Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teker a Csalad

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Velencéről és a kerékpározásról általában a tó megkerülése ugrik be elsőre, hiszen ez egy kézenfekvő és klassz opció, viszont helyi lakosként vagy akár gyakr(abb)an visszajáró kerékpárosként közepesen herótot is lehet kapni tőle. Ez az ajánló nekik szól elsősorban. Az útvonal rendhagyó és…..
Mondd csak, Csatang, lenne kedved utazni egyet? – kérdezte a barátjától Piszke, miközben a villamoson zötyögtek. De hát most is utazunk, Piszke! – értetlenkedett Csatang. Igen, de én most egy egészen másfajta utazásra gondoltam… És mégis milyen utazásra? Egy utazásra… Az időben! Naná, hogy…..
Aludtatok már sátorban? Főztetek már tábortűzön bográcsgulyást? Próbáltatok már a kezetek vetette árnyékkal bábozni? Olvassátok el Csatang és Piszke időutazásának történetét és töltésétek le a meséhez tartozó színezőt! Rajzoljatok Ti is árnybábokat sátruk falára! LETÖLTÉS   Egy közös…..
Sikeresen lezajlott a Teker a Család a 4 hetes nyereményjáték akciója, 2020. augusztus 11. és szeptember 8. között. A 4 sorsoláson több mint 500.000,- Ft összértékben sorsoltunk ki nyereményeket a Bikefun, az ILCSI, a Pompom Party, a Tornácos Ház - Hegykő és a MAHART Zrt. – Nyaralóhajózás Program…..
 – hangzott el a Fiatal és Fitt Anyukák egyik Bringatúráján, amikor a második nap reggelén elhagyni készültük az erdő mélyén meghúzódó piciny házikónkat, s a szállásmesterrel beszélgetve jeleztük, hogy előző éjjel beriasztott a szénmonoxid-érzékelő és nem találtunk láncot a…..
A Teker a Család értékes ajándékokat sorsol ki azok között, akik megosztják merre bringáztak! 2020. szeptember 8.-án a fődíj kisorsolásában még Te is részt vehetsz! Játssz velünk és nyerj egy nyaralóhajózást ősszel a Tisza-tó vagy Tokaj térségébe! A Bikefun, az ILCSI és a Tornácos Ház -…..
a még túl kicsi, vagy már túl fáradt, akkor saját bicikli helyett a szülő kétkerekűje viheti a gyereket a túrán. A biciklihez csatlakoztatható hordozóeszközök választéka ma óriási. Ha nagyon kicsi gyerekkel szeretnénk bringázni egyszerű a döntés: ilyenkor csak az utánfutók jöhetnek szóba. Ezekből…..
Az az ideális, ha blogunk túráit a gyerek saját biciklijén ülve fedezi fel, a valóságban azért ez sokszor nem így van. Akár azért, mert még nem elég nagy ekkora távhoz, akár azért, mert nincs kedve hozzá, sokszor előfordulhat, hogy valamilyen szülői biciklire szerelt ülés vagy utánfutó segít a…..
A karintiai kempingünkben nagy feltűnést keltett az 5 fős Sgro család, ahogy a felmálházott bringáikkal megérkeztek egyik délután. Megörülve a váratlan lehetőségnek, rögtön egy miniinterjút is készítettem az anyukával, Camiliával.  TekerACSalád: Honnan jöttök és hány évesek a gyerekek?  Camilia…..
Míg a Balaton északi partja bringával is változatosabb kikapcsolódási lehetőségeket kínál, a déli part a klasszikus strandolós, pihenő programokról és természetesen a fagyizásról szól... A komolyabb bringás túrázók is általában úgy kezdik, hogy gyerekkorukban szüleikkel kerékpáron teszik meg a…..
A Mozart szobrától a tengerpartig vezető bringatúra ötlete a karanténtavasz alatti sikeres tekeréseken felbuzdulva született. Azt gondoltuk, hogy talán eljött az idő egy igazi, komoly vándortúrához, a három éves kisfiunkkal a gyerekülésben. Hogy Ausztriába akarunk menni, az evidens volt: nagyon…..
Évek óta kedvelt célpontunk a tatai Öreg-tó, mert egyszerre tud vadregényes lenni, mégis jól ki van építve, vannak kellemes büfék, éttermek, bicajozás mellett lehet kajakozni, strandolni, és estefelé kis hangulatos belvárosi sétával, fagyizással, kávézással lehet lezárni a napot. Budapestről…..
Vasárnap reggel vészjósló felhők közeledtek, bizonytalan volt az időjárás, így felmerült a kérdés érdemes-e három gyerekkel nekivágni a Fertő tónak? Azt tudni kell az itteni időjárásról, hogy nagyon változékony, hamar jöhet egy zápor, zivatar és az Alpok felől szinte mindig fúj a szél. Érdemes…..
Kinőtte a gyerek első biciklijét – másodiknak pedig olyat kerestünk, amivel megőrizheti a bringázás szeretetét. Bosszantó tulajdonsága a gyerekeknek, hogy gyorsan nőnek: épp csak megvásároltuk a kinézett ruhát, cipőt vagy biciklit, már vehetjük is az újat. Így járt a már bemutatott rózsaszín…..
Strandolni, hajókázni, különleges látnivalókat felfedezni, na és persze bringázni is lehet, sőt kell is a Tisza-tó körül. A fővárostól maximum másfél óra alatt elérhető autóval, így akár egynapos programnak is kiváló. Poroszlóról indulva pedig nemcsak megkerülhetjük a tavat, de korosztályokhoz…..
Pénteken, kora délután a hétvégi bevásárlást követően, szembe találkoztunk azzal az ellentmondással, hogy míg a megoldandó szülői feladatok száma már csak egy, a gyermek aktivitási szintjén még a legedzettebb Geiger-Müller-számláló is kiakadna. Velenceiként adta magát egyből a kérdés a feleségemtől…..
Bátran bíztatok mindenkit, hogy soha sincs korán vagy későn elkezdeni a bringázást a gyerekkel, a közös kalandok mindig szerethető élményként vonulnak majd be a családi emléktárba! Sok szempontból különbözik egy 2 éves gyerekkel a gyerekülésben suhanni, vagy egy 4-5 évessel együtt tekergélni a Duna…..
A párom és jómagam már jóval gyermekünk születése előtt is lelkes outdoor túrázónak, sportos párnak, és természetesen aktív bringásoknak számítottunk. Fiunk érkezése nem akadályozta meg a gördülő élményeket, csupán időnként alkalmazkodásra késztetett. A gyerekszállítós műfajtól a közös bringázást…..
A Balaton körüli kerékpározásról a legtöbbeknek a tó körüli bringaúton tekerés jut eszébe elsőre, pedig kijelenthetjük, hogy nagyobb élményekben lehet része azoknak, akik eltávolodnak kicsit a parttól. A Balaton körül végig vezet kerékpárút, vagy kerékpározásra kijelölt út, legtöbbször a part…..
Amikor családostul, gyerekekkel tervezünk bringás programot a Balaton mentén, vétek lenne csak a pedált hajtani, hiszen számtalan remek fagyizó vár minket finomabbnál finomabb fagylat költeményekkel. 1. Keletről nyugatra haladva az északi parton a Tutti Frutti Fagyizóval érdemes kezdeni…..
Összegyűjtöttük az internet 5 legvagányabb bringás anyukáját, akik számára távolság nem lehet akadály, akiknek az első gyerekülés csak bemelegítés volt, akiket nem riaszt vissza a szembeszél, akik nyeregbe pattannak és példaképként tekernek minden bringás előtt.  5. A Monstad család texasi…..
Most nincs kedvem…, Jajj, ez olyan hosszú…, De ugye végig lefelé fogunk menni?, Ott vagyunk már? – sokak számára lehetnek ismerősek ezek a kifogások, ha arról van szó, hogy közös bringatúrára induljunk a gyerekeinkkel. Nem mindig egyszerű rávenni a család ifjabb tagjait, hogy belevágjunk egy közös…..
Budapest legnagyobb tavától induló kerékpártúra, zöld réteken, a vizi és a madár világot bemutató tanösvények melett fut béka kuruttyolással kisérve. A gyerekek nagy kedvence, mert játszóterek és bringaparkok színesítik a forgalomtól teljesen elzárt útvonalat. Kihagyhatatlan családi…..
Könnyed szombati bringatúra a gyerekkel. Csepel-szigeti kalandozás: hajómalom, tűztorony, és a jól megérdemelt fagyizó. Tökéletes hétvégi kikapcsolódás családoknak és nem családosoknak a Réckeve-Dömsöd-Tass-Makád- Szigetbecse kör. A Duna part nyugodt, zöld környezetében futó útvonalon kicsi a…..
Kamaraerdőről a legtöbbeknek talán még mindig a KISZ tábor hangulatú – nyomokban még mintha ma is működő – Ifjúsági Park jut eszébe, és nem az, hogy egy tartalmas egynapos kirándulás célállomása lehetne. Jól illusztrálja a helyzetet, hogy nekünk, az amúgy közelben lakó lelkes túrázóknak is csak…..