Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kálmán Imre Emlékház

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Kálmán Imre Emlékház idén is részt vesz a Kulturális Örökség Napjai programsorozaton. Az Emlékház szeptember 16-án ez alkalomból INGYENES BELÉPÉST biztosít, továbbá programokkal várjuk az érdeklődőket! PROGRAMOK: 10.00: REJTÉLY A KÁLMÁN-HÁZBAN – Múzeumpedagógiai nyomozós játék az Emlékház…..
A Kálmán Imre Emlékház idén is városnéző sétákat indít négy témában: 1700 ÉV A BALATON PARTJÁN – Siófok története a római kortól napjainkigA séta során bejárjuk a belvárost, megtekintve Siófok fejlődésének és várossá válásának főbb pontjait.Dátumok:július 1., szombat 14:00július 28., péntek…..
Idén újra Múzeumok Éjszakája az Emlékházban!A rendezvény keretében a Kálmán Imre Emlékház június 24-én, szombaton 11:00 és 18:00 óra között kínál változatos programokat, a kiállítások 12:00 és 18:00 óra között tartanak nyitva, és INGYENESEN látogatható minden programunk és kiállításunk...
  Kedves Látogatóink! 2023. JÚNIUS 1-től a belépőjegyek árai az alábbiak szerint módosulnak:  ..
A pályázat részleteit alább találják:..
Az Emlékház 2023. ÁPRILIS 4-től újra bejelentkezés nélkül látogatható az alábbi nyitvatartási rend szerint:..
  2023. április 5-én megnyitottuk új időszaki kiállításunkat. Képzőművészeti gyűjteményünk válogatását 2023. május 20-ig tekinthetik meg az Emlékház emeletén.    ..
„Ebben az évben Kálmán Imre születésének 140. évfordulóját ünnepeljük. 1882. október 24-én éjjel látta meg a napvilágot, Béla és Vilma nevű testvérei után harmadik gyermekként érkezett a családba. Kisfiúként hagyta el szülővárosát, majd első komoly sikere után Budapestről is elköltözött, hogy…..
 TÖRTÉNETEK KOTTÁRA FŰZVE Kálmán Imre legszebb dalai és anekdoták az Operettkirályról Közreműködik: Tieger Tímes és Krezinger Tibor (Foki Operett)  Időpont: 2022. AUGUSZTUS 3., SZERDA 17:00 Helyszín: Kálmán Imre Emlékház, emelet (Siófok, Kálmán Imre sétány 5., a pláza mellett jobbra a kis…..
 A BALATON – A RIVIÉRA  A siófoki fürdőélet kezdetei Ismeretterjesztő előadás a XIX. század második felében kialakuló siófoki fürdőéletről – korabeli képeslapok, régi fényképek, sajtó  Időpont: 2022. JÚLIUS 21., CSÜTÖRTÖK 17:00 Helyszín: Kálmán Imre Emlékház, emelet (Siófok, Kálmán Imre sétány…..
 SIÓFOKI SÉTÁK - Tematikus városnéző séták Siófokon  A Kálmán Imre Emlékház idén is városnéző sétákat indít öt témában:  AZ OPERETTKIRÁLY - Kálmán Imre-kultusz SiófokonA séta során a siófoki születésű zeneszerzőről elnevezett helyeket látogatjuk meg. Kálmán Imre kalandos élete, valamint…..
A zamárdi Szakasztó Népdalkör meghitt karácsonyi koncertet tart az Emlékház emeleti termeiben. Időpont: 2021. DECEMBER 17., PÉNTEK 17:30Helyszín: Kálmán Imre Emlékház, emelet (Siófok, Kálmán Imre sétány 5., a pláza mellett jobbra a kis utcán a vasúti felüljáróig, ott pedig balra fordulva a sárga…..
A séta során a Fő térről indulva elballagunk a közeli két templomhoz, és mindeközben elmeséljük Somogy megye népi kultúrájának a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó szokásait, hagyományait, hiedelmeit. Időpont: 2021. DECEMBER 13., HÉTFŐ 16:00Találkozási pont: Fő tér, a Tourinform iroda előtt A…..
Mesefoglalkozás karácsonyi mesékkel, zenével és kézműveskedéssel minden apróságnak Időpont: 2021. DECEMBER 2., CSÜTÖRTÖK 16:00Helyszín: Kálmán Imre Emlékház, emelet A programon a részvétel INGYENES. A programváltozás jogát fenntartjuk!A programon archiválási és intézményi marketing célból kép- és…..
Kuckós, őszi hangulatban várjuk a kis érdeklődőket az emlékház emeleti kiállításában. Népmeseolvasás, az időszaki kiállításunkkal való ismerkedés és népi játékok várják a résztvevőket. A mesefoglalkozás a Siófoki Hírekben november 18-ai időponttal jelent meg, de szeretnénk felhívni a figyelmet,…..
Kedves Látogatóink! 2021. NOVEMBER 15-TŐL, azaz jövő hétfőtől az alábbi egészségügyi előírások betartásával tudjuk Önöket fogadni: 6 éves kor felett az emlékház területén szájat és orrot eltakaró MASZK használata kötelező! Kérjük, fertőtlenítsék kezüket belépéskor a kihelyezett…..
A Kálmán Imre Emlékház idén csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programsorozatához. Októberben és novemberben többféle programot kínálunk minden korosztálynak. A programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az alábbi elérhetőségeken tudnak bejelentkezni: 8600 Siófok,…..
Október 4-én, hétfőn új nyitvatartásra váltunk. Hétfőn továbbra is zárva tart az Emlékház, de hétköznap csak 16:00 óráig leszünk nyitva, és vasárnap is zárva leszünk.  Újdonság, hogy az ebédszünet ideje alatt 12:30–13:00 között az Emlékház hétköznap zárva tart...
Együd Árpád folklorista Pest megyében született, de Somogyban töltötte élete jelentős szakaszait. Új időszaki kiállításunk az ő életét, a Balaton Táncegyütteshez és néprajzi gyűjtéseihez kapcsolódó munkáját mutatja be. A kiállítást 2021. SZEPTEMBER 17-ÉN, PÉNTEKEN 18:00 ÓRAKOR nyitjuk meg. A…..
A Kálmán Imre Emlékház idén is részt vesz a Kulturális Örökség Napjai programsorozaton. Az Emlékház szeptember 18-19. között két napon át 10:00 és 14:00 óra között lesz nyitva, a belépés és a programokon való részvétel mindkét nap INGYENES. PROGRAM MINDKÉT NAP:11:00: Ingyenes tárlatvezetés az…..
A Kálmán Imre Emlékház és a siófoki Tourinform iroda közösen indít városnéző sétákat péntekenként 16:00 órakor négy témában: AZ OPERETTKIRÁLY - Kálmán Imre-kultusz SiófokonA séta során a siófoki születésű zeneszerzőről elnevezett helyeket látogatjuk meg. Kálmán Imre kalandos élete, valamint…..
Megnyitja kapuit a Petőfi sétány éke, az 1897-ben épült Thanhoffer villa!  A nyílt nap keretében az érdeklődők betekinthetnek a nem rég felújított épület kertjébe és belső tereibe. A Kálmán Imre Emlékház és a jelenleg panzióként üzemelő Thanhoffer villa munkatársai pedig 11:00 és 15:00 óra…..
Idén újra személyesen szervezhetjük meg a Múzeumok Éjszakáját!  A rendezvény keretében a Kálmán Imre Emlékház június 26-án, szombaton 16:00 és 20:00 óra között tart nyitva, és INGYENESEN látogatható minden programunk és kiállításunk.   Június 26-ai programjaink a következők: 16:30: Tárlatvezetés…..