Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seolino

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
seolino 2020.05.11 15:08:25
@deckard_r:

Igen, ez más esetben akár még jogos is lehetne, csak
1. Az égési sérültek kezelésénél jóval nagyobb különbség van egy erre szakosodott részleg eszközparkjának minősége és egy "megyei kórház" ellátottsága között, mint a koronavírusos esetben.
2. Az égési sérülés nem fertőz. A speciális részleg jó eséllyel nem fog nagyon hamar betelni.
3. Nagyon nem ártana, ha járvány idején a vidéki kórházakban is szereznének némi gyakorlatot, bizonyos okokból nem lehet bármennyi súlyos beteget pesti kórházakra sózni.

Annak lenne értelme, hogy kialakítanak megyénként, kétmegyénként egy központot, ahova -- amíg van kapacitás -- elszállítják a súlyosabb eseteket. De egy város két kórházára terhelni -- még mindig járvány idején -- az összes súlyos esetet (mondjuk remélem, a becsületesebb orvosok kiskapuznak majd, elég béna a megfogalmazás szerencsére), az egyrészt izé, másrészt ha betelt a Korányi, mi lesz? "Hú, már nem tudjuk odaküldeni, van valakinek valami koronavírus-gyorstalpalója?"?
Mondjuk a debreceni tüdőklinika is lehet, látott már beteget tüdőproblémával, fura, hogy ők is Pestre kell küldözgessenek.
Ágostonline Képes 2020.05.11 14:24:58