Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puerto Prince

13 bejegyzést írt és 1502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kemény este, huppant le mellém egy korombeli asszony úgy éjjel három tájban. A tánctéren az emberek őszintén és jól mulattak, az afrikaiak újra meg újra a pocsolyába léptemet kérték a dídzsétől. A fotós már leszopatta az egyik szingli csajt, most jött vissza korántsem szomjasan, ámde…..
                       „Ha a szerelmet is lehúzzuk az üzleti szempontok és a materializmus szintjére, az csak a szexuális izgalom fakulásáig fog tartani” - Egy tanulságokban bővelkedő gigaposztot kaptunk, amibe elég sok téma lett sűrítve. Megtudhatjuk többek közt, hogy az empátia teljes hiánya a…..
Puerto Prince 2022.07.30 18:52:51
@Lorrh: ja mer az aztán nem változik :)

Mint a Yi yi című filmben. Kurvajó :)
Puerto Prince 2022.07.30 18:59:25
@bordon: lelki defloráció, ez tetszik.

Szerintem az ember nem csak egyszer képes szeretni az életében, hisz te sem így vagy vele. Azt mondod, neked fontos, hogy te és a partnered is lelkileg szüzek, vagy legalábbis tapasztalatlanok legyetek. Úgy kérdem mégis, a te lelked hány nő után őrzi a romlatlanságát?

Ha úgy fogalmazzuk meg, hogy a jó lelki összhang nem megy kiégett, csalódott, megalázástól passzivizálódott emberek között
Puerto Prince 2022.07.30 19:01:05
@Puerto Prince: azt megértem
>< Természetesen az utolsó pillanatban Anna lebetegedett, így egyedül utaztam Tamás esküvőjére.   Nem kellett volna.   Az embernek nagyszerű elméletei lehetnek a világról, ám semmi sem pótolja a terepmunkát, mondogattam magam elé a repülőn. Gondoltam ha már úgyis átültetnek a családos…..
Puerto Prince 2022.07.24 21:39:19
@Neytiri1: Ez szép volt :)
És elteszem valahová, ahol az értékes megjegyzések vannak a korsóval, a kúttal meg a szoknyáját lengető kislánnyal, a hulu csajokkal, a taoval meg a többivel együtt. Vagyis, na jó, nem. Egy polccal feljebb.

Szeretnék én a Fülöpökön lakni, csak nem négy gyerekkel megy egy szerelmes viszonyban a nejecskémmel. Fogalmatok sincs - ahogy nekik sem -, hogy mit jelent itt ezzel az elégikus világfájdalommal letolni a napokat. Európa minden könnycseppében ott szivárványlik az végtelen mélységű öröklét törhetetlen varázsa és ragyogása.

Lefostam ezt, amíg huszonéves voltam.
De már nem vagyok.

Félek az itteni iskoláktól. Nem biztos, hogy azt szeretném, hogy a gyerekeim inkább gazdagon álmodozzanak a boldogságról, mintsem hogy boldogan álmodozzanak a gazdagságról.

A feleségem okos és jót akar, de nem bölcs. Néha azt érzem, hogy azt sem érti, hogy ő mit szeretne, nemhogy mások vágyait felfogná vagy mélységében érdekelné. Van egy stabil képe arról, hogy mit vágyhat az ember. Mire vágyhat az ember lánya.

Majd hozzáment egy olyan emberhez, aki ebből nem túl sokat hozott. Hogy miért, azt nem csak, hogy körülöttünk senki sem érti, de úgy látszik, ő sem. Ami ennél is rosszabb, a gyerekeinknek sem kíván radikálisan eltérő sorsot.

Márpedig ez úgy van, hogy a gyerekeim kezdenek tudatukra ébredni. A nagylányom azt hiszem, megtestesíti a viszonyunk tökéletes (ezáltal nagyon rossz gyerekkorra, és súlyos kölyökkori traumákra kárhoztatott) amalgamátumát: a pajzán tiszteletlenséget ötvözi az anyja kérlelhetetlen, baljós pikírtségével, amivel minden felnőttet kellemetlenségbe, zavarba hoz. Annyira, hogy kezdem cenzúrázni magam előtte.

Tegnapelőtt hozott nekem egy teát és megkérdezte, hogy mi az a gruppenszex. Ugye még nincs tízéves.

Eközben kéne manilai hajótest-hegesztéseket ellenőriznem. Gondolom ez másnak sem megy könnyebben.
Puerto Prince 2022.07.26 19:17:46
@Neytiri1: hát otthon vagyok én itt eléggé... szóval ha elkezdi valaki mondani, hogy "akkor higgy egy nőnek...", akkor be tudom fejezni, hogy ha ló legel a sírján. A problémát az jelenti, hogy bár ismerem ezt a viccet, nem nevetek rajta. Nem veszem komolyan. Az egyetlen dolog, amit itt komolyan vettem valaha is, az a pina volt.

Amúgy sokmindenben igazad van.

@Peni a Valdes: , neked meg köszönöm.
Puerto Prince 2022.07.29 14:30:44
@Neytiri1: igazából a pina egy titok, amit megpróbálunk megfejteni. Van egy ősi hit, miszerint a világ összes titkának tudója rájöhet a Nagy Megfejtésre, hogy miről is szól az élet. Beavatottá válik. Ha nem lenne pina, az egész életet tök értelmetlen lenne élni.
>< 你好! Az egy dolog, hogy ami most történik Kínában, azon belül is Shanghaiban és Shenzhenben, de valamennyire Jilinben, Hong Kongban és másutt is, az bizonyos mértékig, persze, nem tartozik rám. Az sem különösebben zavar, hogy a kollégám azzal a képpel fogadott wechaten, hogy szögesdrótot…..
Puerto Prince 2022.05.09 14:54:07
@Lorrh: Magyarországon nem kötelező szavaznom, tehát nem is teszem, a Fülöpökön viszont minden egyes szavazásra elvisznek, roppant nagy örömömre. A család több tagja is izgatott, rohangálnak fel-alá, pártgyűlésekről jönnek, szavazatot vásárolnak, stb. van ám sürgés-forgás!
Puerto Prince 2022.05.11 07:04:46
@Adi21: persze, írtam, hogy ki fogunk jönni. Nem volt egyszerű, de megvolt.

A nejem családja, igen. Köztük vannak politikusok és politikai háttéremberek. A filipínó politika a világ legviccesebbjei közé tartozik. Jelenleg úgy néz ki, hogy elnöknek megválasztják a tolvaj diktátor, Marcos fiát, illetve alelnöknek Duterte lányát :) duplaszar, vagy ahogy itt hívják a sokkot kapott rokonok: caprio :)))
Puerto Prince 2022.07.19 13:32:24
@LucretiaBorgia: köszönöm szépen, igyekszem. Sok ilyen van még, főleg hajózás témában, de az kevésbé érdekli az embereket. Bezzeg, ha elmondanám, hogy mi köze a hajózásnak az inflációhoz, biztos elolvasnátok :)

Nem úgy, mint másfél éve, amikor már minden jelentősebb hajózással foglalkozó ismerősöm a Kuehne + Nagelnél vagy a Maersknél mondta, hogy sakk-matt.

Csak az a baj, hogy engem a közgazdaságtan meg a politika nem köt le. ÉN KÖTNÉM LE, mégpedig Kim JoDzsongot! Ebbe még a feleségem is belement, hogy ha egy intim helyzetben találom magam vele, addig dughatom, amíg fel nem oldja a diktatúrát Észak-Koreában :)
                       „Azt is mondja, hogy a hapsija nagyon kedves... Én meg úgy tudom, hogy ilyen helyzetben minden pasi kedves, hiszen akar valamit” – Egy aggódó anyuka írt nekünk, mivel sehogy sem tudja elfogadni lánya udvarlóját, aki nála 20 évvel idősebb, de még annál is többnek látszik,…..
Puerto Prince 2022.07.16 15:50:31
@Almandin: szerintem ha egy nőnek 17.5 evesen ellenőrizni kell a pasija hátterét, akkor 18 évesen is kéne :)

Másrészt az élettől senkit sem lehet megvédeni. Ha 17.5 évesen itt tart, fél év alatt úgysem lehet korrigálni a nevelést, tehát tökmindegy. Véleményem szerint a sikeres nevelés a folyamatos elszakadásról szól. Miután kiválasztottál egy középsulit a kölyöknek, utána a társaságán nagyon kontrollálni már nincs mit. Én egy ilyen esetben max kotont adnék a lányomnak meg megnyugtatnám, hogy ha kellek neki, hívjon fel, illetve bármit is csinál, szeretni fogom.
                       „… csak érett emberek között működik. Viszont ha az egyik fél többet akar, az ne fél év után és robbanásszerűen, számon kérően derüljön ki” – Több kapcsolat formálta Posztolónk jelenlegi megállapítását, így most már tudja, mit akar és mit nem, de arra külön felhívná a…..
                       Levélírónk már túl van néhány kapcsolaton, és többek közt azt is leszűrte, hogyha a humor valamilyen formája nincs jelen, akkor egyéb problémák lépnek a helyébe, amiktől a kapcsolat lassú leépülése várható.                                   Fedezd fel és használd!  Ha…..
Puerto Prince 2022.07.08 17:27:14
@Almandin: @bordon: rosszul fogjátok meg ezt a dolgot.

Olyan nőket kell keresni, akik örömmel és boldogan dugnak. Nem kastélyért, tóért, gólyafészkes kéményű kulipintyóért - a szex öröméért. Amíg nekem sem volt ilyen, én is összevissza hittem a dolgokat a nemek eredendően eltérő szerepéről, paleopszichológiai indíttatásokról, minden szarról. De ez csak egy félreértésnek tűnik akkor, amikor egy szerelmesre kúrt nő nyögései mélyebbé válnak, izmai megfeszülnek, punciját ritmikus összehúzódások feszítik, teste megremeg az orgazmustól, majd egy primordiális sóhaj kíséretében melléd huppan, és a túlvilágról mosolyog.

A többi csak mellébeszélés :)
Puerto Prince 2022.07.09 04:14:12
@Burgermeister: így így, a jó szexpartnerek ritkán nem viccesek :)
Puerto Prince 2022.07.09 11:56:16
@bordon: hát az én partnereim nem szex után szomorkodtak meg sírtak, hanem amikor elhajtottam őket :)

Ez az evolúciós program egy baromság; vajon miért van egyre kevesebb gyerek a fejlett országokban? Mert a női szexualitás felszabadult a gyerekvállalás kényszere alól.

Elég nehéz evolúciós programnak hívni valamit, amit a nők jelentős része azonnal nem választ, ha megteheti.

Nem is történeti-társadalmi kényszerről van szó, ahogy a feminácik mondják. Van egy reprodukciós drive meg van egy élmény drive, és a kettőt tök más szempontok vezérlik. A nagy számokból az következik, hogy nagyon sok nő arra rendezkedik be, hogy egy tartalmas, jó szexszel fűszerezett, fasza kis életet éljen (még akkor is, ha elméletben inkább egy szuperpasival való szercsilávcsikapcsit preferálna, és szomorú néha, hogy ez nincs). Ezt az életet nem a faszik finanszírozzák nekik, hanem ők maguknak.

Ezt - illetve ennek a típusnak a folyamatos növekedését - tagadni pont olyan hülyeség, mint a lehúzós ribancok létét
                       „Állítólag a nők a jó lelkű, felelősségteljes, hűséges + intelligens pasikat szeretik. Ő annak tart. Akkor meg mi ez a kitekintgetés nála? Mert nem a viszonzás jele” – A barátnőnek van valami átláthatatlan igényrendszere, mert a legváratlanabb pillanatokban képes eldöntött…..
Puerto Prince 2022.07.01 18:40:05
@bordon: az életet szerintem nem lehet "megnyerni", sőt, megbízhatóan azt sem tudja senki bizonyítani, hogy célja vagy értelme van.

Továbbá mióta nem 30-40 évig élünk, hanem 60-80, azóta nem kéne abban a hitben ringatni magunkat, hogy "az okos ember előre tudta, hogy mi lesz". Lehet, hogy a tengerész énem mondatja ezt velem, de ilyen nincs, hogy a következő tengeren tudod, hogy mi lesz. Beszéltem olyanokkal, akik kivittek 2004 karácsonyán egy csapat turistát a szállodából sétahajózni, azt mire visszamentek, nem volt szálloda. Ez gyakran eszembe jut, mert a kapitány aki ezt mesélte, pont így volt a nőjével meg a két gyerekével.

Az élet természetével ellentétes módon mindig, és egyre növekvő energiabefektetéssel lehet csak élni. Ha szerencsés az illető. Mert ha nem, egy cunami elviheti az élete művét is két perc alatt. Erről még a baleseti sebészeten tudnanak mesélni.

Ebből a sok bizonytalanságból és jopár tengeri kalandból én azt szűrtem le, hogy az ember akkor jár a legjobban (nem azt mondom, hogy ez a JÓ, csak azt, hogy szerintem ez a legegészségesebb), ha az ember a világ rezgését felveszi.

Magyarul: annyit kockáztat, amennyi kockázat amúgy is van a világban, annyit örül és annyit bánkódik, amennyi öröm és bánat amúgy is van a világban, annyit áldoz fel valakiért, amennyi áldozatot amúgy is követel az élet, annyira vállalkozik, amennyit a világ teret hagy neki, olyannal és úgy éli meg a párkapcsolatát és életét, akivel és ahogy az amúgy is mindkét részről óhajtott.

A világgal szembemenni lehet, de ez olyan, mintha a Dunában egy vízcsepp meggondolja magát és Pestről Bécsbe indulna el a Szabadság-híd környékén. A változás illúzióját a folyófelszín tükrének állandó változása adja, ami azt az érzéki csalódást kelti, hogy egy vízcsepp egy örvényben akár Bécs felé is haladhat Budán. Pedig a folyók ágyát és a hegységek gyökerét évezredek alakították, és nem a mulandó és erőtlen ember dolga megváltoztatni azt.

Ezzel nem azt mondom, hogy a dolgok öröktől valóak és megváltoztathatatlanok, hanem azt, hogy a változás, a valódi változás az ember életéhez viszonyitva olyan, mint a hegyoldal és az azon növő fenyőfa viszonya. A fenyőfa leéli az életét, és szinte semmit sem ért meg abból, hogy a hegyoldal kitüremkedett vagy lepusztult-e, mert csekélyke élete alatt ő maga sokkal többet nőtt vagy csökkent, mint a hegyoldal. Ez adja meg az ostobáknak az erő és a világ feletti hatalom érzését.
Puerto Prince 2022.07.02 13:52:23
@Almandin: @Almandin: háát, a pszichiáterek azért orvosok, nem bölcsészek, mint a pszichológusok. Én személy szerint pszichológustól, hacsak nem klinikai szakpszichológus, soha nem is fogadnék el tanácsot azon az alapon, hogy ő a szakember, tehát ő tudja.

A pszichiáterek alapból mások, hiszen ők természettudományos képzettségű emberek, nyilván a kísérletekhez, kockázatvállaláshoz is más viszonyuk van.
Puerto Prince 2022.07.07 06:59:13
@Lorrh: én úgy képzelem, hogy azért van egy séma a fejükben. Pl ha valaki az állandó frusztráltságát azzal akarja levezetni, hogy elrabol egy csecsemőt, majd áthajt rajta kocsival, akkor a pszichológus megpróbálja lebeszélni róla, és nem fogadja el, hogy ez az ő válasza. Kérdésekkel is lehet állítani. Pl: "mit gondolsz arról, hogy anyád egy kurva?" Vagy: "miért tagadod, hogy hülye vagy?". A pszichiáter beállít egy megfelelő gyógyszert , abban én jobban hiszek :)
                       Ma megtudhatod, hogy amikor a nők pár rozéfröccs után a jó pasikról diskurálnak, sok minden elhangzik, de többnyire az izmos mellkasok kapják a legtöbb szavazatot. Levélírónk lassan 30 lesz, de még nem adta fel, hogy megtalálja élete párját, akivel a harmónia nem egy időnként…..
Puerto Prince 2022.07.06 16:00:43
@bordon:
"Ez pont olyan szexturistáskodás, mint amikor a német nyugdíjas bácsi elrepül a Fülöp-szigetekre és kibérel egy kislányt vagy kisfiút egy hónapra. A hazájában nem merné meglépni, külföldön meg megy a züllés."

Ez a Fülöpökön nem jellemző. Gyerekprostitúció inkább az Indokínai-félszigeten van (Thaiföld, Laosz, Kambodzsa).

Alkalmi szexet pedig öreg, randa férfiakkal nem sűrűn vállalnak be a pinayok sem, hacsak nem kapnak valami azonnali, kézzelfogható kompenzációt cserébe.
Puerto Prince 2022.07.06 16:01:44
@Almandin: ezzel egyetértek
                       Levélírónk visszasírja szingli életét, amikor még nem járt a nyakára egy sértődékeny, követelőző és olykor érzelmi zsarolásra hajlamos férfi. Jelenlegi barátja úgy érzi, hogy teljesen normális a nyugdíjas életforma egy harminchoz közeledő párnál.                        …..
Puerto Prince 2022.06.17 08:13:48
@antisocialnetwork: @Lorrh: a blog már jóideje nem érdekel senkit, havi 1-2 poszt van, ahová nem csak és kizárólag típuskomment jön. Meg hát ott vannak olyan oldalak még magyarul is, ahol a típus-kamuposztok írói belerakják a szükséges 40-60 perc munkát
                       „Hogy meddig tart ez az állapot és mire készüljek, abban totál nem látok tisztán, az öndédelgetést pedig már unom” - A szülés előtt az asszonynak elég határozott étvágya volt az intimitás terén, de az utóbbi időben ez nagyot csökkent.                                  Ha…..
Puerto Prince 2022.06.15 14:14:05
1. A nők libidója szerintem folyamatosan nő, úgy 35-40 felé tetőzik. Nem tudom, hogy ti miből maradtok ki, de ha a fele igaz annak, amit a napokban hallottam (valószínűleg a háromszorosa az), akkor a magyar paliknak prosztatahorpasszal kéne járkálniuk
Tessék őket megkúrni! Én úgy látom, hogy nagyon is nyitottak rá.

2. A nőknek nem jön meg a kedve a baszáshoz azért, mert a palik több házimunkát végeznek, ez teljesen máshogy működik

3. A szülés jól összekuszálja a nők nemi életét, de kizártnak tartom, hogy azokban a hónapokban ne lehetne kézzel és szájjal kielégíteni a palikat. Ami amúgy is sokkal szerencsésebb, mert így nincs az, hogy a nőnek is kívánnia kell a szexet. A nejem pl rohadtul kívánós volt az első két gyerek után, de a második kettő után már mondta, hogy ez nem fog menni, leszek szíves hanyatt feküdni és átadni magam az élvezeteknek. Nos a tény az, hogy erre a legtöbb nő nem képes, mert nem fogja fel, hogy ez mit jelent a palijának

4. A paleopszichológia baromság ebben a témában, a szülés körül jön egy új lény a kapcsolatba, ami mindenkitől elvesz a születése körül: időt, energiát, libidót, stb. de ez helyreáll. Ha mégsem - ami akkor jellemző, mikor a nő amúgy sem élvezte nagyon a szexet a palival, már a gyerek előtt sem, csak a gyerekkel erősebb kötelék alakul ki, mint a faterral valaha -, az nem valami kikerülhetetlen, tudatalatti biokémiai szintű pszichológia eredménye, hanem egyszerűen arról van szó, hogy olyan emberek csinálnak kölyköket tömegével, akik nem vonzódnak úgy igazából egymáshoz.

5. A libidó természetes módon is változik, tök egyedi, hogy kinek hogy alakul, én pl még 10 éve is elképzelni nem tudtam volna, hogy legyen olyan nap, amikor nem kúrok, most már sajnos ez simán belefér, sőt van hogy heti 2-3nál többször nem is élvezek, még ki sem verem. Hogy miért?, magam sem tudom, vigyázok az egészségemre meg minden. Az ember teste változik, az én koromban meg ez azt jelenti, hogy egyre szarabb lesz minden.
Puerto Prince 2022.06.15 15:46:30
@kenyércsücsök: Persze, de azért a gyerekvállalás jelentős részben egyoldalú igénykielégítésről szól, aminek oltárán bezony van, hogy egyik fél igényei sem kerülnek kielégítésre. Csak ez nincs benne a magazinokban :)

Más kérdés, hogy lehet segíteni, én pl nagyon rossz alvó vagyok, mindig is az voltam, a feleségem jóformán végigaludta a legtöbb pelenkás periódust, mindig én keltem fel. De ha valaki már látott szülést és tudja hogy mi folyik ott, akkor tisztában van vele, hogy a punika pár hónapig úgyis tabu. Igazából azt kell megérteni, hogy a nő kap egy durva sokkot testi-lelki-egzisztenciális értelemben, a pali meg nem, namost ezt nem sikerül megérteni az embereknek. A palik nem értik, hogy a nő min megy keresztül, a nők meg nem fogják fel, hogy a pali igazából nem megy keresztül semmin, az igényeit lecsavarni lehet, de nullára küldeni nem
 :D Nemsokára repülőn talál a Jóisten, útban a Kárpátok felé, és amíg a szextúrára való képeket várom, csendben dobolok a lábamon, ahogy a gép fokozatosan elhagyja a Csendes-óceánt. Egyszer már átmentem rajtad is, mormolom elégedetten az ablak mellett ülve, és kezemet végigfuttatom feleségem karcsú…..
Puerto Prince 2022.06.08 14:23:10
Puerto Prince 2022.06.15 11:33:10
@szociál: :)))
                       „Elment egy buliba, ahol 30 ezret hagyott ott, ő se tudta, hogyan sikerült, szóval nem zsugori, ha úgy ítéli meg a helyzetet...” - A csaj szinte mindenben különbözik a pasitól, de két év szünet után újra esélyt adna neki, csak mert az ex azt állította, megváltozott: már nem…..
                       A barátnő régi álma, hogy anya lehessen, de tettek helyett inkább csak panaszkodik és kifogásokat keres. Ha a párja bármi vigasztalót mond neki, az nem megfelelő, de még a hallgatás sem az.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Puerto Prince 2022.06.06 16:45:05
@Almandin: mert sokan átkozzák, mint az eredendő ősbűnt :)
Pedig valójában szerintem csak egy modernitásból eredő eszmeáramlat, természetes folyománya a tradícionális társadalmak lerablásának.

A másik kommenteddel nagyjából egyetertek, de - mint a világon mindennek - két oldala van. Az egyéni létmód létrehozta a függetlenséget, de ugyanakkor létrehozta a magányt is. A függelmi rendszerek felszámolása elhozta az egyéni szabadságot, de ugyanakkor elhozta a kiszámíthatatlanságot is. Ezek nem általánosan jó vagy rossz dolgok, csak az egyén szempontjából. Sok megszervezett házasság is boldog, és sok szabadválasztásos házasság is boldogtalan. Az anyagi függést sem látom csökkenni abban az értelemben, hogy nem egy házasságot a közös vagyon tart össze, a gyerekek szerepéről nem is beszélve.

Szerintem arról van inkább szó, hogy az egyéni létmód egyéni életstratégiákat és egyéni életutakat szül, és akinek ez bejön, annak jobban tetszik a modernitás, akinek meg nem, az általában jobban kedveli a premodern létmódot, amiben a kulcsszerep a közösségé és a spiritualitásé.
Puerto Prince 2022.06.07 09:37:15
@Almandin: "Szerintem lehet valaki magányos egy nagy családban is." - persze, én ismerek is pár ilyet a feleségem családjában. Én velük szórakozom talán a legjobban :)

"Sok házasságot valóban a közös vagyon tart össze, de nem mindegy, hogy mekkora vagyonról van szó, mert ha mindkét fél meg tud élni egyedül is, de a haszon miatt együtt maradnak, az már érdekházasság, még ha nem is annak indult." - szerintem ez nagyon gyakran történik, nem valami véletlen hiba a rendszerben. Tegyük fel, hogy valaki 50 éves, még van hátra neki 20, de már tudja, hogy nincs ereje újrakezdeni egy fél lakás vagy ház árából, ezért egy szar kapcsolatban is elvan, max iszik vagy kövérre zabálja magát.

Szerintem a házasság mint olyan egy fogalmi keret, ami az ember alapvető igényei közül egy egész sort kielégít. Ugyanakkor a házasság egy olyan fogalmi keret, ami az ember alapvető igényei közül egy egész sort elnyom.

Az emberek nagyon szeretnek tartozni valahova, nagyon szeretik az anyagi-lelki biztonságot, továbbá szeretnek birtokolni dolgokat (embereket is), szeretik a tehermegosztást és a kiszámíthatóságot.

Másfelől az emberek nagyon szeretnek szabadok lenni, szeretik a kihívásokat és a veszélyeket, szeretik a felelőtlenség felszabadító érzését, szeretnek a saját eredményeikre büszkék lenni, és hajlamosak beindulni a kalandtól és spontaneitástól.

Ezek a kettős érzések mindenkiben benne vannak: nőkben és férfiakban is, régen is és ma is. A kérdés az, hogy az egyes ember belül mit érez, hogy melyik áll közelebb hozzá. Csak az van, hogy a nyugati világban nincs olyan opció, hogy te a közösségi létet választod, mert a közösség nem ezt választotta. És ne felejtsük el, hogy nagyon sok ember nem nyer semmit a szabadsággal, a kalandokkal meg a spontaneitással. Frusztrált és ideges lesz tőle, amitől szorongani kezd és erőszakossá válik. Azt gondolom, hogy ennek már látszanak is a jelei. Különösen, mert a technológiai és tudományos fejlődés a társadalom mind szélesebb rétegeit hagyja az út szélén. A világ nagy sebességgel közelít egy olyan állapot felé, amikor az emberek élete totális kontroll alá fog kerülni, beleértve a párválasztást is. És az lesz a legdurvább, hogy ez jelentős társadalmi támogatottsággal fog megtörténni.
Puerto Prince 2022.06.08 10:09:38
@Almandin: @mgdé: minden elképzelhető
                       Posztolónk értetlenül áll kortársaival szemben, akik szeretik elfelejteni, hogy hány évesek. De hiába gyorsult fel a világ, és hiába semmi sem a régi már, azért ne dobjuk ki a méltóságot a kukába.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Puerto Prince 2022.06.07 23:06:06
Puerto Prince 2022.06.07 23:07:54
@Rubasov et.: sok a Sissyjelölt, kevés a Ferencjóska
Nos, amíg próbálom megkeresni az alvókámat ebben az elképesztő hőségben, egy inast megkértem, hogy félóránként hozzon felváltva egy kancsó hideg vizet, majd egy kancsó frissen turmixolt mangólevet. Remélem, nem köp bele, mert eléggé az éjszaka közepén vertem fel ezzel a nem túl elegáns kéréssel,…..
Puerto Prince 2022.05.27 08:46:34
@Peni a Valdes: és ki a homlokod?
Puerto Prince 2022.05.30 18:53:10
@MsIreneAdler: majd legközelebb!
Puerto Prince 2022.05.31 07:05:34
@MsIreneAdler: sok sub pasi van :)))
Megnéznék egy ilyet élőben. Amúgy a pali farka átlagos méretű és vastag, a csajnak ez a nagyfasz a fétise :))

A blognak lehet szexmentes hajóút is, bár ha belehánysz a tengerbe, utána nem engedem, hogy belelökjenek! Elég undi lenne!
                       A levelezés során minden gyanúsan stimmel, majd a férfi bevallja, hogy ő szeretne új barátnőt, de még megvan neki a jelenlegi, nála is lakik. Csak akkor tudna onnan dobbantani, ha már lenne máshova, amennyiben nem kap jobb ajánlatot, marad.                              …..
Puerto Prince 2022.05.27 15:49:49
@Peni a Valdes: esküvő mikor lesz? Nyárkn?
Puerto Prince 2022.05.28 09:35:06
@God Harald: az sem rossz
Puerto Prince 2022.05.29 09:22:16
@Peni a Valdes: izgulsz?
                       „Vegyes érzelmeim vannak, mert én most vagyok egy olyan döntés előtt, hogy külföldi karrier, vagy maradok itthon” - És a barátnő lenne az egyetlen ok, ami miatt Levélírónk maradna, csakhogy a csaj nem tud leválni a szüleiről, összeköltözésről pedig hallani sem akar, hisz…..
Puerto Prince 2022.05.27 12:08:46
@Peni a Valdes: terhes vagy, mi?
Puerto Prince 2022.05.27 12:39:53
@Peni a Valdes: nos ha kétségeid támadnak, elmesélhetem hogy hogyan történik mindez és hogyan nyerhetsz bizonyosságot... wikipédiás cikkekkel illusztrálva, természetesen
Puerto Prince 2022.05.29 07:44:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Damienzz: nem az a lényeg, hogy milyennek tart :D

Hanem hogy egy pali huszonévesen, de még kora harmincason se hozzon már kompromisszumokat egy nő miatt (kivéve ha NAGYON azt érzi, hogy ez itt az élete párja), mert ez az élet maga. Minden időt és energiát tanulásra, barátokra, karrierre vagy akármilyen saját célokra kell fordítani, mert 30 fölött a legtöbb ember vagy leszül, és akkor megszűnik elérhető, jófej, izgalmas embernek lenni, vagy egy savanyú lúzer lesz belőle. Meg ahogy az évek mennek előre, a csajozás egyre könnyebb lesz, 35 körül már elég hozzá, ha nem vagy elhízva és ápolt vagy.
                        „Ha ő ezt a szabadságot megengedi magának, akkor én is megtehetném. Csakhogy nem akarom, mert nem ezt keresem” – A pasi nem kívánja nyirbálni a barátnő szabadságát, amikor haverozik, bár köztudott, hogy egyetlen bepiált férfit sem hátráltat az a tény, ha valaki foglalt.    …..
Puerto Prince 2022.05.25 10:43:54
@Burgermeister: de ha megmossa, jó az
„ Nem azt várom el, hogy teljesen nézze őket levegőnek, hanem valami működő arányt köztünk és köztük” – A pasi az előző kapcsolatából származó gyereke miatt kénytelen az exével is tartani a kapcsolatot, ami Posztolónknak külön nyaralásokat és az ő háttérbeszorulását jelenti.   Ha esetleg nem…..
Puerto Prince 2022.05.18 12:22:13
@Chendrys19: az emberek számos okból elhízhatnak, vegyük csak például azt, hogy a magyar konyha milyen, meg most voltak az emberek bezárva elég sokat.

Valójában egy városi létben felszedni 10 kilót egy év alatt nem több, mint napi 200 kcal túlevés, azaz egy pohár sör vagy néhány extra falat, pl 70 gramm gabonaféle. Egy mai ember ezt simán abszolválja anélkül, hogy kirántott zsírt enne cukros üdítőitalokkal. Már rég nem erről van szó.

A legtöbb ember nem mozog, mert hova mozogjon, az iskolai tesióra meggyűlölteti, a napirend - pláne családosan - meg aránytalanul megnehezíti a mozgást. Egy nő aki elmegy melózni, majd viszi a háztartást, gondoskodik a környezetéről, gond nélkül este 10-ig betáblázhatja az idejét anélkül, hogy lenne egy órája sportolni.

Lássuk be, az igazán ízletes cuccok zsírosak és szénhidrátban gazdagok, illetve ott a pia, ami kb. minden társasági esemény szerves része.

Valamelyest joggal mondhatod, hogy könnyen beszélek, hiszen sem én sem a partnereim nem voltak elhízva soha, de manapság, egy évtized házassággal és családdal úgy gondolom, hogy ha pl. most kéne feleség-alapanyagot keresnem, a túlsúly persze szempont lenne, de nem lenne az első helyen. (azt nem keverném ide, hogy valaki tök ápolatlan, mert annak sztem nem sok köze van a kalóriadús táplálkozáshoz és mozgásszegény életmódhoz. Igényes embereken is lehet 10-20 kiló túlsúly, pláne 40-50 felé)

A személyiség messze a legfontosabb, mivel az nem igazán változik, utána jön a szórakoztató faktor, hiszen az életet nem érdemes végigszomorkodni, és csak utána érdemes a külsővel foglalkozni, azon belül is sokkal fontosabb az arc, az arányosság, a mellméret és ilyesmik (tehát a dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni), mint a túlsúly. Persze igazad van, ezek egy öregember gondolatai, húszévesen én sem dugtam dagi lányokat... igaz, ahol akkoriban kóboroltam, nem is nagyon voltak dagik, százból csak egy-kettő.
Puerto Prince 2022.05.18 19:12:07
@Lorrh: nem tudom, mert ez egy beteg világ, és ha valakinek csak fogat kéne mosnia, azt sem illik mondani, mert mindenki úgy egy csodálatos ajándék, ahogy van.

Ennek ellenére én valszeg a kínai módszert választanám, vagyis élesen a szemébe mondanám, hogy szeretlek Irma, de a hájat azt nem, szóval szívesen főzök rád meg minden, de gyere el velem heti háromszor a kondiba, és amíg a hasad le nem megy, addig ismerkedjünk komolyabb testiség nélkül, mondjuk járjuk végig a kéktúrát, na, mit szólsz?

És ha Irma nem hülye, akkor a kötelező durcázós kűr után csak rászokik a főztödre, elmegy veled kardiózni, súlyzózni és mire a kéktúrát végigcsináljátok, már egy komolyabb ujjazás is beleférhet egy rekettyésben

Aztán vehetsz egy jó habos tortát vagy egy kehely csoki mousse-t, és belemártogathatod a farkad, na, akkor már tutira úgy fogja szopni, hogy nem maradsz kókadt!

És akkor meg lehet vele csinálni, hogy mire már lefogy és dugod oldalról, az éjjeliszekrénybe elrejtesz egy kis toblerónét, és amikor elélvez, a szájába dugod, és egy snittet le tud belőle harapni!

de még vannak ötleteim, csak kérdezz
Puerto Prince 2022.05.19 08:19:09
@God Harald: nektek szerencsétek, hogy nem vagyok a kollégátok :)

Ritkán nyerem el a Hónap Dolgozója címet, ellenben alaposan megbámulom a kolléganők bájait.
                       „Van pár velem egyidős, egyedülálló ismerősöm, ők sem olyanok, hogy üljünk be bárhova, megválogatják, nem alkeszek, mégis megvan a törzshelyük” – A barátnő azt hiszi, hogy a drága helyekre való beüléssel kiküszöbölhető a vizezett sör és a túlárazott bor, de a párja egyebet is…..
Levélírónk már túl van pár randin, és készített egy összegzést. Szerinte a túlzásba vitt igények és teljesíthetetlen elvárások miatt van egyedül sok nő, akik ugyanakkor folyamatos hódítási kényszerben szenvednek, és nem is akarnak igazából kapcsolatot, elvannak az ábrándjaikkal.   Ha esetleg…..
Puerto Prince 2022.05.14 21:34:27
@bordon: én simán fizettem mindenkinek mindent, és egy pár év után nem is hazudoztam.

Amúgy szerintem senkinek sem kellene 30-35 fölött, mikor fordul a kocka.
Puerto Prince 2022.05.16 10:56:07
@MsIreneAdler: Általában véve igazad van, de van egy alapvető baj ezzel a hozzáállással, mégpedig az, hogy a hétköznapi férfiember tegyük fel, beleszületik egy családi közegbe, és ott hallja a mesét, hogy legyél rendes a nőkkel, stb. Illetve azt látja, hogy ha a papa hoz virágot a mamának, akkor jár érte a pirulás, a puszi meg a kirántott malackaraj petrezselymes újkrumplival.

Namost tetszik - nem tetszik, az ember ezeket a dolgokat otthonról hozza, és otthon mit lát? Egy párkapcsolatot, akkor is, ha műfater neveli, akkor is, ha nincs is ott férfi az idő nagy részében, csak anyuka időnként felbukkanó bakjai. És hát az van, hogy egy párkapcsolat dinamikája merőben más, mint a csábításé. Ezért amikor egy fiatal férfi, aki (joggal) azt képzelheti, hogy ő jó lesz a nőknél, próbál hozzájuk közeledni, és kiderül, hogy nem megy. Így nem.

Ekkor megnézi, hogy hogy megy. És azt látja, hogy lehet valaki tetszőlegesen helytelen viselkedésű, akár agresszív, a családi minta szerint tehát sikertelenségre ítélt (hiszen ha valaki így viselkedik egy családban, ott nem lesz mosoly), mégis megdugja a nőket, akik egy része ráadásul ragaszkodik is hozzá. Ezután hősünk profilozza a menőcsávót, és ellesi tőle a keretrendszert, majd elkezd ő is így közelíteni a nőkhöz. És elkezdenek jönni a sikerek is, pláne 30-35 után.

Csak hát ugye az van, hogy hiába tiszteli (férfiak) és vonzza (nők) az embereket az agresszió és a külsőségek, ha sikerül célba érni egy ilyen párnak, a dolog csodák-csodájára nem működik. Ekkor kezdődik el a másik jellemének fikázása. Egy idő után olyan buborékot kezdenek el fújni a nők és férfiak is, hogy gyakorlatilag minden, potenciális partner személyiségzavaros, problémás idióta. Amiben tökéletesen igazuk is lenne, ha ezt egyenesen a tükörbe nézve mondanák. De mivel más lelki munkájában még senki nem fáradt el, a magáét meg senki nem szereti elvégezni, ezért marad a buborék.

Sokat gondolkodtam ezen a szűziesség-fétisen is. Első gondolatom az volt, hogy biztosan a szomorú szexuális teljesítmény, vagy az összehasonlítástól való félelem vezeti a dolgot. Bár ezeknek biztosan van szerepük, ma már azt gondolom, hogy nem ez dominál. Szerintem arról van szó, hogy a szűziességhez (vagy nagyon visszafogott szexualitáshoz) társítják az otthon látott szexuális és párkapcsolati dinamikához legközelebbi képet. Kedvenc példám, hogy amikor a papa vitt a mamának virágot, a mamika elpirult, egyik lábáról a másikra állt és hozott hideg sört meg odabújt a papához a focimeccs bámulása közben. Ha egy randira viszel ma virágot, a nők többsége nekiállna hepciáskodni, hogy miért ölted meg ezt a rózsát, mennyit költöttél rá és ezt mivel kell neki visszafizetni, stb. Ha egy átlagos kapcsolatba dobsz be ilyesmit, azon fog agyalni a ribanc, hogy megkúrtad-e a titkárnőt.

Nem lenne ennyi feszkó a világban, ha 15-30 között nem játszanánk ezt a kölcsönös elmebeteg játékot, hanem csak kúrnánk ahogy jól esik, azzal aki éppen ott van, megfésülködött és fogat mosott. Én kipróbáltam, és nagyon jót tesz az idegeknek :)))
Puerto Prince 2022.05.17 12:57:37
@Lorrh: "Ha első randira viszel virágot az csak amiatt gáz, hogy a csajnak nem adsz visszavonulási lehetőséget, rögtön lekötelezetté válik."

nem értünk egyet... sajnos ez egy kemény játék, a csaj nyugodtan mondhatja, hogy köszönöm a virágot, de nem akarok újra találkozni

a csávónak meg nem kell hisztizni, ha így alakul. Vagy adjon virágot azzal a tudattal, hogy ettől még el is utasíthatják, vagy ne adjon
11 év után számos gond felmerülhet egy párkapcsolatban, és ezt Posztolónk is megerősíti. Párja elégedetlen a fizetésével, álmai vannak, de rátermettsége nincs, viszont nagyon ügyel arra, hogy a pasiján kívül másoknak megfeleljen. Mindehhez nem igazán hiányzik több probléma, pedig van.   Ha…..
Posztolónk nem kívánja még valóra váltani párja esküvőre vonatkozó álmait, és attól fél, hogyha a csaj mindezt úgy tálalja a családjának, hogy őt előnytelen fényben tünteti fel, az addig megszokott mosolyoknak vége szakad.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Puerto Prince 2022.05.08 07:04:25
@MsIreneAdler: először ellenőrizni kell, hogy szűz-e, ami, mint tudjuk, a boldogság legfontosabb indikátora, és az meg nem megy egy év alatt. Ezután jöhet csak a modern házasság, amely átlagos időtartama két év :)
Puerto Prince 2022.05.09 07:26:15
@Reactor: szerintem 3-5 évet tizen- meg huszonéveseknek kell várni, amikor még nagyon változik az ember. Harminc, de pláne negyven fölött az emberek nagy része vagy belefásult, vagy elvégezte a szükséges önismereti munkát, mindenesetre nincs szükség 3-5 évre ahhoz, hogy el tudja dönteni, hogy mit akar, vagy legalábbis mi az, amit el tud viselni.
Puerto Prince 2022.05.09 07:36:42
@MsIreneAdler: ha megfigyeled, online a többség mindig kompromisszummentes, baromira nem elnéző, idétlenségig elvhű, aztán élőben meg vagy egy saroktól sarokig közlekedő pacsker, vagy egy kiállhatatlan, magányos flótás. Az emberek zöme nem balhéban akarja tölteni a mindennapjait, válogatni meg nem nagyon tud, szóval alapjában véve kompromisszumokban él, ami mindig óriási hibának tűnik kívülről :)