Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galerida

0 bejegyzést írt és 357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A júniusi NATO csúcs - melyen Joe Biden amerikai elnök volt a legfontosabb résztvevő - temérdek problémával kellett, hogy foglalkozzon: ezek közül a Kína és Oroszország jelentette veszélyt emelték ki leginkább az amerikaiak. Napjaink biztonságpolitikai helyzetében ugyanis az első számú ellenség (a…..
Mi az? Ízletes, sok van belőle és gazdag fehérjében? Bogarak! Habár a trópusokat leszámítva nem túl népszerű a rovarevés, egykor rendkívül elterjedt volt különböző kultúrákban. Lehet, hogy undorral tölt el a gondolat, hogy rovarokat rágcsáljunk, mégis naponta 2 milliárd ember eszi őket. Ezen kívül…..
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
Galerida 2021.07.08 10:19:06
@Sir Gombóc: ..és ha szétköpköditek a cseresznyemagot, akkor kis idő múlva bőven termő gyümölcsös virulhat a város közepén...
Galerida 2021.07.08 12:34:21
@Sir Gombóc: Ez majdnem olyan, hogy dobjunk a vízbe néhány vasdarabot és könnyen lehet, hogy atomtengeralattjáró lesz belőle...
Normális vegetáció és élővilág spontán módon csak az emberiség teljes kipusztulása után néhányszáz évvel alakulna ki. Sokan vagyunk összezsúfolva és ha életbe akarunk maradni, akkor ne álmodozó barmok ötleteit támogassuk, hanem a hozzáértőket.
Kukoricát a szántóföldön, szénát a réten, (jóléti) gyepet a közvetlen környezetünkben, de ez nem olcsó....öntözni, ápolni és kaszálni KELL, különben GAZ terem a helyén...
Naponta lehet legyinteni a kormányzati gyűlöletsajtóra, és láttam már az ellenzéki sajtó soraiban is olyan színvonalú orgánumot, mint ami kormányoldalon szakmányban készül, de se így, se úgy nem helyes, hogy naponta napirendre térünk a csőcselék hergelése fölött...
Lárvaburger, molitorszendvics, kukacmuffin – lehet, hogy a nem is olyat távoli jövőben, a világ nem is egy távoli szegletében, hanem Európában mindennaposak lesznek az ehhez hasonló ételek. Az EU ugyanis nemrég engedélyezte területén az első rovaralapú élelmiszert, teret engedve az entomofágiának,…..
  Nem tudunk mit mondani és nem tudunk abszurdabbat elképzelni, mint, amikor Bencsik András vagy éppen Bayer Zsolt, vagy éppen Orbán Viktor kereszténységre tanítja a pápát.  Fussunk neki még egyszer. Az aktuális őszentsége, jelen esetben Ferenc pápa a közel milliárdos taglétszámmal rendelkező…..
Igazán alávaló, talán minden eddiginél alávalóbb háborút folytatnak a NER propagandamédiái azon ellenzéki - különösen DK-s fővárosi - önkormányzatok ellen, akik idén úgy döntöttek: felhagynak azzal a hagyományos menetrenddel, hogy tavasztól egy-másfél havonta egyentarrá nyíratják a parkok és egyéb…..
Rengeteg helyen lehet olvasni, hogy most az a terv, hogy itthonra építenénk egy olyan egyetemet, ami a világ legjobbjai között van, és ez mennyire szuper is lenne Magyarországnak. Én is említettem már pár bejegyzésben, de nézzük meg, teljesen elfogulatlanul, hogy vajon tényleg jó lenne-e az…..
Galerida 2021.05.24 17:20:00
@hoplita: Azt nem tudom, de benneteket csak csendes derűvel lehet elviselni..
A budapesti méhecskék persze ingerültebbek lehetnek, mert hiába keresik a "méhlegelő" megjelölésű gyommezőkön a mézecskének valót...talán megmutathatnátok nekik, hogy hogyan gondoltátok...
Túlságosan egyértelmű a magyar kormány álláspontja Kínával kapcsolatban, hogy bármiféle kétségünk legyen afelől, hogy valami nagy háttéralku áll az egyre mélyülő barátság mögött. Már túl vagyunk azon a teórián, hogy olyan kapu szeretnénk lenni Európában, melyen keresztül az ázsiai nagyhatalom az…..
Galerida 2021.05.20 08:14:59
@chrisred: Az én rangsorom szerint meg Szél Bernadett a világ legkedvesebb arcú nője.... Van ilyen....
Galerida 2021.05.20 08:34:29
@mіdnight coder: Minden szavad igaz, de ezeket a fájó dolgokat nem te leplezted le egyedül!
Mióta láttam Korózs dokumentumvideóját, azóta én is tudom, hogy Orbán miatt hullanak az emberek, mint a legyek....
Galerida 2021.05.20 08:39:21
@chrisred: " A World University Rankings nemzetközi egyetemi rangsorban a Fudan Egyetem a 34. helyet foglalja el. "
Nyilván Varjúnak, Bangónénak és neked lehet ettől eltérő véleményed, de hát.....
Bajban lesz a Fidesz. Nagyobb bajban, mint gondolnánk. Mert, hát persze, hogy Karácsony Gergely lesz az összefogott ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Éppen azért lesz ő, mert komoly, sőt megoldhatatlan fejtörést okozhat a kormánypártoknak. Lehet-e vitázni? Karácsony zseniális…..
Galerida 2021.05.19 18:42:51
@s: "2021. áprilisi kutatási eredmények – Nézőpont
Hat százalékpontra nőtt a teljes felnőtt népességen belül a kormánypárt (40 %) előnye a baloldallal (34 %) szemben – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív pártpreferencia-kutatásából."
Ez azt jelenti, hogy ha az összes bolsi és/vagy liberális szavazó lenyeli a békát, hogy a gárdamellényesekkel árulnak egy gyékényen,valamint az összes cigány és zsidóüldöző keblére öleli az előbbieket, akkor is bukta van...
Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy a szavazóik ugyanúgy gerinctelenek, mint a pártjaik vezetői..
Addig meg álmodhattok makkal....
Az elmúlt időszakban elég gyorsan pörögtek az események. Óriási vita robbant ki azzal kapcsolatban, hogy egy miniszterelnöknek mennyire kell tudnia angolul, közben történt egyeztetés a Diákvárossal kapcsolatosan, plusz Kövér úrnak is gyengül az idegrendszere. De mégis, az egész nem több egy…..
"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát" - figyelmeztet Mérő László a Telexen megjelent publicisztikájában. A professzor megoldást is javasol a problémára: "legyen nyilvános, hogy kik…..
Galerida 2021.05.17 16:48:50
Még kedden vélte úgy a Fidesz miskolci országgyűlési képviselője, Hubay György, hogy a közvagyont érintő új szabályozást illő röviden elmagyarázni az olvasóinak. Ezért FB-oldalára kitette az alábbi néhány sort: Ma nagy nemzetstratégiai kérdésekben döntöttünk a parlamentben. Sok esetben a Fidesz –…..
Galerida 2021.04.29 20:32:26
@A GDP 82 százaléka az államadósság: Mérhető és értelmezhető is. Elég megnézni a grafikont az évenkénti változásáról...
Galerida 2021.04.29 21:24:58
@Tölgyes Péter: Már látom, hogy te is a "Szenvedélyes igazságbeszéd!" elkötelezett híve vagy.
Egyébként azért tüntök el lassan, de megállíthatatlanul a történelem szemétdombján, mert azt hiszitek, hogy senki nem tud számolni, senkinek nem működik a memóriája és még mindig a Szabad Nép az egyetlen információ forrás....
Galerida 2021.04.29 21:40:47
@Tölgyes Péter: Megszoktuk....
Egy gondolat erejéig felejtsük el a fél éve tartó bezártságot és a lassan csődbe menő vendéglátóipart és turizmust. A politika szereti hangoztatni, hogy a Covid megtámadta a lakosságot és harcban állunk a vírussal. Ez nagyon szép és hangzatos hasonlat, de ha most ténylegesen háború dúlna a világban,…..
Galerida 2021.04.28 07:39:22
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sajnos a kínai vakcinát elutasító és ezért meghalt DK képviselőket erről már nem lehet megkérdezni... És a névtelen Gyurcsány hívőket sem, akik inkább neki hittek, mint az orvosoknak, vagy akár a józan eszüknek....
Akár az aluljáró lezárásával is járhat, ha a Fővárosi Önkormányzat nem lát hozzá haladéktalanul a Flórián téri felüljáró rekonstrukciójához. Gyerekfej nagyságú, méretes betondarabok potyognak rendszeresen a Flórián tér különböző részeire az Árpád hídi felhajtó két ágának elhanyagolt állapota miatt.…..
"Nem szívesen veszek részt abban az adok-kapokban, amik a halálozásis statisztikák körül zajlanak, csak azt tudom elmondani Önnek, hogy én mit nézek. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt teszem. Van az Európai Uniónak egy minden tagállamra kiterjedő adatszolgáltatási felülete, ahol közlik, hogy az…..
Szombaton nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, néhány nap múlva pedig a szolgáltatások széles körével folytatódik a korlátozások feloldása. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádiós értékelése most olyan volt, mint egy győzelmi jelentés, pedig a járványügyi helyzet messze nem indokolja ezt az…..
MaGYAUR Orbán „hadműveletei” 2021.04.20 19:51:40
Orbánnak fontosabb a járvány elleni harcnál a hatalom hosszú távú megtartása, amibe belefér még egy 2022-es taktikai visszavonulás is. A járványra hivatkozva kihirdetett jogi-végrehajtói teljhatalmat, valamint a magyar állam és az EU anyagi erőforrásait nem annyira a magyar nép legelesettebb…..
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
Galerida 2021.04.21 09:53:02
@morph on deer: Ha az EU-ra várnánk és az ellenzékre hallgatnánk, akkor naponta lehetne orgazmusotok.... Igy viszont találékonyabbnak kell lennetek...ami semmiképpen nem árt....
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
Galerida 2021.04.15 20:36:33
@white999: Mióta láttam Korózs dokumentumfilmjét Athinával, azóta megértem a rettegéseteket....
Az az üvöltős nő pedig ezt már régen elsuttogta a Parlamentben és aki hisz nektek, az már sorba állt koporsóért...
  A Rubicon legutóbb közzétett közvélemény-kutatása szerint mindössze egyetlen hazai párt létezik, amely az elmúlt hónapok során számottevően növelni tudta támogatottságát. Ez pedig a Jobbik, mely március végére beérte a DK-t és a Momentumot, s jelenleg hármas holtversenyben állnak az ellenzéki…..
Galerida 2021.04.12 18:30:35
@Zabalint: Na Hadházy azért valamivel Jakab alatt van! Ő az ellenzék "állatorvosi lova"!
Csak a szokásos magánvélemény, talán teli tévedésekkel. Bevallom, nem sok fogalmam volt arról, hogy Petry Zsolt létezik, azt sem tudtam, mivel foglalkozik. Az interjúját olvasva, amely végül a kirúgásához vezetett, kicsit büszke lettem rá, és kicsit sajnáltam is. Az előbbi magyarázata annyi, hogy…..