Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyöngyösi Samu

307 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A konzervatív pornográfiaellenes csoportok nyomására a hónap elején az Instagram eltávolította a Pornhub hivatalos fiókját a platformjáról, de azt nem lehetett tudni, hogy végleges-e a tiltás. Kedd este viszont az Instagramot birtokló Meta szóvivője azt mondta a Motherboardnak: "Véglegesen…..
Egy holland kisváros pénteken beperelte a Twittert, és követeli, hogy távolítson el minden olyan bejegyzést, amely egy állítólagos sátánimádó pedofil körrel kapcsolatos, akikről azt állítják, hogy az 1980-as években tevékenykedtek a városban. Képünk csak illuszstráció Bodegraven-Reeuwijk, egy…..
Sok minden volt már Mark Zuckerber, a Facebook atyja, de valószínűleg annak most kifejezetten örül, hogy egy 18. századi vallásos szobor Jézus-ábrázolásában a világ az ő arcvonásait véli felfedezni.  A Los Angeles megyei múzeumban található a mű, amelyben a pirospozsgás újszülött Jézus…..
Egy kínai influencer ellen rendőrségi nyomozás folyik, miután megsütött és megevett egy nagy fehér cápát, és ezt videóra is vette. A Tizi álnéven ismert vloggerről készült felvételek azt mutatják, hogy egy ragadozó halból lakmározik, amelyről Nanchong városának rendőrsége megerősítette, hogy egy…..
Ed Sheeran mérföldkőnek számító streamelési rekordot döntött, és ő lett az első előadó, aki elérte a 100 millió követőt a Spotify-on. Az angol énekes-dalszerző július 27-én, a Twitteren osztott meg egy videót, amelyben megmutatja azt a fehér pólót, amit a streaming szolgáltato küldött neki, és…..
Sokszor írtunk már itt a Marketing Morzsákon arról, hogy az Instagram szinte minden változása olyan, amivel egyre inkább olyan lesz a platform, mint a nagyon-nagyon-nagyon népszerű Tiktok. Ez persze sok embernek nem teszik, Tiktokból elég egy, dehát a felhasználószerzés nagy úr, szóval a változás…..
Florence Pugh visszavágott a testét vulgáris szavakkal becsmérlő idegeneknek, akik keresetlen kritikával illették, amiért egy áttetsző ruhát viselt egy divatbemutatón.  “Mi történt veled, hogy ennyire hangosan kikelsz magadból, és ennyire felzaklatott a mellem és a testem mérete?” - tette fel a…..
A Twitter kiadott egy 45 oldalas “playbookot”, amely tulajdonképpen útmutató a különféle hirdetési formátumok és eszközök használatához, közzé tettek néhány esettanulmányt, és példákkal is szolgálnak arra vonatkozóan, milyen is egy jó kampány.  “Sok mindent figyelembe kell venni egy sikeres…..
Az nem újdonság, hogy sokak számára a közösségi oldalon látható bejegyzések jelentik az elsődleges hírforrást, de mostanra ez a trend veszélyessé vált.  A BBC kutatása szerint a 11-16 évesek majdnem fele elhiszi azt, amit a bejegyzésekben olvas, és nem nézi, hogy annak a hírnek ki a forrása. A…..
2020 augusztusában a koronavírus-járvány megfékezése miatt vezette be ideiglenesen az Airbnb azt a szabályzatot, aminek értelmében tilos bulikat tartani. A dolog úgy tűnik működött is, összességében 44 százalékkal estek vissza az olyan bejelentések, amelyek buli miatt panaszkodtak, és több mint 6600…..
Kivizsgálja a TikTok Joshuha Ma nagy botrányt okozó kijelentését, mely szerint ő, mint kapitalista “nem hisz abban, hogy a cégeknek szülési szabadságot kellene adnia”. Ma szavai miatt a TikTok vizsgálatot ígért, a férfit pedig visszaléptették az Angliában betöltött felsővezetői szerepkörétől. …..
Új képernyőidő-szabályozó megoldásokat mutatott be a TikTok, amivel segítséget nyújt a felhasználóknak, hogy beállíthassák, mennyi idő után szóljon az alkalmazás, hogy túlságosan belemerültek a videók nézegetésébe.  A kifejezetten a képernyőidő nyomon követésére szolgáló irányítópulton olyan…..
Az ország “rúzskirályának” a karrierje veszélyben forog, miután élő adásban előkerült egy tabunak számító tankos torta. Austin Li Jiaqi snackeket árult éppen élő műsorában a Taobao e-kereskedelmi oldalon, mikor ő és műsorvezetőtársa egy fagylalttortát ajánlottak a nézőknek. A torta pedig a süti…..
Egy furcsa üzenetváltás okoz kérdéseket a közösségi médiával foglalkozó emberek között, egészen pontosan az, hogy a Delta légitársaság Twitter-fiókját kezelő ember jogosan akadt-e ki és engedett meg magának szokatlan hangnemet, vagy az ügyfelük volt túl kötekedő.  Ismerjük azt a mondást, hogy…..
A kultúráért, médiáért, sportért valamint digitalizációért felelős Nadine Dorries a TikTokra posztolt egy videót, amelyben rappelve mesél az online biztonságról, és az ezzel kapcsolatos törvényről.  A rappelő miniszter különböző háttereket, grafikákat, emojikat és mémeket használ, és még egy…..
Kiakadt Halsey, miután a kiadója azt mondta neki, hogy csak akkor adhat ki új dalokat, ha előtte “virális terjedést színlelnek a TikTokon”.  Az énekesnő 2018-ban szerződött a Capitol Records kiadóval, most pedig a közösségi oldalán osztotta meg, hogy a kiadója addig visszatartja azt a dalt, amit…..
Humaira Asghart, akit 11,5 millió TikTok-rajongója „Dollyként” ismer, azzal vádolják, hogy erdőtüzet indított el Pakisztán fővárosában, mikor egy videót forgatott a közösségi oldalra. Az influenszer ellen vádat emelnek.  Az azóta levett 11 másodperces klipben Asghar drámai módon, lassított…..
A Hope Not Hate kampánycsoport elfogadhatatlannak nevezte azt, ahogyan a közösségi oldalak reagáltak a szombati, 10 áldozatot követelő buffalói szupermarketben történt lövöldözésre, ahol egy 18 éves férfi a Twitchen közvetítette élőben a tömegmészárlást.  A Twitch gyorsan levette az élő…..
Kizsákmányolás és rossz mentális munkakörülmények miatt perli egy kenyai férfi a Metát, és a vállalattal szerződésben álló Samát. Utóbbi a Meta alvállalkozója, ők végzik a tartalmi moderálás egy részét a közösségi oldal számára. Daniel Motaung azt mondja, hogy óránként körülbelül 2,20 dollárt, azaz…..
Készül a legújabb TikTok Musical, aminek a témaválasztása, és a szereplőgárdája is elég meglepőnek ígérkezik. Azt már most lehet tudni, hogy a musical a Taco Bell étteremlánc mexikói pizzájáról szól majd, és az is kiderült, hogy a világhíres country-énekesnő, Dolly Parton is szerepet kapott benne. …..
A DataReportal legújabb jelentése szerint ma már több mint 5 milliárd ember használja az internetet világszerte. Ez egy újabb mérföldkő az egyetemes internet-hozzáférés témájában, és ezt jelenti, hogy a világ lakosságának 63 százaléka online is elérhető.  A jelentésből az is kiderült, hogy …..
A Metaverzum helyett a valódi világban nyit boltot a Meta május 9-én. A kaliforniai Burlingame-ben, a Facebook hadiszállásán nyílik az első üzlet, ahol ki lehet próbálni az cég összes termékét. Ez nem azt jelenti, hogy lehet a boltban Facebookozni, hanem az olyan hardvereket lehet megnézni működés…..
Egy új tanulmány szerint az alacsony életszínvonal, viszont jó internetszolgáltatás keveréke miatt virágzik a Fülöp-szigeteken az online visszaélések száma, és becslések szerint 2020-ban a Fülöp-szigeteken 2 millió gyerek lehetett online szexuális zaklatás áldozata.  A probléma, és a gyerekek…..
Barack és Michelle Obama  népszerű podcastje minden jel szerint elköltözik a Spotify-ról. Az együttműködésük októberben jár le, és úgy tudni nem újítják meg, ami elég nagy érvágás lehet a streaming szolgáltatóknak, akik kifejezetten büszkék arra, milyen nagy nevek és népszerű műsorok futnak…..
Az nem meglepő, hogy a kosarazás népszerű sport, több millióan nézik a tévében a közvetítéseket, és abban sincs semmi furcsa, hogy online is népszerűek a közvetítések. Az viszont már meglepő, milyen népszerűek a TikTokon a kosarazós élő közvetítések.  Pedig egy külön kis ága kezd kialakulni…..