Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galerida

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napjainkban a világ legkülönbözőbb országainak politikai berendezkedései között megjelent egy új és jelenleg rendíthetetlennek mutatkozó jelenség, egyfajta társadalmat hatékonyan mozgósítani képes jelentős erő, a populizmus. Természetesen már temérdeknél is több szakirodalom foglalkozott ezzel a…..
Galerida 2020.08.06 06:47:51
@kiskutyauto: Nem kell elkeseredni, vannak még okos, következetes emberek!
Ők akár ezerszer is megválasztják Demszkyt, Gyurcsányt, Karácsonyt és a többit, mert őket nem lehet a valósággal megtéveszteni!
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
Galerida 2020.08.04 09:35:52
@Tölgyes Péter:
STUBNYA BENCE
2019.05.07. 14:50

Javította Magyarország idei és jövő évi gazdasági növekedési előrejelzését az Európai Bizottság kedden közzétett tavaszi prognózisában, amelyben azonban arra figyelmeztetett, hogy egyre több jele van a gazdaság túlfűtöttségének, írja az MTI.

A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (Ecfin) szakértői

A MAGYAR HAZAI ÖSSZTERMÉK (GDP) IDEI NÖVEKEDÉSI ÜTEMÉT A TAVALY ŐSZI JELENTÉSHEZ KÉPEST 0,3 SZÁZALÉKPONTTAL, 3,7 SZÁZALÉKRA EMELTÉK, A JÖVŐ ÉVIT PEDIG 0,2 SZÁZALÉKPONTTAL, 2,8 SZÁZALÉKRA.
A magyar gazdaság tavaly 4,9 százalékkal nőtt, jóval meghaladva a még ősszel előrejelzett 4,3 százalékot. Egy évvel korábban, 2017-ben 4,1 százalékkal, 2016-ban pedig 2,3 százalékkal bővült a GDP.
Galerida 2020.08.04 10:58:08
@Tölgyes Péter: Látod, most realista vagy, mert 2010-ben Orbán baromira jó alapokról indult!
Dübörgött a gazdaság, hiteleztünk az IMF-nek és sikerült a svájciakat forintban eladósítani!
Ehhez képest most lecsúsztunk.....
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
Oktatási programnak álcázott toborzás indul a legkiszolgáltatottabb fiatalok között...
Galerida 2020.07.29 16:25:47
@sZulamith: Az biztos, hogy a rendkívül előnyös külsejű, okos és hazaszerető Vadai Ágnes államtitkárként sokkal többet tett a hazájáért, mint ez a pacalevő!
A Pannon puma hadereje akár az USA csapatait is legyőzte volna, mert álmát és fegyvereit az In-Kal Security őrizte és mivel a nehézfegyvereiket Fletó eladta, puszta kézzel verték volna le a bombázókat a magyar égboltról...
Veled is megtörténhet. ..
Galerida 2020.07.26 16:15:00
@h.kovacs: Szegény Gyurcsányt mindig rágalmazzák, pedig egykor sportminiszterként az élete árán is küzdött szeretett pártfogója és kormányfője pozícióban tartásáért!
Azt sem tudja az ártatlanja, hogy mi az a puccs! Azt hiszi, valami pia....
Sárral dobálják az ártatlanságot!
Galerida 2020.07.27 15:19:29
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Az általad közölt tények főként azért felháborítóak, mert kiderül belőlük, hogy amíg a Fidesz a székház ügynek köszönhetően dúskált a milliárdokban, addig az MSZP-nek kilógott a segge a nadrágból, hiszen az utolsó fillérig elszámoltak a párt, szakszervezeti, KISZ és úttörő vagyonnal!
Így aztán valóban egyenlőtlen feltételekkel kezdték a politikai küzdelmeket!
Galerida 2020.07.27 15:53:45
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ezzel a " A szocik igaz, hogy akkor már becsületesen játszottak " idézettel jelentkezz az új Indexnél! Fel vagy véve!
Jánisz Varufákisz - fénykép: Olaf Kosinsky A péntek óta tartó, éjjel-nappal rövid megszakításokkal folyó európai csúcstalálkozón a tagállamok kormány és államfői kedd hajnalra értek el megállapodást az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről, és a koronavírus utáni segélyalap mértékéről és…..
Nagyot fordult a világ: a jogállamisági feltételek teljes elutasításától a Fidesz-vezér 2 nap alatt eljutott addig, hogy ő büntetné a legszigorúbban, az EU-ból való kizárással a jogállamiság sérülését...
Galerida 2020.07.21 07:25:43
@ebella2:
Tedd félre lumpenproletár önérzetedet és inkább segíts szegény ballibeknek megmagyarázni, hogy miért nem bukott meg Orbán újra....
Ez embert próbáló feladat, méltó lesz hozzád!
Galerida 2020.07.22 11:56:32
@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Nagyszerű érzés lehet, hogy ezt ti nem csak utólag, de előre is láttátok!
Ilyen közel az utóbbi tíz évben még nem voltatok a totális győzelemhez!
Egyetlen problémátok az lehet, hogy a sokezernyi zseniális ballib vezető közül ki legyen először min. elnök és ki legyen az ötszázadik...
Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor újabb bűvészmutatvánnyal szeretné elkápráztatni a világot és saját választóit, ám a siker kulcsa most nem az ő kezében van. Ha azonban meg tudja őrizni azt a látszatot, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint…..
Galerida 2020.07.21 07:05:46
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerinted miért szent a "Banktitok" ? Miért nem lehet a külföldről pénzelt hazaárulók anyagi forrásait vizsgálni?
Tisztázzuk rögtön itt az elején, hogy a „kis Lomnici” ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét jelöli, de a hivatalos „ifj.” megjelölés rontotta volna a ritmust. Bár gondolom, a „kis” megjelölés is elegendő arra, hogy senki ne a kedves papára gondoljon, aki ugyan maga sem volt a…..
Galerida 2020.07.17 18:14:51
@Kampfer: Nincs értelme..... Ezek olyanok, mint a Brontosaurusok, lassacskán kihalnak, mert megváltozott a világ, de ők még erősnek érzik magukat és azt hiszik, hatással vannak az eseményekre. Kárt már alig tudnak tenni az országban, a szponzoruk is lassan lemond róluk és néhány év múlva csak a rossz emlékük marad meg...
A vegetáriánus, vegán és növényi alapú étrend már nem csak a nyugati világ szubkultúrájára jellemző. A hippiken és aktivistákon túl egyre többen döntenek úgy, hogy elhagyják a húst és az állati eredetű termékeket étrendjükből. Van, aki az állatokkal való együttérzésből választja ezt a táplálkozási…..
Gavrilo Princip 1894. július 25-én született a Bosznia nyugati részén elterülő Gornji Obljaj-ban. Mivel Szent Gábriel napján született, így a keresztségben a Gavrilo nevet kapta. Kilenc testvére született, akik közül hatan 10 éves koruk előtt életüket vesztették. Életben maradt testvérei közül a hét…..
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
Jó pár évvel ezelőtt már szerepelt itt a blogon egy jó kis kolbászos lapcsánka recept, és akkor meséltem is az igen régi rajongásomról, miszerint még gyerekkoromban egy karácsonyi vásárban ismerkedtem meg eme finomsággal. A cikkben szereplő verziót és egy cukkinis változatot is készítettem később…..
Galerida 2020.07.14 14:02:28
Dr. Kásler Miklós miniszterkedés helyett nemzeti gyökereinket keresi. BRÉKING: meg is találta. Amikor még a Vereckei-hágón keresztül hurcoltuk be a koronavírust és nem a horvát tengerpartról! Azok voltak a régi szép idők! ..
Galerida 2020.07.14 10:59:06
x
Galerida 2020.07.14 11:28:58
@birkamenet: Te megrekedtél a "Merjünk kicsik lenni!" jelszótoknál....
Vagy ki tudja már ezt, mert a kormánypropaganda teljesen belezavarodott abba, hogy hová kéri Hadházy visszaküldeni a nemzeti propaganda papírokat...
Galerida 2020.07.13 12:01:37
@chrisred: A nagy valószínűséggel örökös ellenzék éber tekintete előtt egy hazugság, vagy pláne jogsértés nem maradhat rejtve! Kásler is hiába próbálta tagadni a félig összevarrt hassal hazaküldött betegek ügyét, akik közül tízből kilenc meghalt még a derék asszony, Athína szerető gondolkodása ellenére is!
Lehet, hogy Hatházy nem olyan intelligens, mint Athina, de az ébersége garantáltan lankadatlan!
„Ma már tudom, hogy ami akkor végetért, csakugyan nagy és nevezetes stílusegység volt. Nietzsche és Rilke, Ady és Van Gogh, Rodin és Reinhardt csodálatos kora, a XIX. század emberének színjátszó káprázatos alkonyata… Ady és Babits költészete, Móricz, Szomory, az egész Nyugat, azután a külföldi…..
A múltat végképp elhazudni...
Galerida 2020.07.04 19:01:33
@morph on deer: És ha minden igaz, valamikor a jövőben megérkezik a Karácsonyék által Gyuri bátyátok pénzéből vásárolt felszerelés is! Akkor aztán itt lesz a Kánaán!
Arra gondolni sem merek, hogy lélegeztető gép helyett kicsit drágább, de hasznosabb jótanács érkezik...
Az Egyesült Államokban több munkáltató chipeket ültet alkalmazottaiba, hogy jobban nyomon tudja követni, figyelje a munka termelékenységét, hatékonyságát, és ha kell, eredményesebben növelje azt. A tendencia az utóbbi években erősödött fel, vállalatok kisméretű, bőralatti RFID-chipekkel „címkézik…..
Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…..
Galerida 2020.07.01 13:27:36
@birkamenet: Nektek, a tiszta kezű és tiszta erkölcsű, proletár éberségű embereknek kellene népszavazást kezdeményezni Washingtontól Bernen át Katmanduig, hogy töröljék el a banktitkot!
Azonnal vége lenne a korrupciónak, hiszen ha Gyuri bátyátok a hátán egy zsákkal menne be az EU -ban dolgozó barátaihoz és zsebre dugott kézzel fütyörészve jönne ki, még nektek is gyanús lehetne..
Kezdjétek, én is aláírom!