Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puerto Prince

10 bejegyzést írt és 1394 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, amíg próbálom megkeresni az alvókámat ebben az elképesztő hőségben, egy inast megkértem, hogy félóránként hozzon felváltva egy kancsó hideg vizet, majd egy kancsó frissen turmixolt mangólevet. Remélem, nem köp bele, mert eléggé az éjszaka közepén vertem fel ezzel a nem túl elegáns kéréssel,…..
                       A levelezés során minden gyanúsan stimmel, majd a férfi bevallja, hogy ő szeretne új barátnőt, de még megvan neki a jelenlegi, nála is lakik. Csak akkor tudna onnan dobbantani, ha már lenne máshova, amennyiben nem kap jobb ajánlatot, marad.                              …..
Puerto Prince 2022.05.23 11:43:31
@Chendrys19: nem áldozat. Arról van szó, hogy van egy lehetetlen csapdahelyzet, ami abból adódik, hogy más embereket ráncigálnánk be az ágyunkba, mint akikkel együtt lehet élni hosszú távon, és ezektől szintén különbözik az, aki jó szülőnek. Ezért ÉRZIK áldozatnak.

Merthogy:
- Akire rá vagyunk gerjedve, azt nem bírjuk elviselni a hétköznapokban
- Akivel együtt élve jó kapcsolatunk volt, azt a gyerekvállalás során-után megutáljuk
- Akire rá vagyunk gerjedve, nem fog szülni vagy apásat játszani

- Akire rá vagyunk gerjedve, azzal vállalunk be komolyabb kapcsolatot
- Akivel el tudunk lenni a hétköznapokban, azzal vállalunk gyereket
- Akire rá vagyunk gerjedve, szívesen csinálnánk neki egy impulzív gyereket

Az, akivel nagyon jó a szex és forr a levegő, csak veszíthet a vonzerejéből az együttélés során.
Az, ha egy jól működő kapcsolatba beleszülnek, azt a kapcsolat nem ússza meg csorba nélkül.
Az, amikor a szaporodási ösztön nagyon erős, ott a legkevésbé sem a gondoskodás van az előtérben.

Pedig ez alap hiba, tehát ha valaki nagyon jó bányász, makulátlan vájár karrierrel, abból nem feltétlenül lesz jó bányaigazgató. Sőt, jó eséllyel nem lesz belőle az, mivel úgy tűnik, más skilljei vannak. Olyan tesztet használunk egy későbbi elköteleződésre való vizsgáztatáshoz, ami nem hogy nulla mértékben mutatja meg, hogy mennyire lesz jó a vizsgázó a későbbi feladatra, hanem a teszt tökéletes kitöltése a biztos garancia a bukásra.
Puerto Prince 2022.05.23 12:34:02
@Andy73: nem gondolom. Én nem a vágyaim hanem önismereti úton közelítem meg a dolgot. Tudom, hogy nekem milyen vagyok, és abból indulok ki. Nálam erős a szexuális inger és a gondoskodó hajlam is, viszont nem könnyű velem együtt élni, folyton csak a baj van velem. Ezért egy rendkívül vonzó, szexéhes nőt vettem el, aki szereti, hogy rám bízhatja magát és a gyerekeket, viszont nem is stresszel a háztartás vagy a kiszámítható életvitel vagy hétköznapok kérdéseivel.
Puerto Prince 2022.05.24 21:32:35
@Reactor: ezzel nagyon egyetértek. A fehér csajok iszonyú idióták tudnak lenni, ha háztartásvezetésről vagy alapvető párkapcsolati jelenségekről van szó. Az én feleségem minden nap előbb ér haza, mint én (akkor is, ha utána dolgoznia kell), mert nagyon fontos neki, hogy amikor hazajövök, akkor várjon rám. A világ egyik legjobb érzése, ha van egy hely, ahol várnak rád, kapsz egy mosolyt, két kedves kérdést a napodról és egy cuppanós puszit a szádra.

Teljesen mindegy, hogy ez egy harminc négyzetméteres garzon, egy kastély vagy egy kádárkocka falun.

(Extra még, ha gyerekek is vannak, ők is, korukhoz méltóan persze, odajönnek és nem a taknyukban fürdenek, hanem normálisan vannak, legalábbis negyed óráig.)

Na, a nyugati nőknek már nincs hozzáférésük ehhez. Nem is értik, hogy mit jelent az, hogy HAZAmenni valahova, ahol OTTHON vagy. Ha ezt elmondom nekik, azonnal azzal jönnek, hogy "majd a nagy faszt", meg "és rám mikor fog bárki várni?", meg "és nekem ebben mi a jó?". Majd - szinte átkötés nélkül - jön az, hogy minden férfi egy mocskos gyensznó, aki csak a puncit akarja.
                        „Ha ő ezt a szabadságot megengedi magának, akkor én is megtehetném. Csakhogy nem akarom, mert nem ezt keresem” – A pasi nem kívánja nyirbálni a barátnő szabadságát, amikor haverozik, bár köztudott, hogy egyetlen bepiált férfit sem hátráltat az a tény, ha valaki foglalt.    …..
„ Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük” – A pasi az előző kapcsolatából származó gyereke miatt kénytelen az exével is tartani a kapcsolatot, ami Posztolónknak külön nyaralásokat és az ő háttérbeszorulását jelenti.   Ha esetleg nem…..
Puerto Prince 2022.05.18 12:22:13
@Chendrys19: az emberek számos okból elhízhatnak, vegyük csak például azt, hogy a magyar konyha milyen, meg most voltak az emberek bezárva elég sokat.

Valójában egy városi létben felszedni 10 kilót egy év alatt nem több, mint napi 200 kcal túlevés, azaz egy pohár sör vagy néhány extra falat, pl 70 gramm gabonaféle. Egy mai ember ezt simán abszolválja anélkül, hogy kirántott zsírt enne cukros üdítőitalokkal. Már rég nem erről van szó.

A legtöbb ember nem mozog, mert hova mozogjon, az iskolai tesióra meggyűlölteti, a napirend - pláne családosan - meg aránytalanul megnehezíti a mozgást. Egy nő aki elmegy melózni, majd viszi a háztartást, gondoskodik a környezetéről, gond nélkül este 10-ig betáblázhatja az idejét anélkül, hogy lenne egy órája sportolni.

Lássuk be, az igazán ízletes cuccok zsírosak és szénhidrátban gazdagok, illetve ott a pia, ami kb. minden társasági esemény szerves része.

Valamelyest joggal mondhatod, hogy könnyen beszélek, hiszen sem én sem a partnereim nem voltak elhízva soha, de manapság, egy évtized házassággal és családdal úgy gondolom, hogy ha pl. most kéne feleség-alapanyagot keresnem, a túlsúly persze szempont lenne, de nem lenne az első helyen. (azt nem keverném ide, hogy valaki tök ápolatlan, mert annak sztem nem sok köze van a kalóriadús táplálkozáshoz és mozgásszegény életmódhoz. Igényes embereken is lehet 10-20 kiló túlsúly, pláne 40-50 felé)

A személyiség messze a legfontosabb, mivel az nem igazán változik, utána jön a szórakoztató faktor, hiszen az életet nem érdemes végigszomorkodni, és csak utána érdemes a külsővel foglalkozni, azon belül is sokkal fontosabb az arc, az arányosság, a mellméret és ilyesmik (tehát a dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni), mint a túlsúly. Persze igazad van, ezek egy öregember gondolatai, húszévesen én sem dugtam dagi lányokat... igaz, ahol akkoriban kóboroltam, nem is nagyon voltak dagik, százból csak egy-kettő.
Puerto Prince 2022.05.18 19:12:07
@Lorrh: nem tudom, mert ez egy beteg világ, és ha valakinek csak fogat kéne mosnia, azt sem illik mondani, mert mindenki úgy egy csodálatos ajándék, ahogy van.

Ennek ellenére én valszeg a kínai módszert választanám, vagyis élesen a szemébe mondanám, hogy szeretlek Irma, de a hájat azt nem, szóval szívesen főzök rád meg minden, de gyere el velem heti háromszor a kondiba, és amíg a hasad le nem megy, addig ismerkedjünk komolyabb testiség nélkül, mondjuk járjuk végig a kéktúrát, na, mit szólsz?

És ha Irma nem hülye, akkor a kötelező durcázós kűr után csak rászokik a főztödre, elmegy veled kardiózni, súlyzózni és mire a kéktúrát végigcsináljátok, már egy komolyabb ujjazás is beleférhet egy rekettyésben

Aztán vehetsz egy jó habos tortát vagy egy kehely csoki mousse-t, és belemártogathatod a farkad, na, akkor már tutira úgy fogja szopni, hogy nem maradsz kókadt!

És akkor meg lehet vele csinálni, hogy mire már lefogy és dugod oldalról, az éjjeliszekrénybe elrejtesz egy kis toblerónét, és amikor elélvez, a szájába dugod, és egy snittet le tud belőle harapni!

de még vannak ötleteim, csak kérdezz
Puerto Prince 2022.05.19 08:19:09
@God Harald: nektek szerencsétek, hogy nem vagyok a kollégátok :)

Ritkán nyerem el a Hónap Dolgozója címet, ellenben alaposan megbámulom a kolléganők bájait.
                       „Van pár velem egyidős, egyedülálló ismerősöm, ők sem olyanok, hogy üljünk be bárhova, megválogatják, nem alkeszek, mégis megvan a törzshelyük” – A barátnő azt hiszi, hogy a drága helyekre való beüléssel kiküszöbölhető a vizezett sör és a túlárazott bor, de a párja egyebet is…..
Levélírónk már túl van pár randin, és készített egy összegzést. Szerinte a túlzásba vitt igények és teljesíthetetlen elvárások miatt van egyedül sok nő, akik ugyanakkor folyamatos hódítási kényszerben szenvednek, és nem is akarnak igazából kapcsolatot, elvannak az ábrándjaikkal.   Ha esetleg…..
Puerto Prince 2022.05.14 21:34:27
@bordon: én simán fizettem mindenkinek mindent, és egy pár év után nem is hazudoztam.

Amúgy szerintem senkinek sem kellene 30-35 fölött, mikor fordul a kocka.
Puerto Prince 2022.05.16 10:56:07
@MsIreneAdler: Általában véve igazad van, de van egy alapvető baj ezzel a hozzáállással, mégpedig az, hogy a hétköznapi férfiember tegyük fel, beleszületik egy családi közegbe, és ott hallja a mesét, hogy legyél rendes a nőkkel, stb. Illetve azt látja, hogy ha a papa hoz virágot a mamának, akkor jár érte a pirulás, a puszi meg a kirántott malackaraj petrezselymes újkrumplival.

Namost tetszik - nem tetszik, az ember ezeket a dolgokat otthonról hozza, és otthon mit lát? Egy párkapcsolatot, akkor is, ha műfater neveli, akkor is, ha nincs is ott férfi az idő nagy részében, csak anyuka időnként felbukkanó bakjai. És hát az van, hogy egy párkapcsolat dinamikája merőben más, mint a csábításé. Ezért amikor egy fiatal férfi, aki (joggal) azt képzelheti, hogy ő jó lesz a nőknél, próbál hozzájuk közeledni, és kiderül, hogy nem megy. Így nem.

Ekkor megnézi, hogy hogy megy. És azt látja, hogy lehet valaki tetszőlegesen helytelen viselkedésű, akár agresszív, a családi minta szerint tehát sikertelenségre ítélt (hiszen ha valaki így viselkedik egy családban, ott nem lesz mosoly), mégis megdugja a nőket, akik egy része ráadásul ragaszkodik is hozzá. Ezután hősünk profilozza a menőcsávót, és ellesi tőle a keretrendszert, majd elkezd ő is így közelíteni a nőkhöz. És elkezdenek jönni a sikerek is, pláne 30-35 után.

Csak hát ugye az van, hogy hiába tiszteli (férfiak) és vonzza (nők) az embereket az agresszió és a külsőségek, ha sikerül célba érni egy ilyen párnak, a dolog csodák-csodájára nem működik. Ekkor kezdődik el a másik jellemének fikázása. Egy idő után olyan buborékot kezdenek el fújni a nők és férfiak is, hogy gyakorlatilag minden, potenciális partner személyiségzavaros, problémás idióta. Amiben tökéletesen igazuk is lenne, ha ezt egyenesen a tükörbe nézve mondanák. De mivel más lelki munkájában még senki nem fáradt el, a magáét meg senki nem szereti elvégezni, ezért marad a buborék.

Sokat gondolkodtam ezen a szűziesség-fétisen is. Első gondolatom az volt, hogy biztosan a szomorú szexuális teljesítmény, vagy az összehasonlítástól való félelem vezeti a dolgot. Bár ezeknek biztosan van szerepük, ma már azt gondolom, hogy nem ez dominál. Szerintem arról van szó, hogy a szűziességhez (vagy nagyon visszafogott szexualitáshoz) társítják az otthon látott szexuális és párkapcsolati dinamikához legközelebbi képet. Kedvenc példám, hogy amikor a papa vitt a mamának virágot, a mamika elpirult, egyik lábáról a másikra állt és hozott hideg sört meg odabújt a papához a focimeccs bámulása közben. Ha egy randira viszel ma virágot, a nők többsége nekiállna hepciáskodni, hogy miért ölted meg ezt a rózsát, mennyit költöttél rá és ezt mivel kell neki visszafizetni, stb. Ha egy átlagos kapcsolatba dobsz be ilyesmit, azon fog agyalni a ribanc, hogy megkúrtad-e a titkárnőt.

Nem lenne ennyi feszkó a világban, ha 15-30 között nem játszanánk ezt a kölcsönös elmebeteg játékot, hanem csak kúrnánk ahogy jól esik, azzal aki éppen ott van, megfésülködött és fogat mosott. Én kipróbáltam, és nagyon jót tesz az idegeknek :)))
Puerto Prince 2022.05.17 12:57:37
@Lorrh: "Ha első randira viszel virágot az csak amiatt gáz, hogy a csajnak nem adsz visszavonulási lehetőséget, rögtön lekötelezetté válik."

nem értünk egyet... sajnos ez egy kemény játék, a csaj nyugodtan mondhatja, hogy köszönöm a virágot, de nem akarok újra találkozni

a csávónak meg nem kell hisztizni, ha így alakul. Vagy adjon virágot azzal a tudattal, hogy ettől még el is utasíthatják, vagy ne adjon
>< 你好! Az egy dolog, hogy ami most történik Kínában, azon belül is Shanghaiban és Shenzhenben, de valamennyire Jilinben, Hong Kongban és másutt is, az bizonyos mértékig, persze, nem tartozik rám. Az sem különösebben zavar, hogy a kollégám azzal a képpel fogadott wechaten, hogy szögesdrótot…..
Puerto Prince 2022.05.09 14:54:07
@Lorrh: Magyarországon nem kötelező szavaznom, tehát nem is teszem, a Fülöpökön viszont minden egyes szavazásra elvisznek, roppant nagy örömömre. A család több tagja is izgatott, rohangálnak fel-alá, pártgyűlésekről jönnek, szavazatot vásárolnak, stb. van ám sürgés-forgás!
Puerto Prince 2022.05.11 07:04:46
@Adi21: persze, írtam, hogy ki fogunk jönni. Nem volt egyszerű, de megvolt.

A nejem családja, igen. Köztük vannak politikusok és politikai háttéremberek. A filipínó politika a világ legviccesebbjei közé tartozik. Jelenleg úgy néz ki, hogy elnöknek megválasztják a tolvaj diktátor, Marcos fiát, illetve alelnöknek Duterte lányát :) duplaszar, vagy ahogy itt hívják a sokkot kapott rokonok: caprio :)))
11 év után számos gond felmerülhet egy párkapcsolatban, és ezt Posztolónk is megerősíti. Párja elégedetlen a fizetésével, álmai vannak, de rátermettsége nincs, viszont nagyon ügyel arra, hogy a pasiján kívül másoknak megfeleljen. Mindehhez nem igazán hiányzik több probléma, pedig van.   Ha…..
Posztolónk nem kívánja még valóra váltani párja esküvőre vonatkozó álmait, és attól fél, hogyha a csaj mindezt úgy tálalja a családjának, hogy őt előnytelen fényben tünteti fel, az addig megszokott mosolyoknak vége szakad.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Puerto Prince 2022.05.08 07:04:25
@MsIreneAdler: először ellenőrizni kell, hogy szűz-e, ami, mint tudjuk, a boldogság legfontosabb indikátora, és az meg nem megy egy év alatt. Ezután jöhet csak a modern házasság, amely átlagos időtartama két év :)
Puerto Prince 2022.05.09 07:26:15
@Reactor: szerintem 3-5 évet tizen- meg huszonéveseknek kell várni, amikor még nagyon változik az ember. Harminc, de pláne negyven fölött az emberek nagy része vagy belefásult, vagy elvégezte a szükséges önismereti munkát, mindenesetre nincs szükség 3-5 évre ahhoz, hogy el tudja dönteni, hogy mit akar, vagy legalábbis mi az, amit el tud viselni.
Puerto Prince 2022.05.09 07:36:42
@MsIreneAdler: ha megfigyeled, online a többség mindig kompromisszummentes, baromira nem elnéző, idétlenségig elvhű, aztán élőben meg vagy egy saroktól sarokig közlekedő pacsker, vagy egy kiállhatatlan, magányos flótás. Az emberek zöme nem balhéban akarja tölteni a mindennapjait, válogatni meg nem nagyon tud, szóval alapjában véve kompromisszumokban él, ami mindig óriási hibának tűnik kívülről :)
„Élvezi a férfiak figyelmét, szereti, ha valaki rajtam kívül még rajong iránta, dicséri, vagy józsik olcsó bókokkal halmozzák el” – Mindig nyugtalanító, ha a barátnőnek pasihaverja van. Hiába mondja, hogy semleges neki, mert legyen akármilyen jófej, ha az úr tapadós és rendszeres barát, a helyzeten…..
Puerto Prince 2022.05.05 00:19:00
@MsIreneAdler: a szívemmel látom őket, amikor a szemem csukva van... és én vagyok a történetben én vagyok a gonosz
Puerto Prince 2022.05.05 08:49:56
@Infomaniac: haver, pajtás, ilyesmi.
Puerto Prince 2022.05.05 08:51:24
@MsIreneAdler: a gonosz talán nem is jó szó... inkább nem foglalkoztam a következményekkel, csak magammal
Miért jobbak a huszonévesek? Posztolónk szerint azért, mert önzetlenek, energikusak, nincsenek azok a problémák, mint az idősebb korosztállyal. Valamint függetlenek, nem kötik őket szabályok, lelkesek, van életük, sosem fáradtak, nincsenek kiégve, kíváncsiak és mindenre kaphatóak.   Ha esetleg…..
Puerto Prince 2022.05.02 12:30:25
@MsIreneAdler: amit egy adott korban nem élünk meg, az később többszörösen csap vissza, de nem lehet pótolni, mert azóta más emberek lettünk. Ezért marad a pótcselekvés
Puerto Prince 2022.05.05 00:37:41
@Infomaniac: nem gondolom így. Az embernek kamaszkorában jó, ha kamasz. Egy kamasz mentalitású ötvenes egy túlmozgásos lúzer. Ugyanez fordítva is igaz: egy ötvenesként viselkedő kamasz az egy karótnyelt idióta.

Az jó, ha az ember megőriz valamit egyes életszakaszokból, de alapvetően a dolgoknak a maguk idejében ajánlatos megtörténnie. Pl. hiába csinálhat gyereket egy hatvanas pali egy harmincas nőnek, kinek lesz az jó?
Puerto Prince 2022.05.05 00:38:45
@Peni a Valdes: a férfiak disznó tekintete a pólódon ragadt, vagy mi? :)
„A kettőnk dolgát csak a bizalmasabb haverjaival vitatta meg... hát az pont elég nekem” - Ha egy pár szünetet tart, és a nő töri meg előbb, az annyit jelent, hogy valójában a pasi már lezárta magában az egészet, csak a másiktól várja, hogy ez ki is legyen mondva.   Ha esetleg nem tudtad: a…..
Puerto Prince 2022.05.02 12:44:32
@Real_Time: szerintem ezt azoknak mondják, akik nagyon szarok a szexben akár vonzerő, akár teljesítmény terén
Ha a csajod elviselhetetlen barátnőket meg kóbor macskákat visz neked házhoz, teljesen jogos, ha egy kicsit kikéred magadnak. Posztolónk észrevett a kapcsolatában egy ismétlődő spirált, és már nagyon unja.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
„Mondom, mikor hagyod már el? Semmi nem köt hozzá. Azt mondja, nem tudja elhagyni. Más szabadulni akarna egy ilyentől, minél hamarabb” - Talán a magánytól való iszony, talán az újbóli párkereséstől való félelem miatt ragadnak egyesek rossz kapcsolatokban, de az is lehet, hogy egyszerűen csak annyi…..
Puerto Prince 2022.04.26 06:24:15
@_krampampuli_: azt hittem ő azt írja, hogy az a kapcsolat, ami elromolhat, el is fog romolni :)
4. - Itt balra kell menni, nem? -kérdezte Mary Grace, aki ekkorra már bizonytalanabb volt, mint a földgáz ára. - Nem tudom - ismertem be. Valójában nagyon is tudtam, mert felismertem a jeleket. Nem ott voltunk, ahol lennünk kellett volna, sőt, az utolsó beazonosítható tereppontot két órája…..
Puerto Prince 2022.04.24 09:07:32
@Peni a Valdes: Esetleg tedd fel a kérdésed Peni, tételezzük fel, hogy megengedi, hogy kérdezz a punciról :D
Csak hogy ne kelljen a válasszal is várni egy hetet :)
Puerto Prince 2022.04.24 17:23:03
@Peni a Valdes: európai állítólag sokféle van, lágy, vékony szálú éppúgy, mint durva dörzsike. A Fülöpökön mindenképpen kevesebb szőr van a puncin, mint Magyarországon, de láttam én már karón varjút, ettem is belőle, párszor dugtam negrito csajt, akik gdnetikailag mások, mint az ausztronézek. Na, ők nagyon szőrösek voltak. Nálam is jobban.

Amúgy általában véve a szőr nem ördögtől való, engem nem zavar :)
Puerto Prince 2022.04.26 06:22:10
@Peni a Valdes: nincs akkora különbség. A nagy különbség a fehéreken belül van, a vöröstől a szőkén és barnán át a feketéig. Nekem látványra a szépen nyírt szőr a vénuszdombon a legszexibb (a nagyajkak környéke persze nem árt, ha csupasz vagy nagyon kis szőrű - már ha van nyalakodás. Őszintén szólva higiénés okok miatt erre ritkán került sor, leginkább Japánban.
>< Szó sincs róla, hogy nem tetszenek a fehér nők. Arról van szó, hogy mindig pórul járok velük. És nem azért járok pórul velük, mert nem kapom meg a testüket, hanem az, hogy nem kapom meg a testüket, az a folyománya a pórul járásnak. A pórul járás alapja ugyanis az, hogy túlságosan…..
Puerto Prince 2022.04.20 07:31:23
@Peni a Valdes: nyilván... senki sem tartozik bele... itt még senki sem hozott párválasztási döntést azon az alapon, hogy a másik helyes volt és izgalmas, netán jómódú is, a többit meg csak megpróbálta elviselni
Puerto Prince 2022.04.20 10:20:51
@MsIreneAdler: nemtom Irén, lehet, hogy nálam a tiétektől eltérő szocializáció miatt nagyon érdekesnek látok sok fehér nőt, kb. mint amikor fekete-fehérből színes tévére kapcsolsz. És ez az évek alatt csak rosszabb lett, most már kb. minden fehér nőnek jobban érdekelnek "a dolgai" meg a gondolatai, mint a puncikája :))

Elmondom, hogy nézett ki a csajozás, már amikor sikerült, tehát Ázsiában. A legtöbb nő természete egyszerű volt, mint a faék. A többségnek szerintem az érdeklődési köre az evés, a hobbija meg a csacsogás, illetve szeretik a "kyudiee" dolgokat meg a bulikát. A bulika többnyire ivásból és karaokiból áll. Ha nyilvánosan megfogod a kezét vagy szájrapuszilod, akkor már előjáték sem kell. Volt még egy érdekes vonal, aki a családi meg vallási okok miatt igényelt néhány randit, mire odaadta magát - bár lássuk be egy idő után ez inkább csak egy felesleges körnek tűnt. Nekem nagyon kézreálló volt ez a tömeglélektan, mivel tudtam, hogy semmiről sem maradok le, nyugodtan engedtem el bárkit bármennyi együtt töltött idő és szex után.

Hogy mi a barátság az érdekes kérdés, nevezzük haverságnak, hogy ne vesszünk el a definíciókban. :) Pl. Ritának nem udvaroltam, és ő sem zöldített nekem. Egyszerűen csak összemelegedtünk a közös világnézet, érdeklődések és hasonlók miatt. Viszont az van, hogy van aki a fellépésével mindig lebegteti a szex ígéretét, flörtöl, stb., meg van, aki elbeszélget veled arról, hogy hány cukorral szereti a kávét, hova szeretne menni nyaralni, vagy éppen az álmai konyhájáról. És nem igazán veszed észre azt, hogy ez az ember mikor lesz annyira szimpatikus, hogy na, most már történhetne valami köztetek, vagy még mindig haverok vagytok? Külön súlyosbító tényező, ha az emberek amúgy benne vannak egy kapcsolatban, és arra jön rá, hogy bazzeg ez "jobb mint otthon", de az sem könnyű, ha az ember egyedül van, és egyre inkább azt érzékeli, hogy még csak a látóhatárán sincs olyan potenciális partner, mint akit amúgy már ismer és a haverja. Ezt a játékot mások évekig is tudják játszani akár.

Lehet amúgy, hogy igazatok van, én nagyon fiatalon és full lúzerként jöttem el, majd nagyon tapasztaltan, házasként mentem vissza Magyarországra, nyilvánvalóan mást láttam mindkét alkalommal... kora-huszonéves csajócák persze hogy az izgalmas, helyes férfiakat keresik. De azért megnézném én ezeket a racionálisan gondolkodó tömegeket, pláne azok körében, akiknek van választási lehetőségük is :)))
Puerto Prince 2022.04.23 06:58:21
@тельня́шка: a magánnyal nincs bajom, a puncihoz viszont ragaszkodom :)
A pénztéma, azon belül is a kölcsönkérés, mindig sarkalatos pontja egy párkapcsolatnak, a határokat viszont a benne élők jelölik ki, már ha előzetes kockázatelemzés nélkül is sikerül ráérezniük.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a…..
Puerto Prince 2022.04.20 15:38:44
@Almandin: Mondjuk én még ilyet nem hallottam, hogy valaki kölcsönkér lóvét, majd a szakítás után megadja :D De ezt semmiképpen sem nevezném élősködőnek. Különben szerintem tök normális dolog kb. 10 évente 1 év szünetet tartani, pláne, ha az ember egyrészt megteheti, másrészt olyan munkát végez.
Puerto Prince 2022.04.20 17:13:50
@Almandin: szerintem ez komplikált, mert amikor összejöttek, a csávónak jó munkája volt, ahonnét egyik nap kisétált. Én ismerem ezt az érzést, láttam csomó emberen. Van, akinek ez ilyen utolsó csepp a pohárban, és felszínre jön egy csomó pszichés problémája, és időre, illetve segítségre van szüksége. Látható, hogy a lóvét visszaadta, tehát nem lehúzni akarta a nőjét. Nem mindegy persze, hogy ez két hét vagy két év után történt-e, illetve hogy az említett 300 ropi mennyire számított a kölcsönadónak, mert nem mindegy, hogy ez egy fél havi bevétele volt, vagy az összes megtakarítása.

Tőlem is nagyon sokan kértek pénzt :) mondjuk kb. sohasem adtam, vagy ha adtam, akkor azzal a tudattal, hogy nem fogok haragudni, ha soha többé nem látom viszont (ennek jó hasznát is vettem, mivel 90%-ban soha többé nem láttam viszont). De úgy vettem észre, hogy pont azok, akik visszaadják, azok nem az életvitelszerű lehúzók.
„A saját elveimről senkiért nem tudnék lemondani. Nem akarok belerázódni valaki életébe, és fokozatosan megtanulni, minek milyen következménye lesz” - Posztolónk nem hisz benne, hogy a barátnő megtartásának egyetlen útja a papucs életmód, mert attól, ha valaki csak bólogat, a határozott férfi kép…..
„Számíthat, hogy előttem kiket választott és hogyan vélekedik róluk, még ha úgy is saját magát fogja előnyös fényben feltüntetni” – Posztolónk nem faggatja a jelölteket, de megtisztelőnek veszi, ha beszélnek a múltjukról, hiszen a mögöttünk lévő történések jelentősen formálták személyiségünket.…..
Puerto Prince 2022.04.12 11:10:26
@Lorrh: tessék, még a depresszió is
Puerto Prince 2022.04.14 08:03:58
@Almandin: hát nem tudom, veszélyes bűnözőkből nagyon kevés van, ellenben párkapcsolati bűnözőből nagyon sok. Ja meg a gyilkosságokat is döntően ilyen hétköznapi, gyapjúpapucsos emberek csinálják, pékek, könyvelők meg adatrögzítők.
Puerto Prince 2022.04.15 07:41:33
@Almandin: jaja. Szerintem mondjuk sok, párkapcsolatban veszélyes későbbi elkövető kifejezetten a párkapcsolati, és nem a társadalmi együttélésre alkalmatlan
„Van, hogy azt mondja, nem akar menni sehova, ha felvetek valami közöset, elutasít, majd 15 perc múlva visszahív, hogy oké” – Levélírónk nagyon szeretne segíteni egy összezavarodott – vagy csak az összezavarodottat játszó – lányon, akinek nem könnyű belelátni a lelkébe.   Ha esetleg nem…..
Puerto Prince 2022.04.14 07:58:24
A pasi ügyesen taktikázik, mert ha a barátnője javasol valamit, ő nem utasítja el kapásból, hanem azt mondja, aludjunk rá egyet. Lehet, hogy nyomasztja az elköteleződés gondolata is, hiszen ez a kapcsolat megragadt a közösen töltött hétvégék szintjén.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Valaki szerint a legtöbb mai nővel az a baj, hogy össze vannak zavarodva a mindenféle túlkínálattól, és már kiveszett belőlük az „esszencia”. Ma megtudhatod, mit is takar ez a fogalom.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá…..
„Kijelentette, nincs kedve hozzám. Én meg azt, hogy oké, nem borzolom tovább az idegeit szörnyű jelenlétemmel, soha többé nem kell látnia” – A viharos kapcsolat szakítással végződik, ám a romantikában és gyalázkodásban egyaránt jártas vendéglátós még így sem adja fel.   Ha esetleg nem tudtad:…..
Puerto Prince 2022.04.08 21:21:14
@Cirigli Jenő: ugye? Ez felháborító! Nem ezért jövök ide éjnek évadján...
Minden kapcsolat korlátoz egy kicsit, ám ezeket a korlátokat olyan fogalmak alkotják, mint a hűség, az őszinteség, vagy a kölcsönös tisztelet. Posztolónk tudná is vállalni, de most úgy érzi, ha ezeket leírja az adatlapjára, félreérthető üzenete lenne, mintha követelne valamit.   Ha esetleg nem…..
„Sajnos eddigi 36 évem alatt még sosem tudtam összeköltözni senkivel, így nekem ez egy fájó pont” – Talán ezért is érthető, ha Levélírónk mindent megtesz azért, hogy jelenlegi párjával eljusson végre a közös életig. De sok minden nem rajta múlik.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..