vinni ha nem lett volna nagyon durva karizmája (volt szeremcsém vele találkozni 3x) vagy az Antony Radev. Ezek már a karizmájukkal félig megoldották a problémákat, utána kevesebb csendes munkára van szükség :)
A politikában meg ez nyilván még fontosabb, mert parancsolgatással nem lehet szavazatokat szerezni. A Muttinak is van biztosan valami karizmája (ahogy Hitlernek is volt nagyon erős), különben nem tudná 20 év alatt földig rombolni Németországot , mert már rég agyonverték volna a népek legkésőbb 2015-ben :(((
Egyébként Bajnai investment bankár volt a CA-IB Securities-nél, az ilyenekre nem jellemző a szociális érzékenység, mert különben a kukában végzik. Előtte meg a Gyurcsánnyal és még 2 emberrel volt egy kis butik-cégük (nem ruha butik) akik csődközeli cégek felvásárlásával és kirablásával foglalkoztak (pl a Pretty Woman-ben a Richard Gere csinál ilyet és lesz belőle milliárdus USD-ben) Ezek mind kurvára szociálisan érzékeny emberek, akár csak én vagy a Soros Gyuri :))))
Rodney_2 2020.09.29 20:48:41
@Török törp hörcsögöt bökő bögöly:

Némely dolgokban igazad van, de annyira fel van baszva az agyad hogy az már a gondolkodás rovására megy.

1. illiberális azt jelenti hogy azok többségének akarata érvényesül, akik méltóztatnak elvonszolni a seggüket a szavazóurnáig. Ne legyél demagóg, hogy a nem szavazók mind az orbáni világ ellen vannak. Akkor mi a kurva anyjukért nem mennek el szavazni ha nekik olyan rossz??? Inkább azt lehetne mondani hogy nem mennek el szavazni mert jó az idő, elmennek inkább kirándulni, úgyis meglesz a 2/3. Ugye?

2. Bajnait ismerem személyesen, attól hogy szakértő, még lehetne határozottabb kiállása és jobb dumája. Erre egy szuper példa az Antony Radev. Csak hát ő ugye a Csányi barátja és nem a Karácsonyé. Mondjuk ez sem véletlen. A Karigerinek sincs semennyi karizmája (meg szakértelme se sajnos), neki sármja van. Még rendes pártja sincs (az a néhány majom nem egy párt), de annyi esze azért van a fiúnak, hogy a sármját becseréli mindeféle jól fizető poziciókra, mert az ellenzék annyira szenved az értékelhető káderek hiányában, hogy a nagyobb pártok őt lizingelik prezentálható politikusként (vesd össze az MSZPs debil rémmel, aki el tudja képzelni magát miniszterelnöknek!! Jézus)

Kicsit nyugodjál meg és inkább azon törd a fejed, hogy az ország nem jutott volna ide, ha az ellenzék reális alternatívát tudott volna felmutatni és nem egy fostenger lenne. Ezen kellene valahogy dolgozni. Most oda sikerült eljutni, hogy az aktuális megmérettetésen a teljes hiszterolibsi brigád beáll egy rasszista antiszemita náci mögé, mert azt gondolják hogy csak így van esélyük nyerni. Ez mi a lófasz??? Orbánék nem listázzák a zsidókat, majd az új ellenzéki összefogás fogja?? Már olyan hardcore libsik mennek ezzel szembe mint a 150% zsidó és 50% ballibsi - 50% kommunista Gerő András (ezek a klasszikus volt SZDSZ háttéremberek és szellemi tekintélyek)

A magyar NÉP politikai preferenciáit kb a 2014-es választás mutatta elég tisztán, amikor a fidesz kapott kb 50%-ot, az akkor még nyíltan náci anticigány, antiszemita Jobbik pedig 20%-kal a legnagyobb ellenzéki párt lett. A maradék 30%-on osztozott a mindenféle szoci, libsi, zöld és egyéb népboldogító ideológia. Ebből elég nehéz lesz a klasszikus nyugati ballibsi migráncsoló buzuló femináci katyvaszt összehozni. De ez nem azt jelenti hogy diktaúra lenne, hanem csak azt hogy Magyarországon még nem volt meg az a sok évtizedes jólét, amitől a Nyugatiak nagy része teljesen meghülyült.
A magyar kormány soha nem fogja beismerni, de szép lassan ráállt arra a járványkezelési modellre, melyet Svédország követ már a koronavírus megjelenése óta. Ennek főként az az oka, hogy beigazolódni látszik a skandinávok elmélete, mely szerint a vírus ellen leginkább az immunitás megszerzése a…..
Rodney_2 2020.09.27 23:12:49
@Ekrü: Belgiumban flamandok, vallonok, niggerek és koszos arabok élnek. A belgák azok a zsidók :)))
Rodney_2 2020.09.28 15:59:05
@Hasdrubal Barcas: te szellemi fogyatékos vagy ami minden kommenteden látszik. Ha sokszor küldöd, akkor sokszor látszik :)
Rodney_2 2020.09.29 13:28:59
@Hasdrubal Barcas: Matyi, az a baj veled, hogy rájöttél, hogy te nem is vagy ember csak egy degenerált sejthalmaz aki véletelnül személyi számot kapott és ezt nem tudod feldolgozni. Pedig egyszerű a megoldás, még PhD sem kell hozzá. Legyél öngyilkos :)))
Ez a legfőbb ügyész képviselői kérdésre adott válaszából derül ki. ..
Rodney_2 2020.09.28 19:40:33
@Nekoashi2005: "Ha nem tetszik, hogy vasúti teherszerelvény számra akarták lopni a közpénzt"

A "vasúti teherszerelvény"-ben a hozzád hasonló ballibsi hazaáruló genetikai hulladékot kellene elszállítani... Igény volna rá. Best practice :)

Egyébként mivel teljesen degenerált ostoba barom vagy, tájékoztatlak, hogy az olimpiáért harcoló szervezet elnöke a balliberális nemzetközi bankár és volt tőzsdeelnök Szalay-Berzeviczy Attila, akinek az apukája buzi SZDSZ-es államtitkár volt. Gyurcsány utódjaként is felmerült a neve, de mivel nem idióta, így nem vállalta a jelölést. Csak hogy lássad milyen nemzeti összefogás volt az Olimpia megrendezése mögött amíg a hozzád hasonló kártékony hulladékok el nem baszták az egészet. Remélem hamarosan elvisz a covid :)

en.wikipedia.org/wiki/Attila_Szalay-Berzeviczy
Rodney_2 2020.09.28 19:46:14
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "Kunhalmi Ágnes miniszterelnökként is el tudná képzelni magát"
Ez csak azt mutatja, hogy milyen elképesztően ostoba az a némber. Isten irgalmazzon Magyarországnak ha ez a söpredék egyszer hatalomra kerül. Még lopni is csak úgy tudnak, hogy ha le van téve valahol egy halom cash akkor odamegy és két kézzel belemarkol. Ennyi... Semmi vision, tervezés, jogi szakmunka, pénzügyi technikai ismeretek, nemzetközi jogi ismeretek, semmi. Csak oda a pénzhez és tömni a zsebet :)))
A miniszterelnök arra a kérdésre kereste a választ a Magyar Nemzetben minap megjelent esszéjében, hogy mit tehet Magyarország a nemzetek feletti globalizmus fenyegetésével szemben, amelynek az ideológiája a nemzeti-vallási és családi közösség állítólagos felbomlasztására szolgáló liberalizmus? A…..
Rodney_2 2020.09.23 23:01:11
@s: @morph on deer:
az artur nevünek annyiban van igaza, hogy a kamatos kamat számítás miatt, ha mondjuk évente 4 %-kal nő a GDP és 4% az EU támogatás, akkor az első évben valóban igaz, hogy attól nött a GDP, de a későbbi években már mindig csak az első év "4%-át" kapjuk meg újra és újra, attól már nem nőne a GDP. Remélem ez világos. A konkrét esetben ki lehet számolgatni, hogy mi volt, excel a barátunk.
Viszont a korai időszakban a nemzetközi bankok révén jelentős forráskivonást kellett az országnak elszenvednie (ezt ki szokták felejteni), ami pénzt a külföldi bankok betóltak a magyarországi hitelezésbe a Gyurcsány kormány idején (lásd még Pannon Puma), azt 2009 után kivitték az országból ahogy a hitelesek fizetgették vissza a pénzt (nemcsak a lakossági hanem a vállalati hitelekről is szó van), mert kellett az anyabankoknak a megszigorodott tőkekövetelmények miatt. És nem csak a bankok csinálták ezt, hanem a nagy multik is, stb. Ezt hívják "hitel könyv leépítésnek" ami több milliárd eurós nagyságrend volt. Plusz leált a hitelezés, nem voltak beruházások, stb. Pusztán a 2008-as válság utóhatásaként, ezt bármilyen kormány megszívta volna.
Rodney_2 2020.09.24 10:35:11
@birkamenet: Eddig az volt hogy az EU támogatásokat Orbánék ellopják, nem hasznosul az ország számára, csak stadionokat építenek belőle dupla áron ami a jövőben csak költséget generál, kiviszik a az ellopott pénzt és yachtokat vesznek belőle, blabla.
Hát akkor ezek szerint mégis hasznosan költik el azt a pénzt?
Látod ez a baj a hozzád hasonló degenerált barmokkal, hogy a primitív állati gyűlölet olyan szinten rombolja le a realitásérzékeléseteket, hogy úgy tünik hogy össze vissza hazudoztok, már magatok sem tudjátok mikor mit, csak az a lényeg hogy minden helyzetben azt mondhassátok hogy amit Orbánék csinálnak az 100%-ban szar. Sajnos ez nem így működik. Kicsit több következetsséget ha kérhetem :)

A másik dolog amit érdemes figyelembe venni, hogy a peer group (debil faszok kedvéért: a környező volt szolcialista országok) is rengeteg EU pénzt kap és ők is abból növekednek. Akkor az ő gazdaságaik sem érnek semmit és nem nőnek semmit a Nyugat nélkül. Mindneki hülye csak ott Nyugaton tudják az okosok hogyan kell értéket termelni, miközben teljesen elbasszák az országaikat a ballibsi degeneráltságokkal. Ez valahogy szintén nem jön össze.
Rodney_2 2020.09.24 10:38:13
@morph on deer: Amit az elmebeteg barom birkamentnek írtam az neked is szól, csak neked kutúráltabban :)
Sok minden elhangzott itt a múltkori cikkem után a hozzászólások között.Ezek közül felbukkant egy érdekes téma, a devizahitelezés. Makacs állítás, hogy a bankok valójában forinthitelt adtak, csak jól átverték az embereket, így az árfolyamemelkedésen jó nagyot kaszáltak. Vizsgáljuk meg közelebbről a…..
Rodney_2 2020.09.23 19:43:48
@vocem mittere in alteram partem: Ezzel általában mindneki így van, de a 2 svájci bank példája az volt hogy a konzervatívabb bank először évekig kevesebb profitot termelt de a végén 13 év összahasonlításban a "jobb" elbukta az összeset, a "gyengébb meg csak 2 évit vagyis megmaradt 11 év szerényebb profitja. Magyarul jobban teljesített :)))
Volt olyan fund manager aki azzal lett híres, hogy nem akart toxikus eszközöket vásárolni mert okos volt, kirúgták aztán később jól bedőlt az alap mert az utód meg jól bevásárolt. A világ nem fair.
Rodney_2 2020.09.23 20:45:28
@vocem mittere in alteram partem: szerintem egy részéből hozták létre az alternatív oktatási univerzumot, egy kisebb részét biztosan ellopták, a maradék meg ott van és fedezi majd a jövőbeni veszteségeket, ha úgy alakul a nemzetközi helyzet (mert hát egy nemzeti bank nem profitorientált hanem magasabb célokat kell szolgálniuk, csak most véletlenül így alakult). Jobb ez így mintha lett volna pár száz milliárd bukó. Amikor a CHF-et kellett gyengíteni mert nem bírta a svájci gazdaság a magas árfolyamot, akkor olyan óriási veszteségeket szenvedett a svájci jegybank hogy kétszer is el kellett engednie az árfolyamot. Az sem egy rózsás helyzet. Erős a valuta, cool. Csak nem tudnak exportálni és akkor ugye nem kell annyi munkahely, stb. :)
Rodney_2 2020.09.24 02:24:15
@Szubrina: Debil kurva, megjöttél a műszak után? :)
1984-ben születtem. Jó ideje annak, hogy van választási jogom, mégsem voltam soha. Eleinte azért nem, mert nem éreztem azt, hogy tizenévesként tudok bármit is a politikáról olyan meggyőződéssel és magabiztossággal, hogy jó és racionális döntést hozhassak a családom és országom érdekében. 36 évesen…..
Rodney_2 2020.09.24 01:50:45
@Hannibal Barcas: Brendel Matyi, te vagy a legerősebb érv az abortusz mellett :)))
Rodney_2 2020.09.24 02:20:04
@Frady Endre: Miből gondolod, hogy Orbán diktátorkodik?? Ha a Soros által finanszírozott 444-et olvasod, akkor egyértelmű. Ha az Origót olvasod, akkor egy szent ember aki életét szentelte a népe felvirágoztatásáért. Melyikből mennyi igaz? Hogyan döntöd el?
A blogger kb ilyen alapon nem választ. Orbán ronda pocakos cigánybűnöző, bezzeg KariGeri milyen szépen mosolygó snájdig fiú. Ugye milyen egyszerű?? Sok felmérés volt már (főleg az USA-ban) ami kimutatta hogy rengeteg ember ezen az alapon szavaz (vagy mert fekete, vagy nő, vagy nem nő). Mikor a Bush Juniort másodszor választották meg, a CNN-en (ami persze demokrata szimpatizáns) volt egy összeállítás Bush szavazókból. Volt egy nő, aki azt mondta: az iraki háborúban meghalt 1000 USA katona. Az lehetetlen, hogy ezek értelmetlenül haltak volna meg. Következtetés: az iraki háború igazságos volt és Bushra szavaz. Na ilyen idiótákat minden választáson minden párt szavazói között lehet találni. A magyar baloldali média bemutat szaros gumicsizmás zsákfaluban élő parasztokat mint "tipikus" fidesz szavazót. A baj csak az hogy a magyar lakosság kb 1%-a van ilyen társadalmi státuszban. A média még akkor is hazudik ha kérdez. Volt egy index (független, hahó) összeállítás valamelyik 2018-as tüntikézésről. 3 fiatallal volt interjú, mindegyik totál idióta volt. Az egyik 17 évesen azt mondta: ő humán beállítottságú (magyarul hülye mindenhez) de az Orbán kormány kényszeríti hogy kémiát is kelljen tanulnia, pedíg ő nem szeretne. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy Orbán egy diktátor. Esküszöm ezt mondta. (fogalmam sincs hogy lehetne visszakeresni)
Rémlik már valami?
És akkor még hol vagyunk attól, hogy pl a Béndek blogján a sok szuper edukált ember okosan meghatározza, hogy a tudásalapú társadalmat kell erőltetni. Tehát Orbánnál nincsen kártékonyabb. Orbán meg tudja mik a realitások, látott már körúton kívüli népeket, munkát kell adni néhány millió északbalkáni posztkádári balfasznak, jöjjenek a multik a gépsoraikkal. Többek között ilyeneket kellene eldöntenie az egységsugarú választónak, hogy melyik a jobb az országnak. És nem szabad hibázni, mert ha nagyon mellényúl akkor jön az armageddon.
Jön most az USA elnökválasztás, ki a jobb az országnak-világnak? Trumpot már ismerjük, olyan amilyen, de csak összehozta az Izraeli-arab közeledést amivel jól seggbekúrják iránt, a gazdasági intézkedései nagyon meglóditották a gazdaságot, megoldott egy csomó olyan problémát amivel Obama 8 évig csak balfaszkodott (erről a ballib médiában nem nagyon olvashatsz). Ezzel szemben ott van Biden, akiről kiderült hogy teljesen demens, nem tudja melyik államban van és a súgógépéről felolvassa hogy "menj az oldal tetejére". Charming alternative. A fia meg nyakig benne van az ukrán maffiabizniszben. Most jött ki egy szenátusi jelentés, de pl a The Economist ezt már fél éve megírta 3 oldalas cikkben, semmi új :) Na kit válasszunk?? A feketék meg (akik a magas IQ-jukről ismertek) elmennek Bidenre szavazni, mert annyit értenek az egészből, hogy a gyűlölt fehérek közül ez az a pofa aki Obama alelnöke volt. Ilyen a demokrácia.
Remélem segítettem :)
Mottó 1.: "Annak az országnak, ahol az emberek az utcaseprő szeme láttára dobálják el a szemetet, annak az országnak vége." Moldova György Mottó 2. Winter is Coming. ( a Starkok jelmondata, Trónok harca)..
Rodney_2 2020.09.23 15:51:02
@zord íjász: Engem több ballib blogról tiltottak ki azért mert egyszerűen komment nélkül belinkeltem egy wikipedia cikket amely cáfolta a blogbejegyzés állításainak egy részét. Erre szokták mondani, hogy a ballib legnagyobb ellensége a valóság vagy a tények. Ez azért elég szomorú dolog. És ez megtörtént velem Jótundérnél is aki a wikipédia linkem miatti kitiltásomat úgy kommentálta, hogy nem bírja a pszichopatákat. Szar lehet neki saját magával együtt élni :)

Azzal is szembe kell nézni sajnos, hogy a politikai blogok íróinak jelentős része vagy fizetett ember, vagy szimplán elmebeteg.
Rodney_2 2020.09.23 18:07:23
@zord íjász: A linket köszönöm, már olvastam, úgy keveredtem ide hogy a szeka blogra is belinkelted :)
Nekem nagyon meglepő volt, mert a közélet lapon szerintem nagyon egyoldalú válogatás van és rengeteg halál gyenge blogger akik ráadásul baromságokat beszélnek pl van amelyik olyan primitív kommunista hogy fáj és kb az összes posztja ott van kitéve. Vagy a Zöldi aki a saját tanítványainak írja a blogját, azért is zavarta amikor megjelent néhány idióta okoskodni. Azt hittem hogy ezek azért vannak kitéve, mert más nem is ír közéleti blogot, aztán tessék: ez a krémje. Atyaúristen :))) Vagy az 1000 leütés. A Béndek meg olyan stílusban ír hogy szerintem egy átlagos magyar diplomás sem érti meg, sem a kifejezéseket, sem a dolgok logikáját. És akkor csodálkozik hogy nem lett sikeres politikus ( a diktatúra mitatt, ja). Ehhez képest pl Birca nagyon jól és érthetően tudja összefoglalni a véleményét, belőle lehetne sikeres hordószónok vagy valami ha otthagyná az SSC-jét (azt remélem tudod hogy Asperger szindrómás (mint Newton, Einstein vagy a kis Greta), ami egy általában nagyon értelmes fajtája az autizmusnak: így kell értékelni az írásait)
Az általam ismert és olvasott blogokra írtam amit írtam, ami nyilván egy kis szelet. Azért nem főállásban blogolvasással foglalkozom. Szerintem vannak bloggerek akik a Soros környékén és az ő pénzén élve (pl dolgozik egy NGO-ban vagy a CEU-n genderkutató, stb) írják a dolgaikat, vagy valamilyen párt emberei és vannak a "függetlenek", akiknek ez a blogolás a mániájuk, mint pl az Elek Gábor. Utóbbiak egy része hát elég érdekes figura (most PC voltam). Én is gondoltam néhány hónapja, hogy indítok egy hiánypótló blogot ahol minden nap írok egy posztot arról hogy a magyarok bántják a zsidókat és hogy fasiszta diktatúra van, de rájöttem hogy ilyen már van :))) Na erről ennyit...
Rodney_2 2020.09.23 19:38:39
@zord íjász: Azért valahogy megértettem :) Én volt hogy direkt kitiltattam magam kedvenc blogról mert úgy éreztem, hogy túl sok időt pazarlok el ilyesmire :))) Fontos a balance. Most 2 helyen is nyomják megint a devizahitelezés témát, oda muszáj írnom mert ez életem egy része volt a banki oldalról és annyi baromságot lehet olvasni hogy szörnyű. De igyekszem leszokni :)))
Birca egyébként legalább olyan olvasott mint Béndek vagy TGM csak máshogy dolgozza fel. Én ismertem zseniális Aspergerest, 8 éves korában már értette a periódusos rendszert és kozmológiával foglalkozott. Leteszteltem és tényleg értette a dolgokat. Csak a nadrágját nem tudta egyedül felhúzni. Ezek bonyolult dolgok :)))
A nap híre: A kormány úgy döntött, hogy a gyermeket nevelő szülők, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára további hat hónappal (vagyis valószínűleg 2021. június 30-áig) meghosszabbítják a moratórium lehetőségét. Azaz, ha nem is a teljes lakosságra vonatkozóan, de…..
Rodney_2 2020.09.22 21:46:47
@Buchhalter: Te nyilvánvalóan elmebeteg vagy + funkcionális analfabéta :)
Rodney_2 2020.09.22 21:51:46
@Mankel: Én hitel nélkül vettem lakást, mert jól ment és kupacban volt cash, de ez azért nem jellemző Nyugaton sem. Nem mindegy hogy 20% vagy 40% önrészt kell kifizetned mondjuk egy londoni lakásért csak azért mert van elsétálás a jogrendszerben. Utóbbi esetben nem nagyon lesz lakásod soha (csak egy durva példa, nem kell elemezni). Főleg hogyha közben meg albérletre költesz minden hónapban egy csomó pénzt amit amúgy költhetnél hiteltörlesztésre is.
Rodney_2 2020.09.23 09:27:42
@Buchhalter: Nyugszik a beteg! Leírtam a legelején (abban a hozzászólásban amit kritizáltál, tehát nyilván elolvastad), hogy bankárként dolgoztam nem Magyarországon. Ehhez képest nyomod ezt az idióta végrehajtós bullshittet, mert funkcionális analfabéta vagy. Remélem jól megszivattak téged :)))
„Mi, ezt sokszor kijelentettük már, de a nemzeti oldal – ha tetszik – ellenzékben van”  -- mondja a fideszes jogász, ifj. Lomnici Zoltán tíz évnyi kormányzati erőszak után. Bár 2010-ben rendszerváltás történt, „ahhoz évtizedeknek kell eltennie, hogy valamiféle elitcsere legyen”, jelezte ifj.…..
Rodney_2 2020.09.22 10:41:10
@chrisred: "Arról egyébként nem volt szó, hogy a fedezetlen hitelezés tömeges kibocsátása magar sajátosság, ezért alakult ki a másodlagos jelzáloghitel-válság Amerikában, ami a gazdasági válság előzménye volt."

Ezt nem nagyon értem. A banki nyelvben van "fedezett hitel" a lakáshiteltől autóhitelen át az árúhitelig, ahol egy eszköz IS a fedezete a hitel visszafizetésnek, nem csak egy jövedelemigazolás és "fedezetlen hitel" pl hitelkártya vagy amit csak úgy felveszel nyaralásra, aminek nicsen tárgyiasult fedezete, csak a remény hogy majd a kedves ügyfél méltóztatik dolgozni és esetleg valamit fizetni :))) Ezért van az árazásban (kamat) óriási különbség. Meg ha az ember megszorul, akkor a fedezett hiteleket fizeti először, nehogy elvegyék a lakását, autóját és inkább hagyja maximumon ketyegni a hitelkártyáját, ami persze öngyilkosság a magas kamatok miatt.
Legjobb nem eladósodni :)

Hogy az usákoknál miért volt válság, az egy hosszú és bonyolult történet. Egyszer leírtam a Vincenten, erre nekem esett a sok szélsőballib degenerált állat, mert nem illett az ideológiájukba, többet nem teszem. Lám így valósul meg a ballib cenzúra még a magyar faszista diktatúrában is :)))
Rodney_2 2020.09.22 10:52:00
@chrisred: Jó, ez így van ahogy írtad. Az USA-ban és Magyarországon is.

Cenzúra: most ugye viccelsz. Valahogy kialakult egy válság, leírtam hogyan. Ez nem tetszett valakiknek és betámadtak mindenféle dehonesztáló dumákkal. Tényszerűen nem tudták cáfolni mert semennyit nem értettek hozzá.
Ez ugyanaz a cenzúra, ami Nyugaton megy. Ha valaki kifejt egy ballib csőcseléknek nem tetsző véleményt, akkor nekiesnek, széttépik, lejáratják, kirugatják az állásából, ledöntik a szobrát, stb. Biztosan nem hallottál még ilyenről :))) Vagyis önkéntes cenzúrát kényszerítenek az emberekre. Ha nem vagy szélsőballib degenerált barom, akkor kussolj vagy kicsinálunk. Ezt hívják nyilván közös értékeknek meg jogálamiságnak és nagyon meg vannak magukkal elégedve. Kutúráltan köptem egyet (aranyozott köpőcsészébe :)))) )
Rodney_2 2020.09.22 11:12:28
@chrisred: Jó, de azért legyél komoly és ismerd be hogy a jelenlegi "nyugati" világban a szélsőballib verbális terror erősebb mint a szélsőjobbos. Direkt írok "szélsőballib"-et, mert a normális, régi értelemben vett liberálissal semmi bajom, az pont hogy nem így viselkedik. Volt amikor TGM is elmondta a maga verzióját annak, hogy a máglya széléig is elmenne hogy mások elmondhassák az övével ellentétes véleményüket (ez vagy 30 éve volt, amikor liberális volt), mára meg mindenki náci aki nem ő. Ez kb jól jellemzi az egész politikai élet balratolódását ebben az időszakban.
hocinesze Válságok 2013.02.22 17:41:00
Nathaniel BrandenVálságok (The Objectivist Newsletter 1962. augusztus) ELKERÜLHETETLENEK A VISSZATÉRŐ VÁLSÁGOK EGY LAISSEZ-FAIRE KAPITALISTA RENDSZERBEN?Jellemző, hogy ellenfelei olyan hibákat tulajdonítanak a kapitalizmusnak, melyek valójában nem magából a kapitalizmusból…..
Rodney_2 2020.09.19 22:12:38
@ricardo: Hej Tesó :)
A 2008-as válságot okozó számos fontos tényező nem jött volna létre, ha nem lett volna évekig nulla közeli az alapkamat (USD). Emiatt volt "ingyenpénz" és eszközlufi. Ebből annyit tanultak az okosok, hogy most megint ez van már évek óta. És kitalálták hogy új paradigma van, büntetlenül lehet ezt csinálni a végtelenségig. A 2008-as válság után tanultam a korábbi válságok "természetrajzát": mindíg a jó idők vége felé jött az, hogy új paradigma van (pl hogy az eszközárak most már mindíg növekedni fognak) Aztán jött a gebasz valamilyen trigger miatt. Most lehet hogy a vírus miatt lerohadó gazdaság lesz az. Szerinted??
Rodney_2 2020.09.20 18:06:39
@ricardo: Köszi, majd olvasgatom :)

Mindenesetre az olcsó pénzzel kirabolják a megtakarítókat, mert hát ingyen ebéd még mindíg nincsen :) Nemrég a Mario Draghinak akartak valami magas kitüntetést adni a német politikusok. Erre volt valami hörgés hogy az olcsó euró amivel megmentették (tegyük hozzá hogy ideiglenesen) a PIGS országokat (felkészül Franciaország :))) ) 10 év alatt meg nem kapott kamat formájában valami elképesztően sok pénzbe került a német betéteseknek (olyan nagy számra emlékszem amilyen nincs is, ezért inkább le sem írom) plusz természetesen a bank és biztosító szektort vágta haza. Egyébként tök jó dolog az olcsó pénz :)))
Csak egy indikáció még erre: amikor volt a ciprusi válság és a megoldási javaslat egy 10% haircut volt és ez sokaknak nem tetszett, akkor a The Economistban írta egy okos, hogy az azt megelőző három évben az alacsony kamat és az infláció különbsége pont azt jelentette hogy a GBP betétesek kb 10%-át elvesztették a megtakarításaik reálértékének és ezen senki nem idegeskedett. Még mindíg nincsen ingyenebéd...
  Rendszeres figyelője vagyok a jobboldali szavazótábor Facebook felhasználóinak. Magamat nem sorolom se jobbra se balra, mert kiábrándultam mindkét oldalból. Van viszont egy réteg a Facebookon, aki nagyon is tudja, hogy hol a helye, mikor mit kell lájkolni, osztani és azokra hogyan kell reagálni.…..
Rodney_2 2020.09.20 07:53:56
@fkv.115: Gendermatyi nem zsidó hanem náci származású. Apja még Auschwitzban volt őr és a sonderkommandós sorosgyurival számolgatták az aranyfogakat. Aztán most hogy a Matyi már teljesen megőrült, a Soros tartja el és fizet neki kommentenként. A pénzéhes Matyi meg így oldja meg (lehet hogy mégis zsidó??)
Ezen a blogon és más írásokban is sokszor szó volt már arról, milyen módszerek és mechanizmusok mentén működnek a szekértáborok, ráadásul egy olyan politikai környezetben, mint amilyet Magyarország tudhat a magáénak, nem kell sokáig ecsetelni azokat a végletekig káros berögzültségeket, amelyeknek…..
Rodney_2 2020.09.18 04:22:10
@Hasdrubal: Matyika, a kurva anyád ment volna veled abortuszra, az egy balliberális érték. Nem hiányoznál senkinek. Importálnánk helyetted írástudatlan, serial rapist majommigráncsot, mindenki meg lenne elégedve a cserével :))) Ez a nyugati libsi social engineering lényege és a te esetedben érthető is.
Rodney_2 2020.09.18 10:33:18
@Hasdrubal: Igen, igazad van abban, hogy az összes majommigráncs ("menekült") IQ-ja EGYÜTT kb az enyémnek a háromszorosa. És ez azért probléma mert milliónyian vannak. Nézegessél IQ térképet te nyomoronc, a niggereknél szinte nem is lehet kimutatni:

commons.wikimedia.org/wiki/File:World-iq-map-lynn-2006.svg

Én már túlestem a COVID-on, 4 napig volt lázam aztán semmi. Egy influenzát jobban megszenvedek. Nagyon komoly betegségnek látszik... Akik belehalnak azok nagyon nagy része olyan súlyos krónikus beteg, hogy egy influenzába is belehalna. Sajnos ha te elkapod, te is simán túléled, pedíg igazán megdögölhetnél már valamitől. Esetleg ugorj egy villamos vagy teherautó elé. A Metrót próbáltad már?
Mit csinálnak azzal a rengeteg pénzzel az ún tech cégek, amit felhalmoznak, azon túl, hogy valamennyit visszaadnak a részvényeseiknek? Mi a céljuk tehát a tudásukkal (a jövőbeni bevételüket is garantálandó, de nemcsak ezt)? Szokás mondani, hogy ezek a cégek adatokat vesznek és adnak el, azaz a…..
Rodney_2 2020.09.17 23:05:54
@pátyi: Ezt kapta az USA követségről :))
Ha már Krisztus feltámadása nem volt elég az egyháza kelet-európai nyúlványai számára, térjünk-e vissza a jobban bevált regulához? Orbán ezzel szemben azt gondolhatja -- csupa zárójeles spekuláció persze --, minek ilyen csacskaságokra fordítani az adófizetői pénzt (és ezzel a pénztárnoka is…..
Rodney_2 2020.09.17 17:30:49
@cvsvrs: Itt van ez a cikk. Írjál már ez alapján egy elemzést hogy Budapest mindjárt csődbe megy, mert nem termel semmit. Most siránkoznak hogy mentse meg őket az orbánviktor. Na szép...

index.hu/gazdasag/2020/09/17/gazdasag_turizmus_koronavirus/

Ez a Flesch Tamás is egy mekkora filoszemitának látszik vagy hogy hívod őket. Tuti hogy a körúton belül van az irodája :)))
Fel vannak fújva a számok. A legfantasztikusabb adatok 80 millióról szólnak, ami teljes abszurdum: ha igaz lenne, ma lakatlan lenne az egész volt szovjet terület. Ahogy a gulág adatok is teljesen abszurdak. Ha elhinnénk őket, ez azt jelentené, minden második ember gulágon volt. A valóságban a…..
Rodney_2 2020.09.17 09:07:16
@MAXVAL bircaman közíró: ukrán kommunisták ölnek ukrán antikommunistákat

az nem népírtás de mindenképpen a kommunisták bűne és akiket megölnek azok a kommunizmus áldozatai. Az rendben van hogy baloldali gondolkodású vagy, de ha a sztálini vagy pol pot vagy kínai kommunista rezsimeket véded, az mega idiótaság. (egyébként a nagy számok úgy jönnek ki hogy Kínát, stb ls figyelembe veszik: easy) Csak Pol Pot abban a kis országában 1,5 millió embert végeztetett ki, kb mindnekit aki írni olvasni tudott, mert ott az volt az osztályellenség mércéje
Rodney_2 2020.09.17 09:09:26
@Deak Tamas: Nem tudom ki a Havas Szófia. De kellene használni :) Ugyanaz a duma mint a holocaustnál. És ugyanúgy sérti az áldozatok emlékét, a rokonaikat, stb.
Rodney_2 2020.09.17 09:58:04
@MAXVAL bircaman közíró: Már írtam hogy a nagy számok nem csak a Szovjetúnióra vonatkoztak hanem a világkommunizmusra, amiben benne van a milliárdos lakosságú Kína, Indokkína, Észak Korea (ott nem is lehet tudni kb semmit szerintem csak ha majd megbukik a rendszer és exhumálnak pár milliót tömegsírokban) stb.
És igen az éhenhalt is a kommunizmus áldozat ha a kommunista "átalakítás" következtében hal éhen. Ha te döglenél meg ilyen környezetben nem lenne mindegy neked hogy csak lelőttek vagy éhenhaltál mert "magasabb megfontolásokból" elvitték a kajádat erőszakkal?? Vagy mert valami barom kitalálta hogy búza helyett rizst kell termeszteni aztán nem is lett elég kaja hogy eltartsa a népességet. A folyók meg follyanak visszafelé... Elmebeteg rendszerekben a "management" is főleg elmebetegekből áll, ezért aztán hosszabb távon nem működnek jól.
A forradalmak mindíg addíg sikeresek amíg legyilkolják azokat akik az addigi időszakban megtermelték az értékeket és ezt szétosztják a csőcseléknek. Utána már nehézségekbe ütközik az értékteremtés és akkor jön a belső ellenségek keresése. Ezt a baloldali gondolkodók nem értik, mert azt hiszik hogy mindenki képes értékteremtésre s fogja is csinálni kommunista körülményke között is. Na ez az ami még soha sem jött be. Marad a múlt elmaszatolása és az elmebeteg baromságok propagálás hogy majd a jövőben jobb lesz.
Egy más példa erre a problémára. Mikor a megőrült Mugabe kitalálta hogy erőszakkal el kell venni a fehér farmerek földjeit és odaadni a niggereknek, akkor kitört az éhinség és a világtörténelem legnagyobb inflációját sikerült produkálni, pedig még kommunizmus sem volt, csak nem azokhoz kerültek a termelőeszközök akik képesek lettek volna működtetni. (lásd még munkásigazgatók)